Gázolaj árak 587 Ft Benzin árak 581 Ft EUR 397.3 Ft USD 341.88 Ft CHF 424.09 Ft GBP 460.19 Ft

Fórum

Direktvetés, no-till.

Létrehozta: cimbike , 2010-10-05 19:40:05

Kedvencekhez Segítség

2742 hozzászólás
Nincs profilkép
#2642 termelo
2025-07-31 09:12:26

Válasz termelo #2641. hozzászólásáraJa én is, én sem vagyok különb csak már talán hamarabb elengedem

Nincs profilkép
#2641 termelo
2025-07-31 09:10:56

Válasz termelo #2640. hozzászólásáraNemsokára 20 éve gazdálkodom főállásban, azóta minden évben megtalálják a parasztok a Szent Grált...

Nincs profilkép
#2640 termelo
2025-07-31 09:08:59

Válasz MrPoke #2639. hozzászólásáraÉs honnét szerez a baci nitrogént?

A gázcserenyílást a víz "nyitja ki", nincs víz akkor zárva van és nem megy be a nitrogén...

https://tudasbazis.sulinet.hu/hu/termeszettudomanyok/biologia/biologia-10-evfolyam/a-borszovet/a-gazcserenyilasok-felepitese-es-mukodese

Nincs profilkép
#2639 MrPoke
2025-07-30 23:34:27

Válasz szanberg #2637. hozzászólásáraBlueN egy érdekes baktériumot tartalmaz. Metanol-t fogyaszt. Minden növény termel metanolt, de stressz helyzetben emeli ezt a szintet. Így tud jobban teljesíteni aszályban.

Nincs profilkép
#2638 termelo
2025-07-30 22:10:25

Válasz hashtag #2636. hozzászólásáraNálatok igen de nálunk alul laza a talaj sőt Endre videójâban is az volt nem emlékszel?

#2637 szanberg
2025-07-30 22:09:37

A mélyebb rétegekben anaerob körülmények vannak, az oda lemosódó tápanyagok sokkal kisebb mértékben vehetőek fel, vagy kb nagyon nem is. A fotoszintézis akkor is működik amikor furulyázott a kukorica! Ha a sztómákon jut be levegő, akkor lesz működése is a BlueN -nek. Magyarul amíg él a növény!!!
Ha meg döglik a kutya, döglik a bolha is. Nyilván.

De nem erről beszélünk, hanem arrol, hogy a 10tonnas termelés szintnél 5mázsát szépen hozzátett! Nem elhalt elszáradt életképtelen állományokról.
Szóval oszthatod az észt, Te nem gondolkodsz de mindegy...

Nincs profilkép
#2636 hashtag
2025-07-30 21:31:57

Válasz termelo #2633. hozzászólásáraNézd az előző hszt, abban a mélységben, ahova a vasat is csak nagykalapáccsal tudom leverni, és a víz se megy le, nem gondolnám, hogy kimondottan sok tápanyag “lemosódna”

Nincs profilkép
#2635 hashtag
2025-07-30 21:27:54

Válasz termelo #2632. hozzászólásáraAz hogy mennyire terheled a vízkészletet az nagyon lènyeges. De miért? Mert olyan vetésforgó van, hogy gyakran nagy vízigényű kultúrák vannak egymás után, azok mindig kiszívják a talajt nullára az év végére, tehát csak télen tud(na) töltődni. Ami tavasztól őszig esik azt egy kapás mindet fölveszi. A talajba semmi(!) nem jut le. És csinálod ezt, évtizedeken keresztül. Csoda hogy csökken a talajvízszint?
Sokkal több korán lekerülő kéne, és utána kultúrállapotban tartani a talajt, és zéró zöldtrágya. Akkor talán, lassan tudna gyarapodni a talajban a nedvesség. Persze ez tájanként változik. Mert ahol agyag van 30 centin, ott lehet bármilyen szárazság, ha bejön 50 mili eső, akkor belvíz lesz. Sajnos.
Alatta meg sivatag ugyanúgy.

Nincs profilkép
#2634 termelo
2025-07-30 21:26:03

Válasz $HMP$ #2627. hozzászólásáraÉn úgy gondolom tök mindegy, hogy műveled csak megélj belőle.

Lassan ott tartunk, hogy minden nap zöldséget kell enni meg sokat futni, hogy egészségesen halljunk megsmile nonono

Gondolj bele Netparaszt megvédi a talajt amiből így is úgy is sivatag lesz...

Nincs profilkép
#2633 termelo
2025-07-30 21:22:00

Válasz hashtag #2631. hozzászólásáraA tápanyagok 1 része oldat formájában van és azt nem fogja kiválogatni a növény de mind 1 ne menjünk bele.

Aki 3 q karbamindról beszél annak 1 része előző évekről ott van a mélyebb 1-2 méteres rétegekben...

Még jó, hogy a szakmai cikkek pont erről szóltak a hetekben-hónapokban, hogy eleve 60cm-től mélyebben kell nézni a tápanyagszintet.

Poke, merre vagy?

Nincs profilkép
#2632 termelo
2025-07-30 21:17:58

Válasz hashtag #2622. hozzászólásáraNem de megnéztem és jogos.

A 100 mázsás sztoriról annyit ahol tavaly a legrosszabb volt a kukorica ott lett most a legjobb a búza.

Szerintem a no-till egyik tényleges igazsága pont ebből fakad, hogy közepes termés után könnyebb közepest előállítani mint egy nagyon jó termés után.

Valamekkora mértékben pusztán ebből előállhat az a helyzet, hogy kell "átállási idő" hiszen ha 90%-ban terhelem csak a vízkészletet pár év után több nedvesség marad a talajban és 1-2 évben simán utól fogja érni a konvencionálist vagy több év(sok) átlagában már nem lesz különbség a termésben.

Nincs profilkép
#2631 hashtag
2025-07-30 21:14:48

Válasz termelo #2630. hozzászólásáraTápanyagmentes, sovány vizet tud felvenni 1 méter mélyről, de azzal nem megy messzire, max nem döglik meg.

Nincs profilkép
#2630 termelo
2025-07-30 21:09:19

Válasz szanberg #2623. hozzászólásáraNem az a baj, hogy engem okoskának hívsz hanem az, hogy képtelen vagy a gondolkodásra.

Csak akkor megy fel műtrágya a földből ha van víz eddig igaz amit írtál, de ha nincs víz akkor a növény nem tud párologtatni és ha nem működnek az élettani folyamatok teljesen mindegy, hogy a levélben van e tápanyag vagy nincs. Ha nem így lenne mindenkinek jó kukoricája lehetne aszályba is. smile laugh

Amúgy faxa csávó vagy, hogy mást fikázol addig ameddig nem láttuk a te kukoricád milyen a szomszédé mellett...

Nincs profilkép
#2629 $HMP$
2025-07-30 20:57:31

Válasz Praetor #2628. hozzászólásáraFarokbehuzas van nemköll idén venni semmit túl vagyunk gépesitve mint minden kisgazdasmile lol

Nincs profilkép
#2628 Praetor
2025-07-30 20:25:07

Válasz $HMP$ #2627. hozzászólásáraSzóval akkor komolyan kérdezted, hogy a sok eső után mit kezdj majd a lóvéval... smile laugh

Nincs profilkép
#2627 $HMP$
2025-07-30 20:15:07

Igaz nem direkt vetis nem notill.....
De valahol mégis direkt vetettem.... merthát nem véletlenül.smile lol
A legkemenyebb ut melleti szar szélén is végig nevel valamit maskor meg se nőtt térdig se.
Mákunk van az esővel az biztos

Nincs profilkép
#2626 $HMP$
2025-07-30 20:06:11

Válasz $HMP$ #2625. hozzászólásáraJa meg oda is billentettünk egy 25öst neki még hogy az 55ig kibírja valahugyannn....

Nincs profilkép
#2625 $HMP$
2025-07-30 20:04:50

Válasz szanberg #2623. hozzászólásáraA mérleget a 300kg karbamid billenti hallod...smile devil
Meg a múltkori 55mm utána meg a 15 meg a 20....meg a 8.....
Ezek billentenek ....oszt ősszel én is fogok tudni billenteni ezeknek köszönhetőensmile lol

#2624 szanberg
2025-07-30 19:53:29

Ja és nem kell tőled semmi, de nemcsak videó hanem írott okosság sem!
Nem vagy csapat játékos, és ez a pökhendi mivoltad hallod...smile nonono

#2623 szanberg
2025-07-30 19:49:10

Válasz termelo #2621. hozzászólásáraÉs ha a száraz feltalajból nem tud tápanyagot felvenni -ahová ki lett adva- mert nem esett több mint egy hónapja, akkor lehet az a kevés kis kiló N amit bevesz a baktériumoktól, az éppen billenti a mérleget!?????
Mert tavaly is volt egy ilyen periódus, előtte kapott BlueN-t és jobb is lett!

De idén lesz megint ugyanilyen kísérletem, két szezon után mégtöbbet látunk!

Okoska

Nincs profilkép
#2622 hashtag
2025-07-30 19:36:32

Válasz termelo #2621. hozzászólásáraHallottál már a csökkenő hozadek elvéről?
Amúgymeg tavaly ahol voltak 100 mázsák, ott kitudja mennyik lesznek most, talán jobb évjáratban nem könyökölt úgy ki az előny. Meglátjuk!

Nincs profilkép
#2621 termelo
2025-07-30 19:23:56

Válasz szanberg #2620. hozzászólásáraNa ilyenkor dőlsz bele a saját kardodba. Arról volt szó, hogy 30 kg nitrogént köt...

csakhogy a 100 kg nitrogén hatóanyag( kb. 4 mázsa péti) az 100 mázsa kukorica terméshez okádásig elég akkor az 5 mázsa terméstöbblet az + 5 kg nitrogén hatóanyag bevitelt feltételez ami 18.5 kiló pétisónak felel meg ami viszont csak 2500 ft-ot ér.

Miért kellene nekem direkt vetéses videókkal majomkodnom?

Először is nem a videókészítéshez kellene érteni hanem a szakmához de nem tudok róla, hogy ebben az országban lenne olyan aki értene ezekhez a dolgokhoz pont ezért nem nézek Magyar videókat és nem is javasolom senkineksmile hammer

Vagy gondolod előrébb lenne a gazdatársadalom elrettentő példákkal?

#2620 szanberg
2025-07-30 17:50:43

Válasz termelo #2618. hozzászólásáraA direkt vetésre gondoltam. Nem a mostani allományra

A BlueN -t meg mondhatod, nekem tavaly volt erre egzakt össze hasonlitásom és mint írtam egy 5mázsa kijött a javára több tábla átlagában is!

Nincs profilkép
#2619 hashtag
2025-07-30 16:03:25

Válasz termelo #2618. hozzászólásáraA fölső fele kapott, az alja már sárgul smile devil

Nincs profilkép
#2618 termelo
2025-07-30 15:43:39

Válasz szanberg #2614. hozzászólásáraNem értem miről beszélsz, én már ezerszer elmondtam, hogy a jól időzített és elvégzett talajmunkák/agrotechnikák között nincs nagy különbség a termésre gyakorolt hatásukban.

Töltöttem fel korábban valamelyik USA egyetem által erről anyagot...

Most ha 0 tonnás termésről rakok be képet akkor belém állsz, hogy ez szar holott a szomszéd szántott is ugyanannyi ugyanolyan körülmények között.

Nekem jelenleg ez sajnos a jobbak közül van:

é

s

Ráadásul pont úgy fényképeztem, hogy mindkét kép egyik fele BlueN-es.

Na melyik az? smile drool

Nincs profilkép
#2617 Rabó001
2025-07-30 08:14:30

Válasz szanberg #2612. hozzászólásáraPedig többet mondana. Látnánk is miről beszél.

#2616 szanberg
2025-07-30 07:08:49

Válasz kisparasztkaim #2615. hozzászólásáraA megtaposott nyers agyag az kemény lesz mint a beton, ha ott is megoldja amit kell, másutt gyerekjáték.

Nincs profilkép
#2615 kisparasztkaim
2025-07-30 02:46:37

Válasz szanberg #2614. hozzászólására"Igaz direktben nem húztam, de a ragadás pillanatában bele vetve az igazi mocsok agyagba, amit a nagy Fendt előtte megtaposott"

Akkor tudsz úszni, csak vízben még nem próbáltad.

smile tongue

#2614 szanberg
2025-07-29 23:13:23

Válasz termelo #2613. hozzászólásáraAmi jól illusztrálja amit mondassz! Hogy miért csak az a jó!
Egyébként a Horsch pl azt mondja, hogy az a fajta kerék a lazább talajokon jó, a kötött agyagra az ujjas kereket javasolja. És amúgy működik is!
Igaz direktben nem húztam, de a ragadás pillanatában bele vetve az igazi mocsok agyagba, amit a nagy Fendt előtte megtaposott, na ez megválasztotta mennyivel jobb mint azelőtt a gumi kerekek. És igen, jól zárt, vissza sem nyílt! De azért az ilyen nagyon nyers foltokban látszódott heterogén kelés a gépnyomban, szóval kapkodni nem kell soha!

Nincs profilkép
#2613 termelo
2025-07-29 22:48:00

Válasz szanberg #2612. hozzászólásáraMert reggel óta folyamatosan menetben voltam, nem rég értem haza.

de milyen fotó lenne megfelelő? 0-30 ig melyik lenne releváns?

#2612 szanberg
2025-07-29 22:35:04

Válasz termelo #2611. hozzászólásáraMég most sem lőttél egy fotót sem ide

Nincs profilkép
#2611 termelo
2025-07-29 22:14:00

Válasz t.romsics #2609. hozzászólásáraEz nem ilyen egyszerű, no-tillben a szétfagyott föld omlósabb mint itt a kombinátorozott.

Az, hogy nyitva marad a magárok azért van mert a kiindulási állapot kedvezőtlen.

Én értelem szerűen csak a kedvezőtlen állapotra írtam, hogy nincs rá tökéletes megoldás de ez így megint nem igaz.

Például a Kite nyári 750A-s direktvetéses videóiban arra jutottak, hogy a mélyebbre vetett jobb mert a sokhelyen nyitott magárok miatt mégis több kel ki mint sekélyen de arra 1 kretén se gondolt, hogy filléres téma lenne Croskillal lehúzni...

Nyilván napraforgó esetében nem jöhet szóba a hengerezés de nem is kell. A Yetter Twister oldalról beszakítja a magárkot mint a Furow Force de az utóbbi "külön" felülről le is nyomja.

A gond az a Furrownál, ha nem tudod mit csinálsz látszólag megoldja a problémát de valójában nem mert később szétreped a föld a nyomában.

A Yetter féle megoldásnál kell a lánc, vizet fogsz vele veszíteni de cserébe nem lesz szétrepedt magárkod.

Valójában kár erről beszélni mert az emberek 99%-ának fogalma sincs miről van szó smile flowers

Nincs profilkép
#2610 MTZ1221.3
2025-07-29 17:31:17

Válasz termelo #2608. hozzászólására30ezer nem sok.
Az enyem 30ezerbe kerult az egesz vetogepre valo.
Ezert adnek annyit, mert muanyag, amaz sima acel.

Nincs profilkép
#2609 t.romsics
2025-07-29 16:01:55

Válasz termelo #2608. hozzászólásáraTe írtad, hogy alapvetően nincs olyan technikai megoldás, ami megoldja a nyitott magárok problémát. Ezért teszek érte, hogy ne is legyen. Bár nekem csak elvétve fordul elő, mert nincs akkora agyagtartalma, valamint már akkora nedvességtartalma a felső 5 centiben a földjeim 99%-nak mikor belevetek. Egyszer , mikor szemeztem a PP-s technológiával, járt nálam a hazai képviselet és egy amerikai mérnök. Megkértek a tesztre, szerintem azért, hogy bizonyítsák a régi vetőgépem (akkor az egy Gaspardo 6 soros vetőgép volt MTR kocsikkal) alkalmatlanságát. Ez pont 2022 tavasza volt, művelt földeket néztünk, lazítottakat, majd februárban egy soron fogassal elmunkáltakat. Mértünk, zászlóztunk, tabletbe adminisztráltunk, majd ha jól emlékszem, naprára 98%, kukoricára 99% pontosság jött ki. Szemre is szép volt no, bevallom, pedig nem is a legszebb táblákba vittem el őket. Kiváncsi voltam én is, mi kerekedik ki belőle. A végeredmény az lett, hogy vettem teljesen mást, mert a PP-t nem mertem.

Nincs profilkép
#2608 termelo
2025-07-29 15:07:40

Válasz MTZ1221.3 #2606. hozzászólására30 ezer csak azt ne mond, hogy sok.

Aki 5-6 ezerrel olcsóbbért képes xopatni magát az konkrétan megérdemli kivéve ha tévedésben volt és azért vette.

Nincs profilkép
#2607 termelo
2025-07-29 14:59:02

Válasz t.romsics #2605. hozzászólásáraFaxt, nyitott magároknál konkrétan a magra megy a totális smile scared stb.

Nincs profilkép
#2606 MTZ1221.3
2025-07-29 13:57:46

Válasz termelo #2601. hozzászólásáraNoranek nem a Yetter Twistert masoltak le, hanem egyeb europai piacon nem arultat. Az, hogy a Noran is Twister neven arulja a sajatjat az mas dolog. De ok a tobbi elemet nem vettek at. En is az eredeti amerikairol masoltam, de en a teljes anyagot atvettem. Igaz en arulni nem fogok egy darabot se. Max a prototipust ami torok vetogepre keszult, de mar a JD-re csinalok ujat.
Egyebkent a Yetter Twister muanyag mennyibe kerult? Nekem az is tetszik.

Nincs profilkép
#2605 t.romsics
2025-07-29 13:09:25

Válasz termelo #2604. hozzászólásáraTúl van értékelve a jelentősége, a lényeg legyen hátul valami… az esőtől lesz 15 tonna a kukorica, nem a zárókeréktől. smile pimp

Nincs profilkép
#2604 termelo
2025-07-29 12:55:43

Válasz hashtag #2603. hozzászólásáraÉn a műanyaggal is 1-esen megyek a "tüskék" végett de látod amit írtam ha valaki nem no-till-be van ha egy darab szart húz a vetőgép mögött az is jó mert nem veszi észre még él hogy nem az

Nincs profilkép
#2603 hashtag
2025-07-29 10:38:17

Válasz termelo #2601. hozzászólásáraSzerintem át kéne alakítani hogy kisebb legyen, ami simán megoldható, mint pl a műanyagnál is, meg kicsit legömbölyíteni a lézervágott éleket, ne ragadjon rá olyan könnyen a föld. Meg ugye nem is tudom hány kiló, az már majdnem elég leszorítóerőnek is. Vagyis elég lenne az egyes akasztóval, ha nem lenne nagy az átmérő, és nem feszülne.

Nincs profilkép
#2602 t.romsics
2025-07-29 10:35:26

Válasz hashtag #2600. hozzászólásáraTavaly vettem belőle a vetések előtt egy szettet, próbaként, mert a bekerülési költsége elviselhető volt. Nem tudok rá rosszat mondani, ezért az idei vetéseket is az zárta vissza, mert jobbnak tartom, mint a gyári gumikereket. Zömében visszazár, elfogadható minőségben, minimum min-till körülmények között. Aki meg no-tillezik, az viselje a következményeit, főleg tavasszal. Amit én látok hibaként felénk a vetés-kelés minőségére vonatkozóan az, hogy túl gyorsan robognak a népek a vetőgéppel, és ez sokszor megbosszulja magát. Értem én, hogy rövid az időablak 1000 hektárok elvetésére, amit a vetési sebesség növelésével oldanak meg ahelyett, hogy csatarendbe állítanának még egy vetőgépet. Minden körülményt figyelembe véve, 10 km/h feletti vetési sebesség sokszor visszaköszön, és problémát okozhat.

Nincs profilkép
#2601 termelo
2025-07-29 09:49:42

Válasz hashtag #2600. hozzászólásáraNem akarok egyetlen Magyar gyártót sem fikázni de ha ez így van szégyellhetik magukat.smile nonono

Sajnos ott tartunk, hogy a közvéleményben le lesz húzva egy technológia mert az alkalmazót bebőrözték valami hamisított szarral amin kerestek pár 10 vagy esetleg pár 100 ezer forintot.smile cursing

Nincs profilkép
#2600 hashtag
2025-07-28 23:57:46

Válasz termelo #2599. hozzászólásáraHa jól látom ez a noranos twister. Alapból az a baja, hogy baromi nagy az átmérője, és ha leteszed a gépet hogy vessen, úgy fel van feszülve a lezáró, hogy a legfölső rugó akasztóban is szánt mint az állat. Főleg ha nedves, a vas hamar betapad, és lesz egy baromi nagy kereked, a gyári gumikerék meg le sem ér. Ha kettőt teszel fel belőle, már jobb, de majdnem összeér a kettő, kell a tövére jópár alátét, hogy valóban a magárok szélén menjen, ne benne. Kötöttben amúgysem tud csodát tenni, ha nincs magágy, csak tömör sárcsík, akkor az is marad, ha porhanyós, akkor a gumikerék is doszt elég. Max mehet még a lánc. Bár szerintem egy darab u vas is megtenné, mint az spc-ken..

Nincs profilkép
#2599 termelo
2025-07-28 22:53:05

Válasz termelo #2598. hozzászólásáraIlyen egy normális termék:

https://www.yetterco.com/twister-closing-wheel

Nézzétek meg a videót is.

Általában ezt akarták koppintani csak pont a lényegét nem értették...

Egyébként kár beleugrani a Furrow Force ba addig ameddig nem látja az ember hogy mit csinál a vetőgép előtte mert az be fogja takarni a hibákat és káosz lesz.

Nincs profilkép
#2598 termelo
2025-07-28 22:41:00

Válasz szanberg #2597. hozzászólásáraÉn egyenlőre nem hiszek a tavaszi no-till ben de amiket írtam, egy részét én is megtapasztaltam a VT esetében.

Azok akik "friss" magágyba vetnek nem tudják, hogy mit csinálnak mert annak nagy a technológia baki tűrése.

Mint láttad az elmúlt 30 évben oda jó az SPC is amivel simán lehet elmunkált grúberozottba is vetni. smile thumbupcool

Szerintem az első gond ott kezdődik amikor tele van szerves anyaggal a magárok de ennek a problematikája már nagyobb terjedelmű attól, hogy most elkezdjem sorolni...

A másik gond, hogy egyenletlen földön nem jó a kocsira szerelt sávtisztító, a harmadik, hogy a Force adagoló csönek van egy tartója ami hiányzik és van egy hiányzó diffúzor is:

https://www.syngenta.hu/force-termekcsalad/diffuzorral-drotfergek-ellen

A negyedik, hogy a magzáró kerekek között sok a bóvli és nem adnak hozzá beállítási leírást.

Például szerinted mikor mekkora távolságnak kell lennie a záró kerekek között?

Nem baxtatásból írtam de ha ezt pl. csípőből nem tudod valószínű nem is fogod tudni kitől megkérdezni...

#2597 szanberg
2025-07-28 22:09:32

Válasz termelo #2596. hozzászólásáraMutass már a te direkt vetésedről kép vagy videó anyagot!
Őszintén kíváncsi vagyok mit mutat

Nincs profilkép
#2596 termelo
2025-07-28 21:22:31

Válasz termelo #2594. hozzászólásáraNézegettem a többi videót.

Ahhoz hogy megtaláld az optimális leszorító erőt először "túl erősen" kell leszorítanod és utána fogod látni mennyit kell visszaengedni de ha jól látom úszóba van az emelő kör így a kocsi leszorítás ahelyett hogy nől inkább elemeli a vázat...

A mélység beállításra nem elég a tárcsák "alját" felütköztetni mert a vetőnyelv lenne az elsődleges magárok képző ráadásul még ennek a kopását is bele kell kalkulálni.

A Twister kerék ha jól van beállítva nem tömörít, semmit csak oldalról beomlaszt. Ezért is kell mélyebbre rakni a magot mert liha marad a mag fölötti rész ami rögtön ki is szárad hiszen a sávtisztító után full vizes földbe ment a mag. A vizes laza meg egyből pirkad.

Lánc nélkül ha valamelyik kerék földet dob a magárokba azt hiszed jó a takarás de ha esik rá eső csak utána derül ki hogy nyitott volt az árok mert lemossa azt a kevés földet a magról.

Ez a te Twister kereked magára szedte a vizes földet és majdnem úgy viselkedett mint egy sima kerék, sőt még ugy se mert eltért a 2 kerék átmérője ezért nyomott csak az egyik.

Az a Twister ami nekem van olyan anyagból van(műanyag) hogy nem rakodik rá a föld.

Ami full szembetűnő a videókon hogy nálad pattognak a vetőkocsik ami nem tudom miért van.
Nálam meg se mozdulnak, szerintem a sávtisztítódnak lehet hozzá köze.

#2595 Radocz
2025-07-27 21:17:10

Válasz Ares 826 #2593. hozzászólásáraAz nem számít, hogy szerintem milyen.

Írj technológiát!
smile cowboy

Nincs profilkép
#2594 termelo
2025-07-27 20:57:12

Válasz verebadam2000 #2589. hozzászólásáraJó nyomon indultatok de elrontottátok a vetőgép beállítást.
A sávtisztító nem megy elég mélyen, kevés a kocsi leszorító erő, ez nem Twister kerék tudom mert nekem az van.
A Twister nem lehet felesbe szerelnismile hammer

Nem figyeltem a lánc fennt van?

No-tillbe nagyon nem ajánlott gyorsan menni; lehet kellett volna neki az 5 cm is.

Force ot megnézni hova kerül stb.

Nincs profilkép
#2593 Ares 826
2025-07-27 20:30:49

Válasz Radocz #2591. hozzászólásáraEz szerinted jó bakker??????smile blinksmile blinksmile blinksmile blinksmile blink

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Támogatott tartalom
Ezek a búzafajták hozamban és minőségben is bizonyítottak
Ezek a búzafajták hozamban és minőségben is bizonyítottak
A jelenlegi piaci és időjárási viszonyok között nagyon fontos a megfelelő...
Sokkoló árak a kávépiacon – drága lesz a reggeli frissítő
Sokkoló árak a kávépiacon – drága lesz a reggeli frissítő
Az USA által bevezetett 50%-os vám Brazília ellen hatalmas áremelkedést indított...
Ille de France, éves minősített kosok, import szülőktől eladók
Ille de France, éves minősített kosok,...

270.000 Ft

Kombinátor
Kombinátor

1.000.000 Ft

IBC tartályos vizeskocsi eladó
IBC tartályos vizeskocsi eladó

120.000 Ft

Függesztett tárcsa 1,8 m XT simítóval
Függesztett tárcsa 1,8 m XT simítóval

560.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.