Válasz Praetor #29239. hozzászólásáraArany féle kötöttség 45-55 (20 hektáron két nyírócsavar pattant el eddig, egy kő kemény dűlőben), 25 cm mélység, 8 cm kapák beforgatólemezzel, frontsúly 800 kg (legközelebb talán a tonnást tenném rá), dűlőben és dombon felfelé elég neki a 8.5 km/h, amúgy 10 km/h, motorfordulat 1900-re állítva.
Válasz Lackó #29238. hozzászólására
Milyen talajon húzod, milyen mélységben? Hány cm szélesek a kések? Frontsúly mekkora? Van-e még egy kis tartalék a traktorerőben?
Bocs a sok kérdésért.
Válasz Gatti #29236. hozzászólásáraAzért az nem ugyan az, mintha közvetlen ott van benne, és szaporodik tovább.
Amíg hirtelen sok csapadék, vagy túlszaporodás miatti dögvész beléjük nem esik, addig sajnos károsítanak.
Válasz Gumóka #29233. hozzászólásáraA kipufogó hőmérséklet szenzonál lesz a gond.
Ha széthúzom a csatlakozót, akkor rögtön dobja azt a kódot, amit anno írtam.
Egyébként megy, kb. fél naponta bekattan ez neki. Akkor leállítom, áramtalanítom, és megy tovább megint fél napokat.
A szondán próbáltam ellen állást mérni, de csak egy pillanatra ugrik be a műszeren változó mértékű ellenállás. (kiszerelve, hidegen)
Még keresem a szakit, aki tudna ebben nekem érdemlegesen segíteni.
Válasz Gatti #29231. hozzászólásáraÉn rögtön lazítottam a napra tarlót, utána tárcsa.(meg a gabona tarlókat is) Szemmel láthatóan meg gyérültek, alig látni egyet-egyet. Üreget meg keresni kell.
Kap még egy grúbert, és mehet a vetés. Majd kikel ha jön eső!
Volt hogy szept.15. vetésű árpa, dec.6.-án kapott először csapadékot. Mégis jó volt.
Válasz .Richard. #29230. hozzászólásáraIgen, de ha most elvetnem lehet ott lenne a mag több hétig, nem kelne ki. Később meg csak lesz nedvesség és akkor nem zabaljak ki a magot.
Itt egyelőre nagyon kevesen vetnek, nincs értelme.
Válasz mtz1221 #29225. hozzászólására Így lehetne spórolni a gázzal tök jó ez 100ha megoldható lehet bárholS van téli tüzelő is vagy baromfi alom lehetne baromfi telepen
Válasz Sk Laci #29221. hozzászólásáraNálunk a telephely bent van a faluban, minden szomszédom tart jószágot, kacsáznak, nyulaznak, nálunk ludak vannak. És vannak közös állataink is, (patkányok).
A n.juhász aprítja, a méreg ritkítja, az élve fogó csapdák pedig 2 naponta fognak egyet.
De csak én írtom.
Válasz Tom250 #29219. hozzászólásáraVan arra még itt több olcsó megoldás. 1.5 colos vízcsövet kifurkálni, berakni a góré aljába, és havonta egy tablettát bele lökni. Beton aljút meg körbe kell venni 20-30 centis vékony csatorna lemezzel, és egy sem megy bele.
Válasz Sk Laci #29221. hozzászólásáraEz is igaz, de a tanyán elfer pár macska, kutya. Aki belevag valószínű tisztában van ezekkel. Mindenki maga dönt kinek mi éri meg.
Viszont így legalább a sajátot eteti nem a visszaadott ukrán szemetet. Mi is a zsizsikes kukoricát hozzuk a szaritobol mert ilyen van.
Sajnos szomorú a helyzet minden téren.
Válasz Laci0723 #29220. hozzászólásáraÍrjuk meg a negatív oldalat is. Tele lessz az udvar rágcsálóval/egér, patkány,../. És ha megrágja a kombájnban a kábelokat, akkor "van öröm"......
Válasz Tom250 #29219. hozzászólásáraAnnyit ellopnak a mérlegen, szemeten meg a vizen. Szárítási költség meg marad a zsebben. Még így is jobban jár az ember a kis plusz munkával is. :)
Válasz Gepi #29216. hozzászólásáraFrancia videókon láttam minden gépesítve ment, 1000 méteres górékba. Úgy lenne az igazi, nem lapátolni a futószallagra, mert így fárasztó.
Válasz Balázs. #29212. hozzászólásáraIdén nekem is. Nem akar itt senki már dolgozni, találtam sok górét kiadót csutkáért, telerakom őket. 10+%-ot ebben az évben nem fognak tőlem levonni, a szárításra. Ami nem fér be azt meg fogadok morzsolóst és eladom a csutkát. 150 eurót lehet már kapni egy 8 tonnás pótkocsiért.
Most a másik gondom a többi 1000 hez képest hogy egy régi vevőm szeklice magot rendelt tőlem jövőre 12t.
És lövésem sincs róla hogy mifán terem.
De szarvaskerep és csillagfürt is érdekelné.
K...anyába!
Sajnos rávagyok kényszerűlve hogy azt termeljem amit a piac kér, így most nyomozom hogy hogy is kell ezeket termelni.
A terv az volt, hogy 2x5 ha. Parcellában lesz másodvetés.
Árpa után, szántottba mad.eleség kukorica, és gruberezetbe köles.
Ez az állandóan tolódó aratás miatt úgy változott hogy már nem mertem elvetni a kukoricát, így a szántottba lett elvetve 07.10-én a köles.
Napraforgó után szept 30 ra van kiírva aratásra.
Remélem nem kell, szárítani, elkezdett érni rendesen.
Úgyhogy zajlik az élet nálunk is.
Ja igen, egy meconorm 750-es gyomirtása volt.+ még 2x kapott algát, túldozirózva, had szokja.
Válasz Josku #29191. hozzászólásáraMivel fújtad?
Gyomirtást szoktál csinálni?
Árpa után neki ugrassz rögtön talajozni és úgy veted,vagy valami direktvetés játszik?
31292 hozzászólás
Válasz Lackó #29238. hozzászólásáraPremium KVT???? vagy powershift?
Nemrégen vettél 6713-as MF-et, most hogy hogy ez lett utána??? Kellett egy nagyobb gép is?
Válasz Lackó #29240. hozzászólásáraKöszi!
Válasz Praetor #29239. hozzászólásáraArany féle kötöttség 45-55 (20 hektáron két nyírócsavar pattant el eddig, egy kő kemény dűlőben), 25 cm mélység, 8 cm kapák beforgatólemezzel, frontsúly 800 kg (legközelebb talán a tonnást tenném rá), dűlőben és dombon felfelé elég neki a 8.5 km/h, amúgy 10 km/h, motorfordulat 1900-re állítva.
Válasz Lackó #29238. hozzászólására

Milyen talajon húzod, milyen mélységben? Hány cm szélesek a kések? Frontsúly mekkora? Van-e még egy kis tartalék a traktorerőben?
Bocs a sok kérdésért.
Nagyon jó páros: Kubota M7.173 Premium + NorAn Performance 2.7

Válasz Gatti #29236. hozzászólásáraAzért az nem ugyan az, mintha közvetlen ott van benne, és szaporodik tovább.
Amíg hirtelen sok csapadék, vagy túlszaporodás miatti dögvész beléjük nem esik, addig sajnos károsítanak.
Válasz atisgyulai #29232. hozzászólásáraHiába, itt a szomszéd területek is tele vannak.
Válasz atisgyulai #29234. hozzászólásáraCserés lesz az.
Válasz Gumóka #29233. hozzászólásáraA kipufogó hőmérséklet szenzonál lesz a gond.
Ha széthúzom a csatlakozót, akkor rögtön dobja azt a kódot, amit anno írtam.
Egyébként megy, kb. fél naponta bekattan ez neki. Akkor leállítom, áramtalanítom, és megy tovább megint fél napokat.
A szondán próbáltam ellen állást mérni, de csak egy pillanatra ugrik be a műszeren változó mértékű ellenállás. (kiszerelve, hidegen)
Még keresem a szakit, aki tudna ebben nekem érdemlegesen segíteni.
Válasz atisgyulai #29232. hozzászólásáraAz új traktorodnak meg lett a baja?
Válasz Gatti #29231. hozzászólásáraÉn rögtön lazítottam a napra tarlót, utána tárcsa.(meg a gabona tarlókat is) Szemmel láthatóan meg gyérültek, alig látni egyet-egyet. Üreget meg keresni kell.
Kap még egy grúbert, és mehet a vetés. Majd kikel ha jön eső!
Volt hogy szept.15. vetésű árpa, dec.6.-án kapott először csapadékot. Mégis jó volt.
Válasz .Richard. #29230. hozzászólásáraIgen, de ha most elvetnem lehet ott lenne a mag több hétig, nem kelne ki. Később meg csak lesz nedvesség és akkor nem zabaljak ki a magot.
Itt egyelőre nagyon kevesen vetnek, nincs értelme.
Válasz Gatti #29229. hozzászólásáraHa pocok van akkor a lazitot,vagy grubert húzz!
ott lesz az tèlen is.
Egy kis napraforgó tárcsázás

Vetés előtt még kap egy sort, de az se most lesz. Szerintem vetés csak novemberbe lesz mert rengeteg a pocok, kieszik a vetőmagot.
Válasz Sk Laci #29227. hozzászólásáraMai és a holnapi munka:

Elmúlt napok életképei........

Válasz mtz1221 #29225. hozzászólására Így lehetne spórolni a gázzal tök jó ez 100ha megoldható lehet bárhol

S van téli tüzelő is vagy baromfi alom lehetne baromfi telepen
Válasz Tom250 #29219. hozzászólásáraNem jót néztél.https://youtu.be/xeQOtAEKZWk
Válasz Sk Laci #29221. hozzászólásáraNálunk a telephely bent van a faluban, minden szomszédom tart jószágot, kacsáznak, nyulaznak, nálunk ludak vannak. És vannak közös állataink is, (patkányok).
A n.juhász aprítja, a méreg ritkítja, az élve fogó csapdák pedig 2 naponta fognak egyet.
De csak én írtom.
Válasz Tom250 #29219. hozzászólásáraVan arra még itt több olcsó megoldás. 1.5 colos vízcsövet kifurkálni, berakni a góré aljába, és havonta egy tablettát bele lökni. Beton aljút meg körbe kell venni 20-30 centis vékony csatorna lemezzel, és egy sem megy bele.
Válasz Sk Laci #29221. hozzászólásáraEz is igaz, de a tanyán elfer pár macska, kutya. Aki belevag valószínű tisztában van ezekkel. Mindenki maga dönt kinek mi éri meg.
Viszont így legalább a sajátot eteti nem a visszaadott ukrán szemetet. Mi is a zsizsikes kukoricát hozzuk a szaritobol mert ilyen van.
Sajnos szomorú a helyzet minden téren.
Válasz Laci0723 #29220. hozzászólásáraÍrjuk meg a negatív oldalat is. Tele lessz az udvar rágcsálóval/egér, patkány,../. És ha megrágja a kombájnban a kábelokat, akkor "van öröm"......
Válasz Tom250 #29219. hozzászólásáraAnnyit ellopnak a mérlegen, szemeten meg a vizen. Szárítási költség meg marad a zsebben. Még így is jobban jár az ember a kis plusz munkával is. :)
Válasz mtz1221 #29213. hozzászólásáraCsak a pockokra/egerekre figyeljetek oda, mert ha beköltöznek a góréba.........

Ezt a videót néztem pár hete, hát itt sem sokat hagytak belőle..
Kukorica Fejtés Kombájnal ! Góréból
Válasz Gepi #29216. hozzászólásáraFrancia videókon láttam minden gépesítve ment, 1000 méteres górékba. Úgy lenne az igazi, nem lapátolni a futószallagra, mert így fárasztó.
Válasz Sk Laci #29215. hozzászólásáraNem ismered te Mátét, kint a földön körbe hegesztették, és go tovább.

Válasz mtz1221 #29214. hozzászólásáraMúltkor pont ezt néztem a youtube-n, ősszel be a góréba, tavasszal meg lemorzsolják.
Válasz szanberg #29206. hozzászólásáraAz jó, ha ilyen kombájnra van a polcon alkatrész, főleg, hogy még vasárnap is kiadják.......
Válasz Gepi #29211. hozzászólásáraFutószalaggal, Piszkosan szedem nagy harmat előtt, mert úgy nem morzsolódik.
Válasz Balázs. #29212. hozzászólásáraIdén nekem is. Nem akar itt senki már dolgozni, találtam sok górét kiadót csutkáért, telerakom őket. 10+%-ot ebben az évben nem fognak tőlem levonni, a szárításra. Ami nem fér be azt meg fogadok morzsolóst és eladom a csutkát. 150 eurót lehet már kapni egy 8 tonnás pótkocsiért.
Válasz mtz1221 #29208. hozzászólásáraBérbe töröd csövesen, vagy neked kell így?
Válasz mtz1221 #29208. hozzászólásáraMennyire tisztán szedte? Kézzel rakjátok a góréba vagy futószalaggal?
Válasz mtz1221 #29208. hozzászólásáraBasszus régen én is mennyit csőtörőztem..
Hajnali 2-kor indultam és reggel 9-ig nyomtam. Harmatos kukoricában dolgozott szépen, ha kezdett felszállni a harmat, abba kellett hagyni.
Válasz szanberg #29206. hozzászólásáraEz kemény küzdleem lehetett.
Válasz szanberg #29206. hozzászólására Azt a murva
Kitört a tengőly
?? Burkolatot lehet egyengetni, vagy az már így marad?
Vasárnapi ebéd utáni kikapcsolódás...

De este már ment
Gabona aratás 2023, avagy amikor rossz helyen parkolsz
Most a másik gondom a többi 1000 hez képest hogy egy régi vevőm szeklice magot rendelt tőlem jövőre 12t.
És lövésem sincs róla hogy mifán terem.
De szarvaskerep és csillagfürt is érdekelné.
K...anyába!
Sajnos rávagyok kényszerűlve hogy azt termeljem amit a piac kér, így most nyomozom hogy hogy is kell ezeket termelni.
Válasz szanberg #29202. hozzászólására

A terv az volt, hogy 2x5 ha. Parcellában lesz másodvetés.
Árpa után, szántottba mad.eleség kukorica, és gruberezetbe köles.
Ez az állandóan tolódó aratás miatt úgy változott hogy már nem mertem elvetni a kukoricát, így a szántottba lett elvetve 07.10-én a köles.
Napraforgó után szept 30 ra van kiírva aratásra.
Remélem nem kell, szárítani, elkezdett érni rendesen.
Úgyhogy zajlik az élet nálunk is.
Ja igen, egy meconorm 750-es gyomirtása volt.+ még 2x kapott algát, túldozirózva, had szokja.
Válasz Josku #29191. hozzászólásáraMivel fújtad?
Gyomirtást szoktál csinálni?
Árpa után neki ugrassz rögtön talajozni és úgy veted,vagy valami direktvetés játszik?
Válasz mtz1221 #29197. hozzászólására
Válasz kovacsviktoraggtelek #29199. hozzászólásáraNálunk az időben elvetett repcéket, zabálják az egerek.

Nemhogy èhes,minden db lecsipegette,dübörög a gazdaság
Szeklice termesztéssel találkozott már valaki?
Magja miatt termeszteném.
Válasz Sk Laci #29196. hozzászólásáraNem vagy te sem hülye f@szod legyen 20 éves, a tapasztalatod meg 40ven ???

Válasz mtz1221 #29193. hozzászólására

Szivesen lennék újból 20 évvel fiatalabb, lehetőleg ezzel az ésszel, amim most van
Válasz mtz1221 #29193. hozzászólásáraSzerintem állva, farokkal előre
Válasz mtz1221 #29193. hozzászólásáraAz. Biztosan. Így megülni a traktort biztosan nehéz lehetett.
Válasz Sk Laci #29192. hozzászólásáraJó fiatal lehettél, ha még a fényképezőgépet sem tudtad hogy kell fogni.