Ha az első kérdésre + a válasz a következő kérdes: melyik a jobb import használt(Pl.:Horsh TERRANO 3 FX ami van a németeknél megfizethető) vagy valami lengyel esetleg hazai csoda?
Válasz Gege #421. hozzászólásáraNekem 7 villás duplaszív kapás van, ép hogy viszi az mtz nyomát és a 54es kötöttségű földben még 2. sorral is alig érem el a 20 cm-ert a 80-assal. És a sebességről még nem is beszéltem:(
Válasz Gege #421. hozzászólásáraHat én ebben nem tudok segíteni, én meg nem láttam olyan kultivatort aminek megfelelő lett volna a munkája és egy MTZ arrébb tudja rakni a kertben... ez nagygepes sport..
Válasz Dns8 #419. hozzászólásárahuha Technikai analfabéta vagy ki van írva, hogy hozzászólás előnézete és erre így teszed fel a képet az ilyen hozzászólásokat bannolni kellene.
Válasz csoppika #423. hozzászólására5kapàs. Az Iván kerèknyomàban megy. Kötöttben jó. Talaj műveli saját magàt. Lazàban csak csíkozott. Oda valami sűrűbb kapàs kell. De jò,hogy csak agyag van,nem kell vàllogatni a gèpek között. KB. 60milu a kapa szèlessèg. Csùnyàn hangzik,de szàntàssal vetekszik a talaj kinèzete utànna. Az 50es 4ben unatkozva hùzza 25centin. Nekem bevàlt.
Válasz Gege #421. hozzászólására9 kapás... De erő kell neki. Első soron erő...a másodikon tapadás hiány szokott fellépni...(mezítlábas 80-as)
Az optimális munkasebesség hiánya általános tünet...
Azonkívül valami könnyebb vázút javaslok, ha nem durva a terep, meg nincs kinézőben nagyobb traktor...
Pl Knoche...
A Rau masszív, de kicsit nehéz...
Egy kis segítségre lenne szükségem, grúber vásárlása előtt állunk, de nem vagyok biztos a megfelelő méretben.
892es MTZ-vel húznánk, eddig szántottunk, de szeretnénk elhagyni. 3 fejes ekét 25-30 cm között kényelmesen húzta.
Sík területek, vízállás mentes, hajdúsági fekete föld.
Válasz ND #414. hozzászólásáraJobban belegondolva vannak ezek a szupernehéz boronalevelek, na ebből kéne neked egy, megpakolnád még betonnal, garantáltan felszaggatja még az ősgyepet is. Link
Szerinted akkor mindenki hülye aki topdowrnt tigert performert simbát meg akármit megvesz?
Tudod nem mindenkinek vannak olyan adottságai mint ott, nem mindenhol omlik a föld és az első vakarás megpecsételi az egész utána következő szisztémát. Szerinted egy olcsó kis függesztett grúber ugyanazt tudja produkálni?
Hát elmondom, hogy ahová ilyeneket kitaláltak ott a tied bele sem szagolna a földbe és félre ne érts nem azért mert a tied hanem azért mert egy kis függesztett eszköz. Te elvagy a saját kis világodban de ébresztő, nem az van mindenhol...
Válasz ND #414. hozzászólásáraszia! a képen látható spider kapás kultivátor forgókapája D=350mm. hasonlómegoldással lehetne alkalmazni mint a braun soraljápoló forgókapáját, illetve, ha kisebb átmérőt alkalmaznánk
Válasz Géza15 #412. hozzászólásáramert a nagyfejű marketingesek azt hiszik hogy az a negatív reklám ha valamiben kompromisszumos az eredmény nem pedig az ha ki sem merik próbálni hogy mit tudna rosszabb viszonyok között is..
ilyenekről mindig az jut eszembe amikor voltak a helyi tavon horgászműsort forgatni, és hoztak magukkal halat...
Válasz bandigh #404. hozzászólásáraIgen, lehet, hogy vmi rota lesz a vége, de első sorban vmi passzív eszközt szeretnék, ami nem igényel hajtást, hogy pl elöl van ez, kapál/tárcsáz/piszkál, hátul meg a kasza, és egy menetben két munka meg lenne.
Ilyen tetszene (németül Rollhacke), csak ezek is túl nagyok nekem (cca 45cm).
Videó alapján mondjuk szőlőben meggyőző
Válasz ND #403. hozzászólásáraA videókon olyan 12+ km/h val húzhatják. De ez a művelt talajt kutyulja, a betömörödött gyepben nem tudom mit csinálna..
valami ilyen kéne, csak kisebb mert gondolom ez nem fér be a sorközbe. Link
Nem éppen fordítva? Itt mindenki azért sorközművel mert ezzel "esőt csinál" azt mondják hogy felér egy esővel és igaz ami igaz ugrik is a növény egyett ettől...Én viszont utálom a kapálást és csak ha gyoírtás miatt kell mntenem a helyzetet.Viszont a földön való rohangálás az már az é műfajom na ott kezdt tetszeni a dolog és ez a szúrka-piszka kapálás vagy inkább birizgálás?
Válasz Pilátus #398. hozzászólásáraVíz ínséges időkben,talán a kukorica a gyomirtò szert jobban bírja,mint kB. 6leveles koràban megràzni körülötte a földet. Sok vìzet veszít a föld a sorközművvel nem?
Válasz Pilátus #398. hozzászólásáraSzerintem a kukorica tolerálja legjobban ezt, de az is csak egy bizonyos fenológiában, nem lehet törni minden növényt a végtelenségig. A magról kelőket kisepri, az évők már kérdésesek. Ha bioban nyomja az ember biztos hogy elengedhetetlen a használata
Ja akkor ez most gyomfésű vagy csillagkapa vagy küllös kapa?Ez nem az a régi küllös amit a kérges felszínt szoktuk megtörni hogy a kellés jobb legyen.Ez valami egészen másnak tünik.Jó lenne leszögezni hogy ha hetente húzom ezt akkor a kukorica ,naprforgó és szója is tiszta lesz és gyommentes??Mert ha ez így van akkor avegyszerezés tényleg csak egy biztonsági tartalék lenne... ha kellene egyáltalán.
Válasz Gepi #395. hozzászólásáramivel csak kb 30cm-re kell, nekem igazából 3-4 tárcsa/csillag/bármi kellene, ami befogja ezt,
tengelyt/csapágyazást/felfogatást csinálnánk hozzá, ha meg lenne, mi a tuti ötlet, ill létezik alkatrész ebben a méretben
Válasz ND #393. hozzászólásáraOK, megnéztem és rájöttem mi a küllőskapa :-)
Tetszene, de 50-60cm az átmérője.
Kicsiben nincs vmi ilyen? 20-25cm, max 30?
nem zavar a gyep, kaszálom, kb 2cm-re a sor mellett húzom a kaszát, viszont a tizensok év megtette a hatását, nagyon be van tömörödve a talaj.
Sok helyen már a moha is felverte a fejét, és ezen a két problémán sem a kasza, sem a glifó nem segít.
Meg a régi öregek mondták, hogy egy kapálás egy jó eső, vagy vmi hasonló.
Gondolom a mozgatott talajban az a pár mm eső is jobban érvényesülne, amit jól be kell osztani, mint a gyepben, ami vízkonkurens.
Tévedek?
A küllőskapát nem ismerem. Van vkinek? Kép?
Vagy kérdezzem googli-t? :-)
A Busa forgókapa meg sztem nem bírná feltörni a gyepet. Vagy igen?
Válasz Pilátus #390. hozzászólására Bármelyik kultúrában lehet használni, ha a küllős kapára gondolsz. Igazából ez az egyetlen eszköz, amivel nagy szármaradványban és 15-20 km/h sebességgel is lehet gyomirtani.
A gyomfésűhöz képest harmadakkora is elég belőle ugyanakkora hektárteljesítményhez.
7486 hozzászólás
Válasz .Feco. #433. hozzászólására200 ló után érdemes gondolkodni ebben a témában?
Ha az első kérdésre + a válasz a következő kérdes: melyik a jobb import használt(Pl.:Horsh TERRANO 3 FX ami van a németeknél megfizethető) vagy valami lengyel esetleg hazai csoda?
Válasz JOSEY #415. hozzászólásáraKedves Josey,
hány paripát igényel a mutatvány, ill. mennyivel kellene száguldozni vele, hogy hatásos legyen?
Válasz Gege #421. hozzászólásáraNekem 7 villás duplaszív kapás van, ép hogy viszi az mtz nyomát és a 54es kötöttségű földben még 2. sorral is alig érem el a 20 cm-ert a 80-assal. És a sebességről még nem is beszéltem:(
Válasz Gege #421. hozzászólásáraHat én ebben nem tudok segíteni, én meg nem láttam olyan kultivatort aminek megfelelő lett volna a munkája és egy MTZ arrébb tudja rakni a kertben... ez nagygepes sport..
Válasz Claaastra #431. hozzászólásáraŐsszel Terrano tavasszal kongs,kötött fekete föld.
Válasz Dns8 #430. hozzászólásáraSzard le rosszúl írja a nevét mert szerintem nem gepi,hanem Depi,amúgy milyen teknika a volt a vetés elött?
Moderálási elveink miatt törölve: 2017-06-02 07:12:59
Válasz .Richard. #425. hozzászólásáraNekem 13centis duplaszív volt... Azzal nem unatkozott...
Válasz Gepi #427. hozzászólásáraNehéz megtartani a monitort, ugye?
Válasz Dns8 #419. hozzászólásárahuha
Technikai analfabéta vagy
ki van írva, hogy hozzászólás előnézete
és erre így teszed fel a képet az ilyen hozzászólásokat bannolni kellene.
Válasz .Richard. #425. hozzászólásáraKimaradt. Lemken 5kapás. Vagy annak az utànzata. Nem biztos, hogy eredeti. De ugyan az.Szàrnyak nèlküli kapa.
Válasz csoppika #423. hozzászólására5kapàs. Az Iván kerèknyomàban megy. Kötöttben jó. Talaj műveli saját magàt. Lazàban csak csíkozott. Oda valami sűrűbb kapàs kell. De jò,hogy csak agyag van,nem kell vàllogatni a gèpek között. KB. 60milu a kapa szèlessèg. Csùnyàn hangzik,de szàntàssal vetekszik a talaj kinèzete utànna. Az 50es 4ben unatkozva hùzza 25centin. Nekem bevàlt.
Válasz csoppika #423. hozzászólásárakönnyebb vázút? massziv legyen ne könnyű, az plusz 50kiló ne legyen probléma
Válasz Gege #421. hozzászólására9 kapás... De erő kell neki. Első soron erő...a másodikon tapadás hiány szokott fellépni...(mezítlábas 80-as)
Az optimális munkasebesség hiánya általános tünet...
Azonkívül valami könnyebb vázút javaslok, ha nem durva a terep, meg nincs kinézőben nagyobb traktor...
Pl Knoche...
A Rau masszív, de kicsit nehéz...
Válasz Garo #420. hozzászólására220-250 közöttiben gondolkodhatsz max függően, h milyen széles kapákkal van szerelve, 450, 250..
Én is csatlakozok az előttem szólóhoz! Gruber Mtz mögé! Melyik miért jó, s miért nem... Fecó írd le légyszi a tutit!
Üdv!
Egy kis segítségre lenne szükségem, grúber vásárlása előtt állunk, de nem vagyok biztos a megfelelő méretben.
892es MTZ-vel húznánk, eddig szántottunk, de szeretnénk elhagyni. 3 fejes ekét 25-30 cm között kényelmesen húzta.
Sík területek, vízállás mentes, hajdúsági fekete föld.
Előre is köszönöm!
Válasz ND #414. hozzászólásáraJobban belegondolva vannak ezek a szupernehéz boronalevelek, na ebből kéne neked egy, megpakolnád még betonnal, garantáltan felszaggatja még az ősgyepet is. Link
Válasz Mf-es? #410. hozzászólásáraGondolod te gyerek fejjel...
Szerinted akkor mindenki hülye aki topdowrnt tigert performert simbát meg akármit megvesz?
Tudod nem mindenkinek vannak olyan adottságai mint ott, nem mindenhol omlik a föld és az első vakarás megpecsételi az egész utána következő szisztémát. Szerinted egy olcsó kis függesztett grúber ugyanazt tudja produkálni?
Hát elmondom, hogy ahová ilyeneket kitaláltak ott a tied bele sem szagolna a földbe és félre ne érts nem azért mert a tied hanem azért mert egy kis függesztett eszköz. Te elvagy a saját kis világodban de ébresztő, nem az van mindenhol...
Válasz ND #414. hozzászólásáraHali. Orthman sorközművelő nagy kapája, rövidített szárral, 80×80as vastagfalú zártszelvény vázon belógatni alá és 20-25 cm-es kiskerékkel mélységileg megtámasztani?
5 centi mélyen, ha egyenletes a gyepfelszín szerintem elvágná simán, keverni nem keverné, de kiszáradna.
Válasz ND #414. hozzászólásáraszia! a képen látható spider kapás kultivátor forgókapája D=350mm. hasonlómegoldással lehetne alkalmazni mint a braun soraljápoló forgókapáját, illetve, ha kisebb átmérőt alkalmaznánk
Válasz JOSEY #411. hozzászólásáraKedves Josey,
mekkorák a csillagok? Mint írtam, bokor mellett/alatt max 25-30cm fér el
Hogy a magasságon spóroljunk,tud úgy dolgozni, hogy a keret vízszintesbe van fordítva és nem húzom, hanem tolom?
Esetleg egy oldali csapágyazással?
Gyeppel kötött talajon megbirkózik, ha kell, vagy csak művelt homokra jó?
Esetleg egy tag (csillagok+keret+csapágyazás) ára? persze csak ha nem titok.
privátban is OK.
előre is köszi
Válasz Géza15 #412. hozzászólásáramert a nagyfejű marketingesek azt hiszik hogy az a negatív reklám ha valamiben kompromisszumos az eredmény nem pedig az ha ki sem merik próbálni hogy mit tudna rosszabb viszonyok között is..
ilyenekről mindig az jut eszembe amikor voltak a helyi tavon horgászműsort forgatni, és hoztak magukkal halat...
Válasz Pilátus #409. hozzászólásáraDe miért ilyen területeken bemutatóznak? Egy gereblyével is csinálok ilyen magágyat egy agyonművelt földön....
Ez rosszabb, mint mikor búzatarlóban vagánykodnak.
Válasz ND #408. hozzászólására
szia! nekünk ilyen a spider kapánk
Válasz Pilátus #409. hozzászólásáraEgy rendes grúber ugyan ezt tudja,töredék áron.
Itthon megjelent egy "újabb játékos"?https://www.agroinform.hu/gepeszet/sok-kedvelt-kuhn-gep-kozott-az-uj-performert-is-bemutatjuk-video-32885-002
Ez a Kuhnról kinek mi a vélaménye?Tpdow-Tiger-terrano-Kuhn perform? Nem látom hogy aterranon )ami lemegy 32-reLd kapákkal) kívűl miért van létjogosultsága a többinek?Szántás kiváltásból(kuk tarló nincs)...
Válasz bandigh #404. hozzászólásáraIgen, lehet, hogy vmi rota lesz a vége, de első sorban vmi passzív eszközt szeretnék, ami nem igényel hajtást, hogy pl elöl van ez, kapál/tárcsáz/piszkál, hátul meg a kasza, és egy menetben két munka meg lenne.

Ilyen tetszene (németül Rollhacke), csak ezek is túl nagyok nekem (cca 45cm).
Videó alapján mondjuk szőlőben meggyőző
Válasz csoppika #406. hozzászólásáraKèrdeztelek!
Válasz .Richard. #405. hozzászólásáraKérdezz hozzáértőt...
Válasz csoppika #402. hozzászólásáraTarlò elvèn? Milyen talajra jobb az elmèlet? Kötött, laza,stb..?
Válasz ND #403. hozzászólásáraA videókon olyan 12+ km/h val húzhatják. De ez a művelt talajt kutyulja, a betömörödött gyepben nem tudom mit csinálna..
valami ilyen kéne, csak kisebb mert gondolom ez nem fér be a sorközbe.
Link
Válasz bandigh #397. hozzászólásáraköszi Bandigh,
mi az a tempó, ami kellene neki, aminél már hatékony?
Válasz .Richard. #400. hozzászólásáraA hajszálcsövességet megszünteti. A víz a gyökérzónáig párolog csak fel...
Nem éppen fordítva? Itt mindenki azért sorközművel mert ezzel "esőt csinál" azt mondják hogy felér egy esővel és igaz ami igaz ugrik is a növény egyett ettől...Én viszont utálom a kapálást és csak ha gyoírtás miatt kell mntenem a helyzetet.Viszont a földön való rohangálás az már az é műfajom na ott kezdt tetszeni a dolog és ez a szúrka-piszka kapálás vagy inkább birizgálás?
Válasz Pilátus #398. hozzászólásáraVíz ínséges időkben,talán a kukorica a gyomirtò szert jobban bírja,mint kB. 6leveles koràban megràzni körülötte a földet. Sok vìzet veszít a föld a sorközművvel nem?
Válasz Pilátus #398. hozzászólásáraSzerintem a kukorica tolerálja legjobban ezt, de az is csak egy bizonyos fenológiában, nem lehet törni minden növényt a végtelenségig. A magról kelőket kisepri, az évők már kérdésesek. Ha bioban nyomja az ember biztos hogy elengedhetetlen a használata
Ja akkor ez most gyomfésű vagy csillagkapa vagy küllös kapa?Ez nem az a régi küllös amit a kérges felszínt szoktuk megtörni hogy a kellés jobb legyen.Ez valami egészen másnak tünik.Jó lenne leszögezni hogy ha hetente húzom ezt akkor a kukorica ,naprforgó és szója is tiszta lesz és gyommentes??Mert ha ez így van akkor avegyszerezés tényleg csak egy biztonsági tartalék lenne... ha kellene egyáltalán.
Válasz ND #396. hozzászólásáraAzoknak tempó is kell, azt meg sorközben nem nagyon tudsz
Valami kisméretű oldalazó talajmaró oldaná meg csak
Válasz Gepi #395. hozzászólásáramivel csak kb 30cm-re kell, nekem igazából 3-4 tárcsa/csillag/bármi kellene, ami befogja ezt,
tengelyt/csapágyazást/felfogatást csinálnánk hozzá, ha meg lenne, mi a tuti ötlet, ill létezik alkatrész ebben a méretben
Válasz ND #394. hozzászólásáraén egyszer láttam a kühne gyártól való kb 10m széles gépet dolgozni, nem is nagyon lehet találni eladót.
Válasz ND #393. hozzászólásáraOK, megnéztem és rájöttem mi a küllőskapa :-)
Tetszene, de 50-60cm az átmérője.
Kicsiben nincs vmi ilyen? 20-25cm, max 30?
Válasz Drisa #389. hozzászólásáraKedves Drisa,
nem zavar a gyep, kaszálom, kb 2cm-re a sor mellett húzom a kaszát, viszont a tizensok év megtette a hatását, nagyon be van tömörödve a talaj.
Sok helyen már a moha is felverte a fejét, és ezen a két problémán sem a kasza, sem a glifó nem segít.
Meg a régi öregek mondták, hogy egy kapálás egy jó eső, vagy vmi hasonló.
Gondolom a mozgatott talajban az a pár mm eső is jobban érvényesülne, amit jól be kell osztani, mint a gyepben, ami vízkonkurens.
Tévedek?
A küllőskapát nem ismerem. Van vkinek? Kép?
Vagy kérdezzem googli-t? :-)
A Busa forgókapa meg sztem nem bírná feltörni a gyepet. Vagy igen?
Válasz Netparaszt #391. hozzászólásáraAkkor gyomfésű,vagy küllős kapa?Küllős kapa,többszörös árú,ahogy néztem.
Válasz Pilátus #390. hozzászólására Bármelyik kultúrában lehet használni, ha a küllős kapára gondolsz. Igazából ez az egyetlen eszköz, amivel nagy szármaradványban és 15-20 km/h sebességgel is lehet gyomirtani.
A gyomfésűhöz képest harmadakkora is elég belőle ugyanakkora hektárteljesítményhez.
Válasz _NB_ #382. hozzászólásáraSkacok ezt szójában nem lehetne használni??
Én most látok(tátott szájjal) ilyent előszőr
Válasz ND #385. hozzászólásáraMiért zavar a gyep? Kaszálni nem lehet?
Válasz ND #386. hozzászólásáraHáti permetező és glifozát
Válasz ND #386. hozzászólásáraBusa féle forgókapa pontosan teljesíti azt amit leírtál.