Válasz Gatti #27026. hozzászólásáraSok kalászos van vetve de Jnsz és Békésben is jellemzően gyengék. Rossz magágyba, minimális vagy nulla műtrágyával elvetve. Felénk sokan siettek a vetéssel, azok màr kikeltek de rengeteg helyen még alig bújkàl.
Nálunk idén a repce egész szépen indult, bár az időjárás eléggé próbára tette. A búza is rendben fejlődik, de még sok múlik a következő hetek csapadékán és hőmérsékletén.
Válasz Sanyiii70 #27025. hozzászólásáraFelénk a kapások után búzát, búza után búzát vagy árpát vetettek. Szerintem nagyon sok lesz a búza vetésterülete, de az árpa is biztosan nőni fog. A napraforgó viszont sokat fog csökkenni, idén erre sok volt.
Hát ezt beszoptam.
Nem hittem az előrejelzéseknek.
Akik 3 héttel korábban korábban porba vetettek, azoknak szépen bokrosodik a búzájuk, az enyém meg most kel.
Azt hallottam egy nagytudásútól, hogy a búzából nem lesz sokkal több mint idén, de az öszi árpából lényegesen nagyobb terület lett vetve.
Majd kidrül...
Válasz Nskype #26931. hozzászólásáraHa jól rémlik a Recer az Kétszikű gyomirtó ugy hogy nem nagyon kellene bantania max a dual tudná mert az az egyszikű.
De sosem volt gond vele nekem se pedig nem is szántók. szerintem az élettani hatás lehet a sárgább . Nitrogén hiány
Művelt talajban is lehet használni.
Sőt "traktoros nélkül" is lehet használni.
Csak a QGIS segítségével be kell állítani, és azután már ész nélkül is lehet használni, ha van hozzá műhold.
Válasz Gatti #27011. hozzászólásáraLe szoktam forgatni egyébként, azt nagyjából tartja is, nyilván fajsúlyfüggő. csak idén most félkézzel a semmi is nehezen megy, így hagyatkoztam a tavalyi beállításokra, egyébként én lakkfilccel fel szoktam írni a tartály belsejébe.
Válasz Gumóka #27010. hozzászólásáraValamiért nekem is kevesebbet vetett idén, lehet apróbb szemű volt a búza.
Nekem 6 oson volt a suber, nem gyors álláson, C4 be vetett 190-200kg körül.
A gyors állás egyébként a nagy vagy a kisebb fogaskerék? mert az enyémen semmi felirat nincs.
Válasz Gatti #27009. hozzászólásáraTavalyi beállításon megy, elvileg 240 körül kéne neki vetni, de szerintem az idén kevesebbet vet valamiért...
Mindegy már, így marad, majd az idő adja a többit.
Holnapra maradt még, ha elfogyott, onnan számolom vissza.
De szerintem 210-220 között lehet.
Oldalt a hajtás gyors álláson van, a suberek 1-esre nyitva, B4-en megy.
Most azon gondolkodtam ma is, a subernek nem e középen kéne lenni, bár jelöltem már, de mintha így emlékeznék.
Oldalt a fogaskerek alatti vályú meg itt van, de ezt soha nem is állítottam, csak leürítéskor nyitom ki.
Válasz hashtag #27001. hozzászólásáraÚgy legyen, vakon aláírom a 30-at mert azon ronggyá keresem magam a szomszéd meg offol
Már ráköltöttek egy vagyont hektáronként...
Válasz hashtag #27000. hozzászólásáraTractor with the correct PTO horsepower rating, generally around 100-150 HP, depending on the sprayer size and application.
Válasz t.romsics #26974. hozzászólásáraSzó sincs róla !
Magmennyiségre gondoltam. Azzal le tudja copatni az embert…….hidro meghajtású meg végképp. Jó nagy barom volt, aki a talajmeghajtásos rendszert teljesen ledobta róla. Megkockáztatom, hogy ezek a merev testűek vásárlóinak kevesebb, mint 10%-a az hogy talán vagy majd valaha foglya használni a diferentált vetőmag kijuttatást……
Válasz trikolor5 #26989. hozzászólásáraTárcsát húzó traktor keréknyomat látni, nem a vetőgépet húzó traktorét. Ott rendesen kel.
Tárcsa Lemken rubin 12 ha jól emlékszem 15-18 cm mélyen mehetett.
Vetőgépen szintén volt előkészitő tárcsasorok Pöettinger Terrasem.
Mifelénk a területteljesítmény miatt mondanak le a Rapidról. Szomszéd településen rendszeresen vetettek vele mákot , itt helyben repcét is tökéletes keléssel..
Én csak azt nem értem azon a vetőgépen ( ha már direkt , mintill vetésről van szó pl ) , hogy mi volt az elképzelés azzal a crossvoard simitóval. Egy keveset vettettm vele illetve sokat szolgáltattak nekem rapiddal de nem sikerült rájönni mi volt a költő terve.
Szántásban ...hát nemtom " ...
Még a művelő tárcsa sor előtt is több értelme lenne ott .
Ennek a keréksornak már igencsak lenne értelme , de ez meg olyan ritka mint a fehér holló . A prospektusban bent sincs.
Válasz Sk Laci #26988. hozzászólásáraVetés után ilyen mindig a keréknyomban. Tömör rétegre csak rászórja a csoroszlya a magot majd földet húz rá a magtakaró. Ilyenkor inkább majd csak akkor fog kikelni ha beázik.
10 napja leesett esőnek már van látszatja.
Keleget a búza a kötött perctalajon.
Az utolsó képen eléggé látni a tárcsát vontató traktor nyomait. /Ez van az első két képen is, de nem adja vissza a kép/.
Mitől van?
Eddig ilyet csak tavaszi munkáknál láttam, őszinél eddig soha.
Válasz kakesz12 #26982. hozzászólásáraTeljesen élettani, nem kell megijedni. A régebbi levelek elhalnak, a tél végével, lesz ott minden szín. Nem rossz állimány van a fotókon, nyugi.
Válasz hashtag #26973. hozzászólásáraFelénk a rapid után nincs olyan kelés mint a pronto után.
Igaz a rapidot nem arra találtak ki, hogy tökeletes magágyba pirickáljon.
Jó magágyban nem tökéletes a mélységtartása.
Válasz hashtag #26977. hozzászólásáraAz, hogy nagyjából az utóbbi időben itt a kalászosokról volt szó.
Ebből indultunk ki, hogy erre a célra miért nem tökéletes.
...
Nyilván ha valaki mákot, repcét akar olcsón ilyen minőségben vetni ahhoz nincs értelme ilyen vetőgépet venni mert elég egy elektromos szóró meg egy henger
27028 hozzászólás
Válasz Gatti #27026. hozzászólásáraSok kalászos van vetve de Jnsz és Békésben is jellemzően gyengék. Rossz magágyba, minimális vagy nulla műtrágyával elvetve. Felénk sokan siettek a vetéssel, azok màr kikeltek de rengeteg helyen még alig bújkàl.
Nálunk idén a repce egész szépen indult, bár az időjárás eléggé próbára tette. A búza is rendben fejlődik, de még sok múlik a következő hetek csapadékán és hőmérsékletén.
Válasz Sanyiii70 #27025. hozzászólásáraFelénk a kapások után búzát, búza után búzát vagy árpát vetettek. Szerintem nagyon sok lesz a búza vetésterülete, de az árpa is biztosan nőni fog. A napraforgó viszont sokat fog csökkenni, idén erre sok volt.
Hát ezt beszoptam.
Nem hittem az előrejelzéseknek.
Akik 3 héttel korábban korábban porba vetettek, azoknak szépen bokrosodik a búzájuk, az enyém meg most kel.
Azt hallottam egy nagytudásútól, hogy a búzából nem lesz sokkal több mint idén, de az öszi árpából lényegesen nagyobb terület lett vetve.
Majd kidrül...
Válasz Nskype #26931. hozzászólásáraHa jól rémlik a Recer az Kétszikű gyomirtó ugy hogy nem nagyon kellene bantania max a dual tudná mert az az egyszikű.
De sosem volt gond vele nekem se pedig nem is szántók. szerintem az élettani hatás lehet a sárgább . Nitrogén hiány
Válasz Nskype #26931. hozzászólásáraTudnál betenni képet, hogyan néz ki az a búza, amit fog a Racer?
Biztos, hogy a Racer fogja?
Válasz rtamas1976 #26836. hozzászólásáraNekem van nedvesség mérőm, csak gagyi.

Kimértem 1000 gr talajt.
Egy hét szárítás után, 890 gr lett.
Ezt a talajt, az ásoval 40 cmt egyben ki tudtam venni.
Nálad járja az ásó?
Válasz termelo #26906. hozzászólására

Jól mondod.
ez egy no till vetőgép, amit műveletlen földben is lehet használni.
Művelt talajban is lehet használni.
Sőt "traktoros nélkül" is lehet használni.
Csak a QGIS segítségével be kell állítani, és azután már ész nélkül is lehet használni, ha van hozzá műhold.
Válasz Gumóka #26905. hozzászólására

Valaki pisztolyt tart a fejedhez, hogy elolvasod?
Hagyd ki bátran.
Válasz HektárHarcos #27018. hozzászólásáramiért?
Válasz Egér88 #27016. hozzászólásáraFelesleges.
Válasz Egér88 #27016. hozzászólásáravagy kora tavasszal ?
érdemes még a búzát nitrogénnel szórni ami per pill még semmit nem kapott ? felveszi?és hány kiló?
Válasz Gumóka #27014. hozzászólásáraKöszönöm! Ezer hála :)
Válasz Gatti #27013. hozzászólásáraNa, majd ha el nem felejtem holnap, lefotózom valami jobb fényben, elküldöm, van 16 oldal talán.
Válasz Gumóka #27012. hozzászólásáraKöszi a képeket, ez nagyon hasznos! Ha esetleg még valami használható a könyvedben azt szivesen fogadom! :)
Válasz Gatti #27011. hozzászólásáraLe szoktam forgatni egyébként, azt nagyjából tartja is, nyilván fajsúlyfüggő. csak idén most félkézzel a semmi is nehezen megy, így hagyatkoztam a tavalyi beállításokra, egyébként én lakkfilccel fel szoktam írni a tartály belsejébe.

Válasz Gumóka #27010. hozzászólásáraValamiért nekem is kevesebbet vetett idén, lehet apróbb szemű volt a búza.
Nekem 6 oson volt a suber, nem gyors álláson, C4 be vetett 190-200kg körül.
A gyors állás egyébként a nagy vagy a kisebb fogaskerék? mert az enyémen semmi felirat nincs.
Válasz Gatti #27009. hozzászólásáraTavalyi beállításon megy, elvileg 240 körül kéne neki vetni, de szerintem az idén kevesebbet vet valamiért...

Mindegy már, így marad, majd az idő adja a többit.
Holnapra maradt még, ha elfogyott, onnan számolom vissza.
De szerintem 210-220 között lehet.
Oldalt a hajtás gyors álláson van, a suberek 1-esre nyitva, B4-en megy.
Most azon gondolkodtam ma is, a subernek nem e középen kéne lenni, bár jelöltem már, de mintha így emlékeznék.
Oldalt a fogaskerek alatti vályú meg itt van, de ezt soha nem is állítottam, csak leürítéskor nyitom ki.
Válasz Gumóka #27008. hozzászólására
Megérkezett a vetőmag? :)
Milyen állásba és kb hány kg ot vetett?
Az én búzám a mai nap ilyen

Válasz szanberg #27006. hozzászólásáraNem a paradicsomban akarok nézelődni hanem a sivatagba…
Válasz termelo #27005. hozzászólásáraFelhívás keringőre?

Csak mert nem a tiszántúlon vagyok...
Válasz szanberg #27004. hozzászólásáraMeg kellene kérdezni Berend Ferit mennyire lesz egyenletlen a felszín no-till-ba 5 év után.

Ha nagyon akkor be lehetne iktatni néha a CO-t
Tudnom kellene ehhez, hogy a CO elbír e 25 cm-es kalászos tarlóval diretbe
Azért a számíze végett valóban megnéznék egy SeedHawk vetést
Tiszántúlon
Válasz termelo #26997. hozzászólásáraCsak egy Seedhawk kéne nemmgondolod?
Válasz hashtag #27001. hozzászólásáraÚgy legyen, vakon aláírom a 30-at mert azon ronggyá keresem magam a szomszéd meg offol
Már ráköltöttek egy vagyont hektáronként...
Válasz hashtag #27000. hozzászólásáraTractor with the correct PTO horsepower rating, generally around 100-150 HP, depending on the sprayer size and application.
Ez megfelel ajánlottnak?
Válasz termelo #26996. hozzászólására30q bennevan mindkettőben
Válasz termelo #26987. hozzászólásáraEzek szerint nem próbáltad olyan géppel, amilyet ajánlottak elé?
Válasz ..,-:) #26998. hozzászólásáraÉs akkor hogy szidjam még; eszembe jutott erről a norton-szekrénybe mikor elmegy az egyik szabadonfutó.

meg a 100-as nagyságrendű zsírzógomb
Így végiggondolva többet szptunk vele mint a Vad Kati az összes filmjébe
Válasz t.romsics #26974. hozzászólásáraSzó sincs róla !
Magmennyiségre gondoltam. Azzal le tudja copatni az embert…….hidro meghajtású meg végképp. Jó nagy barom volt, aki a talajmeghajtásos rendszert teljesen ledobta róla. Megkockáztatom, hogy ezek a merev testűek vásárlóinak kevesebb, mint 10%-a az hogy talán vagy majd valaha foglya használni a diferentált vetőmag kijuttatást……
Válasz termelo #26996. hozzászólásáraPronto 1db tárcsázásba:

baloldali tárcsás vetőgép (Spirit)

jobboldali a 750A előtte 7-8 cm talajmunka
Válasz trikolor5 #26989. hozzászólásáraTárcsát húzó traktor keréknyomat látni, nem a vetőgépet húzó traktorét. Ott rendesen kel.
Tárcsa Lemken rubin 12 ha jól emlékszem 15-18 cm mélyen mehetett.
Vetőgépen szintén volt előkészitő tárcsasorok Pöettinger Terrasem.
Válasz fexco #26993. hozzászólásáraMegdob
Válasz JDFERI #26992. hozzászólásáraA crossboard talán annyit ér,hogy amit megdöbbentő a tárcsa,visszapofozza.
Mifelénk a területteljesítmény miatt mondanak le a Rapidról. Szomszéd településen rendszeresen vetettek vele mákot , itt helyben repcét is tökéletes keléssel..

Én csak azt nem értem azon a vetőgépen ( ha már direkt , mintill vetésről van szó pl ) , hogy mi volt az elképzelés azzal a crossvoard simitóval. Egy keveset vettettm vele illetve sokat szolgáltattak nekem rapiddal de nem sikerült rájönni mi volt a költő terve.
Szántásban ...hát nemtom " ...
Még a művelő tárcsa sor előtt is több értelme lenne ott .
Ennek a keréksornak már igencsak lenne értelme , de ez meg olyan ritka mint a fehér holló . A prospektusban bent sincs.
Válasz Sk Laci #26988. hozzászólásáraJövőre pedig esélyes ,hogy ezekben a nyomokban lesz jobb a búza , mert ott más lesz a víz háztartás a talajban.
Válasz trikolor5 #26989. hozzászólásáraValamint a tömörebb földön nehezebben jut át, de idővel ki jön majd ott is.
Válasz Sk Laci #26988. hozzászólásáraVetés után ilyen mindig a keréknyomban. Tömör rétegre csak rászórja a csoroszlya a magot majd földet húz rá a magtakaró. Ilyenkor inkább majd csak akkor fog kikelni ha beázik.
10 napja leesett esőnek már van látszatja.

Keleget a búza a kötött perctalajon.
Az utolsó képen eléggé látni a tárcsát vontató traktor nyomait. /Ez van az első két képen is, de nem adja vissza a kép/.
Mitől van?
Eddig ilyet csak tavaszi munkáknál láttam, őszinél eddig soha.
Válasz hashtag #26985. hozzászólásáraNem tudjuk, hogy nagyobb gép esetében jelentkezik-e ugyanez a probléma így ezt nehéz lenne megmondani.
Ha pusztán az első súly hiánya okozná a problémát akkor 50% valószínűséggel jobbra és a másik 50% valószínűséggel balra húzna nem?
de
Ez mindig csak egy oldalra történik.
Pont olyan mint amikor az eke elhúzza a traktor elejét, azon se segít a súly...
Válasz t.romsics #26984. hozzászólásáraKöszönöm
Válasz termelo #26981. hozzászólásáraPermetezőt kérdem
Válasz kakesz12 #26982. hozzászólásáraTeljesen élettani, nem kell megijedni. A régebbi levelek elhalnak, a tél végével, lesz ott minden szín. Nem rossz állimány van a fotókon, nyugi.
Válasz hashtag #26973. hozzászólásáraFelénk a rapid után nincs olyan kelés mint a pronto után.
Igaz a rapidot nem arra találtak ki, hogy tökeletes magágyba pirickáljon.
Jó magágyban nem tökéletes a mélységtartása.
Miért sàrgulnak a levelek hogyan lehetne orvosolni?????
Válasz hashtag #26977. hozzászólásáraAz, hogy nagyjából az utóbbi időben itt a kalászosokról volt szó.

Ebből indultunk ki, hogy erre a célra miért nem tökéletes.
...
Nyilván ha valaki mákot, repcét akar olcsón ilyen minőségben vetni ahhoz nincs értelme ilyen vetőgépet venni mert elég egy elektromos szóró meg egy henger
Válasz Praetor #26979. hozzászólásáraIsmerem, amikor a tönköly dugult a csőben azt kiszórtuk a földre, átment rajta, mégis jó lett
Válasz hashtag #26976. hozzászólásáraAzért ez sem újdonság. Az öregek a mákot hóra szórva vetették.