Válasz Egér88 #27248. hozzászólására300-333g/ha
Neten is lehet vagy aki inputagyaokkal foglalkozik.
Én 3 kg csomagot veszem az 10ha . 98e fr +fa
Csak magába lehet szórni este vagy hajnali órákban .
És jó legyen a viz ph ja ha csapi viz akkor érdemes előtte nap feltölteni hagyni a tartalyban tetőt nem rázárva. És legalabb 45 p legyen kevertetve . Én úgy szokatam
Ha tudom hogy 40p az út akkor 10p kevertetem aztán elindulok .
Válasz dmbtchr #27239. hozzászólásáraSajnos a kettőt együtt nemtudod.
Lehet ha szerencséd van 1x 1x bejön, de én repcétvetek utána és azon nagyon látszik az előző éves spórolás.
Semmivel nemvagyok előrébb!
Sokan örülnének a te búzádnak is!
Mindég aztmondom, hogy a megfelő termelési szint az adottságokhoz.
Az alföldön én is másképp csinálnám!
Válasz rtamas1976 #27238. hozzászólásáraÉrtem, köszi.
Nekem eddig a legjobb búzám búza előveteménnyel lett(kényszerhelyzet miatt). De akkor bejött. 8,6 tonna/ha.
Alap 200 kg Map, fejtrágya 2X200 kg ammónium-nitrát. 2Xgombaölő. Csernozjomon vagyunk, leginkább vályog vagy homokos vályog talaj. Szeretném még feljebb tornászni, de több hatóanyagot nem juttatnék ki.
Válasz dmbtchr #27231. hozzászólásáraFullon minden, és jó elővetemèny.
Főveteményben mustár volt előtte,
300kg 8-24-24, 200kg chevron, 500kg pétisó, 2gomba, gyomirtó, lombtrágya, és 1kurvajo év!
Sajnos règvolt, a chevignont vetem azóta is.
Azóta 22ben volt a legrosszabb 7.6t/ha
Igaz ez az input azóta sem megy ki.
Csak szolidan.
Válasz dmbtchr #27231. hozzászólásáraHa jó földed és szerencséd van (szerencse=kedvező idő), akkor nem kell hozzá sok input. Például tavaly 2 részletben (tavasszal) összesen 450kg 27%-os petisoval 9,8 t/ha, ja meg az egyik vegyszerezesnel némi lombtragya.
Válasz HektárHarcos #27228. hozzászólásáraMi kb50mm nél járunk viszont volt ősszel!
Volt kései búzavetésünk, nemtudtunk rámenni.
December 10en valhanyadikàn szórtuk el fagyon. Ma néztem csirában van.
A többit a Jóisten majd megmondja!
Válasz HektárHarcos #27228. hozzászólásáraItt nálunk jobb a helyzet.
Próbálom visszafogni a költséget, de az megbosszúlja magát.
Lehet a repcébe fog előjönni, azt viszont nemakarom.
Volt 2év mikor visszafogtam azok még elmentek de utána ráköltöttem ugyanazt a pént, hogy helyrehozzam.
Itt megy az intenzív termelés, itt még lehet.
Itt senki nem notillezik vagy mintillezik.
Válasz rtamas1976 #27225. hozzászólásáraPróbálom lenn tartani a költséget ha igy lesz akkor lehet 300 alatt meg lesz . De milyen idö lesz az a lényeg.most eddig jó 74mm elseje óta .
Ugy kicsit fel lett tőltve a talaj. De meg kellene egy 30-40 mm vetés előtt.
Válasz HektárHarcos #27219. hozzászólásáraAhogy számolgatok nekem is kb ottvan az önköltség. Búzában.
22ben szarabb időjárás volt. 7.6tonnát tudott.
Ha jobb az időjàrás 8.5-9t
De volt 11is.
Nameg van utána egy jó repce is!
Válasz HektárHarcos #27219. hozzászólásáraHát én bízok benne, hogy megáll max 150eFt ba de akkor már Sokat költök rá.
A terv egy gyomirtó és egy kevés lombtrágya. Ha lesz eső 60q meglesz ha nem akkor 20q, és eddig a 20q a biztosabb :D
Válasz HektárHarcos #27219. hozzászólásáraNeked most mekkora a búza? Mert amit korábban felraktál képet, úgy kb nekünk március végén szokott kinézni. Az már biztos igényli a kaját.
Válasz HektárHarcos #27211. hozzászólásáraFelénk még nem láttam senkit, de ma holnap biztos megindulnak.
Bár elég borongós az idő, szivem szerint kidobnám én is, de sajna a 7 első felében már nem fog menni…
Válasz Ganajos #27209. hozzászólásáraFelén már sokan kiszórták én is . Mert ha sok hó vagy esö lesz akko megint kell 3 hét amire rá lehet menni a talajra, aztán ki tudja lesz csapadék ha lesz akkor megint jó pár nap amire fel tudja venni s növény.
Válasz HektárHarcos #27198. hozzászólásáraSzemre nagyon szép az árpád, de a 270 kg/ha vetőmagmennyiséget soknak találom.
Én 200 kg/ha vetőmagmennyiséggel vetettem október 8.-án, de fejletségre jobban el van maradva.
Viszont gyenge minőségü talajba vetettem /lemosott partoldal/.
200 kg 15/15/15 NPK volt nálam bedolgozva vetés előtt kombinátorral.
Repce elővetemény.
27249 hozzászólás
Válasz Egér88 #27248. hozzászólására300-333g/ha
Neten is lehet vagy aki inputagyaokkal foglalkozik.
Én 3 kg csomagot veszem az 10ha . 98e fr +fa
Csak magába lehet szórni este vagy hajnali órákban .
És jó legyen a viz ph ja ha csapi viz akkor érdemes előtte nap feltölteni hagyni a tartalyban tetőt nem rázárva. És legalabb 45 p legyen kevertetve . Én úgy szokatam
Ha tudom hogy 40p az út akkor 10p kevertetem aztán elindulok .
Válasz HektárHarcos #27247. hozzászólására mennyi kell belőle hektáronként és hol lehet venni?
Válasz Mln #27244. hozzászólására1t tudott tőbbet a kezelt búza . Idén mindegyiket kezelem vele .
Válasz Gatti #27243. hozzászólásáraDny.-on Meg 10/10
Válasz dmbtchr #27242. hozzászólásáraTavaly npk 180 kg. Es 100 kg péti 6ak homok 5-5.3t tudott a blueN kezelt homok 6-6.3t
Válasz HektárHarcos #27241. hozzászólásáraBlueN mennyi terméstöbbletet okoz?
Válasz dmbtchr #27242. hozzászólására7-8 tonna ha kedvező az idő, ami az alföldön kb 10 évből 1 :D
Válasz HektárHarcos #27241. hozzászólására200 kg pétisó mellett mennyi a várható termés?
Én alap 200kg npk most 2x100kg 27%
Majd 2x 5l greenman agró
330g BlueN
1x optumus
2x epsotop
1x bioforge
1x Queen
Kws flexum
Az Időn fog múlni hogy lessze májusi fagy
Válasz dmbtchr #27239. hozzászólásáraSajnos a kettőt együtt nemtudod.
Lehet ha szerencséd van 1x 1x bejön, de én repcétvetek utána és azon nagyon látszik az előző éves spórolás.
Semmivel nemvagyok előrébb!
Sokan örülnének a te búzádnak is!
Mindég aztmondom, hogy a megfelő termelési szint az adottságokhoz.
Az alföldön én is másképp csinálnám!
Válasz rtamas1976 #27238. hozzászólásáraÉrtem, köszi.
Nekem eddig a legjobb búzám búza előveteménnyel lett(kényszerhelyzet miatt). De akkor bejött. 8,6 tonna/ha.
Alap 200 kg Map, fejtrágya 2X200 kg ammónium-nitrát. 2Xgombaölő. Csernozjomon vagyunk, leginkább vályog vagy homokos vályog talaj. Szeretném még feljebb tornászni, de több hatóanyagot nem juttatnék ki.
Válasz dmbtchr #27235. hozzászólására200kg 8-24-24 vagy 150kg dap 100kg kálisó, pénztárca függő!
400kg nitrosol vagy péti.
Válasz Rabó001 #27236. hozzászólásáraJa, és késői vetés, november 10., utána szárazban feküdt a mag, szilveszterre sorolt ki.
Válasz dmbtchr #27233. hozzászólásáraNem írtam, mert nem volt.
Válasz rtamas1976 #27234. hozzászólásáraMost mennyire csökkentetted le?
Válasz dmbtchr #27231. hozzászólásáraFullon minden, és jó elővetemèny.
Főveteményben mustár volt előtte,
300kg 8-24-24, 200kg chevron, 500kg pétisó, 2gomba, gyomirtó, lombtrágya, és 1kurvajo év!
Sajnos règvolt, a chevignont vetem azóta is.
Azóta 22ben volt a legrosszabb 7.6t/ha
Igaz ez az input azóta sem megy ki.
Csak szolidan.
Válasz Rabó001 #27232. hozzászólásáraAlaptrágya nélkül?
Válasz dmbtchr #27231. hozzászólásáraHa jó földed és szerencséd van (szerencse=kedvező idő), akkor nem kell hozzá sok input. Például tavaly 2 részletben (tavasszal) összesen 450kg 27%-os petisoval 9,8 t/ha, ja meg az egyik vegyszerezesnel némi lombtragya.
Válasz rtamas1976 #27225. hozzászólásáraMilyen és mennyi input kell 11 tonnás búzához?
Válasz HektárHarcos #27228. hozzászólásáraMi kb50mm nél járunk viszont volt ősszel!
Volt kései búzavetésünk, nemtudtunk rámenni.
December 10en valhanyadikàn szórtuk el fagyon. Ma néztem csirában van.
A többit a Jóisten majd megmondja!
Válasz HektárHarcos #27228. hozzászólásáraItt nálunk jobb a helyzet.
Próbálom visszafogni a költséget, de az megbosszúlja magát.
Lehet a repcébe fog előjönni, azt viszont nemakarom.
Volt 2év mikor visszafogtam azok még elmentek de utána ráköltöttem ugyanazt a pént, hogy helyrehozzam.
Itt megy az intenzív termelés, itt még lehet.
Itt senki nem notillezik vagy mintillezik.
Válasz rtamas1976 #27225. hozzászólásáraPróbálom lenn tartani a költséget ha igy lesz akkor lehet 300 alatt meg lesz . De milyen idö lesz az a lényeg.most eddig jó 74mm elseje óta .
Ugy kicsit fel lett tőltve a talaj. De meg kellene egy 30-40 mm vetés előtt.
Válasz HektárHarcos #27226. hozzászólására
Válasz Gatti #27220. hozzászólásáraMost kapott 100kg 27est.

Majd ahogy jön a jó idő kapja a lombra a cuccokat . Ez feb 8 kép tegnap megkapta a pétisót
Válasz HektárHarcos #27219. hozzászólásáraAhogy számolgatok nekem is kb ottvan az önköltség. Búzában.
22ben szarabb időjárás volt. 7.6tonnát tudott.
Ha jobb az időjàrás 8.5-9t
De volt 11is.
Nameg van utána egy jó repce is!
Válasz HektárHarcos #27219. hozzászólásáraHát én bízok benne, hogy megáll max 150eFt ba de akkor már Sokat költök rá.
A terv egy gyomirtó és egy kevés lombtrágya. Ha lesz eső 60q meglesz ha nem akkor 20q, és eddig a 20q a biztosabb :D
Válasz Praetor #27215. hozzászólásáraÁrpa
Válasz mocsarijanos1 #27216. hozzászólásáraIgen azt mondtam aratással most 100eFt
Válasz HektárHarcos #27219. hozzászólásáraNeked most mekkora a búza? Mert amit korábban felraktál képet, úgy kb nekünk március végén szokott kinézni. Az már biztos igényli a kaját.
Válasz MrPoke #27214. hozzászólásáraNekem a vége az kb 320e ft költség lesz .
Válasz Egér88 #27210. hozzászólásáraLazítva volt
Válasz HektárHarcos #27211. hozzászólásáraFelénk még nem láttam senkit, de ma holnap biztos megindulnak.
Bár elég borongós az idő, szivem szerint kidobnám én is, de sajna a 7 első felében már nem fog menni…
Válasz MrPoke #27214. hozzászólásáraVicces vagy, már most tartasz 70000-nél.
Válasz MrPoke #27214. hozzászólásáraÉs mi van benne?
Árpa elővetemény. Teljes NoTill. Csapadék hiány miatt nem bomlott a szalma. 180kg/ha magnorma. És most 1,5q NS.

Teljes önköltség aratással 100 eFt, 40eFt/t áron 3t termés jó lenn. :D
Válasz Ganajos #27209. hozzászólásáraFelén már sokan kiszórták én is . Mert ha sok hó vagy esö lesz akko megint kell 3 hét amire rá lehet menni a talajra, aztán ki tudja lesz csapadék ha lesz akkor megint jó pár nap amire fel tudja venni s növény.
Válasz Ganajos #27209. hozzászólásáraszántva volt?
Első fejtrágyával ki hogy áll?

Csütörtökre mondja felénk a havazást/ havas esőt, gondolkodom egy holnapi szórásban.
Válasz Kzoli94 #27207. hozzászólásáraszép!
enyém le van legelve de majd meg nő
Frenetic

Válasz mocsarijanos1 #27205. hozzászólásáraMa már meg is kapta a nitrogént .
A többit ahogy jön a + kapja a tőbbit is .
Válasz HektárHarcos #27195. hozzászólásáraNitrogént, ként
, és rezet neki menten, mert ez megérdemli

Cellule

Válasz Pont #27202. hozzászólásáraFagy.
Üdv!
Szerintetek miért barna a vége? Fagy, vegyszer, nitrogénhiány?
Válasz Sk Laci #27200. hozzászólásáraNem Árpa .
Kws Flexum Búza .
Válasz HektárHarcos #27198. hozzászólásáraSzemre nagyon szép az árpád, de a 270 kg/ha vetőmagmennyiséget soknak találom.
Én 200 kg/ha vetőmagmennyiséggel vetettem október 8.-án, de fejletségre jobban el van maradva.
Viszont gyenge minőségü talajba vetettem /lemosott partoldal/.
200 kg 15/15/15 NPK volt nálam bedolgozva vetés előtt kombinátorral.
Repce elővetemény.