Válasz Bzs2 #27842. hozzászólásáraértem, még a sarkok is ilyenek itt ott.
Valamint van olyan területünk is ahol foltokban jobb és hullámos a terület. Gondolom ott foltokban valahogy talált egy kis vizet, vagy jobban le tudott menni a gyökere.
Jövőre már jöhetne egy normálisabb év, hogy legalább erős közepes termés legyen.
Válasz Gatti #27836. hozzászólásáraEzzel az arasznyi-kétarasznyi magasabb sávval csak az a bibi, hogy ha elmész a 6-os lineár farmezsgyéjére, akkor azt látod, hogy azon a pályán majdnem mindenkinek kalászos van vetve. Különböző kalászosok, ahol az út mellett végig nagyobb a növény egy keskeny sávban. Minden traktoros olyan precízen fújta, hogy egyforma széles sáv maradt ki az út szélén 4 km hosszan?! De a szomszédos mezsgyéken meg nem? Nincs ilyen profizmus errefelé.... Ez a konkurencia nélküli szélső sorok jobb helyzete miatt van.
Válasz Bzs2 #27837. hozzászólásáraEz itt a claas mögött van, pató gabi földje. Nekik antalék művelték, de sztem most is ők csinálják, csak már ugye más a tulaj.
Válasz Das boot #27830. hozzászólásáraIgen. Széle hatásnak is hívják. Akkor is látszik, ha kapás növénynél egy sor valamiért kimarad, akkor a 2 mellette lévő sorban nagyobbra nő a növény.
Válasz uff #27835. hozzászólásáragombaölő és egy kis lombtrágya, április végén. De lehet a pétisóból se kapott, ezért nem égette. Sajnos április végén már kezdett szenvedni az állomány, ez lehet nagy stressz volt neki.
Másik táblán ahol több esőt kapott, ott semmi gond.
Válasz bubu13 #27831. hozzászólásáraHa a szalmád erőműben, vagy cellulózgyárban végezné, akkor hagyd a földön…
Ha viszont egy környékbeli állattartó kéri, akkor hagyd élni, add neki. Értékszámítással egyezettek meg trágyában, főleg, ha szórni is neki kell majd… egy táblád jól jár legalább.
Válasz Gatti #27827. hozzászólásáraNem azért jobb, mert nem kapott permetezést.
Hanem azért, mert a tábla szélén nagyobb tenyészterületről gyűjthette be a vizet.
Tehát ez aszálytünet. Kb minden tábla széle ilyen idén.
Válasz Gatti #27828. hozzászólásáraMarokkói, Jabal a fajta neve. Elvileg szárazságtűrő malmi búza. Erre is van 2 tàbla. Jól néz ki de nem tudom jobbe mint a simák.
Válasz mtz1221 #27824. hozzászólásáraÉn meg akkor figyeltem fel rá amikor permetező nyomnak nem 2 sort hanem egy sort zártam el . És alig láttam tavaszi permetezéskor mert úgy össze nött .
Válasz HektárHarcos #27823. hozzászólásáraCasenek es bednarnak volt ilyen tesztvetése tavaly. Jobb lett mint a sima. Idén én is megpróbálom. Körbenéztem a határban. Hát a múltkori felhőszakadásnak megvan a hatása. Marha nagy másod és harmadlagos gyomosodások minden felé. Ahol régebben vegyszereztek, borsó, búza, árpa a vegyszerezőnyomok sík zöldek. Az árpában a héten kalászt hány, a többi része meg kb megérik.
Válasz HektárHarcos #27823. hozzászólásáraJó ötlet. Én is figyelgetem hogy ahol traktorral permetezővel letaposom, ott a nyom mellett 2x akkora kalászok vannak. Mindenki mondja mennyit kitapisok a 15 méteressel, szerintem meg kompánzalja ott magát.
Válasz mtz1221 #27822. hozzászólásáraNekem a vetőgép alap ból a sűrű soros . 3m 25 sor . Majd ugy akarom 1 elzárn 2 marad megint 1 el 2 nyitva 1 zár és igy tovább .
Válasz mtz1221 #27797. hozzászólásáraHát a mostani árakkal 4t a núlsza adó .
Egy jó ár kellene meg a Tavalyi átlag 6t igaz az 8ak homokon volt . Meg ennek a táblának a másik fele az falado volt kêsői vetés ritka is volt de 6t tudott . Érdekes amúgy amit BlueN kezeltetm az 6t meg 6.3t lett amit nem. Az 5.3t meg 5t . Jövöre kipróbálom kísérletbe 1ha azt hogy dupla sor majd egy elzár . Hogy homokon mit mutat ugy. Vízbe tőbb marad neki meg tápanyagban.
Válasz mtz1221 #27814. hozzászólásáraDarabokba van,készíti műszakira
8.25x20 gumik vannak rajta aránylag kicsi osztó körön 6 csavaros felni
szerintem kisebb nyomtáv mint a mbp 6,5
de majd csinálok pár képet
addig is köszi
Válasz trikolor5 #27808. hozzászólásáraEz 8%os kompenzációs ár. Hogy rothadna meg itt is az összes 4 nagy felvásárló, meg akik a hátuk megett állnak, ők is.
Válasz mtz1221 #27805. hozzászólásáraJa,nem kombájnal vágták. Ment bálának vagy silóba. Ahogy egy itteni cég tulaja mondta, nem kapkodunk, hátha jön egy jó jégeső.
Válasz Koczka József #27799. hozzászólásáraEsö nem sok volt. Jan-feb hoval együtt kb
130mm
Már talán 20mm. Ápr semmi
Virágzás után jőtt meg az elsö komolyabb mennyiség .
6-6.5t már elégedett leszek. 200 kg npk/ha. Meg 2x100kg 27 es. Ugy hogy nem volt elkényesztetve .
Válasz t.romsics #27798. hozzászólásáraViszont felétek még szép zöldek, erre a 80% a tábláknak teljesen elszáradt, úgy néznek ki a búzák mint az árpák ilyenkor.
Válasz SzikiSzokeveny #27800. hozzászólásáraEzt már írtam ide, hogy nem mi leszünk a terméseredmények negatív rekorderei, de az átlagos várakozásainkat jelentősen alul fogják mutatni az aratási eredmények. Egyszóval ezek az átlagok is jelentősen fájni fognak.
Durum:
Még egy kiváló hektoliter súllyal (durumban a 85 feletti lazán teljesíthető, ha van az érésekor elég víz) sem lehet 5 tonna/ha. Ritka, mint a fehér holló…
Aestivum (hagyományos) búza:
6 tonna körüli termést várok, táblaátlagban rengeteg kalász nem termékenyült meg teljesen. Durumban ilyen kalászvégeket nem látni, de cserébe jó ritkán vannak. De most jön még a neheze, egy jó eső kellene a következő napokban, mert abból az utóbbi hetekben kimaradtunk (pár milik voltak csak, nagy jelentőségük nincsen).
Válasz Sk Laci #27795. hozzászólásáraNálunk igazából az volt a gebasz hogy már tavaly is aszály volt. A gabonák csak novemberbe tudtak kikelni akkor kaptak esőt, de akkor is 20cm alatt porszáraz volt a talaj.
Ahol tavaly még volt tartalék a talajban ott jobban bírták az idei szárazságot.
Válasz Gatti #27793. hozzászólásáraNálam csak 30 mm, március első napjaiban volt pár mm, utána szárazság, április totális szárazság, május közepéig. Levelek összesülve, kalászban van szem, de nagyon aprók és még zöldek. Ilyenkör még tömzsi nagy szemeknek kellene lennie tejes állapotban. Ez azt jelenti, hogy még kissebb lesz, mire beérik. Megvan az öröm.....
27844 hozzászólás
Válasz Bzs2 #27842. hozzászólásáraEgyébként a 6 os lineár melyik is? Ami a 46 ostól nyugatra van a csatornától nem messze?
Válasz Bzs2 #27842. hozzászólásáraértem, még a sarkok is ilyenek itt ott.
Valamint van olyan területünk is ahol foltokban jobb és hullámos a terület. Gondolom ott foltokban valahogy talált egy kis vizet, vagy jobban le tudott menni a gyökere.
Jövőre már jöhetne egy normálisabb év, hogy legalább erős közepes termés legyen.
Válasz Gatti #27836. hozzászólásáraEzzel az arasznyi-kétarasznyi magasabb sávval csak az a bibi, hogy ha elmész a 6-os lineár farmezsgyéjére, akkor azt látod, hogy azon a pályán majdnem mindenkinek kalászos van vetve. Különböző kalászosok, ahol az út mellett végig nagyobb a növény egy keskeny sávban. Minden traktoros olyan precízen fújta, hogy egyforma széles sáv maradt ki az út szélén 4 km hosszan?! De a szomszédos mezsgyéken meg nem? Nincs ilyen profizmus errefelé.... Ez a konkurencia nélküli szélső sorok jobb helyzete miatt van.
Válasz Gatti #27839. hozzászólásáraEzért gondoltam, hogy Sambadur. Mi is Zolitól vettük a vetőmagot.
Válasz bubu13 #27831. hozzászólásáraMi 1.000 Ft+áfát kérünk érte úgy, hogy annyi a dolgunk, hogy rendre tesszük.
Válasz Bzs2 #27837. hozzászólásáraEz itt a claas mögött van, pató gabi földje. Nekik antalék művelték, de sztem most is ők csinálják, csak már ugye más a tulaj.
Válasz Das boot #27830. hozzászólásáraIgen. Széle hatásnak is hívják. Akkor is látszik, ha kapás növénynél egy sor valamiért kimarad, akkor a 2 mellette lévő sorban nagyobbra nő a növény.
Válasz Gatti #27828. hozzászólásáraSambadur lehet, abból sok van Miklós határában. (Nekünk is van.) De régebben az Alfadur is ilyen volt.
Válasz uff #27835. hozzászólásáragombaölő és egy kis lombtrágya, április végén. De lehet a pétisóból se kapott, ezért nem égette. Sajnos április végén már kezdett szenvedni az állomány, ez lehet nagy stressz volt neki.
Másik táblán ahol több esőt kapott, ott semmi gond.
Válasz Gatti #27827. hozzászólásáramilyen permetezőanyagból nem kapott, elég látványos a külnönbség, szórási időpontot is megadnád?
Válasz bubu13 #27831. hozzászólásáraHa a szalmád erőműben, vagy cellulózgyárban végezné, akkor hagyd a földön…
Ha viszont egy környékbeli állattartó kéri, akkor hagyd élni, add neki. Értékszámítással egyezettek meg trágyában, főleg, ha szórni is neki kell majd… egy táblád jól jár legalább.
Válasz bubu13 #27831. hozzászólásáraPedig jobb az a földnek, főleg ilyen műtrágya árak mellett.
Válasz bubu13 #27831. hozzászólásáraIdén szerinten inkább azt kérdezd meg mennyit adnak. Legalábbis felénk nem lesz szalma.
Mennyit lehet kérni a szalmáért kombájn alól?? Szét akartam szórni ,de ölnek meg érte!!! Kb térdig érő
Válasz Gatti #27827. hozzászólásáraNem azért jobb, mert nem kapott permetezést.
Hanem azért, mert a tábla szélén nagyobb tenyészterületről gyűjthette be a vizet.
Tehát ez aszálytünet. Kb minden tábla széle ilyen idén.
Válasz Gatti #27828. hozzászólásáraMarokkói, Jabal a fajta neve. Elvileg szárazságtűrő malmi búza. Erre is van 2 tàbla. Jól néz ki de nem tudom jobbe mint a simák.
ez durum lenne? Ilyen fekete toklászút még nem is láttam.

A tábla széle ahol nem kapott permetezést, mennyivel jobb

Válasz mtz1221 #27824. hozzászólásáraÉn meg akkor figyeltem fel rá amikor permetező nyomnak nem 2 sort hanem egy sort zártam el . És alig láttam tavaszi permetezéskor mert úgy össze nött .
Válasz HektárHarcos #27823. hozzászólásáraCasenek es bednarnak volt ilyen tesztvetése tavaly. Jobb lett mint a sima. Idén én is megpróbálom. Körbenéztem a határban. Hát a múltkori felhőszakadásnak megvan a hatása. Marha nagy másod és harmadlagos gyomosodások minden felé. Ahol régebben vegyszereztek, borsó, búza, árpa a vegyszerezőnyomok sík zöldek. Az árpában a héten kalászt hány, a többi része meg kb megérik.
Válasz HektárHarcos #27823. hozzászólásáraJó ötlet.
Én is figyelgetem hogy ahol traktorral permetezővel letaposom, ott a nyom mellett 2x akkora kalászok vannak. Mindenki mondja mennyit kitapisok a 15 méteressel, szerintem meg kompánzalja ott magát.
Válasz mtz1221 #27822. hozzászólásáraNekem a vetőgép alap ból a sűrű soros . 3m 25 sor . Majd ugy akarom 1 elzárn 2 marad megint 1 el 2 nyitva 1 zár és igy tovább .
Válasz HektárHarcos #27820. hozzászólásáraEzt nem értem. Dupla sortávra akarod vettni homokon ?
Válasz HektárHarcos #27820. hozzászólásáraIdén jóval jobban bírták a szélesebb sortavra vetett búzák.
Válasz mtz1221 #27797. hozzászólásáraHát a mostani árakkal 4t a núlsza adó .
Egy jó ár kellene meg a Tavalyi átlag 6t igaz az 8ak homokon volt . Meg ennek a táblának a másik fele az falado volt kêsői vetés ritka is volt de 6t tudott . Érdekes amúgy amit BlueN kezeltetm az 6t meg 6.3t lett amit nem. Az 5.3t meg 5t . Jövöre kipróbálom kísérletbe 1ha azt hogy dupla sor majd egy elzár . Hogy homokon mit mutat ugy. Vízbe tőbb marad neki meg tápanyagban.
Válasz mtz1221 #27818. hozzászólásáraPOBEDA PÓTKOCSI.
ZASZTAVA PÓTKOCSI EZ MEG AZ ÖNTÖTT VÁZÚ GYÁRI ZMAJ 5 TONNÁS.
Válasz apuci #27815. hozzászólásáraakkor az vagy tényleg zmáj, vagy popeda vagy zasztava pót lesz, ha 20as felnivel volt. mi a gond vele ? Ehhez hasonló ?
https://img.jofogas.hu/hdimages/Zmaj_5_3_as_potkocsi_elado_205422799336265.jpg
Válasz apuci #27816. hozzászólására
Válasz apuci #27815. hozzászólásáraJa a forgalmi,hátha ez segít!
Válasz mtz1221 #27814. hozzászólásáraDarabokba van,készíti műszakira

8.25x20 gumik vannak rajta aránylag kicsi osztó körön 6 csavaros felni
szerintem kisebb nyomtáv mint a mbp 6,5
de majd csinálok pár képet
addig is köszi
Válasz apuci #27813. hozzászólásáraLehet, de kéne róla kép, mert 1x úgy jártunk itt, hogy kikindai pótkocsit, zmaj néven forgalmazták anno nálatok.
Válasz mtz1221 #27812. hozzászólásáraSzia,egy barátomnak szeretnék segíteni ezért kérek tőled segítséget,Zmaj pp 5.3 pótkocsiról kérdeznék tőled ha leget!

Válasz trikolor5 #27811. hozzászólásáraJa, úgy.
Válasz mtz1221 #27810. hozzászólásáraJa, hogy nálatok kompenzációs árral számolnak alapból? Akkor ebből -8. Nálunk alap ár van és plusz komp 12%
Válasz trikolor5 #27808. hozzászólásáraEz 8%os kompenzációs ár. Hogy rothadna meg itt is az összes 4 nagy felvásárló, meg akik a hátuk megett állnak, ők is.

Válasz mtz1221 #27807. hozzászólásáraItt mindenki abban bízik. Biztos, hogy jobb lenne a matek.
Válasz mtz1221 #27805. hozzászólásáraSzia. Az igaz, hogy 19dínár az árpa 21 a búza? Tehát olyan 57, 63 forint lehet. Nálatok van kompenzációs felár?
Válasz SzikiSzokeveny #27806. hozzászólásáraPont ez jutott eszembe, az kéne még ráadásnak.
Válasz mtz1221 #27805. hozzászólásáraJa,nem kombájnal vágták. Ment bálának vagy silóba. Ahogy egy itteni cég tulaja mondta, nem kapkodunk, hátha jön egy jó jégeső.
Válasz SzikiSzokeveny #27800. hozzászólásáraMost értünk haza a határnézésből, és meglepetésemre 1 kombájnt sem láttunk, pedig itt szerintem az árpák 70%öt vágni lehetne.
Válasz HektárHarcos #27803. hozzászólásáraÉn ugyanennyit rajtam ki csak eső nem volt. Ezért írtam hogy ha van víz akkor minden van.
Válasz Koczka József #27799. hozzászólásáraEsö nem sok volt. Jan-feb hoval együtt kb
130mm
Már talán 20mm. Ápr semmi
Virágzás után jőtt meg az elsö komolyabb mennyiség .
6-6.5t már elégedett leszek. 200 kg npk/ha. Meg 2x100kg 27 es. Ugy hogy nem volt elkényesztetve .
Válasz t.romsics #27798. hozzászólásáraViszont felétek még szép zöldek, erre a 80% a tábláknak teljesen elszáradt, úgy néznek ki a búzák mint az árpák ilyenkor.
Válasz SzikiSzokeveny #27800. hozzászólásáraEzt már írtam ide, hogy nem mi leszünk a terméseredmények negatív rekorderei, de az átlagos várakozásainkat jelentősen alul fogják mutatni az aratási eredmények. Egyszóval ezek az átlagok is jelentősen fájni fognak.
Válasz t.romsics #27798. hozzászólásáraItt mindenki 30q alatt vár. De van ahol már az árpa helye fel van tárcsázva, sőt mintha vetve lenne bele.
Válasz HektárHarcos #27788. hozzászólásáraMennyi mindent tesz ha van elég víz.
Durum:

Még egy kiváló hektoliter súllyal (durumban a 85 feletti lazán teljesíthető, ha van az érésekor elég víz) sem lehet 5 tonna/ha. Ritka, mint a fehér holló…
Aestivum (hagyományos) búza:
6 tonna körüli termést várok, táblaátlagban rengeteg kalász nem termékenyült meg teljesen. Durumban ilyen kalászvégeket nem látni, de cserébe jó ritkán vannak. De most jön még a neheze, egy jó eső kellene a következő napokban, mert abból az utóbbi hetekben kimaradtunk (pár milik voltak csak, nagy jelentőségük nincsen).
Válasz HektárHarcos #27789. hozzászólásáraÉvhez képest gyönyörű. Itt mindenki a facát verné örömében a csalánhoz, ha így néznének ki.
Válasz Sk Laci #27795. hozzászólásáraNálunk igazából az volt a gebasz hogy már tavaly is aszály volt. A gabonák csak novemberbe tudtak kikelni akkor kaptak esőt, de akkor is 20cm alatt porszáraz volt a talaj.
Ahol tavaly még volt tartalék a talajban ott jobban bírták az idei szárazságot.
Válasz Gatti #27793. hozzászólásáraNálam csak 30 mm, március első napjaiban volt pár mm, utána szárazság, április totális szárazság, május közepéig. Levelek összesülve, kalászban van szem, de nagyon aprók és még zöldek. Ilyenkör még tömzsi nagy szemeknek kellene lennie tejes állapotban. Ez azt jelenti, hogy még kissebb lesz, mire beérik. Megvan az öröm.....