Válasz Sanyee #8816. hozzászólásáraLehetni lehet csak nincs értelme.
Adengo
A laudis kontakt.
Mire 8leveles akkora előjön a többi gyom.
Én a laudist tűzoltásra hagyom.
Válasz Rabó001 #8801. hozzászólásáraA rimszulfuron hatóanyag tartalmat megemelték, illetve megvették a Bayertől a Izoxadifen-etil nevű széfenert amitől még kíméletesebb lett.
De mivel a rimszulfuron inkább talajon kereszül hat, így hatástartam lehet, hogy hosszabb lesz, de azért egy erős egyszikű fertőzésben nem életbiztosítás ez a kombináció. Tavaly itt mindenkinek meghagyta az egyszikűt. Pedig nem egy család gazdálkodik erre. A dikamba persze fél dózissal is tökéletesen működik. Jó szer, bitang jó áron, de én idén már kihagyom.
A Python meg kétszikű írtó készítmény.
A kettő együtt egy olcsóbb kategóriába tartozó csomag lehet, de erős egyszikű írtó hatásra ettől nem kell számolni, kétszikűekkel viszont biztosan kíméletlen és tartamhatása is van ellenük (magrólkelők ellen).
Kukorica csavarodást akkor kell keresni, ha túlfejlett kukoricában van használva dikamba, 2,4-D (hormon) tartalmú készítmény.
Válasz uff #8809. hozzászólásáraNagyon érdekes, hogy van, aki arra esküszik, hogy be kell dolgozni, más meg arra, hogy a filmet nem szabad megtörni.
Van egy gazda ismerősöm, nagyon sokáig használta, de 500 liter vízzel fújta hektáronként.
Válasz uff #8809. hozzászólásáraHomokon nemtudom hogyviselkedik.
Nàlunk is van olyan mikor feljön egy kicsit a gyom, de ha kap egy rendes esőt utána eltűnik.(magrólkelő)
Csak nyugi!
Összekell hogy mosódjon.
Jártam már énis így aztán kitisztult.
Válasz rtamas1976 #8806. hozzászólásáraPontosan ezért kérdeztem az ordaxot, mivel abban pendimetalin van, amit max 3 levélig engednek, de az ordaxot még 8 leveles állapotban is használták. Ráadásul még vetőmag kukoricában is. Mondjuk ott az volt a jó, hogy öntözték, így hosszú tartamhatása volt.
Válasz mtzfanful1 #8785. hozzászólásáraKérdezz rá valakitől, hogy mennyibe kerül a sharda cég RINIDI-je. Szerintem ugyan az és biztosan olcsóbb.
rimsulfuron
nicosulfuron
dicamba
Válasz Traktoros30 #8798. hozzászólásáraA Principal Plust használtam már többször, szerintem nagyon jó volt. Most ha jol tudom áneveztek fortera, növelték a hatóanyagok mennyiséget. Nem tapasztaltam ilyet hogy csavarna a kukoricát.
Válasz ZZ.ZZ #8790. hozzászólásáraIgaz, de ha leszórod utána még egyszer akkor már elfogy a gyökérből a tápanyag+beárnyékolja a kukorica és betakarításra nem nől meg 10-15 cm-től nagyobbra. Ki nem tudod irtani vele de nem lesz gazdasági károd a jelenlétéből...
Válasz ZZ.ZZ #8790. hozzászólásáraÉn régóta használom de adott évi kultúrában jól működik. Vagy a Monsoon Activ az is nagyon jó. Én kukorica után napraforgót vetek és ha jön valami egyszikű akkor abba könnyen ki is irtom. Szerintem az a fontos hogy az adott kultúrában minimálisra csökentsd a gyomokat arra tökéletes.
Évelő kétszikű nincs, egyszikű esetén van gondom a fenyércirokkal
Viszont annyira nem fertőzött a terület, hogy indokolt legyen a Duos fajta kukorica vetése
Hiába irtom glifoval búza tarlóból , nem akar eltűnni .
Eddig lumaxot használtam, ami ugye fogta a magról kelő egysziküt, majd utána még kapott nikoszulfuront, de a nikoszulfuront el kell felejtenem, vagyis már rég el kellett volna engednem
Szóval egyszikű ellen melyik hatóanyag lenne érdemben hatékonyabb?
Vagy milyen komplett gyári kombinációt használjak?
Válasz Gyurkesz1 #8784. hozzászólásáraHa kész a talaj csak vesd bele.
Vetés után 2-3nappal glifozát.
Aztán majd valami hormonos faszányos gyomirtóval meghinted és kész.
Válasz MrPoke #8780. hozzászólásáraTökéletes is! Én is a Principal-ra esküszöm.
Megszoktam spékelni egy kis Sucessor TX-el mindig tökéletes , látvanyos, gyors hatás.
Sziasztok, ősszel leszántott lucernába készülök kukoricát vetni. Ősszel nemvolt lehetőségem totálissal lefújni szantás előtt. A föld mar elvan keszítve vetésre de lassacskán kezdi atnőni a lucerna. 20. után van tervben a vetés addig szépen megfog ugrani. Kerdés az lenne hogy mit javasoltok, vetés előtt pár nappal totális + kombinátor vagy asoborona, vagy csak simán vessek bele így hogy nembojgatom vetés előtt a földet, és vetés után totális. Köszönöm a segitséget.
Válasz Ganajos #8777. hozzászólásáraTavaly a 10 litereseket cserélték, de Én bekeverve már nehezen vittem volna vissza. 4 éve kb. valamit variáltak rajt. Ennyi infót volt. Nekem is szokott működni ezen kívül.
Válasz uff #8779. hozzászólásáraPapíron 1-3levélben kellene.
De későbbszoktam.
4-5 levél mert a hormont álltalában 5től lehetne. Dikambázni szoktam.
Ha úgyvan nincsmire várni akkor a hormont külön fújom.
Én principálra esküszöm osztott kijutatásba. De ha egyenletes a kelés elég szokott lenni a fél adag.
Ha van gyom kelés 3 levélben mehet is kifelé, ha van utókelés az pedig akár 7 levélig.
Válasz Ganajos #8776. hozzászólásáraAkkor vegyél 8sorost.
A semmitől sokkal jobb!
De a sajáttal akkormész és annyiszor ahányszor akarsz!
Ha rtkval vetik mindegy hánysoros.
Veszel 6sorost aminek a 2 szélső felcsukható az máris egy 4soros.
Ha akarja az ember minden megoldható!
Válasz Gandhy #8771. hozzászólásáraPre kezelést csak akkor csinálok ha mond esőt. A korai poszt biztosabb!
Pre ben olcsó szert használok clik combit vagy terbine combit. Ha nemhat felülkezelem.
Gyom nemmaradhat a táblán!
Így mindég tiszta, és kell is mert tökmegy utána!
Válasz Rabó001 #8772. hozzászólásáraAcatom nincs , de mikor volt az a táblát vagy kombinációban csináltam vagy külön később dikambával. Szulák sincs.
Nálunk a szerbtövis és a selyemmályva a közellenség. Azt a dikamba intézi.
Válasz rtamas1976 #8770. hozzászólásáraBocs hogy beleszolok, de az évelőket nem viszi, legalábbis a mezei acatot és a szulakot nem, erről van tapasztalatom. Ezt leszamitva nagyon jó szer. Ha ezek is vannak, akkor vagy kombinálni kell, mint írod, vagy más szerrel kell csinálni. Tapasztalatom szerint ez a 2 szemét gaz későn jön ki, szinte a kukoricával együtt, addigra az Adengot már kinövi.
Válasz rtamas1976 #8770. hozzászólására1x régen, nem jött be, vadzab, muhar, kakásláb visszajött utána. Inkább a kompakt cuccokat teszem rá 1x, árral nem igazán foglalkozom, csak hasson.
20-25 éve felénkk csak pre kezelés volt, mindig beázott és persze azok még vállasabb cuccok voltak. Ahogy a tavaszi csapadék ritkult, állt át mindenki a posztra talajhatással kiegészítve.
Válasz Gandhy #8769. hozzászólásáraAdengót használtál már?
Jólműködik korai posztban, mindent visz.
És a tartamhatása is jó!
És a kukoricátsem gyötri.
Kombinálható hormonnal ha szükségvan rá.
Válasz Ganajos #8766. hozzászólásáraLumax pre-ben elég gavallér. Én post-ban Principal Gold Plus-t használom Successor-ral, de idén kiteszek valamit pre-ben és ha nem ázik meg, kipróbálom a Python-t.
Tavaly megszívatott a Successor, túrosodott, küzdelem volt kifújni és a hatása is lófax volt. Második tanknál, már folyamatos keverésen voltam, az jó lett. Na meg 5 hektáronként 42 szűrőt mostam.
Ott rohadjon meg az FMC. Semmit sem veszek többet, amit azok gyártanak. Nem ez az első problémám velük.
Válasz Ganajos #8767. hozzászólásáraDe akkor beszéldmeg velük , hogy lehet többször is bekell járniuk!
Olcsópénzért miértnem veszel 1db 4soros művelőt? Ha 8sorral vetik.
8967 hozzászólás
Válasz Sanyee #8816. hozzászólásáraLehetni lehet csak nincs értelme.
Adengo
A laudis kontakt.
Mire 8leveles akkora előjön a többi gyom.
Én a laudist tűzoltásra hagyom.
Laudis ehetne kelés előtt is?
8 leveles állapotig írják, de ha akkor van megszórva és már nagy a gaz is, akkor csak sargitja 2 hétig.
Válasz MTZ1221.3 #8814. hozzászólásáraDe akkor ez a phiton forte kombó kiviszi a magról kelő cirkot és a muhart?
Válasz Rabó001 #8801. hozzászólásáraA rimszulfuron hatóanyag tartalmat megemelték, illetve megvették a Bayertől a Izoxadifen-etil nevű széfenert amitől még kíméletesebb lett.
De mivel a rimszulfuron inkább talajon kereszül hat, így hatástartam lehet, hogy hosszabb lesz, de azért egy erős egyszikű fertőzésben nem életbiztosítás ez a kombináció. Tavaly itt mindenkinek meghagyta az egyszikűt. Pedig nem egy család gazdálkodik erre. A dikamba persze fél dózissal is tökéletesen működik. Jó szer, bitang jó áron, de én idén már kihagyom.
A Python meg kétszikű írtó készítmény.
A kettő együtt egy olcsóbb kategóriába tartozó csomag lehet, de erős egyszikű írtó hatásra ettől nem kell számolni, kétszikűekkel viszont biztosan kíméletlen és tartamhatása is van ellenük (magrólkelők ellen).
Kukorica csavarodást akkor kell keresni, ha túlfejlett kukoricában van használva dikamba, 2,4-D (hormon) tartalmú készítmény.
Válasz Devyd #8800. hozzászólásáraEddig mit fújtatok és miért váltottatok?
Válasz Szlovákiából #8807. hozzászólásáraAz EU nem engedte...
Válasz uff #8809. hozzászólásáraNagyon érdekes, hogy van, aki arra esküszik, hogy be kell dolgozni, más meg arra, hogy a filmet nem szabad megtörni.
Van egy gazda ismerősöm, nagyon sokáig használta, de 500 liter vízzel fújta hektáronként.
Válasz uff #8809. hozzászólásáraHomokon nemtudom hogyviselkedik.
Nàlunk is van olyan mikor feljön egy kicsit a gyom, de ha kap egy rendes esőt utána eltűnik.(magrólkelő)
Csak nyugi!
Összekell hogy mosódjon.
Jártam már énis így aztán kitisztult.
Válasz rtamas1976 #8804. hozzászólásáraadengo kapott szórás másnapján 4mm rá két nara még 3 mm, pici gyomok már jönnek elő, kevés neki ennyi eső?
Válasz rtamas1976 #8806. hozzászólásáraPontosan ezért kérdeztem az ordaxot, mivel abban pendimetalin van, amit max 3 levélig engednek, de az ordaxot még 8 leveles állapotban is használták. Ráadásul még vetőmag kukoricában is. Mondjuk ott az volt a jó, hogy öntözték, így hosszú tartamhatása volt.
Valaki emlékszik még az Ordax-ra? Miért vonták ki a forgalomból?
Válasz Szlovákiából #8805. hozzászólásáraPreemergensben nálunk sem, de korai posztban igen.
Vanmikor kitoljuk 5levélig.
Időjárásfüggő!
Válasz rtamas1976 #8804. hozzászólásáraNálunk az adengo a szárazság miatt nem működik, ahogy a legtöbb preemergens.
Válasz Traktoros30 #8798. hozzászólásáraÉn az adengora esküszöm.
0.4el korai posztban.
Ha kell később kap egy dikambát.(ha kell)
Válasz Rabó001 #8801. hozzászólásáraVan utángyártott, olcsóbban, az a neve, hogy RINIDI A Sharda cégtől.
Válasz mtzfanful1 #8785. hozzászólásáraKérdezz rá valakitől, hogy mennyibe kerül a sharda cég RINIDI-je. Szerintem ugyan az és biztosan olcsóbb.
rimsulfuron
nicosulfuron
dicamba
és lehet hozzá tenni
Succint
:-)
Válasz Traktoros30 #8798. hozzászólásáraA Principal Plust használtam már többször, szerintem nagyon jó volt. Most ha jol tudom áneveztek fortera, növelték a hatóanyagok mennyiséget. Nem tapasztaltam ilyet hogy csavarna a kukoricát.
Válasz Traktoros30 #8798. hozzászólásáraIdén ezt fújjuk, úgy 150 ha-ron.
Később tudok majd véleményt.
Válasz pataipatrik11 #8793. hozzászólásáraSzia én évek óta csak így kezelem vetés után. Tisztán glifozat előírás szerint.
Sziasztok!
Valaki próbálta már a principal forte phitont? Mi a véleményre róla? Elumis banget cserélném le, mert állandóan csavarja a kukoricát.
Válasz ZZ.ZZ #8796. hozzászólásáraHeló!

1l/ha megy hozzá. Idén sem lesz másképp.
Aratásig, mint a tükör.
Válasz mtzfanful1 #8785. hozzászólásáraMennyi sucessor tx - szoktál hozzá tenni?
Válasz termelo #8794. hozzászólásáravagy 5 ph-s a víz alapból? akkor karbamid vagy amnitrát vagy nitrosol
Válasz pataipatrik11 #8793. hozzászólásáraKötött földön lehet, laza földön megfoghatja ha bekap egy esőt.
Én kukoricánál fozát-2.4 d-t szoktam ebben az esetben 1-1 litert tennék ki, 2-3 kg/ha amszulfáttal
Sziasztok! Kukoricánál vetés után 2-3 nappal glifozátozni szabad 5 alatti phval? Ki hogy csinálja?
Válasz ZZ.ZZ #8790. hozzászólásáraIgaz, de ha leszórod utána még egyszer akkor már elfogy a gyökérből a tápanyag+beárnyékolja a kukorica és betakarításra nem nől meg 10-15 cm-től nagyobbra. Ki nem tudod irtani vele de nem lesz gazdasági károd a jelenlétéből...
Válasz ZZ.ZZ #8790. hozzászólásáraÉn régóta használom de adott évi kultúrában jól működik. Vagy a Monsoon Activ az is nagyon jó. Én kukorica után napraforgót vetek és ha jön valami egyszikű akkor abba könnyen ki is irtom. Szerintem az a fontos hogy az adott kultúrában minimálisra csökentsd a gyomokat arra tökéletes.
Válasz Koczka József #8789 hozzászólásár
Arról azt hallottam hogy csak megfogja, kiferhéredeik tőle a fenyercirok, de végül kiheverni és tovább él.....csak hallottam, nem tudom igaz e
Válasz ZZ.ZZ #8788. hozzászólásáraSzia próbáld meg a laudist.
Évelő kétszikű nincs, egyszikű esetén van gondom a fenyércirokkal
Viszont annyira nem fertőzött a terület, hogy indokolt legyen a Duos fajta kukorica vetése
Hiába irtom glifoval búza tarlóból , nem akar eltűnni .
Eddig lumaxot használtam, ami ugye fogta a magról kelő egysziküt, majd utána még kapott nikoszulfuront, de a nikoszulfuront el kell felejtenem, vagyis már rég el kellett volna engednem
Szóval egyszikű ellen melyik hatóanyag lenne érdemben hatékonyabb?
Vagy milyen komplett gyári kombinációt használjak?
Válasz Gyurkesz1 #8784. hozzászólásáraA colombust próbáld meg.
Kurvajó!
Válasz Gyurkesz1 #8784. hozzászólásáraHa kész a talaj csak vesd bele.
Vetés után 2-3nappal glifozát.
Aztán majd valami hormonos faszányos gyomirtóval meghinted és kész.
Válasz MrPoke #8780. hozzászólásáraTökéletes is! Én is a Principal-ra esküszöm.
mindig tökéletes , látvanyos, gyors hatás.
Megszoktam spékelni egy kis Sucessor TX-el
Sziasztok, ősszel leszántott lucernába készülök kukoricát vetni. Ősszel nemvolt lehetőségem totálissal lefújni szantás előtt. A föld mar elvan keszítve vetésre de lassacskán kezdi atnőni a lucerna. 20. után van tervben a vetés addig szépen megfog ugrani. Kerdés az lenne hogy mit javasoltok, vetés előtt pár nappal totális + kombinátor vagy asoborona, vagy csak simán vessek bele így hogy nembojgatom vetés előtt a földet, és vetés után totális. Köszönöm a segitséget.
Válasz Ganajos #8777. hozzászólásáraTavaly a 10 litereseket cserélték, de Én bekeverve már nehezen vittem volna vissza. 4 éve kb. valamit variáltak rajt. Ennyi infót volt. Nekem is szokott működni ezen kívül.
Válasz Ganajos #8776. hozzászólására

Válasz uff #8779. hozzászólásáraPapíron 1-3levélben kellene.
De későbbszoktam.
4-5 levél mert a hormont álltalában 5től lehetne. Dikambázni szoktam.
Ha úgyvan nincsmire várni akkor a hormont külön fújom.
Én principálra esküszöm osztott kijutatásba. De ha egyenletes a kelés elég szokott lenni a fél adag.
Ha van gyom kelés 3 levélben mehet is kifelé, ha van utókelés az pedig akár 7 levélig.
Válasz rtamas1976 #8770. hozzászólásáraadengot már kikelt kukorica állományban szoktad szórni és milyen hormonnal kombinálod?
Válasz Ganajos #8776. hozzászólásáraAkkor vegyél 8sorost.
A semmitől sokkal jobb!
De a sajáttal akkormész és annyiszor ahányszor akarsz!
Ha rtkval vetik mindegy hánysoros.
Veszel 6sorost aminek a 2 szélső felcsukható az máris egy 4soros.
Ha akarja az ember minden megoldható!
Válasz Gandhy #8769. hozzászólásáraÉn is használtam már nekem nem volt vele semmi gond
Sőt még volt több éves sucessorom, annak se volt baja
Válasz rtamas1976 #8768. hozzászólására8 sorral vetik, de a 4 soros meg pici sztem, sokat kell kanyarogni
Válasz Gandhy #8771. hozzászólásáraPre kezelést csak akkor csinálok ha mond esőt. A korai poszt biztosabb!
Pre ben olcsó szert használok clik combit vagy terbine combit. Ha nemhat felülkezelem.
Gyom nemmaradhat a táblán!
Így mindég tiszta, és kell is mert tökmegy utána!
Válasz Rabó001 #8772. hozzászólásáraAcatom nincs , de mikor volt az a táblát vagy kombinációban csináltam vagy külön később dikambával. Szulák sincs.
Nálunk a szerbtövis és a selyemmályva a közellenség. Azt a dikamba intézi.
Válasz Gandhy #8771. hozzászólásáraMeg 20-25 éve mindenki szántott és a csupasz földre ment a talajhatású->tartamhatású szer.
Aztán elkezdtünk versenyezni ki hagy fönn több mulcsot és már nem is a csak földre megy a cucc...
magyarul hiába fújom a kukorica szárra, alatta kikel a gaz
Válasz rtamas1976 #8770. hozzászólásáraBocs hogy beleszolok, de az évelőket nem viszi, legalábbis a mezei acatot és a szulakot nem, erről van tapasztalatom. Ezt leszamitva nagyon jó szer. Ha ezek is vannak, akkor vagy kombinálni kell, mint írod, vagy más szerrel kell csinálni. Tapasztalatom szerint ez a 2 szemét gaz későn jön ki, szinte a kukoricával együtt, addigra az Adengot már kinövi.
Válasz rtamas1976 #8770. hozzászólására1x régen, nem jött be, vadzab, muhar, kakásláb visszajött utána. Inkább a kompakt cuccokat teszem rá 1x, árral nem igazán foglalkozom, csak hasson.
20-25 éve felénkk csak pre kezelés volt, mindig beázott és persze azok még vállasabb cuccok voltak. Ahogy a tavaszi csapadék ritkult, állt át mindenki a posztra talajhatással kiegészítve.
Válasz Gandhy #8769. hozzászólásáraAdengót használtál már?
Jólműködik korai posztban, mindent visz.
És a tartamhatása is jó!
És a kukoricátsem gyötri.
Kombinálható hormonnal ha szükségvan rá.
Válasz Ganajos #8766. hozzászólásáraLumax pre-ben elég gavallér. Én post-ban Principal Gold Plus-t használom Successor-ral, de idén kiteszek valamit pre-ben és ha nem ázik meg, kipróbálom a Python-t.
Tavaly megszívatott a Successor, túrosodott, küzdelem volt kifújni és a hatása is lófax volt. Második tanknál, már folyamatos keverésen voltam, az jó lett. Na meg 5 hektáronként 42 szűrőt mostam.
Ott rohadjon meg az FMC. Semmit sem veszek többet, amit azok gyártanak. Nem ez az első problémám velük.
Válasz Ganajos #8767. hozzászólásáraDe akkor beszéldmeg velük , hogy lehet többször is bekell járniuk!
Olcsópénzért miértnem veszel 1db 4soros művelőt? Ha 8sorral vetik.