Válasz ...:::Pisti:::... #22020. hozzászólásáraÓóóÓÓÓÓÓóóóÓÓÓ!
Most így látatlanban azt mondanám, hogy felénk is vannak ilyesmik napraforgóban. A kuki még csak pipál, nincs felsülve agyig. Ez min-till, no-till, rt, szántott, vagy takarónövényes?
Válasz ...:::Pisti:::... #22020. hozzászólásáraJönnek majd az okosok, hogy ki tudja milyen talaj előkészítést kapott és a többi. Pedig nálam ugyan olyan a szantott meg a nem szántot. Sőt előbbi még valamivel jobb is. Nálunk is vannak ilyenek, nem messze vagyok tőled, csak a határ másik oldalán.
Nem marad más mint egy újabb hét, újabb remenykedes hogy lesz eső.
Válasz Gandhy #22025. hozzászólásárahelyesbítek, ezt a táblát 04. 28-án vetettem és aznap éjjel esett rá 7 mili, majd 05. 28-án jött a következő csapadék
Válasz glajos1990 #22015. hozzászólásáraEzt meg honnan szedted? Minden súly 1ha-ra vonatkozik csak nem írtam ki a /ha-t mert alapnak vettem, hogy akár mekkora a terület a termést arra számolva adom meg.
Válasz ME109G14 #22013. hozzászólásáraMivel az egész tábla 1ha így is igaz. (Mellesleg ez a legjobb földem amit múvelek.)
A másik ami ekkor hasonlóan nézett ki adott 2,5t-t. (Ez meg a leggyengébb.)
Adott évben ugyan azt kapta tápanyagban mind a kettő és van köztük 3 km távolság.
De láttam már csodaszép kukoricát a virágzáskori kánikulában meghalni és 1,5t-t teremni.
Arra akartam csak utalni, hogy még bármi lehet.
Válasz Gatti #22002. hozzászólásáraMég azzal lehetne játszani hogy meghúzni hogy alulról tudjon felfelé párolognin igy valami kis nedvesség lenneneki .
Ha úgy döntenék hogy eladnám a helyi tehenészetnek silonak a kukoricát akkor mennyit lehet kérni 6 hektárért? Most kb 1,5 méteres, nincs még elszáradva.
Válasz cseke6027 #21999. hozzászólásáraNem akarlak még jobban elkeseríteni de ha erre sürgősen nem jön eső plusz még rájön a jövő heti 33-35 fok ott nagyon termés sajnos nem lesz várható.Ráadásul 2 héten belül nem is mutat nagyon esőt
Talán este vmi csoda történik...hátha
Válasz Apáé #21997. hozzászólásáraa kifejlett imágó a bibeszálat rágcsálja, amíg legalább másfél centis addig nincs gond, de ha az egészet lerágják, akkor nincs beporzódás, megtermékenyülés, ezt elkerülendő permetezni kell, de csak a fent említett esetben, ha másfél centi alá rágja a frizurát
Válasz Borz #21989. hozzászólásáraTe egy boldog ember vagy! Amiért nem.ismered a kukorica bogarat. Medi irta. Sárga barna szinű de az akkor repül mikor már haja van a kukunak. Addig eszi a gyökerét meg a szárát . aztán az első szélben eldülnek bodult állapotban mint a bszo nyulak. Azt ennyi. Ez a bogár pár nap után abbahagyja a rágást. Legalább is ez kárt nem csinált. Hacsak nincs extrem eset
Válasz Földönfuto #21983. hozzászólásáraA tapasztalatom szerint olyan két
hetet adneki, pluszban de az látszik
hogy nagyon tetszik a növénynek
ez az anyag. Valóban most ezt is
nehéz volt beszerezni.
Válasz cyclo-400 #21978. hozzászólásáraVagány.Én is akartam Azospeedet szórni de nem kaptam.Fitohorm turbónitrogént vettem végül,hátha egy pár nappal tovább fogja bírni ebben az időjárásban.
24931 hozzászólás
Válasz K__K #22030. hozzászólásáraNem tudom
Nem az enyém
Válasz ...:::Pisti:::... #22020. hozzászólásáraÓóóÓÓÓÓÓóóóÓÓÓ!
Most így látatlanban azt mondanám, hogy felénk is vannak ilyesmik napraforgóban. A kuki még csak pipál, nincs felsülve agyig. Ez min-till, no-till, rt, szántott, vagy takarónövényes?
Válasz B.Bali #22024. hozzászólásáraMájus elején lett vetve.
Nem az enyém, de itt nagyon kéne az eső mindenkinek.
Válasz ...:::Pisti:::... #22020. hozzászólásáraJönnek majd az okosok, hogy ki tudja milyen talaj előkészítést kapott és a többi. Pedig nálam ugyan olyan a szantott meg a nem szántot. Sőt előbbi még valamivel jobb is. Nálunk is vannak ilyenek, nem messze vagyok tőled, csak a határ másik oldalán.
Nem marad más mint egy újabb hét, újabb remenykedes hogy lesz eső.
Válasz Gandhy #22025. hozzászólásárahelyesbítek, ezt a táblát 04. 28-án vetettem és aznap éjjel esett rá 7 mili, majd 05. 28-án jött a következő csapadék
Válasz Gandhy #22025. hozzászólásáralapot = kapott
Válasz B.Bali #22024. hozzászólására04.30-án vetettem és 05. 28-án lapot először esőt, de akkor sokat, szörnyen nézett ki addig
Válasz ...:::Pisti:::... #22020. hozzászólásáraMikor vetetted?
Válasz Gandhy #22017. hozzászólásáraNagyszerű! Ebben most bőven benne van a 10 +... Egy jó esővel kibírná őszig....
Válasz Ares 826 #22021. hozzászólásáraÉszakkelet
Csenger mellett
Szamosangyalos
Válasz ...:::Pisti:::... #22020. hozzászólásáraHú bakker ez merre van????

Így talán jobban látszik

Válasz Ares 826 #22018. hozzászólásáraÓ csak még egyet

Válasz Gandhy #22017. hozzászólásáraCsak szerényen a képekkel még sokat alszik kint a csőképzésig , de annál többet a betakarításig!
P9978

Válasz glajos1990 #22015. hozzászólásáraEzt meg honnan szedted? Minden súly 1ha-ra vonatkozik csak nem írtam ki a /ha-t mert alapnak vettem, hogy akár mekkora a terület a termést arra számolva adom meg.
Válasz Zoli1437 #22011. hozzászólására100 hektáron?
Válasz ME109G14 #22013. hozzászólásáraMivel az egész tábla 1ha így is igaz. (Mellesleg ez a legjobb földem amit múvelek.)
A másik ami ekkor hasonlóan nézett ki adott 2,5t-t. (Ez meg a leggyengébb.)
Adott évben ugyan azt kapta tápanyagban mind a kettő és van köztük 3 km távolság.
De láttam már csodaszép kukoricát a virágzáskori kánikulában meghalni és 1,5t-t teremni.
Arra akartam csak utalni, hogy még bármi lehet.
Válasz Zoli1437 #22011. hozzászólásáraGondolom az egész tábla adott 10 et mert nekem is volt pont ilyen tavaly és 15q adott HEKTÁRJA!!!!
Válasz lemken #22010. hozzászólására04.14 vetés . Pio 9911 460fao .
Jan 10mm
Feb. 0mm
Márc 7 mm
Ápr. 75mm
Máj. 41mm
Válasz Gatti #22009. hozzászólására2021.06.25.-én így nézett ki:

Adott 10t-t.Máig sem értem, hogy hogy hozta össze.
Válasz blsjela #22003. hozzászólásáraMikor vetetted és milyen fajta hogy már mindjárt virágzik?
Válasz Gandhy #22007. hozzászólásáraSajnos nem látom, de a szerencsébe meg bízom.
Szomszéd napraforgó alsó levelei elszaradtak, derékig ér és hozzá a bimbót.
Válasz Gatti #22002. hozzászólásáraMég azzal lehetne játszani hogy meghúzni hogy alulról tudjon felfelé párolognin igy valami kis nedvesség lenneneki .
Válasz Gatti #22006. hozzászólásáraa fotókon lévő kukoricának csak egy normális eső kellene, az helyrebillentené, de úgy sejtem, már esélyét sem látod
Válasz Bigyófelügyelő #22005. hozzászólásáraAkkor lehet jobban megéri betarcsazni ha nem lesz eső.
Válasz Gatti #22004. hozzászólásáraIlyenkor még nagyon sovány a zöldtömeg! Kevés a súly... Másrészt nem is adnak érte túl sokat....
Ha úgy döntenék hogy eladnám a helyi tehenészetnek silonak a kukoricát akkor mennyit lehet kérni 6 hektárért? Most kb 1,5 méteres, nincs még elszáradva.
Erre felé igy állunk . Remélem lassan minden felé lesz valamennyi eső.
pár nap és kint a címer.
Ma délutáni szemle.

Válasz cseke6027 #21999. hozzászólásáraNem akarlak még jobban elkeseríteni de ha erre sürgősen nem jön eső plusz még rájön a jövő heti 33-35 fok ott nagyon termés sajnos nem lesz várható
.Ráadásul 2 héten belül nem is mutat nagyon esőt
Talán este vmi csoda történik...hátha
Válasz cseke6027 #21999. hozzászólására

Üdvözlök mindenkit l!
A kukorica alsó levelei száradnak ahogy a képen is látható.
Túléli vajon?
Milyen termés várható?
Válasz Apáé #21997. hozzászólásáraa kifejlett imágó a bibeszálat rágcsálja, amíg legalább másfél centis addig nincs gond, de ha az egészet lerágják, akkor nincs beporzódás, megtermékenyülés, ezt elkerülendő permetezni kell, de csak a fent említett esetben, ha másfél centi alá rágja a frizurát
És lehet ellene védekezni vagy nincs értelme?
Válasz RARGAkèny #21990. hozzászólásáraJogos, azt akartam írni én is! Azért dobtam a képet is
Válasz Borz #21989. hozzászólásáraTe egy boldog ember vagy! Amiért nem.ismered a kukorica bogarat. Medi irta. Sárga barna szinű de az akkor repül mikor már haja van a kukunak. Addig eszi a gyökerét meg a szárát .
aztán az első szélben eldülnek bodult állapotban mint a bszo nyulak. Azt ennyi. Ez a bogár pár nap után abbahagyja a rágást. Legalább is ez kárt nem csinált. Hacsak nincs extrem eset
Válasz medikus #21992. hozzászólásáraés van a fekete, sárga fejjel és szárnyvéggel
Válasz Borz #21989. hozzászólásárailyen korán még nem szokott előbújni a kukoricabogár, persze minden év más
Válasz Borz #21989. hozzászólásáraKukorica bogár sárga csíkos!
Válasz RARGAkèny #21990. hozzászólásáraEz vörösnyakú árpa bogár! A fehérítő ennek a lárvája!
Válasz Borz #21989. hozzászólásáraEz V.fehéritő

Válasz Apáé #21985. hozzászólásáraKukorica bogár
Válasz én 11 #21987. hozzászólásáraSzerintem is.... Mindig előfordul... Semmi baja nem lesz....
Válasz Apáé #21985. hozzászólásáraVetésfehérítő.
Válasz Apáé #21985. hozzászólásáraSzerintem atka
Sziasztok! Mi a baja ennek a kukoricának?

Válasz Földönfuto #21983. hozzászólásáraA tapasztalatom szerint olyan két
hetet adneki, pluszban de az látszik
hogy nagyon tetszik a növénynek
ez az anyag. Valóban most ezt is
nehéz volt beszerezni.
Válasz cyclo-400 #21978. hozzászólásáraVagány.Én is akartam Azospeedet szórni de nem kaptam.Fitohorm turbónitrogént vettem végül,hátha egy pár nappal tovább fogja bírni ebben az időjárásban.
Válasz tarkamacska #21971. hozzászólásáraMúlt hónap 45 mm előttem eg 75 mm . Az előtt meg 20mm kb