az jó hecc télleg..........
csak gondold meg hogyan gazdálkodol vele ....
a gazdálkodás mozzanatait Qra át kell gondolnia 1 parasztnak ugyebár.........
mer vannak dolgok életben miket csak 1x lehet elQrni........
Én csak osztom ezt a véleményt bár csak kis szőlős jószágokkal dolgozom . A Perkinsnél az a baj hogy a játék melóknál sokat eszik. Pont ez miatt hozunk most egy kis sisu Cr - es fergát , hátha az jobb lesz.
Üdv!Nincs véletlenül valakinek massey ferguson 575 traktorhoz valami szerelési könyv vagy gépkönyv,vagy esetleg a neten valami ahol vannak szerkezeti rajzok a traktorról???
A standon a labanc ruhás főgóré nemtom mi a neve hirtelen.....
Csakugy hajtotta a gépekhez a bealudt munkatársakat vlmellik nap h. mozduuuuljanak má meg
Félelmetes a öreg
Na kimentem a telepre csinálni pár képet, de itthon hagytam a kulcsot Úgy hogy kintről csináltam pár képet, valami látszik belőle. Le is rajzoltam ha nem lenne érthető. Na szóval 10-es kazánlemezből lett összekókányolva, alul van felhegesztve két kontra anya, két csavar benne és azzal megszorítva. Fentre meg felcsavarozod a GPS gyári felfogatóját és kész. Kicsit maszek megoldás de ez még az atomtámadást is kibírja
Szia!
Csak most látom hogy írtál, holnapra hozok neked képet a tartóról. Szivargyújtónak kell benne lenni, csak kisebb méretű, olyan csatlakozó jó bele mint anno a zsiguli szerelőlámpájának volt. Veszel járműboltban egy szivargyújtót és rákötöd a szerelőlámpának a vezetékére, tökéletesen fog működni.
Beszerezhető hozzájuk szinte minden, de vannak zsebbenyúlós tételek.
De ha rendbe van rakva, sokáig nem kell hozzá semmi.
Nekünk van egy 165-ös. kb 5 éve lett rendbevágva.
Hidraulikarendszer, fékek, királycsap. Motornál csak szelephézagállítás.
Azóta egy kerékcsapágy kellett előre, meg az olajcserék.
Igaz talajmunkát nem ezzel a géppel csináljuk, ez csak pótkocsit húz, rendsodrózik, hamsztert húz, ágaprítót hajt.
De mikor talajmunkáztunk is vele sem volt túl sok gondja. Tartotta a lépést ismerős 50es MTZ-jével, annyi különbséggel, hogy ez kevesebbet evett.
sziasztok hát én nem tudom valaki mondja már meg öszintén tényleg vannak gondok a masseynél a váltoval? akivel beszélek mindenki le akar beszélni rola mert a válto tönkre megy rajta 5000 munka ora után igaz ez?
valaki irjon már valamit rola hogy akkor ezek közül meliket vegyem meg 3075 . 3080. 3085. 3090. 3095?
sziasztok azt szeretné kérdezni hogy régi kis fergikhez pl: 135 stb mennyire van hozzá alkatrész és mien árban vannak?:) miket tudtok róluk? válaszokat előre is köszi
köszi hogy írtál!nekünk Rabewerk van az tökéletes nekünk.traktor mekkora húzta?és a tengeri oros vagy geringhoff vágású volt amiben nem fordított kellően?
Faterom csinált hozzá egy tartót, mert a gyári tapadókorongos nem tartja meg. Nem a műszarfal fölött van hanem oldalon, de így is tökéletes.
Ezen talán látszik valamennyire:
Majd csinálok róla képet ha megyek a telepre.
Megbízható, strapabíró gép, talajmunkában is megállja a helyét. Perkins motor elnyűhetetlen benne, csak oda kell rá figyelni és időben cserélni az olajat, szűrőket. A fogyasztása is jó. Váltó szintén strapabíró, nagyobb gépekben is ugyanez a váltó működik évek óta gond nélkül.
Sok kollégának van ilyen gépe a itt a fórumon. Ermike 5455-el 150 hektáron tolja, gond nélkül megy a gép. Úgyhogy egy kiforrott konstrukció, nem bánod meg ha ilyet veszel. Szerintem egyik legjobb ár/érték arányú traktor a piacon.
Egyébként már nem sokáig kapható, felváltja a régi 5400-asokat a csapott elejű 5400-as illetve az 5600-as széria. Azok is biztos jók lesznek, nagy változás nem hiszem hogy lesz rajtuk.
Ha visszaolvasol sok infót találsz még az 5400-as szériáról
Nem mondom hogy rossz a Sisu, de azért az igazi Massey Fergusonnak mégiscsak Perkins motorosnak kéne lennie, hiszen a Perkinst az MF gyártotta amég ki nem vált belőle.
24488 hozzászólás
Válasz #18038. hozzászólásra

viszont te lökhetnél egy ügyes képet múltkorról
Válasz #18037. hozzászólásra

bizalom nélkül nincs boldo gulásch.......
ami nélkül van az az á rulásch.........
Válasz #18036. hozzászólásra

neaggódj tsávó tudom én mit hová kell lökni
Válasz #18035. hozzászólásra

az jó hecc télleg..........
csak gondold meg hogyan gazdálkodol vele ....
a gazdálkodás mozzanatait Qra át kell gondolnia 1 parasztnak ugyebár.........
mer vannak dolgok életben miket csak 1x lehet elQrni........
Válasz #18034. hozzászólásra
semmi téma Heccikém!
annyi talán, hogy van egy fotóm az autódról...
Mivan szasza meséljmá ne aludjá
Válasz #17989. hozzászólásra:
Én csak osztom ezt a véleményt bár csak kis szőlős jószágokkal dolgozom . A Perkinsnél az a baj hogy a játék melóknál sokat eszik. Pont ez miatt hozunk most egy kis sisu Cr - es fergát , hátha az jobb lesz.
Üdv!Nincs véletlenül valakinek massey ferguson 575 traktorhoz valami szerelési könyv vagy gépkönyv,vagy esetleg a neten valami ahol vannak szerkezeti rajzok a traktorról???
Válasz #18021. hozzászólásra
Szerintem arra , hogy a gép hasa alatt is legyen tömörítve a föld az első kerek középre helyezése által arányosan.
Magyarán a gép hasa alatt ne maradjon előtömörítetlen föld a keréknyomhoz képest.
De gyanítom ez hidraulikus forduló front résszel maga mellé vissza is fordul egy helyben 180 fokban.(tengelye körüli hátra arc)
A standon a labanc ruhás főgóré nemtom mi a neve hirtelen.....

Csakugy hajtotta a gépekhez a bealudt munkatársakat vlmellik nap h. mozduuuuljanak má meg
Félelmetes a öreg
Válasz #18028. hozzászólásra
Na ma sikerült ma lefixálni a trakikat!! Ők lettek a befutók!!
nagyon szépen köszönöm!! már működik a gps- is.
Válasz #18024. hozzászólásra

Úgy hogy kintről csináltam pár képet, valami látszik belőle. Le is rajzoltam ha nem lenne érthető.

Na szóval 10-es kazánlemezből lett összekókányolva, alul van felhegesztve két kontra anya, két csavar benne és azzal megszorítva. Fentre meg felcsavarozod a GPS gyári felfogatóját és kész. Kicsit maszek megoldás de ez még az atomtámadást is kibírja
Na kimentem a telepre csinálni pár képet, de itthon hagytam a kulcsot
Válasz #18024. hozzászólásra
Kap áramot egyáltalán?? Ha kap akkor valamit nem jól kötöttél szerintem.
helló ropi aha értem én vettem olyan dugót ami belevaló a kicsibe és átkötöttem a gps-t de nem múkodik!!
Válasz #18020. hozzászólásra
Szia!
Csak most látom hogy írtál, holnapra hozok neked képet a tartóról. Szivargyújtónak kell benne lenni, csak kisebb méretű, olyan csatlakozó jó bele mint anno a zsiguli szerelőlámpájának volt. Veszel járműboltban egy szivargyújtót és rákötöd a szerelőlámpának a vezetékére, tökéletesen fog működni.
Válasz #18021. hozzászólásra

taposás minimalizálása
Sziasztok!

Mire való ez a megoldás szerintetek?
Na .Ropi megjött a traki. küldesz majd képeket a gps tartójáról? és hogy az áramot honnan kötötte le mert ebben nincs szivargyújtó.
Válasz #18008. hozzászólásra
Beszerezhető hozzájuk szinte minden, de vannak zsebbenyúlós tételek.
De ha rendbe van rakva, sokáig nem kell hozzá semmi.
Nekünk van egy 165-ös. kb 5 éve lett rendbevágva.
Hidraulikarendszer, fékek, királycsap. Motornál csak szelephézagállítás.
Azóta egy kerékcsapágy kellett előre, meg az olajcserék.
Igaz talajmunkát nem ezzel a géppel csináljuk, ez csak pótkocsit húz, rendsodrózik, hamsztert húz, ágaprítót hajt.
De mikor talajmunkáztunk is vele sem volt túl sok gondja. Tartotta a lépést ismerős 50es MTZ-jével, annyi különbséggel, hogy ez kevesebbet evett.
Szerintem bele lehet vágni a 135-ös be is.
emailban adok telszámot alkatrészforráshoz.
Válasz #18015. hozzászólásra
Nem szinkronizált az irányváltója, teljesen le volt butítva, 3.9+fa kicsit sok volt érte...
megnéztem, de nem nyerő.
Válasz #18015. hozzászólásra
Úgy nézem hogy ezen van frh, vagy nem?http://www.agroinform.com/aprohirdetes/3359739/Massey-Ferguson-1114.html
1114-esekről mit lehet tudni?
Válasz #18013. hozzászólásra
Kompjúter-re gondolhatot ?
Válasz #18012. hozzászólásra

Mi az a kompi? Ki vagy?
Válasz #17970. hozzászólásra
mi is csináljuk a massey diagnostikát kompi javitásokat is 0638625034
Válasz #18010. hozzászólásra
Dyna-s volt? mikor adtad el és mennyiért ha nem titok?
Válasz #18009. hozzászólásra
3085-öt tudom ajánlani,volt a családba.A váltója mind tönkremehet,de szerintem tipushibái nincsenek.
sziasztok hát én nem tudom valaki mondja már meg öszintén tényleg vannak gondok a masseynél a váltoval? akivel beszélek mindenki le akar beszélni rola mert a válto tönkre megy rajta 5000 munka ora után igaz ez?
valaki irjon már valamit rola hogy akkor ezek közül meliket vegyem meg 3075 . 3080. 3085. 3090. 3095?
sziasztok
azt szeretné kérdezni hogy régi kis fergikhez pl: 135 stb mennyire van hozzá alkatrész és mien árban vannak?:) miket tudtok róluk? válaszokat előre is köszi 
Válasz #17978. hozzászólásra

köszi hogy írtál!nekünk Rabewerk van az tökéletes nekünk.traktor mekkora húzta?és a tengeri oros vagy geringhoff vágású volt amiben nem fordított kellően?
nem még nem! mert más beruházásokra kellet a pénz így még nem vettem nagyobbat
Válasz #18004. hozzászólásra
A carriert eladtad már?
aha. jó majd várom még a képeket köszi.
Válasz #18002. hozzászólásra

Faterom csinált hozzá egy tartót, mert a gyári tapadókorongos nem tartja meg. Nem a műszarfal fölött van hanem oldalon, de így is tökéletes.
Ezen talán látszik valamennyire:
Majd csinálok róla képet ha megyek a telepre.
kösszi. igazából permetezni, műtrágyát szorni,vetni. iesmi. nekem is ilyen gps van ha lehet küldenél képet hogy van a fülkébe berakva
Válasz #17999. hozzászólásra
Igen, saját gép. A GPS pedig EZ-Guide 250. Jó kis szerkezet, a nagyobb antennával 15 cm-es pontosságú, nettó 380-ért vettük 2 éve.
Válasz #17998. hozzászólásra
Milyen munkát fog végezni??
Gratulálok!! Sok hibamentes üzemórát a géphez!
ropi a képen az a te géped? látom van gps-ed milyen fajta?
köszi! már megvettem január 20-dika körül hozom a gépet remélem jó lesz
Válasz #17996. hozzászólásra

Szia!
Megbízható, strapabíró gép, talajmunkában is megállja a helyét. Perkins motor elnyűhetetlen benne, csak oda kell rá figyelni és időben cserélni az olajat, szűrőket. A fogyasztása is jó. Váltó szintén strapabíró, nagyobb gépekben is ugyanez a váltó működik évek óta gond nélkül.
Sok kollégának van ilyen gépe a itt a fórumon. Ermike 5455-el 150 hektáron tolja, gond nélkül megy a gép. Úgyhogy egy kiforrott konstrukció, nem bánod meg ha ilyet veszel. Szerintem egyik legjobb ár/érték arányú traktor a piacon.
Egyébként már nem sokáig kapható, felváltja a régi 5400-asokat a csapott elejű 5400-as illetve az 5600-as széria. Azok is biztos jók lesznek, nagy változás nem hiszem hogy lesz rajtuk.
Ha visszaolvasol sok infót találsz még az 5400-as szériáról
sziasztok 5445-röl valami vélemény?
Úgy viszont!!!

BUÉK fergások!!!!!!!
Kis Suri!
Tiétek az a 8450-es???
Ha igen merre működtök?
Válasz #17991. hozzászólásra

Ezt nem értem...
csillagos az merci, de a nyuszit nem vágom hehe
Válasz #17989. hozzászólásra
Akkor a csillagos motor meg nyuszi???
Válasz #17986. hozzászólásra
Nem mondom hogy rossz a Sisu, de azért az igazi Massey Fergusonnak mégiscsak Perkins motorosnak kéne lennie, hiszen a Perkinst az MF gyártotta amég ki nem vált belőle.