Válasz RARGAkèny #9056. hozzászólásáraBarkóra semmit nem érnek a jelenleg engedélyezett szerek, viszont drótféregre jó a Force az biztos. Akár csávázva, akár sorára téve.
Válasz Mln #9048. hozzászólásáraTavaly volt először, olyan 30q körül volt az átlag de sok volt a tőhiány, idén már rovarölős csávázott magot vettem és sokkal jobb a tőszám. Egyébként az a jó benne hogy jól nyomja a súlyt a magas olajtartalom miatt, pont mint a sumiko. (tavaly 51% körül volt az olajtartalma)
Válasz Gatti #9043 hozzászólá
Nekem is kb ekkora amit ápr a hideg front előtt egy nappal vetettem el max 2 pár levéllel előbb járhat . De a másik amit abba a áprilisi nyárba vetettem és kapott -2 is amit jól bírt már térdig ér .
Mit fog kapni még?
Válasz Celtises #9046. hozzászólásáraJelen.
Nem idén, régebben. Ha jól emlékszem 10g/ha kb 150 literrel.
Hatást fene tudja, de nem volt egy horror, 80-100eFt 1kg. Viszont abszolút nem csapadék álló!
Válasz F. Bálint #9044. hozzászólásáraÁprilis 13, de csak rá 1 hétre kapott esőt amitől megtudott indulni a csírázás. Szerencsére most a nyulak se rendezték le.
Alakul. Megkapta a viballát hát igaz a mondás 3-4 napig nem kell kimenni megnézni . Amúgy hatásos mar 1 óra alatt látszik . [kep3
Ma ha az idő engedi kap 5l / ha Greenmant utánna meg. Lehet is betőlteni . Utanna majd amíg bele tudok menni kap fitó olajos lombtrágyát + bórt
Válasz BBK #9028. hozzászólásáraPróbálj meg vizestálat odatenni.
Elásni a föld szintjéig.
De úgy ,hogy nyúl őz neférjen hozzá mert odakap.
Ráccsal letakzni mint a sárgatálat.
Régen könnyebb volt klórpirifosz körbe oszt csá!
Válasz R Sándor #9023. hozzászólására62 e vetem már 3 éve gond nem volt vele pio szereti az ujjab hibrideknél jó is 200kg péti és egyszeri lomb és gombaőlőzéssel 3t / ha alatt nem volt tavaly 3.5t/ha lett tisztán .idén a rosszabb főldekben van főként homok igaz 160cm zdités dolgoztam alá. Kiderul mit tud . Most majd viballával rá kell mennem.
Válasz BBK #9024. hozzászólásáraKb. 4 éve használom, mert annyi a vad (galamb, varjú, fácán, nyúl, őz, seregély, pint ilyen sorrendben), hogy lassan ellehetetlenítik a napra termelést. A galamb a legnagyobb kártevő, az ellen nem véd. Az őz egy kicsit magas már, simán jár benne, annyira nem zavarja a büdös. A nyúl is rágja a kezelt naprát, de ha tippelnem kellene, akkor dupla annyi időt töltene benne, azt azért sokkal jobban zavarja a kén szag.
Nálunk sajna sok eső kicsit keresztbe tett az alap gyomirtásnál most megkapja a felülkezelőt nem mertem max dozissal menni a kétszikú ellen mert akkor se gaz se napraforgó igy most szép megkapja a viballát aztán majd a Greenman is 5l /ha . És be lesz tőltve .
Válasz Bán Zsolt #8948. hozzászólásáraFújtál valamit a vadak ellen? Bejött?
Én kipróbáltam a geo vadriasztót, de azóta talán jobban eszik a nyulak. Hiába van a levelén a permetszer, ha a tövében rágják el.
Ami talán bejött, hogy etetem búzával, meg itatom vízzel ezeket a dögöket. Ha tele a hasuk hátha nem olyan mohók, csak nehogy odaszoktassak még több nyulat.
Ma azt vettem észre "itatásnál", hogy pár edényben elég sok sároshátú is úszkál. Csak a fehér edényekben voltak, de ez lehet véletlen.
Válasz rtamas76 #9013. hozzászólásáraHa nyúl azt látod abból sokkell ottlegyen.
A bogár a tábla széléről a bozótos felől terjed mindég beljebb és födalatt is rág.
A galamb foltokban és ha odakap azt nappal látod és mind a földfölött van lecsípve.
Válasz fexco #9012. hozzászólásáraHa sok a földalat van elrágva az bogár. Ha fölötte közvetlenül az örvös vagy házigalamb. Ha
" nagyobb szárral" az nyúl.
Vetés előtt kelletvolna a magra csávázni!
9862 hozzászólás
Válasz kisattila1112 #9061. hozzászólásáraAzok csak pénzkidobás, nézz rá a Lovospeed- re
Napránál mi lehet a max dózis mikramid+keserű só ból?
Válasz RARGAkèny #9058. hozzászólásáraAsszem 13 ezerrel volt drágább egy zsák vetőmag, szerintem annyit megér.
Válasz RARGAkèny #9056. hozzászólásáraBarkóra semmit nem érnek a jelenleg engedélyezett szerek, viszont drótféregre jó a Force az biztos. Akár csávázva, akár sorára téve.
Válasz Gatti #9057. hozzászólásáraKöszi, ha ezt tudtam volna, kb. 2 ha-t drótfèreg megritkitott. Milyen költsège van/ha?
Válasz RARGAkèny #9056. hozzászólásáraForce 20 CS
Szerintem drótféreg ellen a leghatásosabb, tavaly a laposokba mind kiették, idén nincs gond vele.
Válasz Gatti #9055. hozzászólásáraÜdv. Mi a neve rovarölős csávázásnak?? Sokat lerágnak nekem is barkok. Drótfèrget is távoltartja??
Válasz Mln #9048. hozzászólásáraTavaly volt először, olyan 30q körül volt az átlag de sok volt a tőhiány, idén már rovarölős csávázott magot vettem és sokkal jobb a tőszám. Egyébként az a jó benne hogy jól nyomja a súlyt a magas olajtartalom miatt, pont mint a sumiko. (tavaly 51% körül volt az olajtartalma)
Válasz blsjela #9049. hozzászólásáraEgy gyomírtást, majd a kombájnt :D
Vetéskor kapott 1,5q pétit, azt kell beosztania :)
Válasz Celtises #9052. hozzászólásáraAgro . Azt használom . Próbálom ugy kijuttatni hogy ha van eső is mert akkor a talajba bemosodva ott is hat .
Válasz blsjela #9050. hozzászólásáraMelyik Greenmant kapta?
Válasz A.I. #9047. hozzászólásáraNa erre voltam kíváncsi. Habár az esőtől sem kell nagyon félni.
Greenman és a kuktivátor nem hazudik ????????
https://youtu.be/GEgFkyFgkj0?si=REdESrSF7ny4Pj5X
Válasz Gatti #9043 hozzászólá
Nekem is kb ekkora amit ápr a hideg front előtt egy nappal vetettem el max 2 pár levéllel előbb járhat . De a másik amit abba a áprilisi nyárba vetettem és kapott -2 is amit jól bírt már térdig ér .
Mit fog kapni még?
Válasz Gatti #9043. hozzászólásáraSzia, Sureli-vel milyen eredményeket értél el?
Válasz Celtises #9046. hozzászólásáraJelen.
Nem idén, régebben. Ha jól emlékszem 10g/ha kb 150 literrel.
Hatást fene tudja, de nem volt egy horror, 80-100eFt 1kg. Viszont abszolút nem csapadék álló!
Denatonium benzoátot használt valaki?
Válasz F. Bálint #9044. hozzászólásáraÁprilis 13, de csak rá 1 hétre kapott esőt amitől megtudott indulni a csírázás. Szerencsére most a nyulak se rendezték le.
Válasz Gatti #9043. hozzászólásáraSzép mikori vetés?
Sureli

Valaki fújt már ammónium-szulfátot lombtrágyaként feloldva napraforgóra? Tapasztalat?
Válasz Saca12 #9039. hozzászólásáraMég nem próbáltam permetezni,de itt az ideje.
Ápr.5 betés.

De fajtától függ nekem pl az új kisérleti sokkal gyorsabban nől mi t a 188 vagy a 244 es
Válasz BBK #9034. hozzászólásáraSzia! Ezt próbáltad? mennyit tettél/ha? Én ezt adtam neki vetés előtt 200 kg-ot.
Válasz F. Bálint #9035. hozzászólásáraAz durva. Itt az április 20-án vetettnek éppen látszik a sora.
Válasz Balázs. #9036. hozzászólásáraIgen idei március 31. vetés
, majd teszek fel szerinted 5éves képet...
Válasz F. Bálint #9035. hozzászólásáraAzt ne mond, hogy ez idei kép
Fajta p64he133 vetéskor kapott 200kg NPK, kevés esővel,
Az ammonium szulfat feloldása és kipermetezése is segithet a vadkár ellen? 24% Kén-t tartalmaz
Válasz Balázs. #9032. hozzászólásáraÁpr.5 Van HE244 HE188 HE144 . Amj a képen az még olyan kisérleti hogy nincs szám se
Válasz blsjela #9031. hozzászólásáraSzép nagyon ,milyen fajta és mikor vetetted?
Alakul. Megkapta a viballát hát igaz a mondás 3-4 napig nem kell kimenni megnézni . Amúgy hatásos mar 1 óra alatt látszik .
[kep3
Ma ha az idő engedi kap 5l / ha Greenmant utánna meg. Lehet is betőlteni . Utanna majd amíg bele tudok menni kap fitó olajos lombtrágyát + bórt
Válasz BBK #9028. hozzászólására
Válasz BBK #9028. hozzászólásáraPróbálj meg vizestálat odatenni.
Elásni a föld szintjéig.
De úgy ,hogy nyúl őz neférjen hozzá mert odakap.
Ráccsal letakzni mint a sárgatálat.
Régen könnyebb volt klórpirifosz körbe oszt csá!
Lehetne valami csapdát is kitenni nekik? ötlet?
Sziasztok! Hogyan,mivel lehet hatékonyan védekezni ez a gyászbogár ellen,mert pusztitja a napraforgót. Valami olcsó és hatékony megoldás létezik erre?
Válasz R Sándor #9023. hozzászólására62 e vetem már 3 éve gond nem volt vele pio szereti az ujjab hibrideknél jó is 200kg péti és egyszeri lomb és gombaőlőzéssel 3t / ha alatt nem volt tavaly 3.5t/ha lett tisztán .idén a rosszabb főldekben van főként homok igaz 160cm zdités dolgoztam alá. Kiderul mit tud . Most majd viballával rá kell mennem.

Válasz BBK #9024. hozzászólásáraKb. 4 éve használom, mert annyi a vad (galamb, varjú, fácán, nyúl, őz, seregély, pint ilyen sorrendben), hogy lassan ellehetetlenítik a napra termelést. A galamb a legnagyobb kártevő, az ellen nem véd. Az őz egy kicsit magas már, simán jár benne, annyira nem zavarja a büdös. A nyúl is rágja a kezelt naprát, de ha tippelnem kellene, akkor dupla annyi időt töltene benne, azt azért sokkal jobban zavarja a kén szag.
Válasz t.romsics #9022. hozzászólásáranyultól,özektöl nem védi meg a naprát??
Válasz blsjela #9019. hozzászólásáraSzép,ez milyen töszàm, kicsit sűrű nek tűnik?
Válasz BBK #9021. hozzászólásáraAnnyi, ami már ártana, megfizethetetlen. Egyébként 6-10 kg vagy liter/ ha. De nem csodaszer.
1ha -ra hány kg kénport szabad fujni a napraforgóra?
[URL=https://translate.google.com/]anchor[/URL]
[link=https://translate.google.com/]anchor[/link]
<a href="https://translate.google.com/">anchor</a>
[url=https://translate.google.com/]anchor[/url]
anchor
Nálunk sajna sok eső kicsit keresztbe tett az alap gyomirtásnál most megkapja a felülkezelőt nem mertem max dozissal menni a kétszikú ellen mert akkor se gaz se napraforgó igy most szép megkapja a viballát aztán majd a Greenman is 5l /ha . És be lesz tőltve .
Válasz VMisi #9016. hozzászólásáraVadász ismerős adott szert az lett kifújva. Kén.meg majd nagyobb korában lesz
Eddig nem látványos a rágás
Válasz Bán Zsolt #8948. hozzászólásáraFújtál valamit a vadak ellen? Bejött?

Ha tele a hasuk hátha nem olyan mohók, csak nehogy odaszoktassak még több nyulat.

Én kipróbáltam a geo vadriasztót, de azóta talán jobban eszik a nyulak. Hiába van a levelén a permetszer, ha a tövében rágják el.
Ami talán bejött, hogy etetem búzával, meg itatom vízzel ezeket a dögöket.
Ma azt vettem észre "itatásnál", hogy pár edényben elég sok sároshátú is úszkál. Csak a fehér edényekben voltak, de ez lehet véletlen.
Válasz rtamas76 #9014. hozzászólásáraköszönöm!
Válasz rtamas76 #9013. hozzászólásáraHa nyúl azt látod abból sokkell ottlegyen.
A bogár a tábla széléről a bozótos felől terjed mindég beljebb és födalatt is rág.
A galamb foltokban és ha odakap azt nappal látod és mind a földfölött van lecsípve.
Válasz fexco #9012. hozzászólásáraHa sok a földalat van elrágva az bogár. Ha fölötte közvetlenül az örvös vagy házigalamb. Ha
" nagyobb szárral" az nyúl.
Vetés előtt kelletvolna a magra csávázni!