Fórum
- Őszi búzavetés október 1-től? új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Poénok új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Rágcsálók elleni védekezés új
- Forgatás nélküli talajművelés új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- multicar új
- Segítség villanypásztor vételhez új
Cikkajánló
_fill_540x300_0.jpg)
A kiszáradó Alföld új esélye: vízvisszatartás a túlélés záloga
A Tisza vízhozama 30%-kal csökkent, a párolgás nő, az aszály pusztít. A „Vizet a...
269 hozzászólás
Válasz Gumóka #266. hozzászólásárahttps://www.abatox.hu/rovarirtas-cikkek/patkanymereg-melyik-a-legjobb
Válasz Gumóka #266. hozzászólásárahttps://biozon.hu/Brocum-Blox-light-5-kg
Válasz Gumóka #266. hozzászólásáraEz ipari?
A bolti az gyenge és drága is!
Válasz envagyok2 #257. hozzászólására
Válasz mocsencsi1 #263. hozzászólásáraAz csak mese nem eszi meg
Válasz Mézga #262. hozzászólásáraÉn olajat vagy töpörtyűdarabokat szoktam.
Dara +gipsz?
Válasz Gumóka #260. hozzászólásárabetonkeverőbe búza+1üveg málnaszörp+5liter tömény fagyálló
Válasz rtamas1976 #258. hozzászólásáraMi drottal ki szoktuk kötni .

Válasz Maszek Zs #256. hozzászólására
Válasz rtamas1976 #258. hozzászólásáraIlyenbe veszem a pirosat, a kéket nem eszik ezek a ganék
Válasz Gumóka #255. hozzászólásáraEz bevált!

Válasz Gumóka #248. hozzászólásáramilyen hatóanyagú mérget használsz? a háromból egyikre már teljesen rezisztens az állomány, azt teljesen fölösleges, és egyébként mindenhol azt árulják...
Válasz Gumóka #255. hozzászólásáraHa látsz valami lyukat amit ástak. Önts bele fáradt olajat. Meg szórd körbe fa hamuval ahova ne menjenek be. Ha nem tudnak az otthoni jószágok hozzá férni akkor locsold meg vékonyan domestossal. Nekem még az egereket is talán sikerült távol tartani.
Válasz Balázs. #250. hozzászólásáraMondjuk reggel fura is volt, hogy a tojófészektől 2 méterre a betonon volt egy tojás...
Válasz Gumóka #253. hozzászólására Szívesen, Racumin foam néven keresd
Válasz Balázs. #252. hozzászólásáraKöszi, ránézek.
Így is 40-50 ezret elköltök évente méregre.
Válasz Gumóka #248. hozzászólásáraEmagról lehet rendelni egér és patkányírtó habot drága de jó
Válasz pettendimiklos73 #246. hozzászólásáraVagy a mostani 40+os művelésnek. Mit volt az a föld taposvs lóval és lovaskocsival ?
Válasz Gumóka #244. hozzászólásáraPersze, de inkább menetke volt az szerintem kegyetlen kis jószág
Válasz Gumóka #248. hozzászólásáraA kert az csak azért ilyen, mert gépudvart csináltam belőle. Vannak olyan szőlőfutások, mint a lábam

A nádat is én vágom a ház mellett, ott kardozok, de ki nem jönnének, csak a tv megy bent...
Válasz csuti0 #247. hozzászólásáraNálam se itt van a baj, csak a takarmány, a szomszédba meghalt a néni vagy 20 éve, ott azóta megállt az élet, a két unoka nem csinál semmit...
Aztán ott vígan elvannak...
Én meg veszem a mérget, 3 csapda van kint, 5 etetődoboz, meg a macska is összeszed mindig, de még eddig az állomány békén maradt...
Válasz Gumóka #244. hozzászólásáraSzia!
Naná, hogy képes, nekem pár évvel ezelőtt az előnevelt kacsákat rendezte, volt amelyiknek élve elrágta a lábát. Fém konténer oldalán talált egy rést és azt kiszélesítette és úgy jutott be. Raktam oda egy élve fogót abba belement egy hatalmas legalább 1 kg-os szürke "vérpatkány"
Üdv.: Csuti
Válasz medikus #234. hozzászólásáraLóval, 10-15 cm mélyen. gyakorlatilag a mostani sekély művelésnek felelt meg.
Válasz Gumóka #244. hozzászólásáraKépes.
Patkány képes megenni a csirkét?
Tavaszi keltetésű állomány, ma reggel meg ott volt egy fej, nyak nélkül, lábáról is lerágva a bőr, meg a fara is üreges...
Zárt helyen vannak.
Sose jártam még így.
Válasz mbela27 #44. hozzászólásáraHolnap én is vadászni fogok a patkányokra.

Felköltöztek a mellék épület padjára.
Tegnap, betömtem a lyukakat.
Ma éjszaka tettem ki ragasztót, de nem ragadt bele.
Válasz igazmondó juhász #239. hozzászólásáraLehet, ha bemutatod a számlát az is elég.
Válasz igazmondó juhász #239. hozzászólásáraEz patkány ellen is jó a ház körül?
Válasz uff #237. hozzászólásáraRatron gw, nem kell szarakodni az eseti engedéllyel és brutálisan hatékony, már kihelyezés közben fogod látni ahogy néhány megdöglik, ha nem látom, el se hiszem.
Válasz mtz1221 #233. hozzászólásáraÉn megmozgattam olyan 25 centire, majd vetés. Vetés előtt egy darab nem volt, most meg van egy csomó. A lazább talajba könnyebben ásott?
Az hogy a meglévő temérdek pocokjáratot kiszántod, elhiszem hogy gyérül. De itt nyárom nem volt még egy darab se. Az aki rostaszerű talajba belevet egy tárcsázás után, az meg is érdemli
pocok tox csökkentett hatóanyaggal lett engedélyezve, kidobott pénz
https://www.agrarszektor.hu/allat/20200507/ezek-a-modszerek-tenyleg-mukodnek-ennyire-egyszeru-a-pockok-elleni-vedekezes-21604
Egy link csak az agrotechnikai megoldások összehasonlítására a mostani előírásokkal.
És ez nem csak a pocoknál van így.
Válasz medikus #234. hozzászólásáraLe se merem írni mert úgy sem hiszik el. Itt volt tavaly az aszályban pár ember aki nagyon "régimódian" csinálja még. Gabona földeket 10 centin felszántja, majd ha jön a gyom meg kombinátorozza. Augusztus elején trágyahordás majd 20 centi szántás ( trágya nélkül is), gyom után ismét kombinátor. Október mélyszántás. Tavaly mikor 50 kilóméteres körben mindenkinek 500-2000 kiló kukoricája termett, a sok szántósoknak 4000-6000. De haladni kell a korral, az a lényeg pár ember bemunkáljon egy megyét, ha felét is termel.

Válasz mtz1221 #233. hozzászólásáraValamiért az öregek is szántottak! Kétszer!

Válasz hashtag #232. hozzászólásáraHiszed vagy nem, itt az a kevés aki még szántott gabona alá neki csak a forgókban és a mezsgyéken van gondja. Most ért be nálunk a forgatás nélküli talajművelés próbálkozások.

Válasz mtz1221 #230. hozzászólásáraAki sokéve nem szànt, nem emiatt fog újra nekikezdeni. Amúgy itt egy hónappal ezelőtt alig volt, most meg már van bőven. De ha bejön az eső előrejelzés, szerintem mind megfullad, meg a búza is.
Válasz mtz1221 #230. hozzászólásáraLelegeltèk földig az egerek az 1ha bùzàm, balròl bùzatarlò,mèg tàrcsàzva se, jobbròl kukorica tarlò tàrcsàzva se. Holnap megyek megnèzni h a gyökèr mehvan-e.
Itt sem tudunk mit csinálni velük, 3 hete folyamatosan mérgezzük őket, minden nap. 10 hektár repcémnek mégis annyi. Jövőre minden szomszédomat megkérem ha nem vet felszánthatok e az övéből is 10 métert. Meg utoljára volt hogy szántás nélkül bármit is vetni fogok.

szeptember elején kértem a hivatalt, hogy mechanikai -vagyis 10cm mélyebb tárcsázáshoz adjon engedélyt, de azt mondták ez nem az ő asztaluk... nesze semmi fogd meg jól, később csak szórjad a mérget, jövőre dzsihád lesz pocok térek a 4 % érintetlen terület , nagy öngól lesz, ja és a biztosítónak pocokra nincs opciója !!
Jól érzi magát az állomány. Kipusztulnak ezek? Vagy mi lesz itt?

Válasz medikus #224. hozzászólásáraTükör sima műanyagedényeken simán mászik fel. A víz a kulcs....
Válasz Wilde #223. hozzászólásáraBelefulladva ??? 1 se jött még ki.
Válasz Wilde #223. hozzászólásáraVíz kell bele vagy 2 liter ,ki nem jön belőle.
Válasz Wilde #223. hozzászólására
A műanyagon csúszik!
Válasz mtz1221 #209. hozzászólásáravödörből kimászik szerintem.
Válasz Traktoros30 #221. hozzászólásáraÍrta rá van ragasztva a sörösdobozra ragasztópisztollyal
Válasz Bán Zsolt #219. hozzászólásáraÉs a dobozba kell rakni a kukoricát? Megérzik, hogy van benne?
3macska a portán. Heti 2-3 alkalommal beteszek egy olajoshalat a kombájnba, a macskák átnézik alaposan mikor keresik a szag forrását 10 éve nem volt rágás.