Nyerj Volkswagen Amarokot vagy iPadet! Regisztrálj és indulj a nyereményjátékon!
Fórum
- Agrárkamara új
- IH Cyclo vetőgép új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Milyen bálacsomagolot vegyek??? új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Milyen traktort érdemes venni? új
- Üzemanyag fogyasztás / gázolaj- és benzináremelés új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Monosem NG új
Cikkajánló
Sajtóközlemény

Milyen speciális szabályok vonatkoznak az államtól vásárolt földekre?
Az államtól vásárolt, 10 hektár feletti földekre 20 évig visszavásárlási jogot...

3536 hozzászólás
Válasz Szabi. #2884. hozzászólásáraKöszi!
Válasz Mf-es? #2877. hozzászólásáraÁrilag legjobban amofosz+kálisó kombinációval jösz ki a legjobban, és jobban be tudod osztani az egyes elemek mennyiségét a talajvizsgálati eredmények szerint.
Nálam repce alá 1q amofosz 12/52 + 1q 60% kálisó ment ki Ha-onként.
Ma repce elvetve.
Jelenleg figyelem az időjárást mikorra mond esőt, hogy hengereljem e le a vetést, vagy nyugodtan várjam a csapadékot.
Válasz Bobo77 #2882. hozzászólásáraTalán 400-450+fa
Válasz Nyomasek Bobo #2879. hozzászólásáraHa van kombinátorkapád lúdtalpkapával, azt is felrakhatod.
Nekem nem fér el a kombin a nyomlazító. Kifigyeltem melyik két kapa dolgozna rá a keréknyomra. Na arra kettőre tettem lúdtalpkapát szépen behányja a keréknyomot.
Válasz Szabi. #2881. hozzászólásáraAnnak kb mennyire jön ki kilója?
Válasz Mf-es? #2880. hozzászólásáraGenezis az a legolcsóbb.
Válasz Bobo77 #2878. hozzászólásáraMikro starter,sorra gondoltam.10-20kg./ha.
Válasz Sk Laci #2875. hozzászólásáraIlyen gepen még nem láttam, de nem rossz ötlet. Bar ha szarmaradvanyos, összeszedi.
Válasz Mf-es? #2877. hozzászólásáraYara 8-24-24 vagy valami hasonló a többi hum bukk
Startert,ki mit szokott?Ami megéri az árát?
Én Szeptember 10 körül vetem majd a repcét szerintem felénk kár sietni .
Válasz Nyomasek Bobo #2874. hozzászólásáraNyomfelszedőt a gépre.
Ma van nekem is a repce vetve, ha minden jól megy estére meg is lessz.
Válasz envagyok2 #2871. hozzászólásáraVan vagy 8-10cm mély keréknyom... A placc egyenletes lesz, csak a keréknyomban szárazba lesz a mag, szerintem. És a száraz felszín alatt még mindig nyers...
Válasz Pilátus" #2872. hozzászólásáraHol,és milyen folyékony komplex??
Joker-Fralaz-Joker(sts)...
Esetleg Shumo-Fralaz csere
Ennyi!
Nem jympa nem olasz...
Igen pld a Cultus alternativa lehetne de nagyon nagy hiba szinte hasonló önköltségen a búza utáni tarlót nem mélyen meghúzni(és evekig nyugi)
Nem-nem nem hagytam ki semmit!
De tényleg nem!(szilárd)
Mert a komlpex is már folyekony(ha kell glyfoval)
Válasz Nyomasek Bobo #2870. hozzászólásáraminek tárcsázni még egyszer? a prontón tegye le a tárcsát, és kész, majd kever annyi nedveset föl, hogy magot hozzá tudja nyomni. a szántott szerintem rosszabb, ha kemény és száraz, akkor már inkébb inkább legyen nyersebb, ha nem sikerül morzsásat csinálni.
Válasz Nyomasek Bobo #2869. hozzászólásáraNo. A repce helye majdnem kész. A szántott, az elég jól sikerült. Nem hantos...csak már kemény és száraz a teteje.
Ahol ugye a pronto gumikereke le se ér...
A lazított nyers volt, megtárcsaztam, haver huzta a kis hengert, ami a hantokat a ragadás miatt kidobálta. Plusz jó sok csapa van, mivel a henger 3.20m/800kg, a traki meg 1.54m/3400kg
Szóval mehetek rajta végig rtvel megint. Ez is jó száraz lesz emiatt...
Ha a 7végi eső elkerül minket, lesz 600000/7.8ha minusszal kezdődő búzám...
Haver a 30 hektárral (olaszos lazítóval lejárták neki 3 hete,le van hengerezve, csak gazos) előnybe van, mert ha a vetőgép előtt nyúl hozzá bármivel a placchoz, ott akkor lesz még a vetéskor víz...
Válasz Rabó001 #2868. hozzászólásáraNem én szabályzom
25én jön a vetőgep egy 30 hektárra. (azt hittem az eső miatt csúszik ő is)Az enyém neki a ráadás. (tegnapelött mondták az időpontot... A komplex is kölcsönből lesz, mert ahol rendeltem, oda nem jött meg... (aszontak az illető nagygazdának, hogy szezonba nem tudnak odőben szállítani)
Ha ez a gép nem, akkor a környekbeliek majd jönnenek, ha a saját elfogyott..
Mint tavaly meg azelőtt. Lenne megint szeptember 14.ei vetés.
Válasz apuci #2866. hozzászólásáraEz igaz, de akkor se dől össze a világ, ha augusztus 22-en még nem lesz a földben a repcéje.
Válasz apuci #2866. hozzászólásáraLazítón kívül nincs másom, amivel mélyebbre tudok nyúlni. Ez a placcom maradt, ami nem volt szántva 3v4 éve.
Amúgy is csak 30-35cm-en szoktam meghúzni, (mint egy komoly grúberozás, csak ezt el is húzza)aztán műtrágya, 1 tárcsa, talán kis cambridge és várom a vetőgépet...
Válasz Nyomasek Bobo #2865. hozzászólásáraBasszus már nem lazítani kell hanem hamarosan vetni!
Válasz apuci #2859. hozzászólásáraMarad a lazító+rt, mert csak lomokat árulnak 300 alatt...
Válasz csferri #2863. hozzászólásáraTavaly hagytam, igaz az kukorica tarló volt, de ott észre lehetett venni a különbséget.
Válasz Tom250 #2862. hozzászólásáraDe hagytál kontrollt? Mert nekem 2 sor tárcsa után már alig van szalma.
Válasz gazda001 #2861. hozzászólásáraTarlóbontót már többször használtam és elég látványosan képes eltüntetni a szármaradványt, és amit lebont, gondolom nem a levegőbe párolog el

Válasz Tom250 #2860. hozzászólásáraTalajbontó baci, amalgerol..... van itt piskóta kérem. Te még hiszel a mesékben?????

Válasz Nyomasek Bobo #2855. hozzászólásáraNekem így néz ki a placc egy sor gruber és egy sor ásóborona után.

Jövő hét elején kap tarlóbontó bacit, melaszt, és amalgerolt, szintén ásóboronával bedolgozva.
Szept első felében tervezem a vetést, addigra elvileg össze kéne érnie a talajnak.
Válasz Nyomasek Bobo #2855. hozzászólásáraÉn tízen éve vetem, még a 2-3 tárcsa vagy 2 tárcsa és egy kombinál többet nem adtam neki

Ja és néha utána henger!
Válasz MrPoke #2856. hozzászólásáraJa, engem teljesen hidegen hagy a repce. Már vagy 12 éve tökéletesen meg vagyok nélküle.
Úgy hogy nem számolok utána......
Válasz Nyomasek Bobo #2855. hozzászólásáraJó a gruber is. Miért ne lenne jó. Igazából tökmindegy mivel csinálod, csak jó legyen a magágy. Ha nem túl nyers a grubernek, akkor hadd menjen.
Válasz Szabi. #2852. hozzászólásáraPio 2millio mag van egy zsákban általában a többi 1,5 millió

Hybrid repcéből bőven elég a négyzetméterenkénti 40-50 tő. Számolj után.
Mit gondoltok? Repce elé elég lehet 20-25cm gruber?(utána kombi v rövidtárcsa aztán henger) Vagy inkább lazító?(az se megy 40 alá) Haver szántott egy darabot, 25nél nem mélyebben, még valahol szárazat hoz fel.(50milli eső volt a múlt héten és a héten) Itt nedvesség lent nincs..
Válasz apuci #2848. hozzászólásáraNekem az Umberto 8kg körüli. Nincs rajta femzárolási cetli
KITE hozta így...igaz lumiposa csávázott. Lehet újra csomagolták???(lumiposa doksik rajta vannak a zsákon)
Válasz .Szabi. #2850. hozzászólásáraDekalb
Válasz .Szabi. #2850. hozzászólásáraÉs egyre többen ezeket 4-5 hektárra osszák be.....
(amit álltalába 3 hektárra adnak).
Válasz .Szabi. #2849. hozzászólásáraA piónak meg 6-7kg/zsák!
Válasz Ferror #2847. hozzászólásáraEz miféle? Ilyen nem kéne.
Válasz apuci #2848. hozzászólásáraEz fasza,
Válasz .Szabi. #2843. hozzászólásáraAkkor ezt?
Válasz .Szabi. #2843. hozzászólására
Válasz kukaccsosz #2844. hozzászólásáraArra gondoltam, hogy aki megkapta màr , az tudja az adott hibrid zsáksúlyát.
Válasz Gatti #2837. hozzászólásáraSzerintem is az lehet, sokan zöldítenek azzal!
Válasz .Szabi. #2843. hozzászólásáraTipikus zsák tömeget nem igen lehet mondani egy évben sem. Olyan sok hibrid van hibridenként több fémzár tétel stb.
Nekünk van 5 és 7 grammos ezermag tömegű is.
Ide zsàk súlyok érdekelnének, még nincs repce magom, de 7kg-ost nem szeretnèk vetni.....
Sziasztok! Van aki próbálta már az Invigor 1022-t (basf)és az Es Cesariot (Euralis)? Menniyre versenyképesek ezek? Mik a tapasztalatok?
köszi
Válasz Sk Laci #2836. hozzászólásáraLehet a bolhákat akarják kicselezni. Mire észbe kapnak, hogy ott a kaja már kinő a foguk alól.
Válasz Sk Laci #2838. hozzászólásáraValószínű olyan vetőgépe van!
És spórol a vetőmaggal!
Válasz Sk Laci #2838. hozzászólásárasose tudni :D mindenesetre nagyon korai ha fővetés
Válasz Gatti #2837. hozzászólására75 cm-es sortávra vetve???
Válasz Sk Laci #2836. hozzászólásáralehet csak zöldítés nem?