Válasz Gumóka #14644. hozzászólásáraHHasznált hullámpalád nincs, 4-8 lábra ? Takarót bármit raktam rá, nekem szét bacta a szél felbontás után. Ha tető van felette, az oldsla nem is lényeg, ha úgy van rakva a bál.
Válasz ND #14633. hozzászólásáraLetöltöttem. Felraktam 3 kínai útmutatót, és leengedte. Da ha van jó pdf fordítót, akkor feltöltöm ide és lefordíthatod.
Válasz ND #14628. hozzászólásáraMegnézed most mennyi tiszta gázon, és ahhoz kalibrálod be a generátorról. De szerintem bárhol a saját jeladójával ( mint a digitális kézi fordulatmérővel) kuplung kémlelő lyukon, vagy a szíjtárcsa balancirozó lyukain be lehet kalibrálni.
Válasz ND #14628. hozzászólásáraNálam az mtz-nél másképp működött, ott a gyári spiráloshoz kalibráltam az elektromost.
A hátulján van egy gomb, azzal tudom állítani a mérési tartományt
Válasz .Richard. #14619. hozzászólásáraSzia!
0-ra lemerült aksit úgy szoktam csepptöltővel tölteni, hogy bikakábellel összekötöm egy töltött aksival, és úgy rakom rá a töltőt. 1-2 perc után már le lehet venni a bikázó aksit.
Sokszor előfordult már, mert a villanypásztort nem nézegetem naponta, és az le szokta meríteni hullára az aksit.
Üdv.: Csuti
Válasz ND #14618. hozzászólásáraJa,az okos az lemerültre nem jó. Rakjál rá egy kicsi suzuki 50amperes generátort a másik alá. .csak a vezetèkelèsèt kène megoldani. meg,szigetelt tartóval. Elvileg megoldható. Jó kèrdès ez.
Válasz ND #14613. hozzászólásáraNem lehet azt irodu töltőt felcsvarni neki, ameddig nem dobja le magát, és ott vissza 1 negyed kört ? Bálázóhoz te találtad valamikor a francia oldalt ? A renaulthoz/ riverrához ?
Válasz ND #14613. hozzászólásáraAz a kèt amper nem tudom mekkora akku,100ahsnak picsa. De amúgy az okostöltő kicsiny kezd,nagyon vègez. Tegyèl rá generátort a traktorra. Ez pozitivtestelèsű? Ford?
Az a baj, hogy 56éves a traki, nem generátor van rajta, hamen még dinamó.
Alacsony fordulaton használtam éjszaka locsoláshoz, jól kivilágítva a traktor (lámpák, pótkocsin világítás + 4 munkalámpa) és viszonylag sok indítás
Lámpák nélkül is határon van, amit tud tölteni a dinamó, így meg esélye sem volt.
Sokkal nagyobb volt az áram elvétel mint a töltés, az akksi adta a különbözetet.
Este 5,7V mutatott, haza hoztam, éjszaka megpihent a csomagtartóban, felment 8,7-re.
Most 2A-on pötyög neki a töltő.
Válasz ND #14603. hozzászólásáraén egy mágnesszelkeppel szopattam le magam, egymás után kétszer, régi akksit leszopta, csere, harmadnap az újat is. azt feltöltöttem, és megy, igaz ki szokta írni, hogy alacsony a feszültség, de rohadjon meg...
Válasz ND #14603. hozzászólásáraRègi trafos töltő feltölti. Párszor elviseli, aztán kapufa. De lehet neked egyre sikerült. Megbikázva a generátor nem nyomja fel? Vagy nem indulna bikára?
Sziasztok, ha 5,7 Voltra merítettem az akksit (ennyit mértem fél óra töltés után) azt még életre lehet kelteni?
Vagy kár kísérletezni, vegyek újat?
4 hónapos akksi
Nem bírta az éjszakás műszakban a karácsonyfa üzemmódot
Válasz Gumóka #14598. hozzászólásáraÉn sem hiszem, hogy bármi baj lehetne. Szerintem, mi sokkal több vegyszert megeszünk mint a marháink fognak e miatt.
14650 hozzászólás
Köszönöm!
Válasz Gumóka #14644. hozzászólásárapapirgyári filc
Válasz Gumóka #14644. hozzászólásáraagrobörzsöny
Válasz medikus #14646. hozzászólásáraNa, az nem lenne hülyeség.
Válasz Gumóka #14644 Használt kamion ponyva!
Válasz Gumóka #14644. hozzászólásáraHHasznált hullámpalád nincs, 4-8 lábra ? Takarót bármit raktam rá, nekem szét bacta a szél felbontás után. Ha tető van felette, az oldsla nem is lényeg, ha úgy van rakva a bál.
Üdv.!
Bála/kazaltakarót szeretnék venni, milyet és honnan érdemes?
Válasz ND #14642. hozzászólásáraFasza, majd ezekhez memorizállak.
Válasz mtz1221 #14641. hozzászólásáraígy ebben a sorrendben
Válasz ND #14640. hozzászólásáraFord ribizli füstölő ???
Válasz mtz1221 #14639. hozzászólásáraén
Most már csak az a kérdés, melyikőtök a 200 literes hordóval füstölő ????

Válasz _NB_ #14637. hozzászólásáraKöszi neked is.
Válasz mtz1221 #14636. hozzászólásáraGoogle fordító, hogy milyen lett nem tudom :)
Bale command plusz monitor , google fordító
Válasz ND #14635. hozzászólásáraOk, köszi még 1x
. Felteszem ide hátha másnak is jól jönne, meg le is fordítatná, ha van rendes pdf fordítója.

Válasz mtz1221 #14634. hozzászólásáraNem szoktam fordítót használni.
Nagyképű lehet, de elég jól beszélek angolul és németül is, nem szokott kelleni
Válasz ND #14633. hozzászólásáraLetöltöttem. Felraktam 3 kínai útmutatót, és leengedte. Da ha van jó pdf fordítót, akkor feltöltöm ide és lefordíthatod.
Válasz mtz1221 #14632. hozzászólásáraPróbáljam letölteni neked?
Válasz ND #14631. hozzászólásáraNem e sikerült letöltenem, nagyon szépen köszönöm.
Bármi kell tőlünk, ne legyél rest megtalálsz. 
Válasz mtz1221 #14622. hozzászólásáraSzia, ez jó lesz?
Bale Command Plus Monitor settings/manual
Válasz ND #14628. hozzászólásáraMegnézed most mennyi tiszta gázon, és ahhoz kalibrálod be a generátorról. De szerintem bárhol a saját jeladójával ( mint a digitális kézi fordulatmérővel) kuplung kémlelő lyukon, vagy a szíjtárcsa balancirozó lyukain be lehet kalibrálni.
Válasz ND #14628. hozzászólásáraNálam az mtz-nél másképp működött, ott a gyári spiráloshoz kalibráltam az elektromost.
A hátulján van egy gomb, azzal tudom állítani a mérési tartományt
Válasz Gumóka #14627. hozzászólásáraDe akkor az generátor fordulatot mér, nem motor fordulatot, nem?
Számoljam ki az áttételt és szorozni kell?
Válasz ND #14625. hozzászólásáraNem lényeg a szenzor, ha a generátoron van jeladó, rá lehet kötni, meg hozzá kell kalibrálni.
Válasz mtz1221 #14622. hozzászólásáraMegnézzük
Válasz mtz1221 #14623. hozzászólásáraAmi szenzoros és mágnest kell a tengelyre ragasztani?
Mindhez 1m vezeték van. Az ugye kevés.
Lehet ezeket toldani? Mivel?
Válasz csuti0 #14620. hozzászólására

Válasz ND #14618. hozzászólásáraKinai digitális fordulatmérő, pár 10 euró, és jó.
Válasz ND #14617. hozzászólásáraNew Holland 658ad, bale comand plus monitor könyv menüjében az állítási lehetőségeket.
Válasz csuti0 #14620. hozzászólásáraEz nálam is így van. Sikerült 5èv alatt,kb. 5ször lemeriteni,10volt alá,így ki is birt öt èvet.
Válasz .Richard. #14619. hozzászólásáraSzia!
0-ra lemerült aksit úgy szoktam csepptöltővel tölteni, hogy bikakábellel összekötöm egy töltött aksival, és úgy rakom rá a töltőt. 1-2 perc után már le lehet venni a bikázó aksit.
Sokszor előfordult már, mert a villanypásztort nem nézegetem naponta, és az le szokta meríteni hullára az aksit.
Üdv.: Csuti
Válasz ND #14618. hozzászólásáraJa,az okos az lemerültre nem jó. Rakjál rá egy kicsi suzuki 50amperes generátort a másik alá. .csak a vezetèkelèsèt kène megoldani.
meg,szigetelt tartóval. Elvileg megoldható. Jó kèrdès ez.
Válasz .Richard. #14615. hozzászólására100Ah
Hosszú távon (8-9h + kb ennyi indítással) azért apránként abból is elfogy a delej.
"Okostöltő" (ócsó) el sem indul 11-11,5V alatt
Igen, Ford. Ha jól rémlik a + eltűnik a kasztniban, a - meg direktben megy az önindítóra.
Igen, egy generátor kellene rá, csak akkor a fordulatszámmérő meg ilyenek mind megy a levesbe.
A spirálja a dinamóról kapja a hajtást
Válasz mtz1221 #14616. hozzászólásáraNem tudom, én voltam-e
De mondd, mit szeretnél, hátha tudok segíteni
Válasz ND #14613. hozzászólásáraNem lehet azt irodu töltőt felcsvarni neki, ameddig nem dobja le magát, és ott vissza 1 negyed kört ? Bálázóhoz te találtad valamikor a francia oldalt ? A renaulthoz/ riverrához ?
Válasz ND #14613. hozzászólásáraAz a kèt amper nem tudom mekkora akku,100ahsnak picsa. De amúgy az okostöltő kicsiny kezd,nagyon vègez. Tegyèl rá generátort a traktorra. Ez pozitivtestelèsű? Ford?
Válasz mtz1221 #14611. hozzászólásáratélen nem traktorozok
Válasz .Richard. #14604. hozzászólásáraBékebeli made in CCCP töltőre felraktam, meglátjuk mit kezd vele.
Az a baj, hogy 56éves a traki, nem generátor van rajta, hamen még dinamó.
Alacsony fordulaton használtam éjszaka locsoláshoz, jól kivilágítva a traktor (lámpák, pótkocsin világítás + 4 munkalámpa) és viszonylag sok indítás
Lámpák nélkül is határon van, amit tud tölteni a dinamó, így meg esélye sem volt.
Sokkal nagyobb volt az áram elvétel mint a töltés, az akksi adta a különbözetet.
Este 5,7V mutatott, haza hoztam, éjszaka megpihent a csomagtartóban, felment 8,7-re.
Most 2A-on pötyög neki a töltő.
Meglátjuk, mi lesz
Válasz mtz1221 #14611. hozzászólásáraJa az kimaradt, tegyél rá 1 rendes töltőt, ami tud 17-18 voltal is tölteni.
Válasz ND #14603. hozzászólásáraNyáron semmi baja, télen annyi lett volna neki .
Válasz ND #14603. hozzászólásáraén egy mágnesszelkeppel szopattam le magam, egymás után kétszer, régi akksit leszopta, csere, harmadnap az újat is. azt feltöltöttem, és megy, igaz ki szokta írni, hogy alacsony a feszültség, de rohadjon meg...
Válasz ND #14603. hozzászólásáraKell 16-18 volt a beindításhoz, utána én szoktam forralni egy kicsit.
volt, hogy egy napot is.
Utántöltök és jó, jártam már így
Válasz Törppapa #14606. hozzászólásáraSzo szerint, ahogyan irod. Nekem až autoban kapcsolta be a belsolampat. 2 het alatt az aksi lemerult.
Válasz ND #14603. hozzászólásáraSzia
Úgy tudom fél év a garancia, én utánna kérdeznék, ahol vetted, nem-e lehet cserés.
Válasz Sk Laci #14605. hozzászólásáraGyerekek nagyon jók ebben,ha az álló traktorban ténykednek.

Aztán másnap még csak nem is kattan az önindító.
Válasz ND #14603. hozzászólásáraNejkem is sikerult lenullazni az akumlatort. Varta
Feltoltottem, azota megy szepen.
Válasz ND #14603. hozzászólásáraRègi trafos töltő feltölti. Párszor elviseli, aztán kapufa. De lehet neked egyre sikerült. Megbikázva a generátor nem nyomja fel? Vagy nem indulna bikára?
Sziasztok, ha 5,7 Voltra merítettem az akksit (ennyit mértem fél óra töltés után) azt még életre lehet kelteni?

Vagy kár kísérletezni, vegyek újat?
4 hónapos akksi
Nem bírta az éjszakás műszakban a karácsonyfa üzemmódot
Válasz rigás #14600. hozzászólásáraFelétek is van tolvaj ???

Itt is lucernát be kell vinni bálázás után, csak itt fehérbőrű emberek után sajnos. 
Válasz Gumóka #14598. hozzászólásáraÉn sem hiszem, hogy bármi baj lehetne. Szerintem, mi sokkal több vegyszert megeszünk mint a marháink fognak e miatt.