Kardánok rendben?

Ne induljunk el anélkül, hogy a kardántengelyek karbantartásáról nem gondoskodtunk!

Sokan csak egyszerű erőátviteli eszközként tekintenek a kardántengelyekre, ami igaz is. Pontosabban igaz lenne, ha a munkagépek erőigénye nem indokolta volna a kardántengelyek folyamatos fejlesztését, és az egyébként kifejezetten egyszerű eszközök technológiai átalakulását.

Manapság ezek a berendezések komoly figyelmet igényelnek, hiszen óriási erőhatásoknak vannak kitéve hosszú órákon keresztül, és mindamellett, hogy egy meghibásodás a munkafolyamatot is hátráltatja, komoly baleseti veszélyforrást is jelent.

Milyen időközönként kell zsírozni, megéri-e felújítani, ha már jó pár munkaóra van mögötte? Sokszor jóval kevesebbet törődünk a kardántengelyekkel mint kellene, pedig nélkülük nincs munka. – E heti körkérdésünket mindenkinek érdemes elolvasnia!

Minden, amit a silótolásról – és tiprásról tudni érdemes

A szecskázott takarmánynövények betárolása napjainkban szinte kivétel nélkül falközi silókban betömörítve történik.

Míg 3-4 évtizede még tolólapos lánctalpas és kerekes törzscsuklós nagytraktorok végezték ezt a munkát, addig napjainkban már ennek a feladatnak is széles munkaeszköz-választéka van, amely már alkalmassá teszi a nehézuniverzális traktorokat is a silóbetárolási munkákra, és hatékonyabbá teszi a tömörítést is.

Ezeket a lehetőségeket mutatjuk be konstrukciós sajátosságok szerint.

Június 15-én az MG Agrocenter Kft. meghívásával Farkas Imre gépészeti szakújságírónk részt vett a Maschio Gaspardo SpA romániai gyárában megtartott rendezvényén. – Érdemes elolvasni a beszámolót!

HAYMAKING FIELD DAY 2017

A vendégek köszöntését és a rendezvény ünnepélyes megnyitóját követően az Európából kiválasztott és meghívott 40 szakújságíró betekintést nyerhetett a Maschio Gaspardo Romániában működő talajlazító gyárának mindennapjaiba, és testközelből figyelhették meg a nálunk is nagyon népszerű ATTILA elnevezésű, vésőrendszerű talajlazítók megszületését.

Változások a CLAAS háza táján

Herman Lohbecket nevezték ki a CLAAS Konszern vezetőségi szóvivőjének. 2017. október 1-jétől tölti be új posztját, ezen a napon vonul majd nyugdíjba elődje, a jelenlegi szóvivő, Lothar Kriszun.

Hermann Lohbeck 2014 óta tagja a CLAAS Konszern vezetőségének, és a szálastakarmány-betakarítógépek területéért felel. Cikkünkre kattintva többet is megtudhat a CLAAS új szóvivőjéről és a vállalatról.

Hazánkban is nagyon népszerűek a CLAAS márka gépei – például ez a Lexion 660-as kombájn vadonatúj és most dolgozta le az első üzemóráit – fotó: Pintér Zoltán / Agroinform.hu Facebook oldala