Hírek - Mezőgazdasági hírek, szakcikkek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
 • Sikeres volt az idei Farmer Expo

  2013. augusztus 20., kedd 20:53 Gazdaság

  Az elmúlt öt év legsikeresebb mezőgazdasági és élelmiszeripari szakvásárát rendezték meg az idén Debrecenben - közölte Vaszkó László kedden, a Farmer Expo zárását követően az MTI-vel.

 • Magyarok kenyere - Páva Zsolt: az akció az egész országnak példát mutat

  2013. augusztus 20., kedd 20:25 Gazdaság

  Az egész ország számára példamutatónak nevezte a Magyarok kenyere jótékonysági akciót Páva Zsolt, a baranyai megyeszékhely polgármestere kedden.

 • Meglett a legnagyobb paraszt!

  2013. augusztus 20., kedd 15:21 Gazdaság

  Az olimpiai versenyszámokra nevező 37 kemény legény közül Kopasz Kornél lett a „parasztság koronázott királya”, azaz a III. Vajdasági Parasztolimpia 2013-as év legnagyobb parasztja. A helyszínen jártunk.

 • Traktorhúzó Európa Kupa Hajdúböszörményben holland sikerrel

  2013. augusztus 19., hétfő 20:10 Gazdaság

  A Traktorhúzó Európa Kupa versenysorozatának egyedüli magyarországi és kelet-európai állomásán, Hajdúböszörményben vasárnap rendezték meg a 4,5 tonnás Modified versenytraktorok futamát, amelyen négy országból hét versenytraktor indult.

 • Több vizet engednek az Öreg-Dunába

  2013. augusztus 19., hétfő 17:39 Gazdaság

  Várhatóan emelkedni fog a szigetközi hullámtérbe vezetett vízhozam hétfő estétől – írta honlapján az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (Éduvizig) vasárnap.

 • Almalevet is gyárt a Havita-TÉSZ

  2013. augusztus 19., hétfő 17:28 Gazdaság

  A 40 hajdú-bihari termelőt tömörítő, évente mintegy 6 ezer tonna jó minőségű almát értékesítő Havita-TÉSZ Szövetkezet megkezdte a préselt almalé gyártását - jelentette be Szabó Imre, a szövetkezet elnöke szombaton a debreceni Farmer Expón tartott sajtótájékoztatón.

 • Gazdaszemmel: Mechanikus és Pneumatikus vetőgépek a SZEGÁNA kínálatából

  2013. augusztus 19., hétfő 16:49 Gépészet

  A Szegána Kft. már 1990 óta áll a gazdák szolgálatában, hogy mezőgazdasági gépeivel, alkatrészeivel és az általuk kínált vetőmagokkal tegye még sikeresebbé a mezőgazdasági vállalkozásokat. Most ügyfeleik közül néhányan mondják el tapasztalataikat, véleményeiket.

 • RAPOOL aktualitások – Hírlevél 2013-2

  2013. augusztus 19., hétfő 15:43 Gazdaság

  A RAPOOL aktuális hírlevelének témája a rovarölő szeres csávázó szerrel kezelt repce vetőmag és a Clearfield repcék.

 • Fazekas Sándor: Tiszafüred újra a régió egyik ipari centruma lehet

  2013. augusztus 19., hétfő 12:24 Gazdaság

  A most induló fejlesztéseknek köszönhetően újra a Közép-Tisza vidék legjelentősebb ipari centruma lehet Tiszafüred – jelentette ki a vidékfejlesztési miniszter a város hajdani ipartelepén rendezett első hajógyári napon.

 • Szeptemberben kerül a kormány elé a nemzeti vízstratégia

  2013. augusztus 19., hétfő 12:13 Gazdaság

  Néhány héten belül elkészül a nemzeti vízstratégia, amelyhez felhasználják a szakmai fórumokon összegyűjtött, a vízgazdálkodás ésszerűsítését célzó, több mint 1000 javaslatot, a dokumentum jóváhagyásra szeptemberben kerülhet a kormány elé - mondta a vidékfejlesztési tárca vízügyért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek.

 • Traktorhúzó Európa Kupa Hajdúböszörményben

  2013. augusztus 19., hétfő 11:33 Gépészet

  A Traktorhúzó Európa Kupa versenysorozatának egyedüli magyarországi és kelet-európai állomásán, Hajdúböszörményben szombaton rendezték meg a SuperStock versenytraktorok futamát, amelyen hat országból 11 versenytraktor mérte össze tudását és több száz lóerejét - hangzott el.

 • Magyarországon is bemutatták a megújult lengyel URSUS-traktorokat

  2013. augusztus 19., hétfő 11:05 Gépészet

  Magyarországon a debreceni Farmer Expón mutatják be először a hazai gazdáknak a 120 éves gyártási hagyománnyal rendelkező, megújult lengyel URSUS traktorokat és munkagépeket - közölte Andrzej Zarajczyk, a cég vezérigazgatója az expón tartott szombati sajtótájékoztatóján.

 • Augusztus 20. - Agrártörténeti géptalálkozó Tiszavasváriban

  2013. augusztus 19., hétfő 10:40 Gazdaság

  A régi mezőgazdasági erő- és munkagépek térségi agrártörténeti találkozóját rendezik meg augusztus 20-án Tiszavasváriban.

 • Jól jönne egy Weidemann rakodó egy hétre? Megnyerheti! (+Videó!)

  2013. augusztus 18., 19:35 Gépészet

  Újabb nyereményt sorsolunk az új szakmai hírlevélre feliratkozók között! Weidemann teleszkópos kompakt rakodót nyerhetnek egy hétre! Regisztráljon mihamarabb!

 • Augusztus 20. - Ötven tonna búza érkezhet a magyarok kenyeréhez

  2013. augusztus 18., 12:00 Gazdaság

  A tavalyi mennyiség több mint kétszerese, mintegy ötven tonna búza érkezhet Baranyába a magyarok kenyere jótékonysági akció keretében - mondta el a kezdeményezés ötletgazdája egy pécsi sajtótájékoztatón csütörtökön.

 • Támogatást kapnak a mangalicatenyésztők

  2013. augusztus 17., szombat 15:56 Támogatások - pályázatok

  A Vidékfejlesztési Minisztérium 110 millió forinttal támogatja a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületét (MOE) - közölte Horváth István, sertésstratégiáért felelős miniszteri biztos szombaton a debreceni Farmer Expón tartott sajtótájékoztatóján.

 • Megnyílt a debreceni Farmer Expo

  2013. augusztus 17., szombat 15:24 Gazdaság

  A debreceni agrárcentrumban megnyílt szombaton a XXII. Farmer Expo; Kelet-Magyarország legnagyobb mezőgazdasági, élelmiszeripari szakkiállításán 300 kiállító 17 ezer négyzetméteren mutatja be termékeit és szolgáltatásait.

 • Nyerjen FarmGép permetezőt az Agroinformmal!

  2013. augusztus 17., szombat 06:08 Gazdaság

  Iratkozzon fel az új, szakmai hírleveleinkre és nyerjen FarmGép permetezőt! Megmutatjuk, hogyan tud legegyszerűbben regisztrálni!

 • V. Németh Zsolt: a közvetlen értékesítés külön ágazattá válhat

  2013. augusztus 16., péntek 20:24 Gazdaság

  A helyi élelmiszerben és a rövid ellátási láncban nagy tartalék van, ezt jelzi az is, hogy Európában a közvetlen értékesítés már nem csupán piaci rés, hanem külön ágazattá kezd válni - mondta V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár pénteken Balatonkenesén az MTI-nek.

 • Indul a paprikát népszerűsítő kampány: a fogyasztás növelése a cél

  2013. augusztus 16., péntek 19:29 Kertészet és szőlészet

  „A magyar konyha elképzelhetetlen magyar paprika nélkül”, a most kezdődő, a magyar paprikát népszerűsítő kampány célja a fogyasztás növelése - jelentette ki Fazekas Sándor pénteken Budaörsön, egy bevásárlóközpontban.

 • Kertészeti géptámogatás - 12 milliárd forint egy nap alatt

  2013. augusztus 16., péntek 18:44 Gazdaság

  Egy nappal a kertészeti géptámogatási jogcím megnyitása után a rendelkezésre álló keret 50 százalékára, azaz 12 milliárd forintra nyújtottak be kérelmet a gazdálkodók a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) - közölte a hivatal pénteken az MTI-vel.

 • Háromszáz millió forintból épült piaccsarnokot avattak Abonyban

  2013. augusztus 16., péntek 18:39 Gazdaság

  Európai uniós támogatással, több mint 300 millió forintból épült piaccsarnokot és fedett piacteret avattak pénteken Abonyban. A Pest megyei városban elkészült beruházás átadásán a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára örömteli ténynek nevezte, hogy a nemzeti gondolkodás és a becsületes munka eredményeként...

 • Az eddigi legalacsonyabbnál is kisebb vízállásra számítanak a Zagyván

  2013. augusztus 16., péntek 17:46 Gazdaság

  A hosszan tartó meleg és a csapadékhiány miatt a Zagyván várhatóan megdől a vízállás negatív rekordja. A vízhozam csökkenése miatt máris több intézkedést kellett megtenni a folyó élővilágának védelméért - közölte a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) műszaki igazgató-helyettese pénteken az MTI-vel.

 • II. Hajdúsági Expo - Végre elkezdődött! (+Képek!)

  2013. augusztus 16., péntek 14:15 Gazdaság

  Dübörögnek a motorok, gyülekeznek a versenytraktorok és egyre több a látogató Hajdúböszörményben! Idén második alkalommal nyitotta meg kapuit a Hajdúsági Expo rendezvénysorozat!

 • Ötven tonna jelöletlen dinnyét találtak az ellenőrök Balkányban

  2013. augusztus 16., péntek 13:36 Kertészet és szőlészet

  Több mint 50 tonna jelöletlen görögdinnyét vontak ki a forgalomból az ellenőrök egy görögdinnye-felvásárló telepen a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Balkányban - tájékoztatta Budai Gyula pénteken az MTI-t.

 • Hét orvhalászt fogtak el a tiszakerecsenyi holtágánál

  2013. augusztus 16., péntek 13:18 Gazdaság

  Hét orvhalászt fogtak el a rendőrök a tiszakerecsenyi holtágánál - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője pénteken az MTI-vel.

 • Édesebbek, de „lisztesebbek” az almák a Föld melegedése miatt

  2013. augusztus 16., péntek 13:05 Gazdaság

  A Föld felmelegedésének következtében megváltozik az almák íze és szerkezete: egy japán tanulmány szerint bár érezhetően édesebbek, állaguk „lisztesebbé” is válik.

 • Pápai Hús - Az MFB-től vár megoldást az önkormányzat

  2013. augusztus 16., péntek 08:22 Gazdaság

  A Magyar Fejlesztési Bankhoz (MFB) fordulna Pápa város önkormányzata, hogy az mondjon le a Pápai Hús 1913 Kft. egyes vagyonelemei esetében a jelzálogjogáról - ismerteti a pénteki Világgazdaság.

 • Megmenthetők a Hajdú-Bét selejtezésre szánt dokumentumai

  2013. augusztus 16., péntek 06:56 Gazdaság

  Állami, illetve hatósági beavatkozás szükséges a 2003-ban csődbe ment Hajdú-Bét Rt. iratai selejtezésének megakadályozásához - írja a pénteki Magyar Nemzet.

 • Százkét új munkahely létesül Bélapátfalván

  2013. augusztus 15., csütörtök 20:40 Gazdaság

  Százkét új munkahelyet létesít a budapesti Fuvar Logisztik Kft. a bélapátfalvai ipari parkban épülő brikettáló üzemében, az erről szóló megállapodást Horváth László Heves megyei kormánymegbízott, a térség országgyűlési képviselője jelenlétében csütörtökön írta alá Bélapátfalván Fazekas G. Albert, a cég ügyvezetője.

Növényvédő szer kereső

Terményárak

Magyarország: búza (durum nélkül) - termelés 2018 előzetes: 4,85 millió tonna (-4% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

Magyarország: durumbúza - termelés 2018 előzetes: 202 ezer tonna (+94% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

Magyarország: árpa - termelés 2018 előzetes: 1,09 millió tonna (-24% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

Magyarország: rozs - termelés 2018 előzetes: 103 ezer tonna (+26% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

Magyarország: tritikálé - termelés 2018 előzetes: 327 ezer tonna (-15% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

[bezárás x]