Hírek - Mezőgazdasági hírek, szakcikkek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
 • AUSTRO DIESEL finanszírozási akció: minden új Massey Ferguson traktor, kombájn és kockabálázó kamatmentes hitellel, vagy már 20% önerőtől elérhető!

  2013. szeptember 23., hétfő 11:02 Gépészet

  A Massey Ferguson újra egyedi finanszírozási konstrukcióval könnyíti meg a gépberuházást a magyarországi gazdálkodók, gazdaságok számára.

 • OMÉK - A McDonald's magyar beszállítóival mutatkozott be

  2013. szeptember 23., hétfő 10:05 Gazdaság

  A McDonald's beszállítóinak listáján jelenleg mintegy 30 Magyarországon bejegyzett vállalkozás szerepel, az étteremlánc éves összes beszerzésének mintegy 35 százaléka magyarországi vállalkozásoktól vásárolt alapanyag és szolgáltatás - közölte a McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft. vasárnap az MTI-vel annak kapcsán, hogy a cég...

 • OMÉK - Fazekas: nagyot fejlődött a magyar mezőgazdaság és élelmiszer-feldolgozás

  2013. szeptember 23., hétfő 09:58 Gazdaság

  A 76. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) ötnapos árumustrája jól mutatta, hogy a magyar élelmiszerek és mezőgazdasági cikkek kínálata mennyiségét és minőségét tekintve is jelentős mértékben fejlődött az elmúlt két évben - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter vasárnap Budapesten, a kőbányai...

 • Főként állattartó telepeket korszerűsítenek uniós forrásokból Csongrádban

  2013. szeptember 23., hétfő 09:35 Támogatások - pályázatok

  Állattartó telepek korszerűsítésére jut a legtöbb forrás a Csongrád megyében az Európai Unió 2007 és 2013 közötti költségvetéséből - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) vasárnap az MTI-vel.

 • Bitay Márton Örs: a földprogram vesztesei a nagygazdaságok

  2013. szeptember 23., hétfő 09:31 Gazdaság

  Bitay Márton Örs szerint a földprogram vesztesei a nagygazdaságok. A kormány a földre nem üzleti kérdésként tekint - mondta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) állami földprogramért felelős államtitkára a Népszavának.

 • Szatmár-Beregi Szilvanapok Tarpán

  2013. szeptember 22., 17:57 Kertészet és szőlészet

  Szeptember 27-28-án, pénteken és szombaton rendezik meg a 10. Szatmár-Beregi Szilvanapokat Tarpán, ahol ezúttal is megtartják a tájegység jellegzetes gyümölcséből készülő szeszpárlatok versenyét, a házi pálinkák viadalát, és híres szilvásételeket is kóstolásra kínálnak az érdeklődőknek.

 • Szakmai, társadalmi és gazdasági szervezetekkel kötött megállapodásokat a NAK

  2013. szeptember 22., 17:33 Gazdaság

  Szakmai, társadalmi és gazdasági szervezetekkel kötött együttműködési megállapodásokat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szombaton Budapesten, az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon és Vásáron (OMÉK).

 • Nemzeti Vágta - Megnyitották a rendezvényt a fővárosi Hősök terén

  2013. szeptember 21., szombat 15:18 Gazdaság

  A Magyar Hősök Emlékkövének megkoszorúzásával, majd a települések képviselőinek fogadalomtételével nyílt meg hivatalosan a 2013-as, immár hatodik Nemzeti Vágtát szombat délelőtt a fővárosi Hősök terén.

 • Meghalt egy ember fakivágás közben a Tisza szolnoki szakaszán

  2013. szeptember 21., szombat 14:49 Gazdaság

  Meghalt egy ember fakivágás közben a Tisza árterében Szolnoknál, a pénteki halálos munkahelyi baleset ügyében a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálatot indított - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata szombaton az MTI-vel.

 • Lépfenefertőzés Jászladányban - Elrendelték a nyomozást a fertőzött állatok elhullása ügyében

  2013. szeptember 21., szombat 14:39 Állattenyésztés

  Nyomozást indított a rendőrség a jászladányi fertőzött állatok elhullása ügyében, az eljárást a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett gyanúja miatt rendelték el - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata pénteken az MTI-vel.

 • OMÉK - Hat termékkel bővült a Kiváló Magyar Élelmiszerek listája

  2013. szeptember 21., szombat 14:24 Gazdaság

  Három cég hat terméke nyerte el 2013-ban a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet, a díjakat pénteken adták át a Budapesten rendezett Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon és Vásáron (OMÉK).

 • OMÉK - Pankucsi: a kormány vizsgálja az áfacsökkentés lehetőségét

  2013. szeptember 21., szombat 12:35 Gazdaság

  A kormány vizsgálja, milyen körben lehetne áfakulcs-csökkentést bevezetni - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adóügyekért felelős helyettes államtitkára pénteken Budapesten, az OMÉK egy szakmai fórumán.

 • VM: a Budapest-Tunisz közvetlen repülőjárat újraindításáról is folynak tárgyalások

  2013. szeptember 21., szombat 12:06 Gazdaság

  A Budapest-Tunisz közvetlen repülőjárat újraindításáról is folynak tárgyalások a tunéziai partnerekkel - derül ki a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) pénteki közleményéből, amely összegzi Abdelwaheb Matar tunéziai kereskedelmi és kézműipari miniszter budapesti látogatásának eredményeit.

 • Uniós támogatással javítják Zalaegerszeg és térsége ivóvízminőségét

  2013. szeptember 21., szombat 11:39 Gazdaság

  Mintegy 4,3 milliárd forint európai uniós támogatást nyert el Zalaegerszeg és térsége ivóvízminőségének javítására és vízellátásának fejlesztésére a tizenhárom zalai települést összefogó ZALAKEOP Ivóvízminőség-javító Társulás - jelentette be a zalai megyeszékhely polgármestere pénteken sajtótájékoztatón.

 • Az Auditker gépei csalogatják az OMÉK vendégeit

  2013. szeptember 21., szombat 11:17 Gépészet

  Az OMÉK Auditker szabadterületen lévő 501-es standjára természetesen a Lamborghini újdonsága, a NITRO csalogatja a legtöbb érdeklődőt, ám a traktorkínálat többi tagja is megtekinthető.

 • VM: élénkülnek a szerb-magyar agrárkapcsolatok

  2013. szeptember 21., szombat 10:58 Gazdaság

  Szerbia és Magyarország agrárkapcsolatainak élénkítéséről egyeztetett Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti államtitkára és Danilo Golubovic, a szerb mezőgazdasági, erdészeti és vízgazdálkodási minisztérium államtitkára Budapesten - tájékoztatta az agrártárca pénteken az MTI-t.

 • Estére a készültségi szint alá apad a Duna Nagybajcsnál

  2013. szeptember 20., péntek 17:36 Gazdaság

  Estére a készültségi szint alá apad a Duna Nagybajcsnál - közölte az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (Éduvízig) péntek délután az MTI-vel.

 • Budavári Borfesztivál: 4,5 milliós bevétel a jótékonysági árverésen

  2013. szeptember 20., péntek 17:29 Kertészet és szőlészet

  Mind a 48 tétel gazdára talált, és összesen több mint 4,5 millió forint folyt be a Budavári Borfesztivál által a Magyar Máltai Szeretetszolgálat javára szervezett csütörtök esti borárverésen.

 • OMÉK - Fazekas: eredményes lesz a sertésstratégia

  2013. szeptember 20., péntek 16:32 Állattenyésztés

  A nyáron elfogadott sertésstratégia megvalósítása megkezdődött, egyes elemei már működnek. A közös munka a sertéságazat fejlesztése érdekében eredményes lesz - hangoztatta a vidékfejlesztési miniszter pénteken Budapesten, az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) szakmai fórumán.

 • Veszett róka miatt ebzárlat van Kecskeméten és Kiskunfélegyházán

  2013. szeptember 20., péntek 16:26 Gazdaság

  Veszett róka miatt három hónapra ebzárlatot rendelt el a járási főállatorvos Kecskeméten és Kiskunfélegyházán – közölte a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságának vezetője pénteken az MTI-vel.

 • OMÉK - Feldman Zsolt: javítja a versenyképességet az integrált kutatási és oktatási hálózat

  2013. szeptember 20., péntek 15:21 Gazdaság

  Az agrárkutató intézetek hálózattá szervezésének célja, hogy az integrált szervezet a szakma versenyképességének javítását szolgálja - a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) pénteki tájékoztatása szerint a többi között ezt hangsúlyozta Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár a magyar dísznövénytermesztés aktuális...

 • OVF: a Duna felső szakaszán kívül nem várható árvízvédelmi készültség

  2013. szeptember 20., péntek 15:13 Gazdaság

  A Duna felső szakaszának kivételével a vízszintek a magyarországi folyókon sehol sem közelítik meg az árvízvédelmi készültségi szinteket - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) pénteken az MTI-vel.

 • OMÉK Növénytermesztési Díj a Fertiliának

  2013. szeptember 20., péntek 12:23 Szántóföld

  Különösen nagy élet zajlik a Fertilia háza táján, hiszen a szakmai elismeréseken túl az OMÉK ideje alatt is különös aktivitással fogadják a hozzájuk látogató gazdákat. Az A pavilon 107/d standján az Agroinform is látogatást tett.

 • KSH: 28 százalékkal nőtt a búzatermés

  2013. szeptember 20., péntek 11:14 Szántóföld

  Az idén 5,143 millió tonna búza termett, 28,2 százalékkal több, mint 2012-ben, és a termés mennyisége 17,4 százalékkal meghaladta az előző öt év átlagát is - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A vetésterület alig volt nagyobb a tavalyinál, így a hektáronkénti 4,72 tonnás termésátlag 25,9 százalékkal volt jobb, mint...

 • Kezdődik a Pécsi Pezsgő Borfesztivál

  2013. szeptember 20., péntek 11:03 Kertészet és szőlészet

  A Pécsi Vasutas Koncert Fúvószenekar fellépésével, valamint Ferenczi György és a Rackajam koncertjével veszi kezdetét pénteken este a második Pécsi Pezsgő Borfesztivál a baranyai megyeszékhelyen.

 • Hétvégén rendezik a Magyar Hagyományok és a Pálinka ünnepét Győrben

  2013. szeptember 20., péntek 10:57 Gazdaság

  Hétvégén rendezik meg a Magyar Hagyományok és a Pálinka ünnepét Győrben, a belvárosi Széchenyi téren.

 • Talajfertőtlenítésre továbbra is Kentaur 5 G!

  2013. szeptember 20., péntek 10:05 Szántóföld

  A gazdálkodók körében egyre gyakoribb téma, hogy jövőre mivel védekezhetnek a talajlakó kártevők ellen. Ennek oka, hogy az Európai Bizottság elfogadta azt a határozatot, amelynek értelmében december 1-jétől az egész Európai Unióban korlátozzák három úgynevezett neonikotinoid rovarirtó szer alkalmazását, amelyeket ártalmasnak találtak a...

 • Külügyi helyettes államtitkár: Magyarország több évszázados vízügyi tudásával kíván hozzájárulni a globális kihívások leküzdéséhez

  2013. szeptember 20., péntek 08:31 Gazdaság

  Magyarország azért is rendezi meg októberben a víz-világtalálkozót, hogy bemutassa, milyen vízügyi tudást halmozott fel az elmúlt évszázadokban - mondta Baranyai Gábor, a Külügyminisztérium EU ágazati politikákért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek.

 • Tízmilliárd forintba kerülne a baromfikábítás kötelezővé tétele

  2013. szeptember 20., péntek 08:17 Állattenyésztés

  Tízmilliárd forintba kerülne a magyar baromfi ágazatnak, ha az Európai Unió kötelezővé tenné a gázzal történő kábítást a most használt áramütéses módszer helyett - írta a Világgazdaság.

 • OMÉK - VM: a hagyományos hazai termékeket segíti a HÍR-védjegy

  2013. szeptember 20., péntek 08:12 Gazdaság

  A minőségi, hagyományos élelmiszerek eredetének, különleges tulajdonságainak megőrzését és védelmét szolgálja a Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) program, amely egyúttal a tudatos vásárlói döntést is segíti - a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) tájékoztatása szerint ezt hangsúlyozta Kardeván Endre, a tárca államtitkára a HÍR-védjegy idei...

Növényvédő szer kereső

Terményárak

Argentína: búza - termelés 2019 előrejelzés: 20,1 millió tonna (+9% vs 2018); mindenkori rekord (Argentín mezőgazdasági minisztérium , 2018-11-08)

Argentína: kukorica - termelés 2019 előrejelzés: 49,7 millió tonna (+55% vs 2018) (Argentín mezőgazdasági minisztérium, 2018-11-08)

Argentína: szójabab - termelés 2019 előrejelzés: 54,2 millió tonna (+44% vs 2018) (Argentín mezőgazdasági minisztérium, 2018-11-08)

Brazília: kukorica - termelés 2019 előrejelzés: 90,0-91,0 millió tonna (2018: 80,8 millió tonna) (CONAB, 2018-11-08)

Brazília: szójabab - termelés 2019 előrejelzés: 116,8-119,3 millió tonna (2018: 119,3 millió tonna) (CONAB, 2018-11-08)

[bezárás x]