Válasz Kanegér88 #1864. hozzászólásáraMegnéztem a magot. Találtam benne zsizsiket, így nem eladó.
Sosem jártam még így, de most jó adag lett kétes minőségű vetőmag.
Üdv
Válasz Kanegér88 #1851. hozzászólásáraTavaly volt egy rész ahova pótolni kellett a tavalyiból ami nem volt csávázva, különbség nem volt. De nem mernék több hektárt bevetni csávázatlan maggal, nem nagy összeg a csávázás.
Szeretnék Cellule és Nádor harmadfokot vetni viszonylag jó magágyba szeptember 25- október 20 közötti időben.
Megvannak a vetőmag vizsgálati eredmények is melyből ki lehet számolni vetőmag szükségletet is.
A véleményetekre lennék kiváncsi, hogy ti hány millió csírával vetitek, vagy csak kg-ot néztek és a csíra és ezermagtömeget nem veszitek figyelembe?
Illetve szoktatok-e rákalkulálni kelési veszteséget a vetőmag mennyiségekre?
Válasz lakatos gabesz #1816. hozzászólásáraSzia.
200-220kg/ha ,több nem kell .
Nagyon bokrosodik . Azt figyeltem meg , hogy kisebb a kalász , mint a Su ellen - nek .De több van .
Egyébként nálam még akkor is a Su ellen a nyerő.
Válasz lakatos gabesz #1833. hozzászólására190-el vetettem tavalyelőtt a jakubust okt. vége felé, 12% oldalos területen 8.3 tonna/ha lett. Brutál ahogy bokrosodik
Most SU Hetti lessz vetve...
Ha fogott mag (harmadfok) 200 kg, ha meg vetőmag(másodfok) 180 kg.
Persze függ attól is hogy időben tudod e elvetni plusz van e elég víz a talajban hogy kikeljen egyből vagy úgy mint ősszel 2 hónapig ott "ült" a földben a késői vetés hogy kapjon esőt.
Válasz SzikiSzokeveny #1826. hozzászólásáraÉn nem is azért kérdeztem hogy sporolni szeretnék hanem eddig nem vetettem árpát azért kérdezem kinek mi a tapasztalata ki mennyivel veti.
A kités 250kg-ot mondott hektáronként hogy minimum vetni kell a jakubust
Válasz uff #1815. hozzászólásáraNem kötelező legeltetni, az öko kiírásban legeltethető állat fogalom van. Ez lehetőséget jelent nem kötelező érvényt.
A kiírás szerint adott tábla egyik évben lehet kaszáló a másikban legelő de mivel a legelőt is lehet kaszálni és mehet rá az alternáló 2 pontért én ezért ezt választottam.
Ha kaszálót választasz akkor a maradék legelőn az adminisztratív "túllegeltetésbe" bele lehet bukni ugyanis eleve van egy minimum állategység a pályázathoz amit köteles vagy fenntartani de van egy "látens" túllegeltetésre vonatkozó jogszabály is ami viszont nem a pályázatból következik...
Válasz Gatti #1830. hozzászólásáraIgen csak a cellule már ugymond nem az elől lévő fajtájuk.
Azt tudom hogy tavaly a basiliot meg a freneticet tolták nagyon azokra volt indigo is csávázva.
Úgy emlékszem máshogy nem is adtak basiliot de lehet csak nekem mondták ezt...
Nem tudom már tavaly mennyi volt,feleségem 17-18 ezret súg de nem biztos.
Válasz Gatti #1828. hozzászólásáraNem kérdeztem rá hogy mi van idén rajta mert amikor mondta hogy 20 körül van akkor mondtam hogy hagyjuk mert tavaly vettem és nem mutatott jobbat mint a Nádor.
Tavalyinál ha jól emlékszem 2 fajta gombaölővel volt kezelve meg indigoval ami mikrobilógiai készítmény volt ami 1 pontot ért AÖP-ben.Gondolom idén is ezt takarja a 20 ezer.
1866 hozzászólás
Válasz MTZ1221.3 #1865. hozzászólásáraKi fog kelni, csak érdemes a normát picit emelni.
Válasz Kanegér88 #1864. hozzászólásáraMegnéztem a magot. Találtam benne zsizsiket, így nem eladó.
Sosem jártam még így, de most jó adag lett kétes minőségű vetőmag.
Üdv
Válasz MTZ1221.3 #1857. hozzászólásáraszámod megadott vagy elérhetőséget?
Válasz Kanegér88 #1862. hozzászólásárameg tudod adni a számod?
Válasz MTZ1221.3 #1860. hozzászólásáraszámot küld már el légyszii
Válasz MTZ1221.3 #1860. hozzászólásáraHáh régen oda jártunk kocka dinnyéért, lehet találkoztunk is
Válasz Kanegér88 #1859. hozzászólásáraMásodfok. Meg a zsákban van. Bontatlan. Nyh mellett.
Válasz Kanegér88 #1858. hozzászólásáraés hányadik fok?
Válasz MTZ1221.3 #1857. hozzászólásáramerre laksz?
Válasz Kanegér88 #1853. hozzászólásáraHello
Chevignon van tavalyi. 10q körül, ha érdekes abból tudok eladni.
Válasz R Sándor #1855. hozzászólásárasemmi,csak megnéznék mást is pl Cameleon ,chevignon...
Válasz Kanegér88 #1854. hozzászólásárami a bajod a nádorral?
Válasz Kanegér88 #1853. hozzászólásáravagy hol lehet venni zsákosan de nem nádor..
Szabolcs megyében valakinek nincs búza vetőmag egy két mázsa? valami jó fajta?
Válasz Kanegér88 #1851. hozzászólásáraTavaly volt egy rész ahova pótolni kellett a tavalyiból ami nem volt csávázva, különbség nem volt. De nem mernék több hektárt bevetni csávázatlan maggal, nem nagy összeg a csávázás.
érdemes búzát csávázni?
Válasz SzDeni #1849. hozzászólásárakikelt búza és az idő megmondja
Sziasztok, tegnap szept1.-jén Besenyszög határában már vetették a búzát!!!
Szerintetek mi lesz belőle?
Válasz lakatos gabesz #1847. hozzászólásáraMeg kell próbálni eső előtt .???? Tavaly október 10 - én vetettem .
Válasz adam1229ac #1845. hozzászólásáraÉs mikor szoktad vetni az árpát?
Sziasztok!

Szeretnék Cellule és Nádor harmadfokot vetni viszonylag jó magágyba szeptember 25- október 20 közötti időben.
Megvannak a vetőmag vizsgálati eredmények is melyből ki lehet számolni vetőmag szükségletet is.
A véleményetekre lennék kiváncsi, hogy ti hány millió csírával vetitek, vagy csak kg-ot néztek és a csíra és ezermagtömeget nem veszitek figyelembe?
Illetve szoktatok-e rákalkulálni kelési veszteséget a vetőmag mennyiségekre?
Köszi
Válasz lakatos gabesz #1816. hozzászólásáraSzia.
200-220kg/ha ,több nem kell .
Nagyon bokrosodik . Azt figyeltem meg , hogy kisebb a kalász , mint a Su ellen - nek .De több van .
Egyébként nálam még akkor is a Su ellen a nyerő.
Sziasztok! Eddig csak szálkás búzát vetettem, de most ki akarom próbálni a chevignont, ami viszont tar. Okoz ez bármit is? Nagyobb lehet a vadkár?
Válasz Bzsr #1841. hozzászólásáraÓ hogy az a... Akkor újra!
Válasz Bzsr #1841. hozzászólásáraSzia. Ennyi.
KWS Basmatit vet még valaki? Mennyi az ajánlott vetőmag mennyiség hektáronként?
providence magot próbált valaki?
tapasztalat?
mennyi műtrágyát szeret?
Válasz rtamas1976 #1823. hozzászólásáraLast minute.

Válasz szikszaipeter72 #1837 hozzászólásárKöszi!
Válasz Dzotya #1836. hozzászólásáraRAGT sacramentó volt 23 -24 ben közepes tápanyaggal 6-8 t adta takarmány minőségben!
RAGT Montecarló búzát vetett már valaki,milyen lett?
Válasz lakatos gabesz #1833. hozzászólására190-el vetettem tavalyelőtt a jakubust okt. vége felé, 12% oldalos területen 8.3 tonna/ha lett. Brutál ahogy bokrosodik
Most SU Hetti lessz vetve...
Válasz lakatos gabesz #1833. hozzászólására250 kg? és minimum? Az rengeteg.
Nem 150 Kg-ot mondott?
Bérbe szoktunk vetni de 200 kg-nál többet nem,főleg nem másodfokot.
Ha fogott mag (harmadfok) 200 kg, ha meg vetőmag(másodfok) 180 kg.
Persze függ attól is hogy időben tudod e elvetni plusz van e elég víz a talajban hogy kikeljen egyből vagy úgy mint ősszel 2 hónapig ott "ült" a földben a késői vetés hogy kapjon esőt.
Válasz SzikiSzokeveny #1826. hozzászólásáraÉn nem is azért kérdeztem hogy sporolni szeretnék hanem eddig nem vetettem árpát azért kérdezem kinek mi a tapasztalata ki mennyivel veti.
A kités 250kg-ot mondott hektáronként hogy minimum vetni kell a jakubust
Válasz uff #1815. hozzászólásáraNem kötelező legeltetni, az öko kiírásban legeltethető állat fogalom van. Ez lehetőséget jelent nem kötelező érvényt.
A kiírás szerint adott tábla egyik évben lehet kaszáló a másikban legelő de mivel a legelőt is lehet kaszálni és mehet rá az alternáló 2 pontért én ezért ezt választottam.
Ha kaszálót választasz akkor a maradék legelőn az adminisztratív "túllegeltetésbe" bele lehet bukni ugyanis eleve van egy minimum állategység a pályázathoz amit köteles vagy fenntartani de van egy "látens" túllegeltetésre vonatkozó jogszabály is ami viszont nem a pályázatból következik...
Válasz Gatti #1830. hozzászólásáraIgen csak a cellule már ugymond nem az elől lévő fajtájuk.
Azt tudom hogy tavaly a basiliot meg a freneticet tolták nagyon azokra volt indigo is csávázva.
Úgy emlékszem máshogy nem is adtak basiliot de lehet csak nekem mondták ezt...
Nem tudom már tavaly mennyi volt,feleségem 17-18 ezret súg de nem biztos.
Válasz Nagy Péter 40 #1829. hozzászólásáranekem ilyen volt tavaly tőlük, igaz akkor még olcsóbban adták az összeset.

Válasz Gatti #1828. hozzászólásáraNem kérdeztem rá hogy mi van idén rajta mert amikor mondta hogy 20 körül van akkor mondtam hogy hagyjuk mert tavaly vettem és nem mutatott jobbat mint a Nádor.
Tavalyinál ha jól emlékszem 2 fajta gombaölővel volt kezelve meg indigoval ami mikrobilógiai készítmény volt ami 1 pontot ért AÖP-ben.Gondolom idén is ezt takarja a 20 ezer.
Válasz Nagy Péter 40 #1827. hozzászólásáramivel raknak rá többet mint mások? Több a hatóanyag?
Válasz Gatti #1825. hozzászólásáraIgen mert szana széjjel van csávázva és hogy azzal mennyivel jobb lesz nekem is...
Mondtam is hogy úgy járnak majd mint a kukoricával hogy Batanga áron adták már idén a "csúcsfajtákat" is...
Ellehet ezt játszani párszor,de akkor nem kell meglepődni hogy nem nagyon kell senkinek..
Válasz lakatos gabesz #1816. hozzászólásáraTavaly volt, 10 aks szikes/kötött fekete földben, 70q, 200 kilóval vette.
5-6 ezer forintért hektáronként érdemes spórolni a vetőmagon?
Válasz Nagy Péter 40 #1824. hozzászólásáraigen a kitések 20 körül adják őket.
Válasz rtamas1976 #1817. hozzászólásáraNádor 17100
Basiliot 20 körül magyarázta a kités mondom azt akkor felejtsük is el.
Válasz kajszi_71823 #1822. hozzászólásáraSu ellent akarod vinni az airbuson.

Még most augusztusban mentek vagy utószezon, szeptemberben?
Válasz rtamas1976 #1817. hozzászólására450ért rendeltem az Airbust, még az Su Ellent is.
Válasz lakatos gabesz #1816. hozzászólásáraÉn vetettem '21-ben, 190kg/ha-ra jött ki, október közepén, minimális ráfordítással 7 tonnát tudott.
Válasz Borz #1819. hozzászólásáraElső fokról meg 400.000 körüli ajánlatok vannak (750kg). Hibrid az passz.
Válasz rtamas1976 #1817. hozzászólására2 hete a vetőmag szövetség 171.000 ft árral jött ki. Kb. ehhez fog menni mindenki gondolom.
Válasz uff #1815. hozzászólásáraSzerintem a legelő az legelő, a kaszáló az kaszàló.
Vetőmag àrat tud esetleg valaki?