Válasz kulakman #36212. hozzászólásáraNa akkor nem vagyok egyedül a NBIH állítólag nem megfelelő adatot adott !
Így semmi! No de széna is csak a 3/4 e mint kellene így a telet már csak 75% marhával vészelem át ha a támogatás is elkaszálva lessz! De hogy eddig a gazálkodókat minden kormány megvédte????????????????????????
Az elnyert gazdaságátadási pályázattal kapcsolatban szeretnék kérdezni. A második részletet a kifizetési kérelem MÁK-hoz történő elküldése után mennyi időre fizetik ki?
Kinek van infója erről?
Köszönöm!
Válasz barnatanya2019 #36204. hozzászólásáraeddig is eurban állapították meg, és átváltották forintra, és ezután is eurban állapítják meg, és ugyan úgy forintban fogják kifizetni, mint ahoghy eddig is abban tették. magyarul semmi sem változott.
Melyik árfolyamot kell figyelembe venni a támogatások összegénél?
Az uniós támogatások összegét a Kincstár euróban állapítja meg, de forintban folyósítja.
Ezért kiemelt szerepe van, hogy az euró-forint árfolyamot melyik időpontban kell figyelembe venni a támogatások összegénél.
- Az AKG és az ÖKO támogatások esetében a kifizetési kérelem benyújtási évének január 1-jén érvényes árfolyamát kell figyelembe venni, ez idén 383,58 Ft volt.
- A közvetlen támogatásoknál a szeptember 30-ai árfolyamot kell figyelembe venni (ez tavaly 390,26 Ft volt).
Tehát az idén beadott EK alapján a támogatás összegét az fogja meghatározni, hogy várhatóan 2026. szeptember 30-án mennyi lesz a forint-euró árfolyam.
Változás lesz ez előző évhez képest, hogy a támogatások euró-ban vannak megállapítva, de forintban fizetik ki. Az AKG-t a jan.1. árfolyammal számolják. Az kb. annyi lesz, mint tavaly.
A többi jogcímnél majd a szept. 30.-i árfolyammal fognak számolni...
Sziasztok jövőre gondolkozok borsó termesztésen! Es erdeklodni szeretnék hogy a szemes feherje tamogatast is szeretnek rá igenyelni!
2 tonnat igazolnom kell ugye, háztól szeretném eladni ebben az esetben elég egy nyugtát adnom? Vagy mindenfelekeppen kell a számla abban az esetben nem tudom hogy számlat tudok e kiallitani adoszam hianyaban! Koszonom ha segitesz
Van még valaki rajtunk kívül, aki Natura 2000 gyep tavaly évi támogatását nem kapta meg? Az ügyintéző azt mondta telefonon, ne izguljak, jún. 30-ig meg fog érkezni. Szorítok nekik nagyon, hogy sikerüljön.????
Válasz Zsotyi #36187. hozzászólásáraBevitt össz területnek min 1ha nak kell lenni, földrészletenként min 0,25ha nak. Nincs kötelező növényvédőszer használat alap földalapúnál, (idén már lehet kabóca ellen szőlőben). Mi lett igényelve? Mit kell visszafizetni? Biss criss (ezek a földalapúak) esetleg aöp akg öko itt már van kötelező adatszolgáltatás pl.: gazd. napló, esetleg permetezési napló.
Válasz monorinvest #36182. hozzászólásáraFöld területe nem éri el azt az előírt legkisebb méretet ami után támogatás folyósítható.
És adatszolgáltatás elmaradás. Valószínűleg nem jelöltük, hogy szórtunk olyan növényvédő szereket amiket kell.
Válasz Zsotyi #36180. hozzászólására Kecskeméthez ha közel vagy, kérdezz rá Dr. Kormányos Nóra ügyvédnél, NAK indulásakor a gazdák segítésére jogászként volt ott, most már maszek, nekem földvételt intézte kifüggesztéssel .
2025be fizetett földalapú támogatást most vissza fizettetik. 15 napon belül meg lehet fellebbezni. Volt már valakinek ilyen? Falugazdász nem valami segítő kész. Lerázott nem lehet mit tenni utaljuk vissza. Ha valakinek volt hova és, mit kell lépni?
Válasz én 11 #36171. hozzászólásáraA második részletet kérelmezni kell de hogy mikor… elvileg miután a földhivatal jóváhagyta a szerződést. De hogy mikor…???
Válasz ifjugazda13 #36168. hozzászólásáraMegjön a támogatói okirat. Utána nyílik egy ,,kifizetési kérelem’’. Azt jóváhagyjàk. Nekünk 30 nap volt. Utána elvileg 10 napon belül utalják az első részletet.
36215 hozzászólás
Válasz kulakman #36212. hozzászólásáraNa akkor nem vagyok egyedül a NBIH állítólag nem megfelelő adatot adott !
Így semmi! No de széna is csak a 3/4 e mint kellene így a telet már csak 75% marhával vészelem át ha a támogatás is elkaszálva lessz! De hogy eddig a gazálkodókat minden kormány megvédte????????????????????????
Válasz ifjugazda13 #36213. hozzászólásáraAgrár-generációváltás/Gazdaságátadás fb csoport - itt (is) érdemes érdeklődni.
Sziasztok,

Az elnyert gazdaságátadási pályázattal kapcsolatban szeretnék kérdezni. A második részletet a kifizetési kérelem MÁK-hoz történő elküldése után mennyi időre fizetik ki?
Kinek van infója erről?
Köszönöm!
Válasz Újbizonylat #36211. hozzászólásáraNekem sajnos még csak státuszváltás volt, állítólag az enar miatt szívok!
Húsmarha állatjóléti támogatások utalások érkeztek:)
Sziasztok, van itt még valaki aki nem kapott ÖKO támogatást még előleget sem?
Köszi a válaszokat!
Válasz envagyok2 #36208. hozzászólásáraJaja ok.:)
Válasz barnatanya2019 #36204. hozzászólásáraeddig is eurban állapították meg, és átváltották forintra, és ezután is eurban állapítják meg, és ugyan úgy forintban fogják kifizetni, mint ahoghy eddig is abban tették. magyarul semmi sem változott.
Válasz barnatanya2019 #36204. hozzászólásáraLesz itt sírás,hogy dehát tavaly 70000 ft vot egy hektár most meg 60000.
Sziasztok nem hallottatok valamit a húsmarha állatjóléti kifizetésről ?
Melyik árfolyamot kell figyelembe venni a támogatások összegénél?
Az uniós támogatások összegét a Kincstár euróban állapítja meg, de forintban folyósítja.
Ezért kiemelt szerepe van, hogy az euró-forint árfolyamot melyik időpontban kell figyelembe venni a támogatások összegénél.
- Az AKG és az ÖKO támogatások esetében a kifizetési kérelem benyújtási évének január 1-jén érvényes árfolyamát kell figyelembe venni, ez idén 383,58 Ft volt.
- A közvetlen támogatásoknál a szeptember 30-ai árfolyamot kell figyelembe venni (ez tavaly 390,26 Ft volt).
Tehát az idén beadott EK alapján a támogatás összegét az fogja meghatározni, hogy várhatóan 2026. szeptember 30-án mennyi lesz a forint-euró árfolyam.
Hát annyi hogy amely jogcím eddig HUF-ban volt megállapítva most már az is EUR-ban lesz.
Válasz barnatanya2019 #36202. hozzászólásárade mi változott abban, amit írtál? mi a változás?
Válasz envagyok2 #36201. hozzászólásáraMég nem de nagyon korait ígértek idénre így hátha megdől a legutóbbi gyorsasági rekord ;)
Válasz barnatanya2019 #36200. hozzászólásáraazt hittem már az ideit is megkaptad.
és mi lesz a változás?
Változás lesz ez előző évhez képest, hogy a támogatások euró-ban vannak megállapítva, de forintban fizetik ki. Az AKG-t a jan.1. árfolyammal számolják. Az kb. annyi lesz, mint tavaly.
A többi jogcímnél majd a szept. 30.-i árfolyammal fognak számolni...
Válasz vinczekrisz98 #36198. hozzászólásáraRégebben elég volt hogy saját felhasználasra. Persze nem 100 tornáról.
Sziasztok jövőre gondolkozok borsó termesztésen! Es erdeklodni szeretnék hogy a szemes feherje tamogatast is szeretnek rá igenyelni!
2 tonnat igazolnom kell ugye, háztól szeretném eladni ebben az esetben elég egy nyugtát adnom? Vagy mindenfelekeppen kell a számla abban az esetben nem tudom hogy számlat tudok e kiallitani adoszam hianyaban! Koszonom ha segitesz
Van még valaki rajtunk kívül, aki Natura 2000 gyep tavaly évi támogatását nem kapta meg? Az ügyintéző azt mondta telefonon, ne izguljak, jún. 30-ig meg fog érkezni.
Szorítok nekik nagyon, hogy sikerüljön.????
Válasz andreajezoviczky #36195. hozzászólásáraSajnálom
Mi az őshonost várjuk még...
Kitartást!
Válasz vizilola #36194. hozzászólásáraMég nem, már csak a 3 évi kiskérődzőt várjuk.
Válasz andreajezoviczky #36179. hozzászólásáraTi megkaptátok a támogatást?
Sziasztok!
Ma jött a kiskérődző!
Válasz Zsotyi #36187. hozzászólásáraAkkor tulajdonképpen mit akarsz?Te vagy a hunyó.
Válasz Zsotyi #36186. hozzászólásáraNak.hu oldalon.

Van közel 1000 regisztrált szaktanácsadó!
Aki keres az talál!
Bemégy a megyei NAK-hoz és a jogász talán segíteni fog.
Hajdú-Bihar megyében igen.
Válasz trikolor5 #36189. hozzászólásáraÉn nem mondtam, hogy a szaktanácsadó ingyenes.

Azt mondtam, hogy nem fizeti be a büntetést.
Aztán meg tesz egy javaslatot, hogy ne tudják levonni a büntetést!
Ez már régóta is működik.
Van olyan falugazdász is, aki ezt tudja.
Válasz Radocz #36185. hozzászólásáraSzaktanácsadó mióta ingyenes?
Válasz Zsotyi #36187. hozzászólásáraBevitt össz területnek min 1ha nak kell lenni, földrészletenként min 0,25ha nak. Nincs kötelező növényvédőszer használat alap földalapúnál, (idén már lehet kabóca ellen szőlőben). Mi lett igényelve? Mit kell visszafizetni? Biss criss (ezek a földalapúak) esetleg aöp akg öko itt már van kötelező adatszolgáltatás pl.: gazd. napló, esetleg permetezési napló.
Válasz monorinvest #36182. hozzászólásáraFöld területe nem éri el azt az előírt legkisebb méretet ami után támogatás folyósítható.
És adatszolgáltatás elmaradás. Valószínűleg nem jelöltük, hogy szórtunk olyan növényvédő szereket amiket kell.
Válasz Radocz #36184. hozzászólásáraÉs ilyet hol találok?
Válasz Zsotyi #36180. hozzászólásáraEgy közepes szaktanácsadó is tud neked segíteni .

Fizetned sem kell, és levonni sem tudják kitől.
Válasz Zsotyi #36180. hozzászólásáraEgy közepes szaktanácsadó is tud neked segíteni .

Fizetned sem kell, és levonni sem tudják kitől.
Válasz Zsotyi #36180. hozzászólásáraSimán benéznek banális dolgokat. Én fellebeztem, nyertem is már. A lényeg, hogy az esetetben jogos-e a bünti.
Válasz Zsotyi #36180. hozzászólásáraSzia!Mi az indok a visszafizetésre?
Válasz Zsotyi #36180. hozzászólására Kecskeméthez ha közel vagy, kérdezz rá Dr. Kormányos Nóra ügyvédnél, NAK indulásakor a gazdák segítésére jogászként volt ott, most már maszek, nekem földvételt intézte kifüggesztéssel .
2025be fizetett földalapú támogatást most vissza fizettetik. 15 napon belül meg lehet fellebbezni. Volt már valakinek ilyen? Falugazdász nem valami segítő kész. Lerázott nem lehet mit tenni utaljuk vissza. Ha valakinek volt hova és, mit kell lépni?
Válasz vizilola #36177. hozzászólásáraNálunk a kiskérődzőnél volt ellenőrzés 2024.10.30.-án és azóta sem fizették ki a 2023-2024-2025
Válasz vizilola #36177. hozzászólására**őshonosnál nem volt ellenőrzés.
Válasz Hogel #36176. hozzászólásáraKöszönöm!

Szeptemberben ellenőrzés kiskérődzőnél, őshonosnál.
Mindkettő áll...
Katasztrófa
Válasz vizilola #36175. hozzászólásáraNálam pont ugyanígy.Augusztusban volt ellenőrzés, minden rendben volt.
Kedves Gazdatársak!

Kiskérődzőt vagy esetleg őshonost kapott már vki? Még mindig szeptember a státusz dátum.
Moderálási elveink miatt törölve: 2026-06-01 13:20:51
Válasz glajos1990 #36172. hozzászólásáraUgy tudom a Mák hagyja jóvá.
Válasz én 11 #36171. hozzászólásáraA második részletet kérelmezni kell de hogy mikor… elvileg miután a földhivatal jóváhagyta a szerződést. De hogy mikor…???
Válasz glajos1990 #36169. hozzászólásáraÉs a második részletről tudsz valamit?Azt külön kifiz.kérelem kell?Menyí idöre fizetik?
Válasz makákó #36162. hozzászólásáraAz élet nem habostorta.
Válasz ifjugazda13 #36168. hozzászólásáraMegjön a támogatói okirat. Utána nyílik egy ,,kifizetési kérelem’’. Azt jóváhagyjàk. Nekünk 30 nap volt. Utána elvileg 10 napon belül utalják az első részletet.
A gazdaságátadásnál az első részlet kifizetésehez kell beadni kifizetési kérelmet! Hogy működik az első reszlet kifizetése?
Válasz én 11 #36166. hozzászólásáraPersze, mindenre is kell
Válasz bubu13 #36165. hozzászólásáraA MÁK elfogadta az átadási szerződést?menyí idő alatt ?És a 2-dik részletre is kell beadni kifiz.kérelmet?