- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Tárcsák új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Körbálázót, de milyet? új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Kukorica várhatóan........! új
- Szántóföldi permetezőgépek új
- Talajmegújító Mezőgazdaság új
Cikkajánló
_fill_540x300_0.jpg)
Ne hagyd fedetlenül! Így rombolja a nap a talajtakarás nélküli földeket
A talajtakarás csökkenti az eróziót, védi a talajéletet és segít a...
525 hozzászólás
Válasz trakodo #374. hozzászólásáraMajd legközelebb!A lényeg hogy ma már senkiben nem szabad megbízni!Még a tesóban sem!
Válasz medikus #370. hozzászólásáraIgazad van, így kellett volna csinálni. A szállítást követően azonnal jeleztük a problémákat, de rövideseen felszívódott és nem reagált semmire.
Válasz Bécó #365. hozzászólásáraIsmerem őket, családias hangulatú, megbízható cég.Saját szervíz csapat, nagy árukészlet.
Válasz medikus #370. hozzászólásáraMilyen negativ vagy.
Válasz medikus #370. hozzászólásáraÉn 5 éve vettem gépet, 10% előleg kifizetése után a vételárat átvételkor fizettem!
Válasz apuci #368. hozzászólásáraLehet,lemaradtam! De! Talán nem kellett volna a traktort kifizetni,addig amíg a vállalt kötelezettség nincs teljesítve!Ha a vételárból visszatartott volna 2-3 milliót a rendszám átadásáig,akkor ez nem fordult volna elő!Ha a közvetítőnek ez nem felel meg,akkor nem kell foglalkozni vele!Ha oda viszi leszakított fülketetővel,ami szállítási hiba,vagy más egyéb ilyen problémával,akkor is átveszi?
Válasz trakodokft #366. hozzászólásáraTe nem tűröd a gyerekes kirohanásokat, de mi tűrjük, hogy nem veszed fel a telefont, nem válaszolsz az emailre, nem vagy személyesen a céged székhelyén ha problémánk van a rád eső résszel, miután fizettünk neked és te erről számlát adtál?
Ennek a topicnak pontosan ez a lényege, hogy másokat figyelmeztessünk a hozzád hasonlóktól.
Válasz trakodokft #366. hozzászólásáraA vádakra kellene válaszolni.
Volt benne ülés vagy nem megkapta a műszaki vagy nem?
Válasz Bécó #365. hozzászólásáraKomoly nagyobbacska cég forog nála a jobb állapotú traktorok.Csak drága gépek vannak nála Valtra,Fend Jcb...ilyesmit én nem veszek.Nálunk ők a hidraulikások,azért szoktam menni,csővet csináltatni.
Tisztelt fórumozók!
Gyorsan néhány gondolat, hogy akinek nem világos, annak tisztázzuk, hogy mivel is foglalkozik a TRakodó Kft.!
Import gépek magyarországra való közvetítése. Ez semmi komplex dolgot nem jelent, mint olyan gépeket teszünk elérhetővé magyar gazdák számára, amikhez alap esetben SOSEM jutnának hozzá, ezért cserébe jutalékot számolunk fel, amit a meghirdetett ár minden esetben tartalmaz, szállítási költséget, forgalomba helyezést, mindent.
MINDIG, HANGSÚLYOZOM, MINDIG MINDEN ESETBEN biztosítjuk a gépek megtekintését! Azok, akiknek nincs idejük megnézni a gépet, vállaljuk a megtekintést helyettük, igyekszünk műszakilag jól felmérni a helyzetet, ez nehéz, mert mindenkinek más a "szép" és a "jó", de ebben nem szokott probléma lenni. A cég létezik, a kunyhó nem dől össze, és ezek után is igyekszünk mindenkit kiszolgálni, sajnos mi sem tudunk mindig mindenkinek megfelelni, de a gépeinket kivétel nélkül leszállíttattuk, és ezek után is le fogjuk.
Nem vagyok hajlandó fórumokon tovább tűrni néhány ember gyerekes kirohanását, és a cég üzletének megalapozatlan rontását. Egyszóval aki szeretne jó nyugati gépet vásárolni, és nem sajnál egy napot a megtekintésére, az itthoni piaci árakhoz képest 10-30% olcsóbban, (ÁFA mentesen) annak állunk a rendelkezésére. Rossz akarók voltak, vannak és lesznek.
Üdvözlettel,
Bánki Ádám
+36303604585
Sziasztok!
A Bihar expresztől vett már valaki gépet?
Mennyire korektek mi a tapasztalat?
Válasz Pont #363. hozzászólásáraEgyetértek veled.
A gépet megjavítottuk, ülést vettünk és megy vizsgázna hamarosan. A jutalékot viszont vissza akarjuk kapni, és lépéseket fogunk tenni az ügyben (hiszen nem történt teljesítés). Hogy ő mit tudott vagy mit nem, ez az ő kockázata, engem nem érdekel. Ahogy hirdeti és amiben megállapodunk úgy kell megkapnom.
Válasz trakodo #361. hozzászólásáraHa így szerepel a szerződésetekben, hogy átadás magyarországi forgalomba helyezéssel, akkor azt én is úgy gondolom, hogy meg kell tennie, nagyon ki sem tud bújnia előle. Én csak a használtgép vásárlás ezeréves tapasztalatait mondom, hogy lutri. Mint ahogy ha feldobsz egy téglát és aláállsz az a fejedre fog esni, úgy ebben is benne van a kockázat. Összeszed 150 hirdetést Európából, nem fogja mindet élőben megnézni, ha a hirdető hazudik, Ő utána hazudik. Azt is mondhatnám, ha az ember használt gépet vesz az a minimum, hogy megnézi, és akkor ugye még röntgen szeme nincs senkinek. Vagy ha valamiért ez nem opció, akkor tudni kell, hogy ez kockázat. Nem mondom, hogy ez így jó, de akkor is így van. Azt kívánom, hogy más baja ne legyen, tesztek bele egy új ülést, amúgy is higénikusabb, hidd el annyit alkudott nektek az eredeti árból, amit az eladó szeretett volna kapni érte, lehet ti nem is tudtatok volna ilyen árat elérni....
Válasz trakodo #359. hozzászólásárahttps://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/gep/traktor-45-le-felett/john-deere-64302450ora1tulajrugozott-hid-0afaleszallitva/h_7016358?ref=8c7bf2fa
https://m.olx.pl/oferta/john-deere-6430-CID757-IDCZw9i.html#position=3&page=2
Válasz Pont #360. hozzászólására"A megtévesztést kifogásolod álnévvel, egynapos regisztrációval."
Teljesen jogos felvetés, nem volt viszont agroinformos fiókom. Ugyanezt a véleményt névvel a trakodo cég google mybusiness felületén is elolvashatod.
A jutalékkal együtt egy szerződés is kötődik. Ha ő azt vállalja hogy a gép sértetlen, minden alkatrésze hiánytalan és a behozatalt követően levizsgáztatja akkor annak teljesülnie kell.
Két számlát kaptunk, a tulajtól egyet és a jutalékról a cégtől. Az ilyen brókerektől pont az várható el, hogy ellenőrzi a gépet és nem kell kimennünk személyesen.
Teljesen jogos amit írtál a rejtett hibáról (de ez is ígérve volt, hogy hibátlan), de érkezést követően hiányzott az ülés és a gép se lett levizsgáztatva ami jelen esetben a tolmács hibája, mert megígérte.
A másik topikban már valaki jelezte, hogy mással is történt ilyen átverés ettől a cégtől.
Válasz trakodo #359. hozzászólására
A megtévesztést kifogásolod álnévvel, egynapos regisztrációval. Egészen biztos, hogy jogosan vagy felháborodva, hogy az eladó nem tért ki minden hibára. DE az eladó az nem a trakodó kft, nem is neki fizetted a vételárat. A trakodó egy jutalékért dolgozó közvetítő cég, azoknak, akiknek nem biztos a nyelvtudása, nem tudnak alkudni, nem tudnak megszervezni egy külföldi gépszállítást Magyarországra. Ha ezt mind megtudod tenni, akkor ne vegyél igénybe közvetítőt, bár attól még a kinti eladó ugyan úgy átverhet egy rejtett hibával. Kvázi ez olyan mintha a tolmácsot hibáztatnád, hogy rossz szerződést kötöttél. A használt az mindig lutri, sajnos ma már az új is....
FIGYELEM! CSALÁS, MEGTÉVESZTÉS és ÁTVERÉS
TRAKODO KFT.
Mindnekit szeretnék figyelmeztetni, hogy Bánki Ádám ügyvezető (+36 30 3604585 / trakodogep@gmail.com) külföldi mezőgazdasági gépeket megtévesztő adatokkal értékesít. Az általa vállalt feltételeket nem teljesíti. Visszaél az előreutalásos fizetési opcióval és a pénzel eltűnik. A cég székhelye egy rozzant kunyhó Bakonycsernyében, ahol még a közvetlen szomszédok se tudnak ennek a cégnek a létezéséről. A telefont nem veszi fel, másik számról hívva leteszi azt.
Trakodo Kft. agroinform linkje a gépekhez: https://www.agroinform.hu/linkek/trakodo-kft/c_1896
Trakodo Kft. hivatalos weboldala: https://www.trakodogep.hu/
Válasz Északi #340. hozzászólásárajajjj édes szent kenyér...ki az a hülye aki ilyennek hisz a mai világban hogy pál atya?? csakis az őstermelő...tudta hogy az ősembereket kell megkeresni...még azok jóhiszeműek...:D
Dettó, 6 vagy 7 vettem fényképről előre utalva, igaz számlát kértem utalás előtt.
Nem kell zseninek lenni, hogy az ember kiszúrja a csalókat.
Egy tipp kell kérni fotókat a gépről külön megkötve melyik részeit kapja le, ami meg meseszép árban van az eleve felejtős.
Válasz medikus #351. hozzászólásáraén egy csomó mindent vettem már látatlanba, és még sosem éreztem úgy a végén, hogy átvertek volna. Ehhez az is hozzátartozik persze, hogy ki tudom szürni hogy mi az ami irreális, és azokkal nem foglalkozom.
"Ami túl szép, hogy igaz legyen az általában nem is az!" Mindig ez az első ami eszembe jut, és persze jönnek ez ellenőrzések! Amikor hirdetnek egy gépet németországban és a háttérben skandináv vagy mediterrán környezet van már léptem is. Amikor egy adott gépről látszik, hogy nem európai kivitel (pl. fülke tetején vannak irányjelzők, piros szélességjelzők vagy kerek piros lámpák vannak, az jó esélyel amerikai gép, azt pedig nem nagyon lehet európában megtalálni). Ha ezek nem gyanúsak, akkor jön a következő, cím, cég, telefonszám, honlap. hirdet 30-50-120 gépet, és a cím egy családi házra mutat (itthoni hirdetéseknél is gyakori), vagy van ugyan telephely, de a google streetview-n látszik hogy ott másik cég van.. felejtős! Ha a cég nyugati, de az üzletkötő neve vagy nagyon általános pl. John Taylor, vagy Hans Smchidt vagy ilyesmi, vagy lengyel vagy magyar név van már gyanús, akkor már nem a megadott számot hívom, hanem a cég honlapjáról a központi számot és kérem a nevezett embert... nem egyszer volt már az a válasz, hogy nincs ilyen kollégájuk... e-mail-ben kérni kell több képet, azonnal kibukik ha nincs mit fotóznia!
Költséges dolog mindenért kiszaladgálni, körültekintően meg lehet venni itthonról is sok mindent!
A KÖVETKEZŐ ÁTVERÉS AZ ,HOGY JÖN A "SEGÍTSÉG" UTALJ ÁT MÉG 1 MILLÁT ÉS ELŐKERÍTJÜK A GAZ CSALÓKAT.

https://www.google.com/search?hl=hu&ei=IckiW6mnLLSVmwWvjLXgBQ&q=totalcar+haszn%C3%A1ltaut%C3%B3+%C3%A1tver%C3%A9s&oq=totalcar+tver%C3%A9s&gs_l=psy-ab.1.2.0i13k1j0i8i13i30k1l2.3604.11251.0.13841.7.7.0.0.0.0.126.802.0j7.7.0....0...1c.1j3j4.64.psy-ab..0.7.799...0j0i22i30k1j0i13i30k1.0.fJrUvwKxfVs
Okos embet a más kárán tanul, a buta a magáén sem!
Nem csodálkoznék, ha az a perfekt angolul beszélő illetö, magyar lenne.
Sajos mindkét oldal nagyon jellemző ránk.
A mohóságtól megrészegült, és az ezt kihasználó is.
Válasz Berkó_ #349. hozzászólásáraUtànvètes fizetèsi mòd. Aztàn soha nem èr oda a holmi. Tehàt'soha nem tudunk fizetni az àruèrt. Ennyi. De ettől mèg bàrki utalhat előre 'sok szerencsèvel.
màr ha van neki.
Válasz Berkó_ #349. hozzászólásáraBele eshet a hibába!Főleg a mohóság viszi bele!Nem turkáltam senki zsebében,de ha csak annyija lett volna,jobban meggondolta volna mire adja ki!Egy képet hogy lehet megvenni?
Válasz Berkó_ #349. hozzászólásáraMinden hirdetésnél itt is meg a konkurenciáknál is kivan emelve vastagon, hogy soha ne utaljunk előre.

Válasz medikus #346. hozzászólásáraÁcsi! Anélkül, hogy ismernéd (én sem ismerem) a zsebében turkálsz, és rosszmájúan kárörvendsz! Attól, hogy valaki jóhiszemű, és nem gondol arra, hogy átverik, még nem érdemli meg, hogy pórul járt. Én sajnálom, persze tehet róla, de azt gondolom mindenkit át lehet verni, lehet Téged is vertek már át, nem traktor vásárláskor, nem input beszerzéskor, nem a terményátvételnél, és lehet nem ekkora összegben mint a mostani emberkét, ja és nem is tudsz róla, de mégis átvertek. Akkor ki lehet jelenti hogy Te is megérdemelted? Ne törjünk már pálcát mások feje fölött. Attól, hogy számunkra egyértelmű a nem előre utalás, más (sajnos) még bele eshet ebbe a hibába.
Válasz Bobi82 #342. hozzászólásáraMa már az út szélén is kockázatos,előre fizetni. Nem hogy egy traktorért.
Ez ment a levesbe.
Válasz medikus #346. hozzászólásáraAz ilyen ember szerintem se dolgozott meg azért a pénzért
Válasz sixx #343. hozzászólásáraMeg is érdemli!!biztos nem az utolsó forintokat utalta át,akkor jobban figyelt volna!

Válasz Bobi82 #342. hozzászólásáraBankszámla szerint be lehet azonosítani a tulajt. /Több mint valószinü, hogy hajléktalan lesz, de a számlához való hozáférés lehetséges, hogy a csalóé lesz/. Nektek nagyon is gyorsan kell a rendőrökel együtmüködni, mert ők az olasz rendőrökel azonali kapcsolatban vanak.
Válasz sixx #343. hozzászólásáraHihetetlen... Bár a politikusi hazugságoknak is mindig bedőlnek amíg a világ világ bárkit át lehet vágni...
Válasz Bobi82 #342. hozzászólásáraMost komolyan, még mindig van olyan h.lye, aki előre utal pénzt?
Üdvözlet mindenkinek!

Azzal a kéréssel fordulok hozzátok,hogy egy jó ismerősömtől,egy külföldi oldalon hirdető csaló valószínűleg olasz,kicsalt 6.5 millió forintot,hogy visszaélt egy cég nevével azon valtra traktort hirdetet kevés órával,évjárattal egy év garanciával,létező cég nevén,elutalva a pénzt ki lett kapcsolva a telefonja,a bankszámláját is megszüntette pénzlevét után ,aki járt ehhez hasonlóan az kérem jelezze,illetve figyeljetek oda ti is nehogy így járjatok,az illető folyékonyan beszélt angolul,és olasz bankba kérte a pénzt.Aki tud kérem segítsen!Előre is megköszönve segítőkészségeketeket!
Válasz #340. hozzászólásra

Háhá végre megbukott ez a mocsok "csuhás"
http://index.hu/belfold/2014/04/22/at_akart_verni_a_csalo_alpap_mi_vertuk_at_ot/
http://index.hu/belfold/2014/04/22/at_akart_verni_a_csalo_alpap_mi_vertuk_at_ot/
Válasz #339. hozzászólásra

Nyugika Pál atya téged is megtalál
http://www.beol.hu/bekes/kek-hirek-bulvar/pal-atya-atverte-az-ostermeloket-540577
Válasz #335. hozzászólásra

Hol lehet regisztrálni?! Nekem elég lesz egy traki megy egy üres pótkocsi is, nem vagyok nagy igényű....
Válasz #337. hozzászólásra

Jak tényleg , jogos.
Válasz #335. hozzászólásra

Olyan aki el fogadja a 54000 ft is!!!
Eszem faxom meg áll , milyen barom hiszi azt hogy 400 ezerért 2 john deert kap pótkocsikkal , a pótkocsikon meg 12 tonna szemes kukoricát kap. http://index.hu/belfold/2014/02/25/csalo_pal_atya_arat_az_ostermelok_kozt/
Válasz #333. hozzászólásra

A visszaszolgáltatónak jutalom.....
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/New-Holland-CX-840/20131115-4735969/
Ezzel kapcsolatman valami sántít, mert a végrahajtói adatbázis szerint egy kb. 31 milliós tartozás miatt vitték el a gépet.
Amúgy a kényszerárverés jövö héten jár le...
Válasz #329. hozzászólásra
Na elmentem azon a részen , de én nem láttam sehol ilyet , de jól mehet a "bolt" mert bömös az van .
Válasz #324. hozzászólásra
A smilék néztem, de nem akartam érteni, ráadásul még románul, meg ukránul is beszélnek, meg itt van az átverésben, de az öröm smilékkel.
A képeken is két külömböző traktor van!!!!!!!!!!

Válasz #327. hozzászólásra
Én ilyet még a falu környékén se láttam , a képek se itt készültek , de az én falum és az én utcám , holnap elnézzek arra.
Válasz #326. hozzászólásra

Akkor Te láttad,,oszt jól néz ki a joni??????????
Válasz #326. hozzászólásra

akkor gyorsan vedd meg
Válasz #322. hozzászólásra

He he ez az én utcámban van , legalábbis a hirdetés oda szól.