Válasz Radocz #31992. hozzászólásáraElég baj az a tanítványaidra nézve, ha nincs aszály, és így néznek ki a kukoricáid. Engem nem tudnál arra részre benyomni havi 5000 eurós fizetésre, hogy megmutassam hogy kell ott termelni ???
Válasz szelindi1965 #31987. hozzászólásáraNálam is ez volt a helyzet, kereken 9 évre rá, 15-16 ébéves koromban. Szerintem mlg s nap sem így sütött akkor. Munka után elmentünk még inni és dugni, ma öszeesnék.
Válasz mtz1221 #31982. hozzászólásáraValamikor is csináltattuk a hosszúnyelű villát bognárral,jó felére kopott 4 ágú villa +ha jól emlékszem körisfa nyél volt,olyan 2,5 méteres,nem vénnek való dolog.Akkoriban 84-85 nyarán csak akkor voltam árnyékban ha a fejem fölött bála volt.Futólépésben hordtam körbe -körbe szaladtam a ballagó murák vagy a ROBUR körül,olyan 10-11 -el tetőztünk. Nem épeszű munka volt akkor sem,de húszévesen nincs határ.
Válasz mtz1221 #31984. hozzászólásárameg ne a madzgok közé, hanem az oldalába szúrjátok, úgy könyebb kivenni belőle. 2 águ nekem nem esett kezemre, ha nem pont a közepébe szúrtad, akkor nagyon feszült egyik irányba, úgy is nehéz ledobbni róla.
Válasz mtz1221 #31982. hozzászólására1 kopottam van, aztán kéne még 3
Meg valahonnan vadászni 2 méteres nyelet, mert itt a gazdaboltba furcsán néztek rám
Válasz zoli6886 #31980. hozzászólásáraKöszönöm!
Én 80 centi körül lőttem be, kicsit rövidebb se baj, kazánba lesz majd, illetve súlya is van, elég ekkorát feladni is.
Válasz Gumóka #31975. hozzászólásáraÜgyes vagy.
350e huf, ráköltés , nulla.
800 bála, bemelegítésnek nem kevés.
Azt össze is kell szedni + behordani tető alá..
Be lehet húzni jó tömörre, nem ferdék ?
Saját bála vagy bérmunka ?
Bálák eladhatók , vagy saját használatra ?
Válasz zoli6886 #31965. hozzászólásáraEddig még sok tapasztalatom nincs vele, meg egyébként a bálázással sem.
Ez állt 5 évet az ég alatt, amit kellett cseréltem, javítottam, a kezdeti beállítások után egész jól ment.
Munkaórát én nem is néztem, ez mondjuk kapott az élettől, sok apróság baja volt, de a java inkább lakatosmunka volt, mint alkatrészcsere.
Egyébként egyszerű felépítésű, nem túlbonyolított szerkezet, de van azért ebben is mérnöki eltolás.
Jelenleg 800 bála van benne nálam, most ez a rendfelszedő probléma adta magát, egyébként megy.
Mivel a gyártó is lengyel, van hozzá majdnem minden, igaz 4 helyről szedegettem össze, mert nem minden kereskedő árul mindent hozzá.
Alkatrész árban szerintem tűrhető, de érdemes jól végigböngészni a netet, mert 1-1 kereskedőnél ugyanarra is változóak az árak.
Nekem eddig a teljes alkatrészköltségem 350e forint körül van, de ebben van tartalék alkatrész is+ ventillátor, komplett villamosság, meg némi saját bénázás is, illetve teljes csapágyazás.
Válasz A.I. #31969. hozzászólásáraMellé tettem, úgy tűnik nem lenne útban semmi.
Csak azért érdeklődtem, hogy fel megy-e, meg nem fordul -e le a felniről a pereme.
Azért 5-6 centivel csak szélesebb, és az a peremnél is meg van
Válasz ND #31962. hozzászólásáraJut eszembe, hogy mutattad itt a leborult tartályt ránéztem a C-s gumikra 205 széles, de kicsit pufin áll, de szerintem a 215 is elmegy, ha nem ér bele semmibe.
Válasz Gumóka #31964. hozzászólásáraÜdv.
Jól teljesít a bálázó ?
Elégedet vagy vele ?
Mennyi munkaóra ment a felkészítésére ?
Meg venned még egyszer ?
Mennyi bálát csináltál a vásárlás óta ?
Alkatrész árak Lengyelből, megfelelőek ?
köszönöm.
Válasz ND #31962. hozzászólásáraNem csak a tároláshoz, az UV minden műanyagot roncsol.
A feketének csak a felszínét az átlátszónak meg az anyagát roncsolja és egy idő után elpattan.
Le van nyitva a kocsi oldala, hogy ne takarja a csapot és ki tudjam lógatni a csövet.
Több volt a hepe meg a hupa a kelleténél, és lerázódott a platóról félig, onnan a 8-900l víz, ami még benne volt, az elvégezte a többit
Egyszer észre vettem, visszatoltam, másodjára csak a csattanást hallottam.
Mehettem venni másik tartályt - tanulópénz!
Azt már lespanifereztem! Így majd taligával együtt fog borulni (reméljük nem, mert nem forgós a vonószem, vinné a trakit is )
Sajnos elég sok kiment az utóbbi időben, egy hónapja még nagyon szép volt, közel 100%.
Akkor kellett volna elkezdeni locsolni, de nem jött össze - ez a drágábbik tanulópénz
Olyan száraz a föld, hogy ahol kiömlött az a közel köb víz tegnap, ma már nem hiszem hogy megtaláltam volna.
Az udvarban kiengedtem egy köbméternyit (amivel mostam az új tartályt), kb fél négyzetméter lett nedves. Ott 30-50cm-re tudtam lenyomni egy vasdarabot (3x5mm)
Válasz ND #31958. hozzászólásáraMi lett? Elszállt a zsuk kerék? Vagy csak nem tetted fel az éjjellátót?
„Nem mennek nálad túl jól a dolgok.” Múltkor a permetező, most ez.
Bírja az ültetvény? Sok ment ki belőle?
32004 hozzászólás
Válasz Gumóka #31986. hozzászólásáraAzért óvatosan duhajkodjatok.
Válasz Igazi Földönfutó #31990. hozzászólásáraVagy zsebből, mint Pocs elvtárs a parlamentben.
Válasz Diesel Tibor #32000. hozzászólásáraMert Szolnok előtt megállították?

És miért nem Szegednél tették?
Válasz Radocz #31999. hozzászólásáraÉn is ha teszel fel fotót akiszáradt Keletiről
Válasz Radocz #31999. hozzászólásáraDe nem folyik.
Válasz Igazi Földönfutó #31998. hozzászólásáraTiszaújvárosnál a Tiszában is van víz.

Három évvel ezelőtt a Keletiben sem volt.
De ha teszel fel fotót, elhiszem.
Válasz Radocz #31992. hozzászólásáraA Keletibe mindig van víz rendesen.Szoktam horgászni a környéken.
Válasz Gumóka #31994. hozzászólásáraEz nem rajtam áll, backi. Vagy inkább meg.
Válasz Gumóka #31994. hozzászólásáraA lehetőség még adott.
és jön a
.
Viszel az ángyijának
A többi meg jön magától.
Válasz mtz1221 #31993. hozzászólásáraNem találtam képet az új vetés lucernádrol.

Van repedés?
Nekem 79 százalék bejött .
Kikelt, de úgy maradt.
Legalább 10 éve nincs tanítványom.
Mit ittál?
Válasz mtz1221 #31993. hozzászólására

Nekem kellene szomszédom legyél, világi barkácsolásokba lennénk itt.
Vagy inkább ott felétek
Válasz Radocz #31992. hozzászólásáraElég baj az a tanítványaidra nézve, ha nincs aszály, és így néznek ki a kukoricáid. Engem nem tudnál arra részre benyomni havi 5000 eurós fizetésre, hogy megmutassam hogy kell ott termelni ???
Válasz Igazi Földönfutó #31990. hozzászólásáraKöszönöm a tippet.

Magadtól van ennyi eszed, vagy súgnak?
?????
Ezt most délben fotóztam.
Itt híre hamva nincs az aszálynak.
Szerencsére.
Sintérház 3
A földtől 3 km-te ilyen van.
A föld végén pedig csurrig feltöltve a Keleti- Főcsatorna.
Köszönet a NAK-Nak.
Válasz Igazi Földönfutó #31990. hozzászólására

Válasz Radocz #31989. hozzászólásáraPróbáld meg éjszaka akkor nem süt a nap
Válasz Igazi Földönfutó #176429. hozzászólásáraTegyél már fel egy jó képet!

Az enyém tud jobbat, csak elrontottam a beállítást !
Az a régi telefonom volt.
És nem jól sütött a nap.
Meg pisilhetnék is voltam.
Ugyanaz a tábla
Ez 1 km-te van tőle.
Válasz szelindi1965 #31987. hozzászólásáraNálam is ez volt a helyzet, kereken 9 évre rá, 15-16 ébéves koromban. Szerintem mlg s nap sem így sütött akkor. Munka után elmentünk még inni és dugni, ma öszeesnék.
Válasz mtz1221 #31982. hozzászólásáraValamikor is csináltattuk a hosszúnyelű villát bognárral,jó felére kopott 4 ágú villa +ha jól emlékszem körisfa nyél volt,olyan 2,5 méteres,nem vénnek való dolog.Akkoriban 84-85 nyarán csak akkor voltam árnyékban ha a fejem fölött bála volt.Futólépésben hordtam körbe -körbe szaladtam a ballagó murák vagy a ROBUR körül,olyan 10-11 -el tetőztünk. Nem épeszű munka volt akkor sem,de húszévesen nincs határ.
Válasz mtz1221 #31985. hozzászólásáraMindig az oldalába szoktuk bökni, így tanították

Veszek 3 ágút is, a 2 ágút majd a nagyszájúak kapják
Válasz mtz1221 #31984. hozzászólásárameg ne a madzgok közé, hanem az oldalába szúrjátok, úgy könyebb kivenni belőle. 2 águ nekem nem esett kezemre, ha nem pont a közepébe szúrtad, akkor nagyon feszült egyik irányba, úgy is nehéz ledobbni róla.
Válasz Gumóka #31983. hozzászólásárapedig ha tudnák amerre tart a világ, lehet te előzöd meg az összes többit, az ilyen dolgokkal.
Válasz mtz1221 #31982. hozzászólására1 kopottam van, aztán kéne még 3

Meg valahonnan vadászni 2 méteres nyelet, mert itt a gazdaboltba furcsán néztek rám
Válasz Gumóka #31979. hozzászólására4 águ nagyon kopott, 15-20 centi elég a fogakból. Feldobod a 8. sorra, kiveszik az villát a kezedből.
Válasz zoli6886 #31980. hozzászólásáraKöszönöm!
Én 80 centi körül lőttem be, kicsit rövidebb se baj, kazánba lesz majd, illetve súlya is van, elég ekkorát feladni is.
Összességében elégedett vagyok vele ahhoz képest, hogy elég hányatott sorsú volt szegénykém, a felújítás után ez a láncledobós bakit leszámítva nem volt vele baj.
https://drive.google.com/file/d/12V2cy3ZtbS-4WQS_8raIJHU5jbTR0u18/view?usp=drivesdk
Válasz Gumóka #31979. hozzászólásáraJó 2 ÁGÚ..
A bálák mérete mekkora ?
Elégedett vagy a bálázóval ?
Válasz Gumóka #31978. hozzászólásáraApropó, vasvillából ehhez jó a 2 ágú is, vagy legyen inkább 3?
Válasz zoli6886 #31977. hozzászólásáraEzek egy része saját használatra készült, a többi baráti segítség, ma fejeztem be 1000 bálával.

Egyébként nekem tömör, ilyeneket csinál.
Válasz Gumóka #31975. hozzászólásáraÜgyes vagy.
350e huf, ráköltés , nulla.
800 bála, bemelegítésnek nem kevés.
Azt össze is kell szedni + behordani tető alá..
Be lehet húzni jó tömörre, nem ferdék ?
Saját bála vagy bérmunka ?
Bálák eladhatók , vagy saját használatra ?
Válasz ND #31966. hozzászólásáraTérben hajló alkatrészek

Válasz zoli6886 #31965. hozzászólásáraEddig még sok tapasztalatom nincs vele, meg egyébként a bálázással sem.
Ez állt 5 évet az ég alatt, amit kellett cseréltem, javítottam, a kezdeti beállítások után egész jól ment.
Munkaórát én nem is néztem, ez mondjuk kapott az élettől, sok apróság baja volt, de a java inkább lakatosmunka volt, mint alkatrészcsere.
Egyébként egyszerű felépítésű, nem túlbonyolított szerkezet, de van azért ebben is mérnöki eltolás.
Jelenleg 800 bála van benne nálam, most ez a rendfelszedő probléma adta magát, egyébként megy.
Mivel a gyártó is lengyel, van hozzá majdnem minden, igaz 4 helyről szedegettem össze, mert nem minden kereskedő árul mindent hozzá.
Alkatrész árban szerintem tűrhető, de érdemes jól végigböngészni a netet, mert 1-1 kereskedőnél ugyanarra is változóak az árak.
Nekem eddig a teljes alkatrészköltségem 350e forint körül van, de ebben van tartalék alkatrész is+ ventillátor, komplett villamosság, meg némi saját bénázás is, illetve teljes csapágyazás.
Válasz mtz1221 #31949. hozzászólásáraEbből a készletből a 19-es gyűszűt kinyitottam. nemrossz, de a jó nem ilyen.
Válasz ND #31970. hozzászólásáraHolnap lefotózom, kicsit duci, de áll, mint a cövek!
Válasz A.I. #31968. hozzászólásáraÍgy van, inni kell szaporán
Válasz Sk Laci #31967. hozzászólásáraNincs.
Mondjuk nem mindegy mi volt benne előtte
Nagyon sokan használják bornak.
Válasz A.I. #31969. hozzászólásáraMellé tettem, úgy tűnik nem lenne útban semmi.
Csak azért érdeklődtem, hogy fel megy-e, meg nem fordul -e le a felniről a pereme.
Azért 5-6 centivel csak szélesebb, és az a peremnél is meg van
Válasz ND #31962. hozzászólásáraJut eszembe, hogy mutattad itt a leborult tartályt ránéztem a C-s gumikra 205 széles, de kicsit pufin áll, de szerintem a 215 is elmegy, ha nem ér bele semmibe.
Válasz Sk Laci #31967. hozzászólásáraNincs ideje, hogy átvegye a tartály ízét
!
Válasz ND #31962. hozzászólásáraBort tárolsz ilyen m3 tartályban?
Nincsen a bornak utóíze a müanyagtól ?
Válasz Gumóka #31964. hozzászólásáraOtt is zavar keletkezett az erőben?

Vagy a hülyeség nem csak a teret görbíti, ugyan úgy mint mifelénk?
Nálam is jól el volt a tartály vagy 5évet, amíg nem használtam semmi baja nem volt.
Használatba került, egy hét se kellett neki, megoldottam
Válasz Gumóka #31964. hozzászólásáraÜdv.
Jól teljesít a bálázó ?
Elégedet vagy vele ?
Mennyi munkaóra ment a felkészítésére ?
Meg venned még egyszer ?
Mennyi bálát csináltál a vásárlás óta ?
Alkatrész árak Lengyelből, megfelelőek ?
köszönöm.
Válasz ND #31958. hozzászólásáraItt meg ilyen nem létező ívek keletkeznek alkatrészekben

Válasz ND #31962. hozzászólásáraNem csak a tároláshoz, az UV minden műanyagot roncsol.
A feketének csak a felszínét az átlátszónak meg az anyagát roncsolja és egy idő után elpattan.
Válasz mtz1221 #31961. hozzászólásárafehér lett, a többi is az.
Hosszabb ideig csak a bor van benne, azt meg szeretem, ha látom
A víz most kb egy-másfél órát van benne. Egy óra míg megtöltöm, fél míg kimegy.
Ennyi idő alatt csak nem lesz algás.
De igen, tároláshoz jobb a fekete
Válasz ND #31960. hozzászólásáraEgy jó tanács, feketét vegyék, abban a víz sem zöldül be hónapok alatt sem.
Válasz jaromiv #31959. hozzászólásáraA kapkodás....

)

Pedig az soha nem vezet jóra!
A gumi még bírja, kérdés, hogy meddig
Le van nyitva a kocsi oldala, hogy ne takarja a csapot és ki tudjam lógatni a csövet.
Több volt a hepe meg a hupa a kelleténél, és lerázódott a platóról félig, onnan a 8-900l víz, ami még benne volt, az elvégezte a többit
Egyszer észre vettem, visszatoltam, másodjára csak a csattanást hallottam.
Mehettem venni másik tartályt - tanulópénz!
Azt már lespanifereztem! Így majd taligával együtt fog borulni (reméljük nem, mert nem forgós a vonószem, vinné a trakit is
Sajnos elég sok kiment az utóbbi időben, egy hónapja még nagyon szép volt, közel 100%.
Akkor kellett volna elkezdeni locsolni, de nem jött össze - ez a drágábbik tanulópénz
Olyan száraz a föld, hogy ahol kiömlött az a közel köb víz tegnap, ma már nem hiszem hogy megtaláltam volna.
Az udvarban kiengedtem egy köbméternyit (amivel mostam az új tartályt), kb fél négyzetméter lett nedves. Ott 30-50cm-re tudtam lenyomni egy vasdarabot (3x5mm)
A baj nem kicsi!!!
Válasz ND #31958. hozzászólásáraMi lett? Elszállt a zsuk kerék? Vagy csak nem tetted fel az éjjellátót?
„Nem mennek nálad túl jól a dolgok.” Múltkor a permetező, most ez.
Bírja az ültetvény? Sok ment ki belőle?
Akkor a szárazság, hogy a föld magához rántotta a vizet

Válasz mtz1221 #31956. hozzászólásáraMár csak az 1600/540 tlt fordulat kell hozzá.
Válasz Gumóka #31955. hozzászólásáraÖssze illenek.