Hirdetés
Fórum
- AKG támogatás új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mtz műszakiztatás új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Földvétel, elővásárlási jogok új
- Műtrágya árak új
- Portálfejlesztés / Gépház / Fórum használat új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Fendt traktorok új
Cikkajánló
Hirdetés

Mini gazdaságtól a nagyüzemig, mindenhol kiváló alternatíva ez a környezetkímélő termésnövelő +VIDEÓ
Áttörő siker a komplex talajjavításban.
2346 hozzászólás
Válasz Bárány #2244. hozzászólásáraNagyon köszi!
Válasz apetieredeti #2243. hozzászólásáraPipáld ki a sor végén a gyepet.
Válasz apetieredeti #2243. hozzászólásáraFölötte előbb nyomj rá a pipára!
Sziasztok!

Másnál is van ilyen, hogy nem tudja felvinni a műveletet mert nincs ott a "+" gomb???
HELP!
Válasz Batka #2240. hozzászólásáraÍgy igaz, ezzel van a legnagyobb baj: az ePermettel kezdték, aztán elindult az ötletelés, hogy ez is legyen benne, meg az is, az informatikusok meg próbálták folyamatosan beleszuszakolni a dolgokat.
Aztán persze jöttek a hibák, amiket megint csak éles rendszeren kellett volna javítani, de úgy, hogy a "nagy ötletelők" ilyenkor már feltették a kezüket, hogy hát a program szar, csinálja meg az informatikus.
A dilettáns állami bürokrácia sokadik terméke ez, és nyilván most sincs se beismerés, se valódi felelős.
Egyébként valamennyit legalább ezen a januári káoszon segítene, ha mindenki folyamatosan vezetné. Én idén így csináltam, és viszonylag gördülékenyen ment.
Válasz envagyok2 #2231. hozzászólásáraHavi bontásban korosztályonként és fajtánként ,ha én meg bírtam írni akkor bárki.
Válasz Gandhy #2230. hozzászólásáraElnézve ezt a végterméket, nem vagyok biztos benne, hogy megjelölte a megrendelő, hogy miként kellene konkrétan például az adatbevitelt megoldani, mert én feltételeznék a megrendelő részéről némi szakmai isneretet. (persze ha jogász az összes, akkor tévedtem!) Ugyanis számomra az jön le, hogy eszükbe sem jut, hogy egy művelettel több inputanyagot is ki lehet juttatni, és ráadásul legkevésbé sem felhasználóbarát a rendszer ( legalábbis az adatszolgáltató számára) szóval nemigazan sikerült sem szakmailag sem másképp megugrani a lécet, legalábbis szerintem.
Válasz envagyok2 #2234. hozzászólásáraSemmit.
Igen ott lenne.
Igen ide.
A három kérdésre. Három rövid válasz.
Hibridnél miért kell jelenteni egyébként tételazonosítót.
Ebben nem vagyok benne, ez valami előírás hibridnél?
Válasz envagyok2 #2224. hozzászólásáraSehogy.
Válasz envagyok2 #2223. hozzászólásáraMert jól működik
!
Válasz Koczka József #2221. hozzászólásáraA képen, amit feltöltött nem volt az adatsor véglegesítve, csak rövzítve, addig meg nem lehet agrotechnikát, növényvédelmet, stb hozzá rendelni.
Azért gondoltam erre, de szerintem meg is oldódott.
Válasz Gandhy #2233. hozzászólásáraén meg se nézem, hogy mit vittem fel, folyotn mentés, és kész, beadás. nem nézem vissza, nem töltöm le, nem érdekel, kész, én megcsináltam.
Válasz Gandhy #2229. hozzászólásárajó, de mit tudsz csinálni? hibrid maghoz kell írj tételazonosítót, abból mindent tudnak. ha nem írsz, akkor megkérdik, hogy hogy tetszett csinálni a hibrid magot.
a másik, hogy ha akkoriban lejelentettem volna valahova a rovarölős kezelést, akkor azt nekem most ide hozná? tehát azt én itt látnám ebbe a naplóba? most niytottam meg, nemvolt korábban megnyitva, ek-ból szinkornizáltam, és csak azzal foglalkozk, mai ek-ba van. a rovarölős kezelést is ide, ebbe a naplóba kell jelenteni egyébént? ugye én biztos nem kezeltem olyannal, azt tundám, csak kérdezem...
Válasz envagyok2 #2232. hozzászólásáraHa a megrendelő lead egy tervet, akkor ha beírja a kolléga a +-t, elküldik a pé-be, hogy miért írogat be oda +-t.
Amúgy sikerült belépnem és elvesztek a ma felvitt adataim.
Válasz Gandhy #2230. hozzászólásárade mondjuk oda, ahol a szert beírod, oda mekkora meló lenne egy + jelet berakni, és hogy újabb szert lehet felvinni? akármit, növszert, termésfokozót, akármit, amit beikszelsz, és ahhoz megfelelő ablakokat adja ki adott szerhez...
Válasz Batka #2226. hozzászólásáraazér ez mekkora vicc, hogy két év munkanaplóit meg fecnijeit pörgeted itt magad mellett, és akkor az állatokkal még nem is foglalkoztam, meg se merem nézni, hogy mit kell ott csináljak...
Válasz Batka #2226. hozzászólásáraAz informatikus, aki nem bürokrata, hanem egy szellemi tevékenységet űző kétkezi munkás, úgy készíti el, ahogy a megrendelő kéri
Válasz envagyok2 #2228. hozzászólásáracsávázott vetőmagot, ha rovarölős is, gondold jól meg
s az hogy van, ha írok tételazonosítót vetőmaghoz, akkor nem kell a csávázást felvinnem, vagy nincs ilyen, ez is csak álom?
Válasz envagyok2 #2224. hozzászólásáraLogikus lenne, de tudtommal nincs ilyen, és talán nem is ígértek. Alapvetően a hatóságok számára generálnak emészthető adathalmazt. Az, hogy a baromságok miatt mennyire gebed a paraszt, az őket nem érdekli. Igazságos lenne, ha az élettől ezt visszakapnák.
Válasz envagyok2 #2224. hozzászólásáraSehogy, ez a rendszer nem a józan paraszti ész alapján készült, hanem.a bürokrata informatikus logika alapján, ha te 5 alkalommal mentél végig a területen, akkor a rendszer ( és az adatbevitel) generál belőle vagy 20 rekordot, nekünk nyiván 4x annyit kell dolgozni az adatbevitellel, de jóval nagyobb adatkupac látszik a végén, az ő szemszögükből az dolgozik jól, akinek magasabb aktakupac van az asztalán......
Válasz envagyok2 #2223. hozzászólásáraMa elég dadogós a rendszer. Csak remélni merem, hogy a rögzített, de be nem adott adatok ott lesznek, mire bejutok.
azt hogy lehet megcsinálni, hogy tankeverékbe több minden van, és egy műveletet írni?
Válasz envagyok2 #2222. hozzászólásáraegyszer csak ott lett...
Válasz A.I. #2220. hozzászólásáraazt hogy kell? itt ezen a lapon nincs alul a rögzítés gomb

Válasz A.I. #2220. hozzászólásáraSzia Imi, szerintem fel kell tölteni a talajvizsgálati eredményeket. Nekem a Tar Feri féle automatikusan hozza a feltöltést.
Válasz envagyok2 #2218. hozzászólásáraVéglegesítsd a főnövényt.
Válasz envagyok2 #2217. hozzászólásáraA talajvizsgálatokat nem kell feltölteni, de elő kell tudni venni. Legalább is ha jól értem: Link
itt most miért nem tudok műveletet felvinni?
itt kéne lennie + jelnek, nem?
termőhelyeket átmásoltam ek-ból, adtam nekik nevet, koordinátát ellenőriztem, a pipára kattintottam, azok véglegesítettek.
az előb bment egy másik naplóba szerintem simán
ez már tavaly is kérdés volt, és talán akkor sem volt egyértelmű, csak biss criss és aöp esetén talajvizsgálatokat végülis kell feltölteni, vagy nem? Gandhy kolléga utolsó nap este velem versenybe baszta akkor is a naplóját, és akkor olyasmit írt, hogy akkor barkácsolja ezeket, kell ilyet csinálni, vagy az én alapesetemben nem?
asszem tetszik meghalni a rendszer
Válasz Praetor #2214. hozzászólásáravagy legalábbis amit egyszer beírs valahova, az mindenhol, minden felületen láthatóvá, elérhetővé, "beadottá" váljon
Válasz envagyok2 #2213. hozzászólásáraÉs ez még csak a jéghegy csúcsa.
Az egész rendszert és a naplózási kötelezettséget is meg kellene szüntetni.
Válasz Praetor #2210. hozzászólásárade van, csak az nem Rögzített adatok beadása gomb, hanem Adatok beadása gomb... dehát miért is lenne pontos és használható és egyértlemű egy ezer oldalas használati útmutató...
Válasz csabahegeszt #2211. hozzászólásáraSzia!
Beadás után is lehet benne dolgozni. Juh trágya nitrogén tartalma 9,2 kg/tonna , a nitrátrendeletben meghatározott szabályok szerint kell számolni.
Hali
Beadtam a naplót.
De a szervestrágyát elfelejtettem beírni.
Igaz nem lett kiszorva mind.
A maradék depozva van.
Be tudom még írni attól hogy már beadtuk?
Az a baj hogy nitrát érzékeny terület és talán ez kötelező.
1 tonna juh trágya mennyi nitrogént tartalmaz kb?
Válasz envagyok2 #2209. hozzászólásáraAlul jobb szélen nincs ilyen gomb?
Válasz A.I. #2207. hozzászólásárahelphelepjelp
adatok mérte miat az ieiglenes mentzés nem elérhetp, adja be a rögzített adatok beadása gombbal.
hol van ez a gomb?
Sziasztok!

Én megírtam a gazdálkodási naplót màr, viszont nem engedi, hogy beadjam. Ideiglenesen tudom menteni, de amikor rákattintok, hogy adatok beadása mindig sikertelen a művelet. Minden jól van kitöltve (elméletileg). Más is járt már így? Ja… és nem enged talajvizsgálatot feltölteni… :D
Válasz envagyok2 #2206. hozzászólásáraSzia
Belépsz, léterhozod a 23/24 hazdasági évet.
Ha ez meg van, akkor létethozod a parcelláidat. (Azt ne kérdezd most, hogy milyen módszerrel érdemes, rég volt már tavaly tavasz.)
A parcelláidbál a nevek mellett megadod az EK-ban használt parcellabsorszámokat is.
Eztán leszinkronizálod, az az EK-ban szereplő összes kötelezettséget és vállalást át fogja hozni, meg az ott igényelt pontos parcella méretet is ugye.
Rovarölőzni nem rovarölőztél(csávázó szerrel sem), mert azokat ugye be jelentetted volna 24 órán belül.
Tudtommal nincs lehetőség EK-ból átemelni bejelentett agrotechnikai műveletet. Így marad az, hogy odafigyelsz, hogy egyezzen a dátum.(De hátha valaki tud rá megoldást, szerintem nem lehet.)
Vízvédelmi sávokra, Aöp sávokra figyelj.
Csávázás is növényvédelem, azt se hagyd ki. Hirtelen kb ennyi.
hali, elolvastam mindent, amit írtatok a 24es naplóról, láttam ezt az előző évi aöp és duplázódás, és mindent. valakinek volna pár perce leírni, hogy mit tegyek, milyen sorrendben, ha most állnék neki pár darabnak? még semmit sem tettem, emlékeim szerint rovarölősen se permeteztem tavaléy... először megnyitom, mit töröljek ki, hogy ne akadjon, mikor sznkronizáljak, és stb.
ek-ban felvittem a talajmunékat, azokat is szinkronizálja, vagy azokat nem? azoknak a dátumait, tábláit valahogy ki lehet nyerni ek-ból, hogy ide ne tök más adatokat írjak be? köszönet
Válasz csferri #2204. hozzászólására
Válasz blink #2203. hozzászólásáraÍrd be külön hogy kiszórtad, meg hogy bedolgoztad . Én bedolgozásra kombinátort írtam, mellé megjegyzésbe meg hogy tápanyag bedolgozás, persze minden ugyan arra a napra.
A vetőgéppel bedolgozott karbamidot ki hova írta? A vetésnél kijuttatott anyaghoz? Vagy külön tápanyag utánpótlásként? De itt hogy jelölöm akkor a bedolgozást?
Válasz A.I. #2201. hozzászólásáraÍrtam megint

Válasz UE-28 #2200. hozzászólásáraÁtküldtem.
Válasz A.I. #2199. hozzászólásáraKöszi! Írtam privátban!
Válasz UE-28 #2198. hozzászólásáraA "Módosít" gombot megnyomtam, mert anélkül nem lehet semmit.
Bár ahogy írod, permetezést meg tudnál.
Be lépsz a Termőhelyekbe. Ott a tábla véglegesített. Rányomsz a Módosítás gombra(jobbra lenn), aztán kiválasztod valamelyik parcelládat(kipipálod), aztán az adott évi hasznosítás megjelenik(ez már EK szinkronos, tehát ott kérdés nem lehet, az amit badtatok), oda is pipa és onnéttól kezdve meg kellene egy újabb sornak jelenni a lap alján, ha már van valami munka a területen akkor azok ott sorakoznak, + megnyomásával lehetne ugye hozzá adni növényvédelmi, tápanyag utánpótlási, agrotechnikai, stb műveletet. Ez neked nincs?
Válasz A.I. #2193. hozzászólásáraIgen, a szinronizálás sikerült.
Viszont én valamit elnyomkodhattam, mert a táblák sorában az állapot mindegyiknél véglegesített.
Így gyanítom ezért lehet az, hogy ha az általad leírt módon a tábla elnevezése mellett beteszem a pipát, majd legördítek, ottnis berakom bal oldalt a tabla elnevezése mellé a pipát, akkor jobb oldalon a ceruzára rákattintva csak az aktív, hogy történt e növ védőszeres kezelés vagy sem. Semmit nem tudok beírni, hogy pl mikor kaszáltam, vagy rendsodróztam.
Ez mitől lehet, illetve ha a valóban a véglegesítés miatt van azt miként tudom visszavonni vagy újra szerkeszthetőve tenni?
Köszönöm
Sziasztok!

Területi Monitoring Rendszer- ben készült 2024-es felvételeket Hrsz.-ra vetítve hol tudnám megnézni?
Nem írtam fel mikor tárcsáztam ezért a műholdképhez viszonyítanám a körűlbelüli időpontot.