Sokan már eladtátok a kukoricát, mert nagyon kevesen szóltok hozzá.
Lehet, hogy most kéne eladni ahogy viszik,vagy a türelem rózsát, illetve pénzt terem.
Szóljatok hozzá.
Szerintem 1-2 hónapig nem is fognak, ahova én eladtam onnan már vagoníroztak a héten ,hogy legyen helye az enyémnek, ezért az október elején 4500ft-os ár jó volt, de még a héten is eladtam a maradékot 4200-ért a többi a kereskedők dolga , a tavalyi semmi bevételhez képest nem panaszkodhatok , tavasszal ha a jóisten velünk lesz irány a napraforgó hadművelet!!!
Lassan a határból elfogy a kukorica, de valahogy a felvásárlási árak nem akarnak felfelé elmozdulni, pedig biztosan nincs olyan sok belöle.
Ti hogy látjátok, milyen árra lehet számitani?
én eddig óvakodtam a túl nagy fao számtól pedig ha normális az ár akkor simán behozzák a + száritási költségeket
homokba szerintem olcsó magot kell vetni
a syngentának a topjai voltak. dekalb meg csak próba. a piónak a két új 400asát már elvetettem nagy táblába, a 9494 meg tavaly leszerepelt. nagy táblába az 5276 vert mindent
A kombájnok ittis leálltak már egy ideje, most szórjuk műtrágyával a górét meg tárcsázzuk be aztán a napokban kezdjük a szántást.
Kisgépekkel már holnap-holnapután megy a váltóműszak, közben végzek tárcsával és a nagy is ekére akaszt.
Az a baj hogy bár van egykét tábla ami jólesz, soknak az alja kőkemény még nemtudott ennyi esőtől átázni, de a héten ne essen addig egy részét hagy kaparjuk be
Így van ahogy mondod, ezek a gyorsmérők főleg kukinál ingadoznak , azért kell átlagolni. Nekünk is van mérő, de 1-2 fok eltérés mindig volt , és olyan is volt hogy a felvásárlóé mutatott kevesebbet
A kézi mérő GYORSMÉRŐK, azok soha nem lesznek teljesen pontosak, ott a nagyságrend a fontos, hogy 15-16%-os és nem 18-20%-os.
Ugyanúgy van hiba a mintavételezésben is...
Ebben az évben a kukoricát régi megszokott helyett, két másik helyre vittük, egyiknél sem tapasztaltam szemet szúró eltérést (egyik helyen kisütötték, a másikon meg folyamatosan 1-1,5%-al kevesebbet, mint én)
Válasz #1679. hozzászólásra
egyetértek veled,manipulálják .elég egy elhasznált elem
és már nem pontos a nedvességmérő.nekem is van saját
így nehezebb átverni.darálós az övék meg nem mégis az mutatott több vizet,2% külömbség volt a kettő közt.
Mondom - az ajtót csapd be nem engem,válasz meg nem volt rá!ide se viszem még egyszer az biztos!
hajdú megyében van ,az a szemét!
13 ra szárít, de a szabvány az 14,5 ezért csak addig fizetteti ki velünk a szemét az 2 % nálunk is de én bele is rakom nekik úgy is levonják akkor meg miért ne?
Felénk is kevés már a kint lévő kukorica,10 nap múlva biztosan elfogy.
Máskor december közepéig száritották.
Ez biztosan elinditja az árakat felfelé{
:thumbupcool:}
Ma 155 eurot kináltak,de még várok, szerintem még lesz drágább is
Mi csak béraratunk és szállítunk valamint saját földön gazdálkodunk.
A gyári nedvességmérőt és mérleget pedig igenis lehet manipulálni. A méréssel kicsit tisztában vagyok villamosmérnök létemre
Van saját nedvességmérőnk több fajta is úgyhogy van összehasonlítási alap .
Itt a szomszédban (a kishortobágyi csárdánál 22%-os vízzel csőtörőztettem a kukoricát.
barátom Nagyhegyesen(ahhoz közel) már nem csőtörőzte a sajátját, sasját géppel és tároló kapoacitássasl, mert idő előtt túl száraz lett a kukorica. 15-os vízzel kombájnoztatta, és tárolja, amíg 6 000 Ft fölé megy az ára.
14626 hozzászólás
Tényleg ne hari rám érte HECCMASTER de igazan Gazda001-nek! Te tényleg 1 ballfasz vagy! Mégegyszer bocsi ezért!
Sokan már eladtátok a kukoricát, mert nagyon kevesen szóltok hozzá.
Lehet, hogy most kéne eladni ahogy viszik,vagy a türelem rózsát, illetve pénzt terem.
Szóljatok hozzá.
Válasz #1723. hozzászólásra
Milyen forgót termelsz?
Válasz #1720. hozzászólásra
Szerintem 1-2 hónapig nem is fognak, ahova én eladtam onnan már vagoníroztak a héten ,hogy legyen helye az enyémnek, ezért az október elején 4500ft-os ár jó volt, de még a héten is eladtam a maradékot 4200-ért a többi a kereskedők dolga , a tavalyi semmi bevételhez képest nem panaszkodhatok , tavasszal ha a jóisten velünk lesz irány a napraforgó hadművelet!!!
borsodból tud valaki kukoica áárakat?
Válasz #1720. hozzászólásra

Üdv! Felénk(Újfehértó) kezd mocorogni felfele 4400+áfa!!! Hátha felkúszna vagy 5000-re
Lassan a határból elfogy a kukorica, de valahogy a felvásárlási árak nem akarnak felfelé elmozdulni, pedig biztosan nincs olyan sok belöle.

Ti hogy látjátok, milyen árra lehet számitani?
trigo 41.5 kaszaper.mezitláb miket igérnek?
Válasz #1717. hozzászólásra
Ezek alapján Tiszántúlon (mert, hogy Dunai kikötőtől messzebb van) is lehetne 43-44 eFt, mondom én, hogy kicsit vékony!
A szerződésemen felül volt 10 tonna pluszom, ma számláztam a Cargillnak le , és 46000+áfát fizettek érte.
Válasz #1715. hozzászólásra
kicsit vékonynak tűnik, elvileg picit araszolt felfelé...
Válasz #1714. hozzászólásra
Tegnap:
Nyírség-Hasso: 4000+komp
Baromfi-Coop: 4100+komp
Üdv! Friss kukorica árakat tudtok? Főleg Szabolcs, Hajdú érdekelne. Köszönöm!
Válasz #1712. hozzászólásra
kinek mi a normális. mondjuk nekem a tavalyi, tavaly a florencia lement 20-21 ig
Válasz #1710. hozzászólásra
Ha meg nem normális az év akkor ott a reglon,nem kell félni ettől...
Válasz #1710. hozzászólásra
5 év átlagát ha veszem, akkor jó évben egy drágább mag nagyot tud hozni
Válasz #1708. hozzászólásra
én eddig óvakodtam a túl nagy fao számtól pedig ha normális az ár akkor simán behozzák a + száritási költségeket
homokba szerintem olcsó magot kell vetni
Válasz #1707. hozzászólásra
akkor marad az ima
Válasz #1706. hozzászólásra
miért nem volt és jövőre miért lesz? fos homokba érdemesebb az 3511-et berakni?
Válasz #1705. hozzászólásra

Inkább öntözni lesz művészet ha így haladunk jövő juni-júlira odabaxunk az 500-as dieselnek..........
Válasz #1704. hozzászólásra

a syng nek nincsenek topjai
nem lepett meg az 5276
kár,hogy nekem 1 szál se volt belőle az idén
na majd jövőre
Válasz #1703. hozzászólásra
öntözve nem művészet
Válasz #1701. hozzászólásra
a syngentának a topjai voltak. dekalb meg csak próba. a piónak a két új 400asát már elvetettem nagy táblába, a 9494 meg tavaly leszerepelt. nagy táblába az 5276 vert mindent
Válasz #1695. hozzászólásra

ne izgujál
a legdrágábbat vessed meg 5 össel kezdődjön
ja és egész nyáron öntözzed
Válasz #1699. hozzászólásra
terület mennyi?
1500 körül?
Válasz #1699. hozzászólásra

ez a kispályások versenye volt
nagyágyút 1-et sem látok
Válasz #1698. hozzászólásra
itt csak a teteje, lejjebb még kemény
Válasz #1695. hozzászólásra

Válasz #1697. hozzászólásra

Itt tiszta sár és takony minden.......
Válasz #1691. hozzászólásra
A kombájnok ittis leálltak már egy ideje, most szórjuk műtrágyával a górét meg tárcsázzuk be aztán a napokban kezdjük a szántást.
Kisgépekkel már holnap-holnapután megy a váltóműszak, közben végzek tárcsával és a nagy is ekére akaszt.
Az a baj hogy bár van egykét tábla ami jólesz, soknak az alja kőkemény még nemtudott ennyi esőtől átázni, de a héten ne essen addig egy részét hagy kaparjuk be
Válasz #1687. hozzászólásra
Ezt ugye te sem hiszed el, vagy esetleg ingyen kapja a gázt?
Válasz #1694. hozzászólásra

Akkor átküldhetnéd !
MEG UGYE MINDENKI AKIK JELEZTÉK !!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #1693. hozzászólásra
megvannak. a győztes a 4795
Válasz #1692. hozzászólásra

Fajtasor eredmények ?????
Válasz #1691. hozzászólásra
még nekem is kint van a fele
Válasz #1686. hozzászólásra

10 nap ????
Itt a hétvégére a gépek(kombájntól a traktorig) lemosva és téli álomban lesznek.......
Válasz #1689. hozzászólásra

Így van ahogy mondod, ezek a gyorsmérők főleg kukinál ingadoznak , azért kell átlagolni. Nekünk is van mérő, de 1-2 fok eltérés mindig volt , és olyan is volt hogy a felvásárlóé mutatott kevesebbet
A kézi mérő GYORSMÉRŐK, azok soha nem lesznek teljesen pontosak, ott a nagyságrend a fontos, hogy 15-16%-os és nem 18-20%-os.
Ugyanúgy van hiba a mintavételezésben is...
Ebben az évben a kukoricát régi megszokott helyett, két másik helyre vittük, egyiknél sem tapasztaltam szemet szúró eltérést (egyik helyen kisütötték, a másikon meg folyamatosan 1-1,5%-al kevesebbet, mint én)
Válasz #1679. hozzászólásra
egyetértek veled,manipulálják .elég egy elhasznált elem
és már nem pontos a nedvességmérő.nekem is van saját
így nehezebb átverni.darálós az övék meg nem mégis az mutatott több vizet,2% külömbség volt a kettő közt.
Mondom - az ajtót csapd be nem engem,válasz meg nem volt rá!ide se viszem még egyszer az biztos!
hajdú megyében van ,az a szemét!
Válasz #1683. hozzászólásra

13 ra szárít, de a szabvány az 14,5 ezért csak addig fizetteti ki velünk
a szemét az 2 % nálunk is de én bele is rakom nekik úgy is levonják akkor meg miért ne?

Felénk is kevés már a kint lévő kukorica,10 nap múlva biztosan elfogy.
{

Máskor december közepéig száritották.
Ez biztosan elinditja az árakat felfelé
:thumbupcool:}
Ma 155 eurot kináltak,de még várok, szerintem még lesz drágább is
Válasz #1635. hozzászólásra

Ki szidja?
Annak adjuk aki, fizet. és ha több vevő van, aki többet ad érte.
13.5 %-ra, 2 %-os szemét mellett.
Válasz #1681. hozzászólásra
Pénteken 45e-re szerződött a calg. Beszállítva 45,5e.
Nálunk 13%-ra szárítanak. 3% szemetet vonnak le. Mindenhol így van?
Üdv. Ki tudja az MFKA4300 4soros vágoasztalok milyenek?
Üdv Mindenkinek! Tudtok friss árakat?
Válasz #1677. hozzászólásra
ha-ha ,éhes disznó makkal álmodik
Válasz #1676. hozzászólásra

Mi csak béraratunk és szállítunk valamint saját földön gazdálkodunk.
A gyári nedvességmérőt és mérleget pedig igenis lehet manipulálni. A méréssel kicsit tisztában vagyok villamosmérnök létemre
Van saját nedvességmérőnk több fajta is úgyhogy van összehasonlítási alap .
16 vízzel akartam volt írni.

Válasz #1675. hozzászólásra

Itt a szomszédban (a kishortobágyi csárdánál 22%-os vízzel csőtörőztettem a kukoricát.
barátom Nagyhegyesen(ahhoz közel) már nem csőtörőzte a sajátját, sasját géppel és tároló kapoacitássasl, mert idő előtt túl száraz lett a kukorica. 15-os vízzel kombájnoztatta, és tárolja, amíg 6 000 Ft fölé megy az ára.
Könnyű annak okosnak lenni, akinek van pénze.