Válasz blsjela #21229. hozzászólásáraFelénk május 23 tol július 15 ig nem volt érdemleges eső csak 2*1,5 mm, közben tombolt a hőség, nagy csoda hogy kibírta a kukorica.
Június 0mm
Július közepén jött az eső egészen eddig 100mm esett
50napig Csapi nélkül volt
Ahhoz képest nem tűnik rossznak
Ez a legnagyobb cső
18soros
De szemek kicsik nem nagyon lesz fajsuly szerintem
Nem mindegyik ekkora cső csak mondom
Valahol Horpad már a szem
Valahol nem
Valahol lóg már a cső
Valahol nem vegyes a kép
Békés megyének van olyan részei ahol a 90 napos csapadék nem érte el a 30 mm és ennek ellenére egy jó fajta képes lesz 70q termést hozni.Viszont az egyik legnagyobb vetőmag termelő hibridjei gyalázatos képet mutatnak .
Válasz barazdabetyar. #21222. hozzászólásárahelyesbítek, nagyon kevés csapadékkal, júniusban, júliusban 1-1 esővel, az nálunk itt nyugaton megdöbbentően kevés, ahol az évi 650-750 közt le szokott jönni átlagban
Válasz barazdabetyar. #21222. hozzászólásáraigen, ha egyáltalán nincs eső akkor mind1 milyen a kukorica úgyis game over. Viszont ha kevés eső esik de annyi hogy éppen tudjon fejlődni akkor a 9903 szemmel láthatóan nagyon betudja osztani és kevesebb esővel is beéri. Ez idén nálunk bebizonyosodott.
Válasz Gandhy #21220. hozzászólására Na azért a Tuborg se volt rossz de a fehér dobozos Radeberger van még a Metro-ban de ezt ne vedd készpénznek már vagy 10 éve nem ittam szóval nem biztos hogy találsz is útóljára a fekete hordót vettem a parti sört ú de régen volt ma már csak a kétliteres jutalom a nap végén jut
Válasz Gandhy #21216. hozzászólásáraSzerintem azt az üveget megittad,utána írtad,hogy eső nélkül ennyit tud.Nézd meg erre eső nélkül mit tud a 9903.Minden 3. száron egy aj kukorica.
Válasz Gandhy #21216. hozzászólásáraHa valóban nem kapott volna esőt akkor másképp nézne ki, ha délkeleten jársz esetleg akkor nézelődj egy kicsit. Egyébként szép nagy cső. Gratulálok hozzá! Szép munka!
Válasz Földönfuto #21217. hozzászólásáragondoltam beteszek egy kis múlt idézőt a festői Drezdából, az NDK-s Radeberger volt az átkosban a legjobb import sörünk, üveges kivitelben már csak a németeknél jut hozzá az emberfia
Válasz endypapa_20120 #21208. hozzászólásáraEz sajnos nagyon igaz, és még siralmasabb, hogy még jó ideig így is marad! Miért is? mert nincs se összefogás, se érdekképviselet, de ez így már lassan ...
Válasz .Richard. #21205. hozzászólásáraMire Kínában a disznótelepre beér az európai kukorica, minimum tízezresbe fáj mázsája. Abból nehéz lesz Európát elárasztó olcsó húst előállítani.
Köszönöm mindenkinek. Igy van jövőre erre vissza kell térni. Nagy játék lehet ez. Kina ha mindent megesz akkor már az erdőket is borithatjuk mert csak a helyet foglalják.
Ez mindíg így volt. G.eci beszállítóink cocializmus óta nem úgy képzik áraikat, hogy x % tisztes hasznuk legyen, hanem megnézik az adott felvásárlási árakat, majd ahhoz igazítják áraikat, annyi hasznot hagyva nekünk, hogy azért jövöre is fejhessenek bennünket. Minden extra profitot ök tesznek zsebre, származzon az felvásárlási árból, támogatásból, pályázatból, stb.
Válasz .Richard. #21205. hozzászólásáraMeret Kínában nagyot nőtt az élet színvonal. Mármint eddig 1 milliárd ember egy marék rizsen élt naponta most már jut hozzá egy kocka hús is. És az rengeteg étel.....
Válasz .Richard. #21205. hozzászólásáraNyilván egyelőre csak saccolni lehet, de az én tippem az, hogy jövőre az inputok drágulása kb. 1 tonna/ha kukoricát visz el.
Egy év múlva meglátjuk, mennyit tévedtem.
Válasz endypapa_20120 #21202. hozzászólásáraNa de tudva van,hogy átvernek mindennel. Szoval Kina minek vesz ennyi kaját? Ellátja a világot hamarosan hussal ami olcsobb mint itt? A külföldi tej sem belföldi. Ha most drága a kukorica. Tegyük fel decemberig az lesz. Nyertünk. De a műtrágya vetőmag ugrik fel. Akkor jövőre éhendöglünk vagy 15ezer lesz a kukorica? Valami sántit.
Válasz mtz1221 #21199. hozzászólásáraNálunk eső nem volt, csak nagyon kevés, mégis gondot okoz a penész majd minden cső érintett. Már lehet arra nemesítenek, hogy a kukoricát is permetezzük!
Penésszel/gombával hogy álltok ??? Nekem az 1 hónappal ezelőtti esők meghajtották a babirkákat, és mind ki nőttek hajából. Most cserébe penészedik mint a fene.
Válasz Devyd #21194. hozzászólására az istenért nem akarja rendesen a képet feltenni.
30mm csapadék esett lassan 2 hete . De olyan mintha nem is lett volna.
A szántót föld sokkal jobban bírja mint ami csak tárcsát kapott.
Felénk a 8 tonna is szerintem álom marad
6-7 között talán meg lesz. Csak nehogy jöjjön az eső aztán őszre meg még. Szárítani is kelljen.
Sziasztok!
Tegnap voltam Nagykanizsa és Budapest között.
Egészen végigmentem az M0-son.
Mindenhol égett kukoricákat látok.
A szotyi is hónap végén aratható lesz arrafelé.
Itt Zalában kicsit jobb azért a helyzet, de itt sem lesz rekordtermés. A szotyik nagyon szépek.
Kukoricából egy jó 8 tonnával kiegyeznék, ha lesz annyi.
Lesz 10 tonnás tábla is de lesz 5 tonnás is, ugye amerre járt az esőfelhő...A gazdák nagyrésze mindent megtesz, hogy jó legyen..esőt még nem tudunk csinálni...most is 35 fok!
Válasz TeljesenMindegy #21186. hozzászólásáraigen, egy örök mementó, hogy valamikor, itt a kárenyhítési alapból kifizetés történt
ünnepélyes szalagátvágás alkalmával óvodások térdepelnek a sarokban kukoricán
Szerintem sokan meg fognak lepődni aratás után aki a 9-10t lát. Itt ezzel a meleggel sok helyen lekonyultak a csövek és így a vizet sem adja le a levélen keresztül. Van ilyen is.
Válasz horvath.agro #21177. hozzászólásáraEgyrészt a kárenyhítés a kár felét fizeti maximum, már itt rossz a matekod. A kérelem beadása után kombájnozható szabadon, ami még egy kis bevételt jelent. Vagy szerinted a kárenyhítésre beadott táblák örök időkig aratatlanul maradnak?
Válasz Gabi 07 #21182. hozzászólásáraMilyen keményítő beépülés… felénk 50% már lekaszálta a kukoricát…
Tegnap, ma és holnap is 37 fok. Jelenleg 09:25-van és már 31 fokot mutat a hőmérő…
Voltunk kukoricát szemlézni, hát nagy a baj. Lazított kalászos elővetemény után még egy 60% termés várható, alsó 2-3 levél kivételével a többi eleven zöld. De kukorica elővetemény után jó ha 40% termés lessz, fölső levelek is fonnyadtak! Napra utáni kukorica egyenesen egy számjegy mázsában, ránézni is szörnyű. Jó földeken, tápanyaggal jól ellátva, azért mégis a víz az úr! Pedig még igényelné a vizet, tejvonal kb:10% (ahol a keményítő beépülés tart) 50%-ig vízes talajra lenne szüksége!
24931 hozzászólás
Pio 9363
KWS Kashmir
KWS Akustika
Válasz blsjela #21229. hozzászólásáraFelénk május 23 tol július 15 ig nem volt érdemleges eső csak 2*1,5 mm, közben tombolt a hőség, nagy csoda hogy kibírta a kukorica.
Válasz Gatti #21225. hozzászólásáraMi így állunk 50 napig nem esett előtte se volt sok.

Homokon nézegettem 2 pio fajtát

Május 100mm eső
Június 0mm
Július közepén jött az eső egészen eddig 100mm esett
50napig Csapi nélkül volt
Ahhoz képest nem tűnik rossznak
Ez a legnagyobb cső
18soros
De szemek kicsik nem nagyon lesz fajsuly szerintem
Nem mindegyik ekkora cső csak mondom
Valahol Horpad már a szem
Valahol nem
Valahol lóg már a cső
Valahol nem vegyes a kép
Békés megyének van olyan részei ahol a 90 napos csapadék nem érte el a 30 mm és ennek ellenére egy jó fajta képes lesz 70q termést hozni.Viszont az egyik legnagyobb vetőmag termelő hibridjei gyalázatos képet mutatnak .
Válasz barazdabetyar. #21222. hozzászólásárahelyesbítek, nagyon kevés csapadékkal, júniusban, júliusban 1-1 esővel, az nálunk itt nyugaton megdöbbentően kevés, ahol az évi 650-750 közt le szokott jönni átlagban
Válasz Gatti #21224. hozzászólásárami itt vagyunk 105mm-el 90 nap alatt, ebből volt 1 nagyobb eső, 1db 10 mm körüli a többi ilyen 3-4mm.

Igaz idén sok mindent jól csináltam, korán lett vetve, szántottba és bemunkálás előtt szórtam be pétivel ami akkor még kapott esőt.
Válasz barazdabetyar. #21222. hozzászólásáraigen, ha egyáltalán nincs eső akkor mind1 milyen a kukorica úgyis game over. Viszont ha kevés eső esik de annyi hogy éppen tudjon fejlődni akkor a 9903 szemmel láthatóan nagyon betudja osztani és kevesebb esővel is beéri. Ez idén nálunk bebizonyosodott.
Válasz Gandhy #21220. hozzászólására Na azért a Tuborg se volt rossz de a fehér dobozos Radeberger van még a Metro-ban de ezt ne vedd készpénznek már vagy 10 éve nem ittam szóval nem biztos hogy találsz is útóljára a fekete hordót vettem a parti sört ú de régen volt ma már csak a kétliteres jutalom a nap végén jut

Válasz Gandhy #21216. hozzászólásáraSzerintem azt az üveget megittad,utána írtad,hogy eső nélkül ennyit tud.Nézd meg erre eső nélkül mit tud a 9903.Minden 3. száron egy aj kukorica.
Válasz Gandhy #21216. hozzászólásáraHa valóban nem kapott volna esőt akkor másképp nézne ki, ha délkeleten jársz esetleg akkor nézelődj egy kicsit. Egyébként szép nagy cső. Gratulálok hozzá! Szép munka!
Válasz Földönfuto #21217. hozzászólásáragondoltam beteszek egy kis múlt idézőt a festői Drezdából, az NDK-s Radeberger volt az átkosban a legjobb import sörünk, üveges kivitelben már csak a németeknél jut hozzá az emberfia
Kite loupiac, bizakodunk ????????
Válasz Gandhy #21216. hozzászólásáraJól néz ez ki így is, aggodalomra semmi ok!
Válasz Gandhy #21216. hozzászólásáraHa esik akkor egy pezsgősüveg a mérce?
9903 eső nélkül ennyit tud, ez az átlagos méret, 20-21 centi, viszont csővégig szépen kidolgozva

Válasz endypapa_20120 #21208. hozzászólásáraEz sajnos nagyon igaz, és még siralmasabb, hogy még jó ideig így is marad! Miért is? mert nincs se összefogás, se érdekképviselet, de ez így már lassan
...
Válasz TeljesenMindegy #21213. hozzászólásáraNem Európát!!Az Orosszal kooperál!
Válasz .Richard. #21205. hozzászólásáraMire Kínában a disznótelepre beér az európai kukorica, minimum tízezresbe fáj mázsája. Abból nehéz lesz Európát elárasztó olcsó húst előállítani.
Válasz mtz1221 #21199. hozzászólásáraEzen is van de szerintem ez nem lehet probléma.

Válasz mtz1221 #21200. hozzászólásáraSokszor valami ilyesmire utal ahogyan és amiket posztol!
Válasz .Richard. #21209. hozzászólásáraAz erdőket lábon veszi!!!!!
Köszönöm mindenkinek. Igy van jövőre erre vissza kell térni. Nagy játék lehet ez. Kina ha mindent megesz akkor már az erdőket is borithatjuk mert csak a helyet foglalják.
Válasz .Richard. #21205. hozzászólására"De a műtrágya vetőmag ugrik fel."
Ez mindíg így volt. G.eci beszállítóink cocializmus óta nem úgy képzik áraikat, hogy x % tisztes hasznuk legyen, hanem megnézik az adott felvásárlási árakat, majd ahhoz igazítják áraikat, annyi hasznot hagyva nekünk, hogy azért jövöre is fejhessenek bennünket. Minden extra profitot ök tesznek zsebre, származzon az felvásárlási árból, támogatásból, pályázatból, stb.
Válasz .Richard. #21205. hozzászólásáraMeret Kínában nagyot nőtt az élet színvonal. Mármint eddig 1 milliárd ember egy marék rizsen élt naponta most már jut hozzá egy kocka hús is. És az rengeteg étel.....
Válasz .Richard. #21205. hozzászólásáraNyilván egyelőre csak saccolni lehet, de az én tippem az, hogy jövőre az inputok drágulása kb. 1 tonna/ha kukoricát visz el.
Egy év múlva meglátjuk, mennyit tévedtem.
Válasz endypapa_20120 #21202. hozzászólásáraNa de tudva van,hogy átvernek mindennel. Szoval Kina minek vesz ennyi kaját? Ellátja a világot hamarosan hussal ami olcsobb mint itt? A külföldi tej sem belföldi. Ha most drága a kukorica. Tegyük fel decemberig az lesz. Nyertünk. De a műtrágya vetőmag ugrik fel. Akkor jövőre éhendöglünk vagy 15ezer lesz a kukorica? Valami sántit.
Válasz endypapa_20120 #21202. hozzászólásáraIgen, oda van írva, hogy hirdetés.
Válasz mtz1221 #21199. hozzászólásáraNálunk eső nem volt, csak nagyon kevés, mégis gondot okoz a penész
majd minden cső érintett. Már lehet arra nemesítenek, hogy a kukoricát is permetezzük!
Válasz Erdőjaro #21201. hozzászólására"Beszélgetés Reng Zoltánnal, a Hungrana Kft. vezérigazgatójával."

Gondolom fizetett hírdetés. Jól jön a pénz, hogy itt eszmét cserélhessünk.
Ezt lessétek!"A termés rekordgyanús, mégis csúcson a kukoricaárak" Agroinform,őszintén! ezzel mi a cél? https://www.agroinform.hu/termenypiacok/rekord-kukoricatermes-magas-kukorica-ara-interju-50580-002?
Válasz III.Gyula #21174. hozzászólásáraGondolod farming simulátorozik, csak beszabadult ide okoskodni kicsit ???

Penésszel/gombával hogy álltok ??? Nekem az 1 hónappal ezelőtti esők meghajtották a babirkákat, és mind ki nőttek hajából.
Most cserébe penészedik mint a fene.

Saten-union Judoka.

Megviselték ezek a szélsőségek, nem lesz 10 t. De 6-7 ben kiegyeznék.
A pátrohai hatalmas csöveket nevelt, de csak kínlódva tudja befejezni, nagyon vegyes az állomány.
Válasz Devyd #21194. hozzászólására
az istenért nem akarja rendesen a képet feltenni.
30mm csapadék esett lassan 2 hete . De olyan mintha nem is lett volna.
A szántót föld sokkal jobban bírja mint ami csak tárcsát kapott.
Felénk a 8 tonna is szerintem álom marad
6-7 között talán meg lesz. Csak nehogy jöjjön az eső aztán őszre meg még. Szárítani is kelljen.
https://mezohir.hu/2021/08/15/kukorica-mar-most-elvesztettunk-14-millio-tonnat-mezogazdasag/
Válasz III.Gyula #21191. hozzászólásáraFelénk homokon felsült és derékig ér a kukorica, a kötött jó földekben pedig olyan 4-5 tonna várható hektáronként.
Sziasztok!
Tegnap voltam Nagykanizsa és Budapest között.
Egészen végigmentem az M0-son.
Mindenhol égett kukoricákat látok.
A szotyi is hónap végén aratható lesz arrafelé.
Itt Zalában kicsit jobb azért a helyzet, de itt sem lesz rekordtermés. A szotyik nagyon szépek.
Kukoricából egy jó 8 tonnával kiegyeznék, ha lesz annyi.
Lesz 10 tonnás tábla is de lesz 5 tonnás is, ugye amerre járt az esőfelhő...A gazdák nagyrésze mindent megtesz, hogy jó legyen..esőt még nem tudunk csinálni...most is 35 fok!
Válasz horvath.agro #21192. hozzászólásáraLehet hogy az vagyok de ha te olyan nagy penge vagy kisfiam akkor miért írsz hülyeségeket?

Válasz III.Gyula #21187. hozzászólásáraaz nem az én hibám hogy egyszerű vagy mint a faék és értetlenül állsz azelőtt amit írok...
Hogy lássátok,felénk is vannak gondok,főleg ahol homokos sűtős részek vannak meg a hanyagok.

Ezek a képek több mint két hete készültek.
Válasz TeljesenMindegy #21186. hozzászólásáraigen, egy örök mementó, hogy valamikor, itt a kárenyhítési alapból kifizetés történt
ünnepélyes szalagátvágás alkalmával óvodások térdepelnek a sarokban kukoricán
Szerintem sokan meg fognak lepődni aratás után aki a 9-10t lát. Itt ezzel a meleggel sok helyen lekonyultak a csövek és így a vizet sem adja le a levélen keresztül. Van ilyen is.
Válasz III.Gyula #21187. hozzászólására

Válasz TeljesenMindegy #21186. hozzászólásáraMondom hogy semmi köze a gazdálkodáshoz, legfeljebb ül a traktoba,de az elméleti részhez semmi köze.
Azt intézi a papi.
Válasz horvath.agro #21177. hozzászólásáraEgyrészt a kárenyhítés a kár felét fizeti maximum, már itt rossz a matekod. A kérelem beadása után kombájnozható szabadon, ami még egy kis bevételt jelent. Vagy szerinted a kárenyhítésre beadott táblák örök időkig aratatlanul maradnak?
Válasz glajos1990 #21184. hozzászólására3. hete 35 fok felett van minden nap.
junius 16an esett utoljara 16mm eso.
itt is minden kisul lassan
Válasz Gabi 07 #21182. hozzászólásáraMilyen keményítő beépülés… felénk 50% már lekaszálta a kukoricát…
Tegnap, ma és holnap is 37 fok. Jelenleg 09:25-van és már 31 fokot mutat a hőmérő…
Válasz Gabi 07 #21182. hozzászólásáraAkkor még szerencsés is vagy nagyon sok helyen a kukorica már nem várja az esőt csak a gazda várja.
Voltunk kukoricát szemlézni, hát nagy a baj. Lazított kalászos elővetemény után még egy 60% termés várható, alsó 2-3 levél kivételével a többi eleven zöld. De kukorica elővetemény után jó ha 40% termés lessz, fölső levelek is fonnyadtak! Napra utáni kukorica egyenesen egy számjegy mázsában, ránézni is szörnyű.
Jó földeken, tápanyaggal jól ellátva, azért mégis a víz az úr! Pedig még igényelné a vizet, tejvonal kb:10% (ahol a keményítő beépülés tart) 50%-ig vízes talajra lenne szüksége!