Válasz R Sándor #24366. hozzászólásáraNekem két éve volt 4943 (valmi 90e+-ért vettem ráadásul) öntöztem hétvégente 40mm-rel és büdös nagy nulla, egy cső volt az 1.3ha-on, amikor betárcsáztam, nincsenek csodák az Alföld gyengébb részén abba kell hagyni, teljesen mindegy mit vet az ember, lehet itt ott egykét fajta közt 1-2-3nap különbség, de amikor hónapokig nem esik semmi akkor nincs miért erőlködni. A vetőgépet, kultivátort tavaly eladtam a 11q-ás napra után, nem lesz tavaszi egy darabig semmi.
Válasz Georgosz #24362. hozzászólásáraNemcsak!
Fajtajelleg is befolyásolja.
Ominózus chorintos mikor bejött elsőre 125 mázsa.
A ferdében már aligvolt szem a csutkán.
A minervát is nehéz aratni.
Illetve van keményebb és puhább szemű kukoricák is.
A szárazság mindent befolyásol.
A zöme nekem is dkc de van a tavaji minervából is 2ha.
Kíváncsi leszek!
Válasz medikus #24353. hozzászólásáraaz egy xar hibrid idén ln is kipróbéltam egy a jó benne,hogy piros a szem akit érdekel, engem nem. Dekalb 2 tonnával veri chori 8 dkc 1o t.
Válasz medikus #24353. hozzászólásáraNyilvan nem lehet 2 különböző évet összehasonlítani az időjárás szempontjából. Tavaly október közepi aratas a Chorintos 146 q/ha, 15.1 vizszazalek.
Válasz szelindi1965 #24344. hozzászólásáraItt előbb kezdték a kukoricát, napraforgótarlót még nem is láttam.
Kukoricát meg van, ahol már le is tárcsázták.
Dunaföldvár -Mezőfalva viszonylatban most ezt látom.
Válasz Mötözö #24349. hozzászólásáraIde már hoztak volna be nagyobb tételt, amit nem tudtak átvenni emiatt, aztán itt se volt normális eső hónapok óta.
Válasz Gumóka #24340. hozzászólásáraFogalmam nincs mennyiért veszik a környéken,de nagyon szedetik lefelé hisz a napraforgóból sokkal többet vetettek nem lesz művészet összeszedni amennyit gondoltak,a kukorica az más liga.
És ha nem lesz jövő tavaszig 300 mm eső, akkor milyen esélye lesz jövőre a kukoricának? Előbb-utóbb ez is be fog árazódni. Meg az is, hogy lehet kivárni a kereskedőnek, lehet nem emelni az árat, csak akkor az lesz, hogy nem lesz áru sem, és ha a kereskedőnek nincs mit eladni, akkor nincs nyereség sem. Se nagy, se kicsi. Szemmel láthatóan elindult az ár fölfelé, aki ebből kimarad, az nem fog eladni. se 50, se 45, se 40%os haszonkulccsal.
Korábban is mondtam már, ha az eddigi kereskedőd nem ad többet, mint a másik, akkor vidd a másikhoz. Válts. Aztán majd kimarad.
Válasz rongyos #24329. hozzászólásáraitt felénk az alföldön ugyan annyi 6-7 ezer a keményfa. Persze ha közel lakik az erdészethez valaki az megint más.
Válasz medikus #24326. hozzászólásárarezsi csökkentett áron jobb a gázzal fűteni, a fa ára nagyon elszállt. Azután viszont jobban megéri a fa/kukorica.
24620 hozzászólás
Válasz mjj #24369. hozzászólásáraNem hiszem, onnan is idejön a szeszgyárba.
De kérdezd meg tőlük.
Válasz Gumóka #24343. hozzászólásáraSzia! A Gofnál átveszik a toxinosat is?
Válasz R Sándor #24366. hozzászólásáraNekem két éve volt 4943 (valmi 90e+-ért vettem ráadásul) öntöztem hétvégente 40mm-rel és büdös nagy nulla, egy cső volt az 1.3ha-on, amikor betárcsáztam, nincsenek csodák az Alföld gyengébb részén abba kell hagyni, teljesen mindegy mit vet az ember, lehet itt ott egykét fajta közt 1-2-3nap különbség, de amikor hónapokig nem esik semmi akkor nincs miért erőlködni. A vetőgépet, kultivátort tavaly eladtam a 11q-ás napra után, nem lesz tavaszi egy darabig semmi.
Válasz R Sándor #24366. hozzászólásáraNem vetek semmit,max bukfencet!

Válasz medikus #24353. hozzászólásáraVESS MAR JÖVÖRE LÉGYSZÍVES LEGALÁBB 1 HA 4943-AT ,ALACSONY TŐSZÁMMAL !!!!!
Válasz Georgosz #24362. hozzászólásáraNemcsak!
Fajtajelleg is befolyásolja.
Ominózus chorintos mikor bejött elsőre 125 mázsa.
A ferdében már aligvolt szem a csutkán.
A minervát is nehéz aratni.
Illetve van keményebb és puhább szemű kukoricák is.
A szárazság mindent befolyásol.
A zöme nekem is dkc de van a tavaji minervából is 2ha.
Kíváncsi leszek!
Válasz .grün #24359. hozzászólásáraÖssze se lehet hasonlítani a két nemesítőházat, nem egy ligában játszanak.
Válasz Egy erdész fortyogó epéje #24354. hozzászólására8450
Válasz .grün #24360. hozzászólásáraA liha szem belesült a csutkába, azért darálja...
Válasz .grün #24359. hozzászólásáraRégi hibrid elmult.
22ben a minerva 5t a dkc csúcshibrid 2t/ha
Nincs 2 egyforna év!
Válasz szj85 #24358. hozzászólására13 as a vize és darálja a kombájn, a dkc 12.5 ös és azt nem darálja
Válasz medikus #24353. hozzászólásáraaz egy xar hibrid idén ln is kipróbéltam egy a jó benne,hogy piros a szem akit érdekel, engem nem. Dekalb 2 tonnával veri chori 8 dkc 1o t.
Válasz medikus #24353. hozzászólásáraNyilvan nem lehet 2 különböző évet összehasonlítani az időjárás szempontjából. Tavaly október közepi aratas a Chorintos 146 q/ha, 15.1 vizszazalek.
Válasz mjj #24355. hozzászólásáraáprilis15!
Válasz Egy erdész fortyogó epéje #24354. hozzászólására8500ft! Attól van olcsóbb!
Válasz medikus #24353. hozzászólásáraMikori vetés?
Válasz medikus #24353. hozzászólásáraLesz mivel fűteni!!!
18q/ha Chorinthos!

Válasz Rabó001 #24282. hozzászólásáraIgen

Válasz szelindi1965 #24344. hozzászólásáraItt előbb kezdték a kukoricát, napraforgótarlót még nem is láttam.
Kukoricát meg van, ahol már le is tárcsázták.
Dunaföldvár -Mezőfalva viszonylatban most ezt látom.
Válasz Mötözö #24349. hozzászólásáraIde már hoztak volna be nagyobb tételt, amit nem tudtak átvenni emiatt, aztán itt se volt normális eső hónapok óta.
Válasz mjj #24342. hozzászólásáraaz első komolyabb(20mm)esőig nemigen lesz toxinos
11-es víz, 55-ös átlag mázsában. Cumi. HBészak.
Válasz sarkadisandor58 #24345. hozzászólására68 itt. Van 1-2 tonna.
Válasz mjj #24342. hozzászólásáraVolt is belőle balhé.
Válasz Mötözö #24335. hozzászólásáraIgen .Nálunk Hajdú.ban 7200+ 12 %Ez a kezdő ár.Próbálkoznak.
Válasz Gumóka #24340. hozzászólásáraFogalmam nincs mennyiért veszik a környéken,de nagyon szedetik lefelé hisz a napraforgóból sokkal többet vetettek nem lesz művészet összeszedni amennyit gondoltak,a kukorica az más liga.
Válasz mjj #24342. hozzászólásáraSzerintem mindenhol most
Barotába a Gofnál is tele a placc, ment a szárító egész éjjel
Válasz Gumóka #24340. hozzászólásáraA Trigó minden egyes kocsit vizsgál toxinra.
Válasz Gumóka #24340. hozzászólásáraNem.
Válasz mjj #24337. hozzászólásáraAkkor még van itt remény.
Nem toxinos?
Válasz lorant0511 #24338. hozzászólásáraSolt Trigó
Válasz mjj #24337. hozzászólásáraHelyileg merre van? Borsodba 6100+komp körül beszélnek
Kukorica levágva 61 q/ha a fizető súly 12-13 as vízzel. Sy Chorintos a fajta,jelenleg az ár 7700+komp
Válasz envagyok2 #24334. hozzászólásáraFelétek ennyi kereskedő van? Felém 1+1 veszi tán.
Válasz sarkadisandor58 #24332. hozzászólásáraplusz komp?
És ha nem lesz jövő tavaszig 300 mm eső, akkor milyen esélye lesz jövőre a kukoricának? Előbb-utóbb ez is be fog árazódni. Meg az is, hogy lehet kivárni a kereskedőnek, lehet nem emelni az árat, csak akkor az lesz, hogy nem lesz áru sem, és ha a kereskedőnek nincs mit eladni, akkor nincs nyereség sem. Se nagy, se kicsi. Szemmel láthatóan elindult az ár fölfelé, aki ebből kimarad, az nem fog eladni. se 50, se 45, se 40%os haszonkulccsal.
Korábban is mondtam már, ha az eddigi kereskedőd nem ad többet, mint a másik, akkor vidd a másikhoz. Válts. Aztán majd kimarad.
Válasz sarkadisandor58 #24332. hozzászólásáraÉs a szárítás rostalas költsége ugyan az mint tavaly??
Válasz Erdőjaro #24317. hozzászólásáraTiszapüspöki 7600 ft-ért veszi.
Válasz rongyos #24329. hozzászólásáraitt felénk az alföldön ugyan annyi 6-7 ezer a keményfa. Persze ha közel lakik az erdészethez valaki az megint más.
Válasz rongyos #24329. hozzászólásáraAz mindegy,ha venni kell! A kukoricát meg xarért húgyért vennék meg,a termelt fűtőanyag már meg van!
Válasz Gatti #24327. hozzászólásáraa fa éppen most esett vissza 4 évvel ezelőtti árra...
Válasz rongyos #24320. hozzászólásáraEz csak egy 2,5 hektáros tábla volt.
Bruttó 8 tonna / hektár.
Válasz medikus #24326. hozzászólásárarezsi csökkentett áron jobb a gázzal fűteni, a fa ára nagyon elszállt. Azután viszont jobban megéri a fa/kukorica.
Válasz Georgosz #24325. hozzászólására3000 megy a kazánba! 6000 a fa!!!!

Válasz k-roy90 #24323. hozzászólásáraA 9es vízzel már 4% bukta, a 3000 toxinos meg megy a többihez, abból lesz a xtrahaszon!
Válasz medikus #24321. hozzászólásáraSajnos vegyes, mint a koldusxar!
Válasz blink #24315. hozzászólásáraErdemes mar most meretni es ugy “kalkulalni”.
Hajdu-Biharban kuki 7200
Toxinos 3000
Tegnap itt Hajdu-Bihar keleti felen megkezdtek a kukoricat, vizszazalek 9!!
Válasz blink #24315. hozzászólásáraCsont száraz levél alatt 28 a víz,és penészes! A másik meg 12-es ugyanott!