Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Zetor 50 Super új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Zöldítés, öko-célterület: 2015-ös SAPS (?) alaptámogatások új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- S.O.S. új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Egytengelyes traktor új
- Napraforgó ára új
Cikkajánló
Hirdetés
1453 hozzászólás
Válasz A.I. #1150. hozzászólásáraMagyarországon az agronómus nem növényorvost jelent? Meg még a növényvédő szakmegnevezés is mást jelent? Ezt mire jó ennyire kivesézni, hisz az iskolában agronómusként mindent tanul a növényekkel kapcsolatban. A növényvédő szerek használatára meg nem kell külön "szakterületre terelni", hisz a növénytermesztés szerves része.
Nem tudtok ellene felszóllalni, és valahogyan előterjesztetni a törvényhozó "atyafik" elé?
Válasz Géza15 #1151. hozzászólásáraSzerintem a növényorvosi kamara honlapján vagy a neten valahol van nyilvános lista.
Merre laksz?
Válasz Sk Laci #1149. hozzászólásáraJó kérdés, talán növényorvos, de javítsatok ki. Van egyébként nyilvántartás a lehetséges emberekről, mert a helyi kolléga nem vállal több terület.
Válasz Sk Laci #1149. hozzászólásáraNövény orvos, növény védő szakmérnök, szerintem ez a két iskolai végzettség lehet.
Válasz kukaccsosz #1147. hozzászólásáraKöszi.
Ilyen szerencsére Sk-ban nincsen.
Mostan ki csinálhat ilyen munkát?
Agronómiai végzetségü főiskolás csinálhatja egyből, vagy még külön kell még plussz iskolázáson résztvenni?
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék,hogy mennyiért fujják literjét axiállal bérbe? Vagy esetleg hektárra vetitve. Köszönöm a válaszokat.
Válasz Sk Laci #1146. hozzászólásáraA minimum díj az ha valakinek nem érné el a az évi 5000-et a hektár alapján akkor is ennyi az éves díj a teljes területére.
Válasz kukaccsosz #1143. hozzászólásáraHa/év? vagy teljes terület/év?
Válasz kukaccsosz #1143. hozzászólásáraEz nekem is új. Különösen annak fényében kényes, hogy épp magán a szaktanácsadón múlik, mennyi receptköteles szert javasol.
Válasz Matyi50 #1140. hozzászólásáraAzért az előző hozzászólásodból nem ez jött le nekem, én úgy értelmeztem, hogy az áltálánydíj felett kell fizetni a receptért... Nem tudom ki csinálja így, én még nem hallottam ilyet, de ettől még lehetséges. Nálunk általában 1000-1500 hektáronként, receptre nincs plussz pénz, szerintem nem is jogos... Szóval ha valaki ezt így nyomja, akkor ott kell hagyni, elvileg minden megyében van 100-150 ember, aki szaktanácsol..
A hektár díjon felül receptírási díjról még nem is hallottam a környéken.
Arról igen hogy van egy minimum díj évente. Nálam 5000 Ft.
Válasz Géza15 #1141. hozzászólásáraAkkor el kell menni permetezögép vizsgálönak, az a másik tuti biznisz....
Válasz Batka #1138. hozzászólásáraElgondolkodtató a képzés. Gépészmérnök msc mellé pont jó lenne :)
Válasz B.J. #1137. hozzászólásáraAki nem általányban és nem hektárra dolgozik simán kér a receprért ennyit.
Válasz Géza15 #1134. hozzászólására900/ha, nagyjából minden benne van.
Válasz Géza15 #1136. hozzászólásáraPosztgraduális képzésen csak 4 félév...
Válasz Matyi50 #1135. hozzászólásáraEzt most komolyan mondod, hogy a recept írásért is kér pénzt?
Tőlem 1000 Ft/Ha, és ki is jön ha kérem. Több költség nincs!
Válasz Matyi50 #1135. hozzászólásáraAz tiszta pénz 2000 /ha és 10000 egy receptírás :D majdnem többe kerül mint a kezelés. Ma akkor megéri növényorvosnak lenni :)
Válasz Géza15 #1134. hozzászólására1000-2000Ft/ha
Van aki szerződéskötéskor kér csak,de a területre kijárás plusz pénz. Receptírás 5000-10000/papír...
Ha nagyobb gazdaság van a közelben ahova ki kell járni ,akkor sokan a kisebbekét is megnézik ugyanazzal a kiruccanással...
Sajnos ebben a szakmában is sokan vannak receptgyárosak kereskedőcégeknél lett ez bevált szokás...ügyfélköre így megmarad,de az tényleg csak receptgyártás,területi szemle nem nagyon van... :D Néha nem is baj.... :D
Viszont van ellenkezője is,hogy a növényorvos keményen zsebre dolgozik a gazdálkodót megvezeti... felesleges kezelések,olyan szereket vetet meg a gazdálkodóval amit nem kéne,mindezt azért mert egy kereskedőcég tejel a növényorvosnak,hogy csinálja nekik a forgalmat :D
Szóval vegyes a kép!
Sziasztok!
Szeretnék kicsit érdeklődni, hogy kinek mennyit kell fizetnie a növényvédelmi szakirányítói szerződés miatt, illetve ki mit kap cserébe (ténylegesen ki is megy megnézni a területet, vagy csak receptet irat). Kereskedő cégekkel kötött már ilyet valaki?
Köszi
Köszi a tanácsokat.JAR MET lengyel votl ez elött azon voltak kis csapok a kereten megvolt melyik területen melyiket kell elzárni nem kellet méregetni.A keverést meg rákapcsoltam igy a nyomás kiegyenlitődött.DE Ezen nem igy van.A NYomásmérő órába is belekötöttek müszakin.
Válasz Szabi. #1131. hozzászólásáraIgen,de ha nem akkor valahol engedni fog,egyébként kézi szakaszolású gépről van szó!
Válasz apuci #1130. hozzászólásáraHa átbír rajta folyni......
De ebben az esetben (ha a monitor tud ilyent), át kell ütni a szakasz fúvóka számait, majd vissza.
Válasz Krisztián73 #1127. hozzászólásáraHa szakaszokon belül zársz el fúvókát(extrém esetben a 6 darabból 5-öt)akkor arra az egy fúvókára fog rá menni a szakasz összes permet mennyisége!
Válasz Krisztián73 #1127. hozzászólásáraEsetleg két darab mágnes szelep a két szárnyvégre és akkor ki sem kell ugrálni.
Válasz Krisztián73 #1127. hozzászólásáraÍrom a megoldásokat:
- az elforgatható fúvókatartóknak van köztes állásuk, amikor oda frodítod, akkor elzár. Azzal egyenként is el lehet zárni a fúvókákat, de pepecselős azt forgatgatni.
- a régi forrás permetezőnkön volt egy plusz elzáró csap az egyik szakaszban, azzal az adott szakasz egy részét is lehetett elzárogatni még
- legjobb, de legdrágább megoldás, ha veszel előre egy 5-ös szakaszolót
SZIASZTOK.Az ősszel vettem egy FORRÁS 800-15méteres permetezőt.AZ lenne a gondom hogy csak 3 fele szakaszolható.Át szeretném alakitani 5ös re.Szerintetek ha a keretre tennék elzáró kis csapokat?Vagy még 2 szakaszoló csapot feltenni?Most 3 csap van rajta kézi elzárású.Elöre köszi.
recirkulációs rendszer mit jelent???
Válasz fexco #1123. hozzászólásáraAkkor azt kb. 18-ra felhigîtottad, plussz mèg a gèbben maradó vîz, îgy kb. -10-15 környèke, mèrd be a fúvókáknál....
Válasz fexco #1123. hozzászólásáraÉn csak töményen rakom bele.
Akár mennyire kiürítem, visszahígul kb -15 köré.
Fagyálló mérővel több helyen meg kell mérni.
köszi srácok az infokat!ma megcsináltam.sima fagyállót raktam bele.(zöld)én igy csináltam:tisztavizesbe beleöntöttem a 30 kiló fagyállót,meg kb 30 liter vizet.a permetezőt kinyomattam előtte amenyyire lehetett.ezt a kb 60 liter cuccot áttnyomtam a főtartályba,egy kicsit átkapcsoltam tartálymosásra is,vegyszerbekeverésre is,és kinyomtam ameddig tudta az egészet permetezve.
Válasz Nyomasek Bobo #1120. hozzászólásáraAkkor marad a szivecskés matrica!
Válasz csferri #1118. hozzászólására3-4 éve fagyállót használok...
Válasz Bárány #1119. hozzászólásáraNem repedezett, hanem likacsos.,..
Mármint a lakk.
Válasz Nyomasek Bobo #1116. hozzászólásáraAzt kell most megtudnod, hogy a Daciát ilyen takony festékkel fújták.
Nem véletlenül olcsóbb, mint az elvileg(!) hasonló Renault.
Pasztázd át, ha még nem repedezett!
Válasz Nyomasek Bobo #1117. hozzászólásáraFagyálló! A szélvédőmosó amelyikre -20 van írva -5 be megfagy.
Válasz Gumóka #1114. hozzászólásáraMost akkor sima fagyálló, vagy téli szélvédő mosó???
Én bááárdi helpet használok...
Válasz Bárány #1112. hozzászólására"ha sokáig rajta van"...bakker, ezt most kell megtudnom, hogy a szélvédő mosót a célhoz érkezés után le kell mosni???{:cursing:}
Az Axiálnál láttam valami kifejezetten erre való folyadékot, de közelebbről nem néztem meg. Esetleg azt is érdemes körbejárni.
Válasz Nyomasek Bobo #1108. hozzászólásáraAbba etanol is van, denaturált, megeszi a gumit is.
Válasz fexco #1104. hozzászólásáraNitrosol
Válasz Nyomasek Bobo #1111. hozzászólásáraHa sokáig rajta van, kiszárítja és az UV eszi meg. Ha annyira nem durva, egy pasztázás még talán valamennyit segíthet.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #1110. hozzászólására15éves Dália...most tűnt fel...
Válasz Nyomasek Bobo #1108. hozzászólásáraHát ilyent én még nem tapasztaltam...
Válasz F-A-R-M-E-R \ #1107. hozzászólásáraNem tudom.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #1107. hozzászólásáraHát...nekem idénre kimarta a kocsimon a lakkot...
Válasz Bárány #1106. hozzászólására Téli Ablakmosóval nem jobb??
Válasz fexco #1104. hozzászólásáraÉn egy 20 literest higítok még 20 liter vízzel.
Ezt az előzőleg teljesen leürített, üresre járatott permetező tartályába öntöm, kevertetem kicsit, (kb. max. 1 perc) aztán addig fújatok, amíg az összes fúvókán légmentesen jön a permet, és kész.
Viszont a sima fagyálló eszi némelyik membránt, érdemes lenne vagy valami mással csinálni, vagy a procedúra után a szivattyúból kiengedni a löttyöt.
Válasz fexco #1104. hozzászólásáraHali én úgy csinálom a forrásomon, bele öntöm a tartályba a fagyállót ami kb -15 20 fokos megkevertetem és utána kifufok valamennyit a kereten. Kb 50-60 liter fagyálló megy a tartályba és mindig marad is másik évre.
üdv mindenkinek!permetezőt akarom elrakni jövőre,a gép konkrétan kertitox eco 3000 kérdések:mennyi fagyállot rakjak bele,mennyi vizzel,hova öntsem,mi a folyamat?