Válasz csoppika #7068. hozzászólásáraHa függőleges a furat, akkor nincs drót! Ütögetve egy dornival, körbe letekeredik!csak a belső résznek kell ellenfogni!Vagy a külső lyukba teszel egy csavart, és az alsó rész lapos vágóval ütögetve letekeredik!
Válasz balazoooo #7066. hozzászólásáraAz a furat olyan érintő irányú? Vagy sugárirányú? Ha érintő, akkor onnan drót jön(jöhet), lehet kis csavarhúzóval rá kell segíteni, hogy kibújjon?
Válasz balazoooo #7061. hozzászólásáraCsőfogóval letekered a külső keskeny részt!
A hengert befogod satuba, vagy csinálsz neki egy talp fogatót, hogy a hengert össze ne roppantsad!
Válasz csontii #7044. hozzászólásáraGyököld be a letört csavart meg egy új csavart is begyökölve ráhegeszteni,kicsit megcsiszolod méretre vágod és kész!
Válasz csontii #7044. hozzászólásáraHat ja. Nem artana lemosni. Ha belül nix kulcsos csavarfej'akkor lehet'hogy bordàzott a csavar amit belülről dugtak àt'a borda meg fogja mint a fèkdobban rögzitett csavarok . Befeléütögesd aluval'vagy bronzal a menet miatt vagy fàval. Talàn becsuszik akkor.
Válasz Sk Laci #7043. hozzászólásáraSzia Laci!
Ez még nem az sima adagolós szívódiesel annyi csavarral, hogy az adagoló nem külön van hanem a blokkba integrálva és a vezérmű tengely egyben az adagoló tengelye is már ha jól láttam mert csak egy sematikus ábrám van róla a szervízkönyvébe. Ja, a motor egy japán shibaura n844-es
Elektromos hibát nem találtam mérésre minden jónak tűnik hibakód sincs kiszereltem a szolanoidot az is működik.
Így egyenlőre marad az elsőszámú gyanúsított a tápszivattyú, annál is inkább mert szokatlanul hangos. Ez a gyári pumpaEz van most benne
Válasz csontii #7044. hozzászólásáraJópár komoly kalapácsütés után anyát ráhegeszteni és azon melegében megpróbálni kitekerni. Ha megindul érdemes oda-vissza tekerve kivenni.
Válasz rigás #7042. hozzászólásáraHa comonrailes motor, akor meglehet, hogy a tápszivatyú, vagy a porlasztókon az elektromos zárószelep. Nekem az autónál csinálta meg eztet. Minden rendben, következő intásnál, már nem ment. Nálam segítet az, hogy meglazítotam az egyik csövet a porlasztónál, megtekertetem, amikor megjelent a nafta, viszahúztam és indítotam a motort. Elindult gond nélkül. Párszor sikerült így indítani, majd elvitem a szervizbe. A tápszivatyú volt szétszóródva, és a mágnesszelepek nem zártak a porlasztón /nem tudott kellő nyomást kialakítani a rendszer/ mondták is a szervizben, csodálkoznak hogyan indulhatot el a motor, és hogy 100 km-re elvitem hozájuk.
Sziasztok!
Van valakinek New Holland csúszókormányzású rakodója? Esetleg szerelési Javítási tapasztalata?
Tegnap leállítottam, és nem indult újra mind ez minden előzmény nélkül.
Tápszivattyú működik, üzem anyag szűrőket csöveket átnéztem dugulás/szivárgás nincs az üzemanyag eljut az adagolóig.
A nyomócsöveket levettem hosszan indítóztam és épp, hogy megcseppentek a nyomócsövek.
Elektromos gond lehet csak sajnos itt már a solanoidtól a processzorig minden van...
Róla van szó:
Válasz kanyo #7040. hozzászólásáraAz E 516 kombájnok topikba nemsokára teszek be E 516 kezelési útmutatót, annak a végén van rajz. Nem tudom miben különbözik a B-től a villamos része.
Válasz medikus #7036. hozzászólásáraA generátor része a lendkerék alatt van ha nem muszáj nem szedem le. De a motor oldalára angolul van valami írva , annyit tudtam csak elolvasni hogy 20 volt.
Válasz VESZTES. :) #7035. hozzászólásáraMeg kellene nézni a generátorát!Az gondolom váltóáramú!Lehet ott valami,ha már egyenáram jön ki!Lehet nincs szabályozás!Persze azt sem tudom így,hogy néz ki!!
Sziasztok!
Hátha valaki tud segíteni!
Szereztem egy fűnyíró traktort , önindítós, indít is rendesen de a töltő vezetéke nincs összekötve az aksival. A motorból jö ki két vezeték, alapjáraton 13V teljes fordulaton 21v.
Azt nem tudom hogy ez csak így volt rákötve az aksira vagy volt még valami kütyü köbeiktatva.
Segítséget előre is köszönöm!
13480 hozzászólás
Válasz balazoooo #7076. hozzászólásáramielőtt összerakod drótkefézd meg óvatosan a külső menetet!
Válasz balazoooo #7077. hozzászólásáraKüldtem energiát!
Válasz balazoooo #7077. hozzászólásáraFotót...hogy jött szét...
Válasz B.J. #7075. hozzászólásárasikerült,köszi
Válasz B.J. #7075. hozzászólásáraegyik szabadságon van a másik meg hetek múlva ér csak rá...
Válasz balazoooo #7074. hozzászólásáraolyan nincs! határozott ütések, spray!
Vidd el egy hidraulikus szakműhelybe! 2 perc alatt szétszedi...
Válasz B.J. #7073. hozzászólásáraaz a baj az is forog vele és nem lehet megfogni
Válasz csoppika #7072. hozzászólásáraha nincs benne hernyócsavar ami rögziti, akkor ütögetni kell körbe, csak a belső rész ne forogjon vele!
Válasz B.J. #7069. hozzászólásárafüggőleges=sugárirányú...
Válasz balazoooo #7070. hozzászólásáraÜtögesd körbe, csak a szár alatti rész ne forogjon vele! Ebben nincsen drót!Adjál neki dezodort! WD40!
Válasz B.J. #7067. hozzászólására
Válasz csoppika #7068. hozzászólásáraHa függőleges a furat, akkor nincs drót! Ütögetve egy dornival, körbe letekeredik!csak a belső résznek kell ellenfogni!Vagy a külső lyukba teszel egy csavart, és az alsó rész lapos vágóval ütögetve letekeredik!
Válasz balazoooo #7066. hozzászólásáraAz a furat olyan érintő irányú? Vagy sugárirányú? Ha érintő, akkor onnan drót jön(jöhet), lehet kis csavarhúzóval rá kell segíteni, hogy kibújjon?
Válasz balazoooo #7066. hozzászólásárategyél róla képet!
külsö szélén van egy furat de drót nincs benne és lehet forgatni körbe-körbe de nem halad sehova se
Válasz B.J. #7064. hozzászólásáraEgy hülye kérdés: Egy mondjuk gyári szervizben ezt a sima anyát mivel fogják meg?
Válasz csoppika #7063. hozzászólásáraa régebbikben drót van, az újabbakban menet!
Válasz B.J. #7062. hozzászólásáraHa van egy lyuk rajta valahol ott, akkor még vmi drót is lenne benne, ugye?
Válasz balazoooo #7061. hozzászólásáraCsőfogóval letekered a külső keskeny részt!
A hengert befogod satuba, vagy csinálsz neki egy talp fogatót, hogy a hengert össze ne roppantsad!
sziasztok!
ezt a fajta munkahengert elvileg, hogy lehet szétszedni?
Válasz csontii #7059. hozzászólásáraAmit írtam beigazolódott,nekem egyből az jött le,
amint láttam a lehajtott anyacsavarokat!
Válasz laci92627 #7058. hozzászólásáraUtána jártam a dolognak és a javítási útmutató is pont ezt írja le. Eredetileg is bele van heggesztve.
Válasz csontii #7044. hozzászólásáraGyököld be a letört csavart meg egy új csavart is begyökölve ráhegeszteni,kicsit megcsiszolod méretre vágod és kész!
Válasz csontii #7052. hozzászólásáraÉjszakára fékolaj,másnap márkásabb kiszedővel kijön.
https://www.google.rs/search?q=t%C3%B6rtcsavar+kiszed%C5%91&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiytOr81JvcAhXPMywKHTd4CQQQ_AUICigB&biw=1024&bih=470#imgrc=QpgQW5vMJnHufM:
Válasz csontii #7044. hozzászólásáraHat ja. Nem artana lemosni. Ha belül nix kulcsos csavarfej'akkor lehet'hogy bordàzott a csavar amit belülről dugtak àt'a borda meg fogja mint a fèkdobban rögzitett csavarok . Befeléütögesd aluval'vagy bronzal a menet miatt vagy fàval. Talàn becsuszik akkor.
Válasz csontii #7044. hozzászólásáraHa ilyen koszosan szereled, az egész hajtómű rendszer kuka lesz.
Válasz Sk Laci #7043. hozzászólásáraSzia Laci!
Ez még nem az sima adagolós szívódiesel annyi csavarral, hogy az adagoló nem külön van hanem a blokkba integrálva és a vezérmű tengely egyben az adagoló tengelye is már ha jól láttam mert csak egy sematikus ábrám van róla a szervízkönyvébe. Ja, a motor egy japán shibaura n844-es
Elektromos hibát nem találtam mérésre minden jónak tűnik hibakód sincs kiszereltem a szolanoidot az is működik.
Így egyenlőre marad az elsőszámú gyanúsított a tápszivattyú, annál is inkább mert szokatlanul hangos.
Ez a gyári pumpaEz van most benne
Válasz csontii #7049. hozzászólásáraAz lehet hogy csak egy menetes betét. Azért alkalmazzák mert ha csak a lemezbe vágnának menetek az gyenge lenne.
Válasz medikus #7051. hozzászólásáraOk.
Válasz csontii #7050. hozzászólásáraÉjszakára locsold meg fékolajjal!
Válasz Tobszi #7048. hozzászólásáraEgy nagyobb anyát raheggesztettem,de a heggesztés alatt újból eltekertem.
Válasz apuci #7047. hozzászólásáraOlyan mintha egy fém tokban lenne belecsavarva picit látni a gallérját.
Válasz csontii #7044. hozzászólásáraJópár komoly kalapácsütés után anyát ráhegeszteni és azon melegében megpróbálni kitekerni. Ha megindul érdemes oda-vissza tekerve kivenni.
Válasz csontii #7044. hozzászólásáraNincs az bele hegesztve?
Válasz csontii #7044. hozzászólásáraAhogy ND írja, és érdemes lenne előtte (15-20 perc)drótkefével ki tisztítani és párszor befújni csavarlazítóval.
Válasz csontii #7044. hozzászólásáraMelegítés vagy ráhegesztesz egy anyát és még melegében megpróbálni kitekerni?
Sziasztok!
Szedtem szét ezt a KRONE kaszát és bele tört a két hátsó csavar.Valaki cserélt már benne ilyen tőcsavart? Hogyan tudnám kibányászni?
Válasz rigás #7042. hozzászólásáraHa comonrailes motor, akor meglehet, hogy a tápszivatyú, vagy a porlasztókon az elektromos zárószelep. Nekem az autónál csinálta meg eztet. Minden rendben, következő intásnál, már nem ment. Nálam segítet az, hogy meglazítotam az egyik csövet a porlasztónál, megtekertetem, amikor megjelent a nafta, viszahúztam és indítotam a motort. Elindult gond nélkül. Párszor sikerült így indítani, majd elvitem a szervizbe. A tápszivatyú volt szétszóródva, és a mágnesszelepek nem zártak a porlasztón /nem tudott kellő nyomást kialakítani a rendszer/ mondták is a szervizben, csodálkoznak hogyan indulhatot el a motor, és hogy 100 km-re elvitem hozájuk.
Sziasztok!

Van valakinek New Holland csúszókormányzású rakodója? Esetleg szerelési Javítási tapasztalata?
Tegnap leállítottam, és nem indult újra mind ez minden előzmény nélkül.
Tápszivattyú működik, üzem anyag szűrőket csöveket átnéztem dugulás/szivárgás nincs az üzemanyag eljut az adagolóig.
A nyomócsöveket levettem hosszan indítóztam és épp, hogy megcseppentek a nyomócsövek.
Elektromos gond lehet csak sajnos itt már a solanoidtól a processzorig minden van...
Róla van szó:
Válasz kanyo #7040. hozzászólásáraAz E 516 kombájnok topikba nemsokára teszek be E 516 kezelési útmutatót, annak a végén van rajz. Nem tudom miben különbözik a B-től a villamos része.
Üdv. Nem tud 516b kombanj villamossági rajzot?????
Válasz _NB_ #7038. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz VESZTES. :) #7033. hozzászólásáraElvileg kell egy feszültségszabályzó, ugyan az mint az autók csak kicsibe, itt is 14 Volt körüli a töltő feszültség.
A mocit beazonosítod és megnézed ,mi kell rá.
- link
- link2
Valami ilyesmik, két vezetéket írsz, így valószínű valamelyik 3 vezetékes verzió kelhet.
Válasz medikus #7036. hozzászólásáraA generátor része a lendkerék alatt van ha nem muszáj nem szedem le. De a motor oldalára angolul van valami írva , annyit tudtam csak elolvasni hogy 20 volt.
Válasz VESZTES. :) #7035. hozzászólásáraMeg kellene nézni a generátorát!Az gondolom váltóáramú!Lehet ott valami,ha már egyenáram jön ki!Lehet nincs szabályozás!Persze azt sem tudom így,hogy néz ki!!
Válasz medikus #7034. hozzászólásáraEgyen!
Válasz VESZTES. :) #7033. hozzászólásáraKérdés hogy ez egyen vagy váltóáram!
Sziasztok!
Hátha valaki tud segíteni!
Szereztem egy fűnyíró traktort , önindítós, indít is rendesen de a töltő vezetéke nincs összekötve az aksival. A motorból jö ki két vezeték, alapjáraton 13V teljes fordulaton 21v.
Azt nem tudom hogy ez csak így volt rákötve az aksira vagy volt még valami kütyü köbeiktatva.
Segítséget előre is köszönöm!
Meg oldódott a kerék agy.
Üdv.mindenkinek.
Ukrán 8csavaros140mm-es tehermentesítős pótkocsi kerékagyat keresek sikertelenül,aki tud segítsen.Köszönöm.