Szántóföld - Szántóföldi hírek, szakcikkek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
 • GMO-mentes szójatermesztéssel az importfüggőség ellen

  2013. április 19., péntek 09:12 Szántóföld

  Magyarország célja, hogy jó minőségű, GMO-mentes, hazai szóját állítson elő, csökkentve ezzel az ország importfüggőségét.

 • A Jumbo megbízható erejére mindig számíthat

  2013. április 17., szerda 08:33 Szántóföld

  Szabadítsa meg kukoricáját a magról kelő és évelő gyomoktól a Jumbo Turbo megbízható erejével – most nettó 5000 Ft/csomag árkedvezménnyel!

 • Kalászos gyomirtás belvíz idején...

  2013. április 17., szerda 08:23 Szántóföld

  Az idei sok és gyakori esőzés eddig soha nem látott burjánzást eredményezhet a gyomok terén, ami ellen idén még a jó tervezés sem egyszerű, nemhogy a kivitelezés. Ezért különösen fontos, hogy lehetőségeinkhez mérten mindent alaposan átgondolva tudjunk jó döntést hozni.

 • Hybrirock – Zene földjeimnek

  2013. április 16., kedd 10:21 Szántóföld

  A nagyon magas mag- és olajtermésű HYBRIROCK hybrid méltó követője lehet a Triangle jól bevált eredményeinek, hiszen - a TURAN-hoz hasonlóan - a most is jellemző csapadékos, elhúzódó vetésidő esetén később is nagy biztonsággal vethető.

 • Aurora Full kalászos gyomirtó szer hatékonysága Veronika hederifolia ellen

  2013. április 15., hétfő 09:24 Szántóföld

  Aurora Full kalászos gyomirtó szer hatékonysága Veronika hederifolia ellen a Szolnok megyei MGSZH NTI 2012 évi összehasonlító kísérletében.

 • Magnisul – innováció talajra hangolva

  2013. április 12., péntek 08:02 Szántóföld

  Az elmúlt évben a kukorica termesztéssel foglalkozók számára jelentünk meg új termékkel a magyar műtrágya piacon, a CORN Starter azóta mind szakmai, mind termelői körökben bizonyította, hogy helye van a kukorica technológiában. Persze az idei év sem telik el újdonság nélkül, most a napraforgó termesztéshez ajánlunk figyelmükbe egy olyan...

 • Új hatásmechanizmusú termék repcében a fénybogarak ellen!

  2013. április 10., szerda 13:26 Szántóföld

  Az őszi káposztarepce rovarkártevői közül a legismertebb és az egyik legnagyobb károkozásra képes faj a repcefénybogár (Meligethes aeneus). Tapasztalatok szerint a 9-10 ˚C léghőmérséklet mellett kezdődik el az imágók előjövetele és táplálkozása. A repcefénybogár lyukat rág a bimbóba és ide, vagy a bimbók alapi részére helyezi el a...

 • CORN Starter – a piacvezető granulált starter műtrágya

  2013. április 08., hétfő 11:22 Szántóföld

  A CORN Starter (NPK 15-20-10 + 1,5 Zn) egy éve jelent meg a magyar piacon az IKR Agrár Kft. kínálatában mint speciális granulált starter műtrágya a kukoricához. Érdemes visszatekintenünk mi is történt ebben az egy évben és mi várható a termék vonatkozásában 2013-ban?

 • HATÉKONYSÁG, LOMBTRÁGYÁZÁS, YARA

  2013. április 08., hétfő 09:43 Szántóföld

  A lombtrágyázás hatékonysága az elmúlt években felértékelődött, mind felhasználói, mind gyártói oldalról. Ebben a folyamatban fontos szerep jut a Yara Hungária által forgalmazott termékeknek, amelyeket az angliai gyárunkból hozunk be a magyar piacra.

 • Élelmiszerlavina a Syngentával

  2013. április 04., csütörtök 19:37 Szántóföld

  Idén már negyedik alkalommal hirdette meg az Élelmiszerlavina elnevezésű programját a Syngenta Kft. és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, mely a boldogulásukért tenni akaró közösségeket hivatott segíteni.

 • Kipróbáltam a Python technológiai csomagot - Ignáth Sándor, Hajdúnánás

  2013. április 03., szerda 14:42 Szántóföld

  Ignáth Sándor Hajdúnánás környékén gazdálkodik. Saját gazdasága mellett zöldborsó és csemegekukorica integrációt irányít összesen 600 ha területen. 70 hektáron foglalkoznak takarmánykukorica termesztésével. Az integráció miatt fontos, hogy olyan készítményt ajánljon a partnereinek, amely gyors hatású és széles hatásspektrumú, ugyanakkor...

 • DuPont Pioneer Prémium Ajánlattal realizálható a korai vetés előnye!

  2013. április 03., szerda 11:31 Szántóföld

  A tavalyi év tapasztalatai is azt mutatják érdemes volt korán vetni a kukoricát, hiszen sok minden már a kezdetekkor eldőlt. 2012-ben a tavaszi hónapok (március, április) rendkívül szárazak voltak, így a normál időben elvetett kukorica a legtöbb esetben kiszáradt talajba került. A kukorica csírázását és korai kezdeti fejlődési erélyét...

 • Energiafű biogáz-termeléshez

  2013. március 29., péntek 17:26 Szántóföld

  Németországban a Szarvasi 1 energiafű (Elymus elongatus) felhasználásának mértéke egyre nagyobb lesz a hazai biogáz-termelésben. Triesdorfban végzett 3-éves kísérletek eredményei szerint 2 vágás (kaszálás) mellett hektáronként 18 tonna száraztömeget lehet termelni. Az energiafű 1,5-2 m magasra nő meg.

 • Talajfertőtlenítés minden formában – KENTAUR 5 G ÉS CYREN EC!

  2013. március 29., péntek 08:10 Szántóföld

  A talajban lévő kártevők ellen leghatékonyabban a talaj fertőtlenítésével védekezhetünk. Ebben valamennyi termesztett növény, így a kukorica is érintett. A Kentaur 5 G készítmény az időjárási körülmények függvényében egy hónapon át nyújt teljes körű védelmet az összes talajlakó rovarkártevő, valamint a korai gyökérnyaki-, és lombszinten...

 • A gyomok új ellensége megérkezett!

  2013. március 28., csütörtök 09:23 Szántóföld

  2013-ban új gyomirtó szerrel bővül a Syngenta herbicid palettája: a Calaris Pro a veszélyes kétszikűekkel, kakaslábfűvel, muhar fajokkal fertőzött területek gyomirtószere.

 • A hatékonyság fokozók szerepe az UMG MICRO növényspecifikus műtrágyákban

  2013. március 27., szerda 08:54 Szántóföld

  Az UMG MICRO mikrogranulált starter készítmények olyan szerves és ásványi eredetű anyagokat tartalmaznak, melyek nagymértékben hozzájárulnak a termék hatékonyságának növeléséhez.

 • Kipróbáltam a Python technológiai csomagot - Kovács István, Abony

  2013. március 26., kedd 14:43 Szántóföld

  Pest megyében Abony és környéke számít a kukoricatermesztés Mekkájának. Kovács István itt gazdálkodik, mintegy 280 hektáron. A „klasszikus négyes” termesztésével foglalkozik: napraforgó, búza, repce, kukorica. A „szent növényt”, a kukoricát 2012-ben 70 hektáron vetette el.

 • Rendkívüli műtrágya akció a Hungarobiochem Kft-nél március 29-ig!

  2013. március 26., kedd 07:25 Szántóföld

  Litván importból származó NPK 8-20-20+3S, 100% vízoldható, granulált műtrágya óriási kedvezménnyel a Hungarobiochem Kft-nél - csak március 29-ig!

 • Az idén is számítani kell hamisított vetőmagok megjelenésére

  2013. március 25., hétfő 20:46 Szántóföld

  Fokozott körültekintésre inti a gazdálkodókat a vetőmagok beszerzése kapcsán a Magyar Agrárkamara, a Gabonatermesztők Országos Szövetsége (GOSZ), illetve a Vetőmag Szövetség és Terméktanács (VSZT) - tájékoztatta a három szervezet hétfőn az MTI-t.

 • Fazekas: a magyar kormány számára kiemelten fontos a földügy

  2013. március 22., péntek 15:09 Szántóföld

  A magyar kormány számára - a gazdasági válság éveiben is - kiemelten fontos a földügy, mivel a földmérő mérnökök precíz munkája garantálja többek között a hiteles ingatlan-, és közműnyilvántartást, valamint számos beruházás pontos tervezését és kivitelezését - mondta Fazekas Sándor pénteken Budapesten.

 • SUMICORN - Időtálló a kukoricában, mert megoldás a már kikelt és a később kelő gyomok ellen

  2013. március 20., szerda 14:44 Szántóföld

  A kukorica gyomirtószerének kiválasztása egyszerűnek tűnik, hiszen a rendelkezésre álló arzenál nagy. De korántsem olyan sima ügy, mert el lehet veszni a termékek, a hatóanyagok és a technológiák erdejében.

 • Élelmiszerbiztonság - Hét tonna gerslit vontak ki a forgalomból

  2013. március 14., csütörtök 10:41 Szántóföld

  Kivont a forgalomból több mint hét tonna, a megengedettnél százszor több csávázószert tartalmazó hántolt árpát (gerslit) az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság, az áru megsemmisítése folyamatban van - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) szerdán az MTI-vel.

 • Kritikus növény-egészségügyi helyzet a napraforgónál? - Az Ön talajaiban is ott van a szklerócium bomba!

  2013. március 13., szerda 08:36 Szántóföld

  A napraforgó terület növekedésének úgy látszik nincs határa hazánkban. A korábbi félmillió hektár után 2012-ben már a 650 ezerhez közelített a vetésterülete, és idén valószínűleg meg fogja haladni a 700 ezer hektárt. A napraforgó iránti bizalom töretlen, és a cél is, hogy senkit sem érjen csalódás. Aszályos időkben a szárazságot jól tűrő...

 • Az őszi káposztarepce tavaszi, növényvédelmi kezelésekbe illesztett levéltrágya technológiája

  2013. március 12., kedd 16:01 Szántóföld

  A repce tavaszi kritikus növénytáplálkozási szakaszaiban a környezeti stresszek (fagyás, aszálytünet stb.) és esetleges gyomirtó perzselések jelentősen csökkenthetik a hozamokat. Ezen káros hatások kivédésében nyújt segítséget a Malagrow lombtrágyázási technológia, amely tudatos alkalmazásával hozzájárul a repce termésnövekedéséhez.

 • Santana 1 G - Túl a harmadik éven: Felhasználási segédlet – beszéljünk a kijuttatásról

  2013. március 11., hétfő 14:04 Szántóföld

  A Santana 1 G-vel kapcsolatos cikksorozatunk előző részében már foglalkoztunk a kijuttatás problémakörével. Akkor elsősorban a „mennyit” kérdéskörrel foglakoztunk, a kijuttató berendezések beállításával, illetve azokkal a tényezőkkel, amik a legnagyobb hibalehetőséget hordozzák magukban. Az alábbiakban a „hová”...

 • DuPont Pioneer - Vessen korán minimális kockázattal, maximális profittal!

  2013. március 11., hétfő 13:51 Szántóföld

  A DuPont Pioneer 2013-ban újításként bevezeti a Pioneer Prémium Ajánlatát. Ezzel egy újabb segítséget adunk a termelőknek, amellyel az időjárás viszontagságai okozta kockázatot tudják csökkenteni, és nagyobb biztonsággal kezdhetik meg a kukorica korai vetését. Mit is jelent ez az ajánlat?

 • DuPont Pioneer - Az új Pioneer napraforgóhibridekkel biztonságosabb a napraforgó termesztése!

  2013. március 11., hétfő 13:50 Szántóföld

  A herbicidtoleráns napraforgóhibridek Magyarországi bevezetését követően, jelentősen egyszerűbb lett a nehezen irtható, kétszikű gyomok elleni védekezés. Az első ilyen Pioneer hibrid a PR63E82-es volt, amely a DuPontTM ExpressSunTM tulajdonságot hordozta magában. 2012-től a technológia még biztonságosabb megoldást kínál a napraforgó...

 • A VM lépéseket tesz a tormatúltermelés okozta problémák megoldására

  2013. március 10., 20:20 Szántóföld

  A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) kész arra, hogy a tormapiaci túltermelés levezetése érdekében rendeletben szabályozza a felvásárlást, illetve lépéseket tegyen a fűszernövény belső piaca megerősítésében - közölte a VM az MTI-vel pénteken azt követően, hogy Budai Gyula parlamenti államtitkár az ágazat meghatározó szereplőivel tárgyalt...

 • Elumis Peak - Kukorica gyomirtás praktikusan és megbízhatóan

  2013. március 08., péntek 09:32 Szántóföld

  Az idei évben, az elmúlt két év száraz, meleg időjárásának következtében erős évelő kihajtásra kell számítanunk, így fenyércirokkal fertőzött területen a gyomirtási technológia tervezésekor ezt a szempontot mindenképp figyelembe kell venni.

 • VM: a vetőmag stratégiai termék

  2013. március 07., csütörtök 18:37 Szántóföld

  A magyar vetőmag stratégiai termék, előállítása jelenleg 130 ezer hektáron történik, a termőterület bővítése nemzetbiztonsági érdek - mondta Szépe Ferenc, a Vidékfejlesztési Minisztérium főosztályvezetője a magyar növénynemesítés nemzetközi hírű kutatóinak részvételével csütörtökön kezdett tudományos tanácskozáson a Pannon Egyetem...

Az AGROmashEXPO hírei

Növényvédő szer kereső

Terményárak

Ausztrália: búza - export 2018. július-december: 4,47 millió tonna (-40% vs 2017 azonos időszaka) (Grain Central, 2019-02-15)

Kazahsztán: búza - export 2018. szeptember-november: 1,53 millió tonna (+27% vs 2017 azonos időszaka) (UkrAgroConsult, 2019-02-15)

Ukrajna: napraforgómag - növényolajipari felhasználás 2018. szeptember-december: 4,6 millió tonna (+10% vs 2017 azonos időszaka); mindenkori rekord (Grain Trade, 2019-02-15)

EU-28: búza - termelés 2019 előrejelzés: 154,4 millió tonna (+14% vs 2018); előző havi előrejelzés: 155,0 millió tonna (Stratégie Grains, 2019-02-14)

EU-28: árpa - termelés 2019 előrejelzés: 62,0 millió tonna (+11% vs 2018); előző havi előrejelzés: 61,8 millió tonna (Stratégie Grains, 2019-02-14)

[bezárás x]