Hirdetés
Fórum
- AKG támogatás új
- Epertermelés új
- Kukorica és napraforgó vetése új
- Napraforgó-termesztés új
- Kukorica várhatóan........! új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Lengyel fűkasza új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Üzemanyag fogyasztás / gázolaj- és benzináremelés új
Cikkajánló
Hirdetés

Létszükséglet a vízgazdálkodás
Rendszerszemlélet a fenntartható és gazdaságos termelés érdekében.
Hirdetés

2330 hozzászólás
Helló!
Ezt a homlokrakodót terveztem T-25 traktorra.
Bár már elkezdtem megépíteni, de
szívesen veszem a véleményeket nálam tapasztaltabbaktól.
(a zöld részek a traktorhoz tartoznak)
Sziasztok!
A véleményetekre vagyok kíváncsi. Homlokrakodó vásárlás előtt állunk, és 2 db-ra leszűkült a választás. KHR 80 vagy lengyel Metal Technik?
Vélemények?
https://www.jofogas.hu/vi/83175286.htm
Sziasztok!
Egyik ismerősöm Agt-hez szeretne készíteni homlokrakodót.
Van közületek valakinek gyári hozzá, amit esetleg le tudna nekem mérni? (fő méretek kellenének, karok és munkahengerek hossza, anyagok mérete)
Köszi előre is! :)
Válasz Isu17 #1274. hozzászólásra
nekem ilyenem van már fél éve, és nagyon meg vagyok vele elégedve, egy szöghajtásos 82-en van, de jobb lenne egyeshidas gép alá, vettem le vele hesszon bálából a 2.sor felső bálát is vele, 1 oldalról. a gyártó hozzáállása is nagyon +
Válasz Isu17 #1274. hozzászólásáraÜdv.
1.2 bb használunk 82 mtz-n már 5 éve . Ha teheti legyen önszintezős. Nagy segítség. Tapasztalatom szerint hátra legyen súly mert megáll és nem megy a traki. Legyen jó a hidraulika szivattyú mert ettől függ minden. Használható jó és tartós szerkezet. Mindenképpen joystikos legyen.viszonylag könnyű le fel szerelni de a gyorscsatikat könnyen csak álló gépnél és feszültségmentes hidraulikánál lehet oldani. Nekünk bejött . Megvenném bármikor újra. Korrekten álltak hozzánk a forgalmazók is.
Ha maradt kérdés szivesen segítek.
Üdvözlettel Halász László.
Sziasztok! BB junior 1.4 homlokrakodot használ valaki? Mtz-re raknánk. Negatív pozitív tapasztalat egyaránt érdekel
Válasz fexco #1262. hozzászólásáraHonvédségnél a TMM Krazon volt egy váltóoldali hidraulikaszivattyú, amit hídtelepítés alatt használtak kb összesen 1percet, ki-be kellet kapcsolgatni, na ezt ha bekapcsolva hagyták akkor míg a gyakorlóról kb 4-5km beértek már kuka is lett.
Szerintem nem kell nagy dolog hozzá, elég ha nyomás szabályzó kerülőszelep leragad plusz rossz, sokszor elmelegített öreg az olaj, eltömődött olajhűtő, akkor is el tud főni a szivattyú.
üdv. Az lenne a kérdésem joystick vezérlőtömbjének a T ágát azt hová kell kötni a traktor vezérlőtömbjén látok itt fent képet de nem tudom beazonosítani hová megy nekem mtz 82 esem van.
Válasz TDavid #1270. hozzászólásáraArgon 3 75
Válasz avm #1265. hozzászólásáraÉrtem. Milyen same volt?
Válasz ..MZ/X.. #1266. hozzászólásáraNem volt gondom a hidraulikával, akkor rendbe lesz. A tömbön t1-t2-b1 jelölésekre mennek a csövek.
Üdvözlet. Esetleg valaki tudja a harmadik kör vezérlőjére hogy kell rákötni az elektromos részt?
Válasz fexco #1263. hozzászólásáraKöszi, már tárgytalan lett mert vettem egy új joy-os tömböt.
Válasz Büresz #1250. hozzászólásáraGergő már írta mi a 3 cső, de szerintem rá is van írva a tömbre melyik micsoda.
Gyorsaság viszonyítás kérdése, de ha eddig a hidraulika rendben volt a gépen akkor nem lesz gond. Teleszkóposnál nyilván lassabb lesz.
Mi 1000-1200-as fordulaton dolgozunk vele és nincs kölönösebb gond a tempóval.
Válasz TDavid #1253. hozzászólásáraHa MTZ lett volna nem problémáznának rajta.
Same volt a traki és kuplungharang, váltóház , kuplung szerkezet+tárcsák és egy két tengely a váltóban. 2,5millió a javítás + a javítás idejére egy cseregép ami több mint egy hónap volt.
Válasz fexco #1262. hozzászólásáraKöszi! Remélem jó lesz csak még fel kell szerkesztenem a gépre.
Válasz ..MZ/X.. #1249. hozzászólásáraneked igértem előszőr hogy szólok,eladom a nimco tömböt.130é ha jó akkor gyere fogd oszt vidd....

Válasz Büresz #1247. hozzászólásáramultkor volt problémám az emeléssel,hogy egyik pillanatról a másikra nem akart emelni.beszéltük itt az előfordulható dolgokat,(kúposszelep stb,,,)a lényeg kiszűréses alapon a szivattyucsere oldotta meg a rejtélyt.nagyon érdekes,hogy tud egy szivattyu egyik pillanatrol a másikra beszarni,ugy hogy semmi törés sérülést nem lehet látni rajt.amikor felkerült az új szivattyú,és 100%lett:azaz (ugyanerről a szivattyuról van szó,amit beraktál,)alapjáraton teljesen hátrahúzva a joyt akkor rángatózik a traktor.a válaszom a kérdésedre igen teljesen gyorsan fog működni minden művelet,természetesen ha jó a szivattyúd.-----amikor jó volt minden,akkor széttmertem szedni darabokra a régi szivattyút,semmi hibajelet nem vettem észre....
Válasz Gergő80 #1260. hozzászólásáraKöszi, nem sos mert még fronthidraulika le és utána lehet a felfogatást kitalálni.
Válasz Büresz #1259. hozzászólásáranagyon kevésen van lepapírozva nem is beszélve a házi építésűekről holnap haza érek megnézem a tömbön a jelöléseket
de addig ez is segít
https://www.rositeh.si/media/SlikeIT/Datoteke/3_carry%20over.pdf
https://www.rositeh.si/carry-over-c2xp80-
Válasz Gergő80 #1255. hozzászólásáraAha. Majd kitalálom mi hova ha képről nehéz.
Válasz Gergő80 #1257. hozzászólásáraHány homlokrakós szaladgál az országba? És hánynak van papírja meg bizonylata? 2-3nak?
Válasz Bárány #1252. hozzászólásáraműszaki terv dokumentáció össze épitési engedély
felszerelésre jogosult szak műhely igazolása kpm vizsga évent emelőgép vizsga
közlekedni dolgozni csak 4511 gépcsoport kódszámú érvényes gépkezelői jogosítvány birtokába lehet
Válasz Bárány #1252. hozzászólására1 Igen

2 Nem (magasról, nagyívben le....ják)
A lényeg hogy feltegyék, kifizesd oszt jónapot. Itt sok pályázatos rakodós gép van, újonnan rakodóval adták át őket.(Mtz+traklift)
Egyiknek sincs beírva. Nyugatiaknál talán papírozzák.
3 Ez jó kérdés! Ahhoz hogy dolgozhass, vagy ahhoz hogy közlekedhess vele? (egyikre sem tudnék válaszolni, de lehet az illetékesek sem)
Az biztos hogy valami emelési naplót is kell vezetni.
A múltkor beleszaladtam a sünökbe a TUR-kálóssal.
Megúsztam egy ejnyebejnyével.
Utánakérdeztem: minőségi tanusítvány, hivatalos felszerelésről papír, műszaki vizsga, meg valami emelővizsga(ez évente)
Válasz Büresz #1250. hozzászólásáraa három cső közül 1 szivattyútól 2 tömb vissza folyó ága a 3 egy érdekes áteresszel ami kívülről szűkítőnek néz ki valójába arról lehet tovább vinni következő tömbre az olajat nyomás fokozó vagy soroló csavar néven ismerik jobb hydraulikás boltokban
Válasz TDavid #1253. hozzászólásáraEgyeneshidasok amekbe 3000 felett van ora, 80 % an van repedve kuplunghaz
nekunk is repedt mind 3 gepen...
5-6 ezernel siman eltorhetnek.
Válasz avm #1251. hozzászólásáramtz hajlamos kettétörni rakodó nélkül is, nem feltétlen a rakodó hibája hogy eltört.
kuplungház tört el?
Volt már róla szó, de nem volt egyértelmű:
1. Ha homlokrakodót szereltetek a traktorra, újra le kell műszakiztatni?
2. Ha igen, ezt szokták intézni a gyártók/forgalmazók?
3. Nekem kell hozzá valami rakodógép-kezelő végzettség?
Válasz rsandor #1236. hozzászólásáraKonkrétan az adaptációt úgy rakták fel, hogy a függőleges teherviselő elemet ami a hátsó hídhóz volt kitámasztva a váltóharang alatt egy kb. 15-cmes szakaszon vízszintes laposvassal hozták össze aminek így semmi tartása és tényleg vassa mégcsak nem is acéllal.
A traktor kettétört kb 800kg, álló helyzetben történő emelés közben.
Mint kiderült a vizsgálatok alatt az összes rakodójukra csak álló helyzetben történő emelésre vannak biztonsági számításaik, dinamikus használatra semmiféle vizsgálat vagy számítás nincsen.
A tulajdonos pedig mindenféle jogi furmányokkal próbál kibújni a fizetés alól.
Röviden ennyi.
Válasz ..MZ/X.. #1249. hozzászólásáraÉn is így gondoltam, de a tömbön 3 cső volt. Ezt a rakódót a celtisenről szedtem le. És mennyire elviselhető a gyorsasága ns32-es szivattyúval?
Válasz Büresz #1247. hozzászólásáraSzivattyú -> rakodó tömbje -> traktor tömb a rakodó visszatérőjére. Így használható marad minden és a rakodó nem függ a hoki orosztól.
Válasz Büresz #1247. hozzászólásáraA szivattyú nyomóágába közvetlenül az a leg jobb. azt a csövet kell alakitítani v venni. nekem a black bullt úgy kötötték be igy traktor tömbje ki van kerülve
Üdv! Lenne pár kérdésem, Fel szeretném rakni a faucheux prestige 80-as homlokrakódómat az mtz-re, érdeklődnék hogy nem-e lesz lassú a szivattyú teljesítménye miatt? Van külön vezértömbje, hova kössem? 3 cső megy rá és az bekavar. Teszek be képet róla, meg a szivattyúról hogy esetleg nagyobbat kellene rá tenni? köszi

Metal Fach T-229 homlokrakodóról ki milyen véleménnyel, tapasztalattal van?

Válasz István_32964 #1244. hozzászólásáraOlvass visszább itt, volt téma párszor.
Ahol az én nevem látod, kb. erről tárgyaltunk.
De már a habinál is megvásárolható.
Mi a véleményetek a tur 5-ős homlokrakodókról. Ebesen árulja egy faszi .
Válasz sanya88 #1242. hozzászólásáraNègy db hüvely van nekünk felhegesztve mert szenázsnál beljebb rakjuk vagyis szűkebre
Válasz MTZ1025.3 helyett, JD fan #1241. hozzászólásáraIgen 120as tüskèk,nagyon jó kèt bálára is,asszem 100cmre van egymástól,mi 160as bállákat csinálunk magunknak!
Válasz sanya88 #1240. hozzászólásáraMegtudnad mondani mennyire van egymastol a 2 tuske es 120cmesek?
2 balat jol tudsz vele fogni?
Most akarunk csinalni ilyet.
Válasz sanya88 #1239. hozzászólására

Válasz Hunter_ #1224. hozzászólásáraÖt ève az van nekünk bovdenes ,semmi bajunk nem volt vele èvi 700 + bálát pakol meg egyèb munkák!
Válasz rsandor #1236. hozzászólásáraBocs hogy bele szólok,a kolléga írja hogy a gépet nem ismeri ezzel én is így vagyok de a hozzáállás katasztrófa!!!
Szerintetek mtz-re BB 1.4 junior milyen?
Milyen a véleményetek, mennyire jó, masszív? Használtok ilyet?
Vagy inkább Metál-Fach T229?
Előre is köszönöm!
Válasz avm #1226. hozzászólásáraKicsit konkrétabban mi a baj a ferro flex-el pl az 1.8 tonnással ????
A TUR 5-ös rakodónál a joystick bekötéséhez kell behúzni még egy kábelt?
Válasz T.f. #1201. hozzászólásáraTsz ben nálunk is volt,50-es ből csinálták az öreg szakik,e-301 fülke volt rajta. Szerettem,műhely körül rengeteget dolgoztam vele.
Válasz Hunter_ #1232. hozzászólásáraIdáig mivel emeltétek ezeket??
Válasz MTZ1025.3 helyett, JD fan #1231. hozzászólásáraMtz 820! Főleg műtrágyát, vetőmagot pakolni, emelni!
Válasz Hunter_ #1230. hozzászólásáraMilyen gepre kell?
Ez viszonylag kicsi rakodo, amugy dicserik.
120lovasra en fz 45t neztem, de nemsokkal volt tobb a jds igy az lett.