Olvastam Lázár egyik bejegyzését, amiben azt írja, hogy 7 év költségvetési javaslat (átszámolva) 33 ezer milliárd Forintal csökkentené az euròpai KAP agrártámogatásokat.
Ukrajnának 40 ezer milliárdot adna Brüsszel....
A 2020-2027 KAP keret 154 ezer milliárd Forint.
-22% csökkenés lenne.
Csak hogy tisztán lássuk a számokat.
Akiknek 450 hektár felett van lehet szétírni a földeket, ha akar még támogatást kapni.
Vagy akinek 270, ott 2 családtaggal 3x90-re szétírni.
(Ha már megy itt a szivàmárogtatás.)
Válasz Ohaza63 #5712. hozzászólásáraNem kell meglepődni, amint írják is, 200 dollárért senki nem fog gályázni, gondolom pár év múlva ott is mindenki messenger videóban fogja nevelni az unokáját az idősek közül. Milyen szép a világ az unión kívül is. Mi meg oda vágyódunk.
Itt is ez lesz nem is sokára, csak talán nem niggerekkel, meg arabokkal, hanem kínaival és filippínóval.
Minden évben a 115-120.000 éretségiző gyerekből felvesznek egyetemre, főiskolába 100.000 gyereket, mint most is az idén, megkérdezem Én naiv, hogy majd ki fog itt dolgozni és kit fog irányítani a 100.000 mérnök és többi fehér galléros????
A piros gombbal kapcsolatban, Én szívesen nyomkodnám, már a GPS koordináták is összegyűjtve, de mindenki dugdossa előlem a piros gombos kuffert.
Válasz Ohaza63 #5712. hozzászólásáraEddig is tele voltak a belgrádi gyárak palesztin vendégmunkásokkal. 200 dollárért dolgozik egy hónapot, es ellakik 2m2en. Tiszta bolond ez a világ. Ma jöttem haza Topolyaról 4 kínai festette a gyalogos korlátot 1 meg tartotta a napernyőt nekik. Meg kéne mar valakinek nyomnia qzt a piros gombot, hogy a maradék ismet ember legyen.
Válasz Sanyiii70 #5696. hozzászólásáraEz úgy indult fejben hogy csinalok rá egy fél létra szerű valamit es ledobjuk ilyenkor az oldalt. Aztán eszembe jutott elfér ez belül, nem kell vele szarakodni. Tragyaszóróm Oldala is a véget jarja, majd kap az is erősebb zartszelvényt az egyik oldalára, es legalabb ki lesz használva.
Válasz .Richard. #5697. hozzászólásáraFelénk alulról nyissuk az oldalt, ha billentünk. Meg mondom ez ilyen csak van kocsi ha kell, 68as kiadasú. 2 eve volt rajta utoljára napra es csöves kukorica. Szemet csutka es bála az övé.
Válasz mtz1221 #5693. hozzászólásáraA képen nem látszik.
Én csináltam már olyan munkát hogy gyorsan összedobtam, aztán át kellett alakítani.
A zártszelvényt én kívül hegesztettem volna rá.
De szerencsére nem vagyunk egyformák.
Válasz mtz1221 #5688. hozzászólásáraNekünk a láncot tartó pánt tört le. Még szerencse, hogy a tanyánk melletti földesúton, a vadonatújan kifeszített kerítésünkre ürítettem le a bálákat, és nem a közúton a mellettem elhaladó akármire. Úgyhogy ésszel ezzel, meg nagy baj is lehet belőle…
Válasz mtz1221 #5688. hozzászólásáraKívül kellett volna hegeszteni a láncot.
Így nem tudod rendesen felcsukni.
Vagy elég lett volna egy kampó, hogy ki lehessen akasztani, hogy le is lehessen nyitni teljesen, ha kell.
Válasz Gumóka #5687. hozzászólásáraEz csak 190 belvilágú, 130 ra szetnyúlik a bála nem fer fel kettő. Eddig megraktuk kisbálával az alját, de a facnak can kedve kinlódni. Van itt harom 8lyen olcsó kocsi, megcsinálom mind, fel is lehet csukni, ha úgy adódik mehet rá gabona is. Fél délután összedobtuk, de mire kész lett, rájöttem hogy elbactam. Keresd a hibát kamionos létedre.
Válasz mtz1221 #5685. hozzászólásáraMár hogy értve, pontosan hova a láncot?
Én az mbpvel szoktam hordani, azon nincs semmi alakítás.
A hátulját és a jobb oldalát le kell nyitnom.
Oldalra 1 oldalon kilóg 20 centit kb a bála, hátul meg épp megáll.
A végét befelé meg szoktam húzatni spanival, mivel a tetejére is 2 sor megy, az van még kötve.
Így 10 bála fér fel.
Stabil.
Válasz MTZ1221.3 #5660. hozzászólásáraSzerintem 5M ért egészjó masinákat lehetne venni. Nálam az 50ha ból 40et kombájnolni kell. Inkább kombájntveszek mint autót.
Annyi maszek mindég lenne,hogy a saját ingyenlenne.
Rosszabbhelyre is elkölti az ember a pénzét!
A másik haszon az,hogy akkor és úgyvágom ahogy akarom! Nemmindegy ez sem!
Sokszor van olyan amikor lehetne és nemjönnek mert vagy mástcsinálnak vagy a sajátjukat.
Válasz rtamas1976 #5667. hozzászólásáraHogy jönne onnan bárki is, a felvidéken ha a téeszben volt 300 ember, most van vagy 8. Mindenki a sajátjàval kinlódik, meg van pàr bérgép ami bejárja a környéket, mikor minek van a szezonja, mindbe besegít amennyit tud.
Válasz $HMP$ #5669. hozzászólásáraNekem jókis helyem van.
Ha nem ígylenne már nem a 7.évemet kezdeném itt!
Rugalmasan kezelnek mindent de énis úgyállok a dolgokhoz.
Kölcsönös a dolog.
A 22es évet is jólzártam attól már rosszabb csaknem lessz!
Bár a tavasziakkal rezeg a léc!
Akkor volt internacionalista segítség nyújtás, nem sírom vissza, de mások voltak az emberek.
Tudod most egy faluba van a maszekoknak 10-15 kombájnja + a TSZ ek, KFT -k másik 15 gépe, ha valakinek lerohad a gépe, akkor a szomszéd, nagyon ritka kivétellel segít a másiknak, inkább azt mondja, hogy már levette az asztalt, lemosta a kombájnt stb.., még akkor is, ha nem ingyen kérik.
Én is megkaptam többször, hogy messze vannak a földjeim (15 km re) tőle, át kell menni a falunk, ami nyűg, nem halad a közúton, plusz kiszállási díjat kér.
Szóval nehéz lelkes kombájnost találni.
Ezért váltottam Én is egy ZRT re a maszekokról.
Szólok nekik, kijönnek 4 kombájnnal + szállítóval és 3-4 óra alatt kész van minden.
Válasz Ohaza63 #5664. hozzászólásáraEgyébkènt már rég vettemvolna de egyenlőre a munkahelyem miatt össze egyeztethetetlen.
De soha nemond ,hogy soha.
Egy gondolat vagy szó és viszlàt!
Valószínű ez az utolsó munkahelyem, eleget toltam más szekerét.
Ha elmegyek valakinek csak segíteni vagy beugrósnak max.
A terv az , hogy még 20-30ha azzal kényelmesen elbírunk a fiammal.
5767 hozzászólás
Olvastam Lázár egyik bejegyzését, amiben azt írja, hogy 7 év költségvetési javaslat (átszámolva) 33 ezer milliárd Forintal csökkentené az euròpai KAP agrártámogatásokat.
Ukrajnának 40 ezer milliárdot adna Brüsszel....
A 2020-2027 KAP keret 154 ezer milliárd Forint.
-22% csökkenés lenne.
Csak hogy tisztán lássuk a számokat.
Akiknek 450 hektár felett van lehet szétírni a földeket, ha akar még támogatást kapni.
Vagy akinek 270, ott 2 családtaggal 3x90-re szétírni.
(Ha már megy itt a szivàmárogtatás.)
Válasz Ohaza63 #5712. hozzászólásáraNem kell meglepődni, amint írják is, 200 dollárért senki nem fog gályázni, gondolom pár év múlva ott is mindenki messenger videóban fogja nevelni az unokáját az idősek közül. Milyen szép a világ az unión kívül is. Mi meg oda vágyódunk.
Válasz mtz1221 #5714. hozzászólásáraÜdv Barátom!

Itt is ez lesz nem is sokára, csak talán nem niggerekkel, meg arabokkal, hanem kínaival és filippínóval.
Minden évben a 115-120.000 éretségiző gyerekből felvesznek egyetemre, főiskolába 100.000 gyereket, mint most is az idén, megkérdezem Én naiv, hogy majd ki fog itt dolgozni és kit fog irányítani a 100.000 mérnök és többi fehér galléros????
A piros gombbal kapcsolatban, Én szívesen nyomkodnám, már a GPS koordináták is összegyűjtve, de mindenki dugdossa előlem a piros gombos kuffert.
Válasz Ohaza63 #5712. hozzászólásáraEddig is tele voltak a belgrádi gyárak palesztin vendégmunkásokkal. 200 dollárért dolgozik egy hónapot, es ellakik 2m2en. Tiszta bolond ez a világ. Ma jöttem haza Topolyaról 4 kínai festette a gyalogos korlátot 1 meg tartotta a napernyőt nekik. Meg kéne mar valakinek nyomnia qzt a piros gombot, hogy a maradék ismet ember legyen.
Válasz mtz1221 #5711. hozzászólásáraMer kínai.
Nekem az sms-nél csinálja.
Válasz mtz1221 #5705. hozzászólásáraÜdv Barátom!

Na fasza, már a szerbek is töketlenek???
Amíg Te a pótkocsiddal szórakozol, addig a niggerek lenyúlják az országot!
A zsidó külügyminiszteretek (már ott sincs normális szerb, miért pont zsidó) Ghánából hozat Szerbiába 100.000 Kunta Kintét munkásnak.
Ezek fognak az építőiparban, egészségügyben!!!!, mezőgazdaságban, informatikában dolgozni nálatok.
Képzeld el, majd ilyen fog pelusozni, ha bekerülsz a kórházba!!!!
( ha meg langyi is a nigger , akkor ki is kormol)
Már a szerb is kutyaütő, az sem akar dolgozni, csak tüntetni, meg sztrájkolni.
https://delhir.info/2025/07/19/100-ezer-ghanai-2munkas-jon-szerbiaba-es-delvidekre-mikozben-az-itteni-fiatalok-nyugatra-mennek/
Qrva telefon, miért veszi le neha az ekezeteket ?
Válasz termelo #5706. hozzászólásáraÉn meg olyan filmet nem láttam.
Válasz mtz1221 #5705. hozzászólására175, bár már rég mértem lehet már megyek össze
Válasz Sanyiii70 #5696. hozzászólásáraEz úgy indult fejben hogy csinalok rá egy fél létra szerű valamit es ledobjuk ilyenkor az oldalt. Aztán eszembe jutott elfér ez belül, nem kell vele szarakodni. Tragyaszóróm Oldala is a véget jarja, majd kap az is erősebb zartszelvényt az egyik oldalára, es legalabb ki lesz használva.
Válasz termelo #5702. hozzászólásáraJa,

Nekem elég
A többiek meg hozzanak maguknak
Válasz mtz1221 #5705. hozzászólásáraHonét tudod, a mondás szerint kis ember nagy bottal jár
Válasz termelo #5700. hozzászólására180 centijével az asszony, hóna alá vágná.

Válasz .Richard. #5697. hozzászólásáraFelénk alulról nyissuk az oldalt, ha billentünk. Meg mondom ez ilyen csak van kocsi ha kell, 68as kiadasú. 2 eve volt rajta utoljára napra es csöves kukorica. Szemet csutka es bála az övé.
Válasz Sanyiii70 #5696. hozzászólásáraHa műszakis nem lehet rajta kívül akadèk. Vagy ott nem lenne gond?
Válasz termelo #5700. hozzászólásáraEz mindjárt jó lett volna tejfakasztóra:
https://intergavel.com/hu/arveresek/tulrendelt-italkeszlet-aukcioja/3-1726
Válasz Sanyiii70 #5696. hozzászólásáraA zártszelvény tartja a bálát, ha kívülre hegeszti akkor a vékonyabb anyagra ment volna a varat.
Így erősebb
Válasz Gumóka #5698. hozzászólásáraMeg legalább lenne MTZ-Z éknél még 1-2 gyerek
Válasz mtz1221 #5693. hozzászólásáraMegnéztem pc-n, ránagyítottam.

Már látom ki lehet akasztani.
Válasz mtz1221 #5694. hozzászólásáraMondtam én, lennék a szomszédod, szerintem abból megélnék, hogy a környék vasait kalapálgatom
Válasz mtz1221 #5688. hozzászólására
láncot nem lehet leszedni. hova rakod,ha billentesz?
Válasz mtz1221 #5693. hozzászólásáraA képen nem látszik.
Én csináltam már olyan munkát hogy gyorsan összedobtam, aztán át kellett alakítani.
A zártszelvényt én kívül hegesztettem volna rá.
De szerencsére nem vagyunk egyformák.
Válasz mtz1221 #5694. hozzászólásáraNekem is mindig jobb oldalra van kilógatva.
Válasz Gumóka #5691. hozzászólására

Ezen a felén szoktam lepakolni, nem is gondoltam a közlekedésre.
Válasz Sanyiii70 #5689. hozzászólásáraNe nézz mar amatőrnek. Pont ott van hogy fel lehhesen csukni, es a magasító is felmennyen.
Válasz t.romsics #5690. hozzászólásáraKözúton ez se fog járni.
Válasz mtz1221 #5688. hozzászólásáraA jobb oldalát kellett volna kinyújtani
Válasz mtz1221 #5688. hozzászólásáraNekünk a láncot tartó pánt tört le. Még szerencse, hogy a tanyánk melletti földesúton, a vadonatújan kifeszített kerítésünkre ürítettem le a bálákat, és nem a közúton a mellettem elhaladó akármire. Úgyhogy ésszel ezzel, meg nagy baj is lehet belőle…
Válasz mtz1221 #5688. hozzászólásáraKívül kellett volna hegeszteni a láncot.
Így nem tudod rendesen felcsukni.
Vagy elég lett volna egy kampó, hogy ki lehessen akasztani, hogy le is lehessen nyitni teljesen, ha kell.
Válasz Gumóka #5687. hozzászólásáraEz csak 190 belvilágú, 130 ra szetnyúlik a bála nem fer fel kettő. Eddig megraktuk kisbálával az alját, de a facnak can kedve kinlódni. Van itt harom 8lyen olcsó kocsi, megcsinálom mind, fel is lehet csukni, ha úgy adódik mehet rá gabona is. Fél délután összedobtuk, de mire kész lett, rájöttem hogy elbactam. Keresd a hibát kamionos létedre.

Válasz mtz1221 #5685. hozzászólásáraJa, most látom, le van nyitva az oldal
Megbírja.
Válasz mtz1221 #5685. hozzászólásáraMár hogy értve, pontosan hova a láncot?
Én az mbpvel szoktam hordani, azon nincs semmi alakítás.
A hátulját és a jobb oldalát le kell nyitnom.
Oldalra 1 oldalon kilóg 20 centit kb a bála, hátul meg épp megáll.
A végét befelé meg szoktam húzatni spanival, mivel a tetejére is 2 sor megy, az van még kötve.
Így 10 bála fér fel.
Stabil.
Válasz mtz1221 #5684. hozzászólásáraHamar itt lopjátok a napot még én dolgozok, azt mondjátok a két végére kap 1-1 láncot, kifog bírni 2 sor szalmát ?

Válasz termelo #5682. hozzászólásáraSzerintem meg is dolgozott azert a jókis helyért ahogy Ismerem. Vagy mindenki 60as a környékén, neki meg van 90en.

Válasz termelo #5682. hozzászólásáraEnnyi!
Válasz rtamas1976 #5671. hozzászólására"Nekem jókis helyem van."

Hát nem is lehet okod a panaszra ha egész nap itt írogatsz munkaidőbe
Bocsi nem tudtam kihagyni
Válasz SzikiSzokeveny #5677. hozzászólására8.5 csak.
Válasz mtz1221 #5676. hozzászólásáraLehet a 7et is aláírnám!

Válasz SzikiSzokeveny #5677. hozzászólásáraMost a 9et aláírnám!
Válasz mtz1221 #5676. hozzászólására2-3mm esőt jósolnak

Válasz mtz1221 #5676. hozzászólásáraNem 12t kukorca lesz, csak 9.
Válasz rtamas1976 #5671. hozzászólásáraKét 3 nap múlva írd mar le mégegyszer, hogy biztos felétek rezeg e a léc a tavasziaknak.

Válasz MTZ1221.3 #5660. hozzászólásáraSzerintem 5M ért egészjó masinákat lehetne venni. Nálam az 50ha ból 40et kombájnolni kell. Inkább kombájntveszek mint autót.
Annyi maszek mindég lenne,hogy a saját ingyenlenne.
Rosszabbhelyre is elkölti az ember a pénzét!
A másik haszon az,hogy akkor és úgyvágom ahogy akarom! Nemmindegy ez sem!
Sokszor van olyan amikor lehetne és nemjönnek mert vagy mástcsinálnak vagy a sajátjukat.
Válasz $HMP$ #5661. hozzászólásáraEzek szerint nem csak én vagyok bizalmatlan, ezzel a nagy jó akarással
Válasz MrPoke #5657. hozzászólásáraˇ AÖP, AKG, ÖKO mind marad.ˇ
Miért? ezeknek a 2/3a hazai pénzből megy, a maradék 1/3 viszont beleolvad a SAPSos alapba, 1 pilléres rendszert akarnak jelen állás szerint.
Szóval én egyáltalán nem vagyok hurráoptimista.
ˇDe szerintem 27 re már EU sem lesz szóval..... :D ˇ
Ha nem variálnak a hozzáállásukon napról napra nő a realitása sajnos
Válasz rtamas1976 #5667. hozzászólásáraHogy jönne onnan bárki is, a felvidéken ha a téeszben volt 300 ember, most van vagy 8. Mindenki a sajátjàval kinlódik, meg van pàr bérgép ami bejárja a környéket, mikor minek van a szezonja, mindbe besegít amennyit tud.
Válasz $HMP$ #5669. hozzászólásáraNekem jókis helyem van.
Ha nem ígylenne már nem a 7.évemet kezdeném itt!
Rugalmasan kezelnek mindent de énis úgyállok a dolgokhoz.
Kölcsönös a dolog.
A 22es évet is jólzártam attól már rosszabb csaknem lessz!
Bár a tavasziakkal rezeg a léc!
Válasz szanberg #5666. hozzászólásáraÜdv!
Akkor volt internacionalista segítség nyújtás, nem sírom vissza, de mások voltak az emberek.
Tudod most egy faluba van a maszekoknak 10-15 kombájnja + a TSZ ek, KFT -k másik 15 gépe, ha valakinek lerohad a gépe, akkor a szomszéd, nagyon ritka kivétellel segít a másiknak, inkább azt mondja, hogy már levette az asztalt, lemosta a kombájnt stb.., még akkor is, ha nem ingyen kérik.
Én is megkaptam többször, hogy messze vannak a földjeim (15 km re) tőle, át kell menni a falunk, ami nyűg, nem halad a közúton, plusz kiszállási díjat kér.
Szóval nehéz lelkes kombájnost találni.
Ezért váltottam Én is egy ZRT re a maszekokról.
Szólok nekik, kijönnek 4 kombájnnal + szállítóval és 3-4 óra alatt kész van minden.
Válasz rtamas1976 #5668. hozzászólásáraMások meg tolatnak ki tucatjával elméletük az hogy jokis helyen ha lenne talán jobban járna már mint otthon vergődni
Válasz Ohaza63 #5664. hozzászólásáraEgyébkènt már rég vettemvolna de egyenlőre a munkahelyem miatt össze egyeztethetetlen.
De soha nemond ,hogy soha.
Egy gondolat vagy szó és viszlàt!
Valószínű ez az utolsó munkahelyem, eleget toltam más szekerét.
Ha elmegyek valakinek csak segíteni vagy beugrósnak max.
A terv az , hogy még 20-30ha azzal kényelmesen elbírunk a fiammal.