Válasz GREVEN #1507. hozzászólásáraSajnos találkoztam már ilyennel. Haver aratás előtt leakarta az összes gabonát valami glifóval fújni a gyomok miatt.Szerencsére sikerült lebeszélnem róla,de korábbi években mikor még nem én arattam neki,akkor volt rá példa.
őszi búzát érdemes még most gyomírtani?gyakran van éjszakai fagy ,van e olyan szer ami ellenáll neki?egy és kétszikű ellen főleg széltippan ellen.választ előre is köszi.
Válasz Netparaszt #1494. hozzászólásáraPár éve dec 8. Lucerna után: 50% 3.fokú Capo, 50% első fok Capo, 68q/ha.... Kicsit több mint 1ha volt...éppen annyira kiviggyant, hogy el tudtam húzni...
Válasz Netparaszt #1494. hozzászólásáraMi is egyszer, vagy 13 éve, december 6-án fejeztük be a búza vetést, valamelyik MV fajtával. A hó alatt kelt ki. 6,5 t lett, jó földben.
Válasz Agromókuss #1488. hozzászólásáraHát lehet nem értek hozzá,de csinálom és talán nem is rosszul,egy pár 100q búza,repce,borsó és mustár feldolgozásában kb 10 éve részt veszek.
Egyébként az előző hozzászólásomban volt egy kis szarkazmus
Válasz apuci #1487. hozzászólásáraHa egy kicsit is értenél a vetőmag termesztéshez azokat nem vennéd ide ott teljesen más az eljárás és a technológia és a hozam is
Válasz Büresz #1483. hozzászólásáratehát végülis mindegy,árba lehet ugyan oda jövök ki, max annyi hogy pl 240 kg/ha val vetem amugy amit adnának magot sohelio fajta 10500 talán plusz Áfa, de ez mindehogy áfa-s, a harmadfok meg becsávázva 6000 ft fix
Válasz Matyi50 #1484. hozzászólásáraAz igaz de leírtam a a számításomat. Azt nem tudom hogy minőségre mit adott. Jah és ha fizetsz rá hekinként 1000 ft fajtaoltalmi hülyeséget. Ha meg valaki nagyobba nyomja az vet 1 heki 1. fokút és mindjárt 2. Fokot vet vissza.
Válasz Büresz #1483. hozzászólásáraAzért pl idén is elég jó haszon van a vetőmagon...volt hogy háromezret adtak a búzáért a nyáron,a vetőmag meg 10ezer...
Az tiszta,hogy elsőfokból készül,de hogy 250-300%a legyen az az évi búza árának,az kicsit sok.
Válasz dracke #1482. hozzászólásáraVetettünk többször is, nincs nagy külömbség 20 kgal többet vetettünk bele. De ha kiszámolod hogyha 1mázsát eladsz 4000ft-ért venni pedig csávázott másodfokot mondjuk 10 ezerért akkor hektáronként spórolsz 12 ezret. De ha a másodfok 3 mázsával többet ad akkor már ugyanott vagy.
Idén nem vetünk,asszem.Most írigylem az aszályosokat,meg a homokiakat.Talajelőkészítés rendben,de októberben lejött 150 mili felett,tán 2 nap lett volna jó vetésre.És napfény zéró,kilátás sincs rá.Tavaszi tritivel tapasztalata valakinek?
Válasz bodi.robert512 #1471. hozzászólásáraSzója tarlóra műtrágya elszór. Majd jött a Horsch prontó és direktbe. Most jelenleg ez a vetés megy. De ennek is kell némi szárazabb felület. Most a kötöttebb talajokat, ki itt agyon gyűri, az csak kinlódik. 20-dikáig esőtt mond. Na...onnantól már igen érdekes a vetés. Mivel ez is csak egy becslés az időjósok részéről.
Válasz Gábor. #1469. hozzászólásáraFelénk a rozsokat már elvetették, sőt már van ahol sorol is!
Rozst és Triticalét általában szept. végén vetik.
Búza okt 1-től okt 25-ig ideális.
Persze nem azt mondom hogy a november 9. vetésből nem lehet 8tonnás búza.
Mi már vetjük a búzát, most épp esik az eső. A héten talán elvégzünk majd vele.
Hát nálunk is várni kell valami jobb időre mert sártenger van mindenhol. Az eső előtt sikerült leszántani és onnan esett vagy 30mm. Ilyen rosz ködös időbe nem tudom mikor lehet rámenni.
Válasz Berkó_ #1460. hozzászólásáraAzokról írtam! El voltak azok időbe vetve, csak itt csak júniusban volt akkora annyi eső, hogy ki is keljenek, a 2-4 mm-től esetleg megpattantak és kiszáradtak, így azok újra lettek még vetve, de ami a csont szárazba volt azok a magok elvoltak az esőig a földben.
Válasz VMisi #1458. hozzászólására2 hete jártam felétek, Szarvas környékén rengeteg még zöld napraforgót láttam. Mikori vetések lehetnek azok? Én május 10.-n vetettem az utolsót, de már le lett vágva esők előtt, de most meg a búza lesz emiatt későn vetve.
3358 hozzászólás
Válasz GREVEN #1507. hozzászólásáraSajnos találkoztam már ilyennel. Haver aratás előtt leakarta az összes gabonát valami glifóval fújni a gyomok miatt.Szerencsére sikerült lebeszélnem róla,de korábbi években mikor még nem én arattam neki,akkor volt rá példa.
Ezt lehet a Viccek topicba kellett volna tenni,de itt hátha többen látják.
Hát ezért tart itt az ország agyi szinten ahol.
Jövőre lehet kipróbálom ezt a búza állományszárítást.
http://mindenegyben.net/igy-mergeznek-meg-teged-is-a-buzaval-es-a-kenyerrel-nem-a-gluten-a-hibas-47501
Válasz sjoco100 #1505. hozzászólásáraNem, a széltippan meg főleg nem kétszikű.
hello!

őszi búzát érdemes még most gyomírtani?gyakran van éjszakai fagy ,van e olyan szer ami ellenáll neki?egy és kétszikű ellen főleg széltippan ellen.választ előre is köszi.
bb
későn vetett búzát érdemes permetezni valami gyökérnövekedést segítő lombtrágyával?
Köszi a megnyugtatást. Csinálok extrém dolgokat, de decemberben még nem vetettem búzát. Akkor megy a földbe, amint eláll az eső..vagy a hó..
Búzám...

Válasz Netparaszt #1494. hozzászólásáraTavalyi Luca napi búza vetések 3,5-4 T/ha 1,5 mázsa péti fejtrágyával
Válasz Netparaszt #1494. hozzászólásáraTavalyelött, dec elején, január közepére sorolt ki. Soha rosszabat.
Válasz Netparaszt #1494. hozzászólásáraPár éve dec 8. Lucerna után: 50% 3.fokú Capo, 50% első fok Capo, 68q/ha.... Kicsit több mint 1ha volt...éppen annyira kiviggyant, hogy el tudtam húzni...
Válasz Netparaszt #1494. hozzászólásáraIgen.24 éve,Jubilejnaja50,jó lett.
Válasz Netparaszt #1494. hozzászólásáraPár embertől hallottam már, hogy karácsonykor vetettek szórva, és ne legyen soha annál rosszabb termés!
Válasz Netparaszt #1494. hozzászólásáraMi is egyszer, vagy 13 éve, december 6-án fejeztük be a búza vetést, valamelyik MV fajtával. A hó alatt kelt ki. 6,5 t lett, jó földben.
Válasz Netparaszt #1494. hozzászólásáraFelénk vetettek már többször is (jaro).Sőt tavaszit is januárban.Általában jó
Vetett már valaki decemberben búzát? És milyen lett?
Én még olyan felvételt várok, ahol mondjuk 10 t-ás bolygatatlan (csak zúzott) kukoricatarlóban dolgozik.
Válasz dracke #1491. hozzászólásáraSzerintem komolyan válaszolt.
Válasz Mf-es? #1490. hozzászólásáraKomolyan kérdeztem nem pedig azért hogy hulyeséget lehessen rá válaszolni....
Válasz dracke #1482. hozzászólásáraMár 10.fokút is.
Válasz Agromókuss #1488. hozzászólásáraHát lehet nem értek hozzá,de csinálom és talán nem is rosszul,egy pár 100q búza,repce,borsó és mustár feldolgozásában kb 10 éve részt veszek.

Egyébként az előző hozzászólásomban volt egy kis szarkazmus
Válasz apuci #1487. hozzászólásáraHa egy kicsit is értenél a vetőmag termesztéshez azokat nem vennéd ide
ott teljesen más az eljárás és a technológia és a hozam is
Válasz Matyi50 #1484. hozzászólásáraJa és akkor mit szólsz a kukoricánál vagy a napránál ott mekkora a nyereség

Válasz Büresz #1483. hozzászólásáratehát végülis mindegy,árba lehet ugyan oda jövök ki, max annyi hogy pl 240 kg/ha val vetem amugy amit adnának magot sohelio fajta 10500 talán plusz Áfa, de ez mindehogy áfa-s, a harmadfok meg becsávázva 6000 ft fix
Válasz Matyi50 #1484. hozzászólásáraAz igaz de leírtam a a számításomat. Azt nem tudom hogy minőségre mit adott. Jah és ha fizetsz rá hekinként 1000 ft fajtaoltalmi hülyeséget. Ha meg valaki nagyobba nyomja az vet 1 heki 1. fokút és mindjárt 2. Fokot vet vissza.
Válasz Büresz #1483. hozzászólásáraAzért pl idén is elég jó haszon van a vetőmagon...volt hogy háromezret adtak a búzáért a nyáron,a vetőmag meg 10ezer...
Az tiszta,hogy elsőfokból készül,de hogy 250-300%a legyen az az évi búza árának,az kicsit sok.
Válasz dracke #1482. hozzászólásáraVetettünk többször is, nincs nagy külömbség 20 kgal többet vetettünk bele. De ha kiszámolod hogyha 1mázsát eladsz 4000ft-ért venni pedig csávázott másodfokot mondjuk 10 ezerért akkor hektáronként spórolsz 12 ezret. De ha a másodfok 3 mázsával többet ad akkor már ugyanott vagy.
Valaki vetett már harmadfokú búzát? van értelme? vagy mennyivel kell többet vetni belőle?
Idén nem vetünk,asszem.Most írigylem az aszályosokat,meg a homokiakat.Talajelőkészítés rendben,de októberben lejött 150 mili felett,tán 2 nap lett volna jó vetésre.És napfény zéró,kilátás sincs rá.Tavaszi tritivel tapasztalata valakinek?
Válasz bodi.robert512 #1474. hozzászólásáraNálunk megy a vetőgép pont optimális a talaj
Válasz borda77 (Joe) #1477. hozzászólásáraKökény féle ( Netparaszt) csoszjás direktvetővel.
Válasz Gege #1476. hozzászólására
Ez már jó. Bár az enyém is így nézne ki.
Válasz Gege #1476. hozzászólásárana ez milyen vetőgéppel lett vetve hogy itt kikelt?
Válasz Dinnyés Laci #1473. hozzászólásáraÉn most jöttem haza épp sikerult elvetni a tritikálét az esö elött.
mi is csak mutragya szoroval vetettünk.
Válasz bodi.robert512 #1471. hozzászólásáraárpa elvan triti nincs búza van még kb 70-80 két laza nap
Válasz bodi.robert512 #1471. hozzászólásáraSzója tarlóra műtrágya elszór. Majd jött a Horsch prontó és direktbe. Most jelenleg ez a vetés megy. De ennek is kell némi szárazabb felület. Most a kötöttebb talajokat, ki itt agyon gyűri, az csak kinlódik. 20-dikáig esőtt mond. Na...onnantól már igen érdekes a vetés. Mivel ez is csak egy becslés az időjósok részéről.
Hogy álltok a buza, tritikálé vetéssel? Itt elég megmozdulni a határba. Holnapra felénk beszélnek 40mm esöt. Remélem nem lesz semmi belöle.
Válasz Gábor. #1469. hozzászólásáraFelénk a rozsokat már elvetették, sőt már van ahol sorol is!
Rozst és Triticalét általában szept. végén vetik.
Búza okt 1-től okt 25-ig ideális.
Persze nem azt mondom hogy a november 9. vetésből nem lehet 8tonnás búza.
Mi már vetjük a búzát, most épp esik az eső. A héten talán elvégzünk majd vele.
Rozs vetéssel hogy álltok?itt nálunk 1-2 vadabb emberkének 10 cm
nekem még a tarló fel sincs szántva..szerintetek rozsot meddig nem késő elvetni?
Hát nálunk is várni kell valami jobb időre mert sártenger van mindenhol. Az eső előtt sikerült leszántani és onnan esett vagy 30mm. Ilyen rosz ködös időbe nem tudom mikor lehet rámenni.
Köszi!
Válasz Matyi50 #1463. hozzászólásáraÉn úgy csináltam h ahány méterre volt az utolsó elrepített szem a traktor közepétől, annyi volt munkaszélesség.
Válasz Matyi50 #1463. hozzászólásáraSzél fűggő de én mindíg ugy csinálom hogy 18 m es a szóró és 16-on megyek vele nem is lóg ki meg takar is!
Válasz Matyi50 #1463. hozzászólásárajó szórónál semmit
Akinek szórvavetésben van tapasztalata,ne tartsa magában. Mennyit kell általában átfedést számolni két fogás között,hogy jó legyen a tőszám?
Köszönet!
Válasz Berkó_ #1460. hozzászólásáraAzokról írtam! El voltak azok időbe vetve, csak itt csak júniusban volt akkora annyi eső, hogy ki is keljenek, a 2-4 mm-től esetleg megpattantak és kiszáradtak, így azok újra lettek még vetve, de ami a csont szárazba volt azok a magok elvoltak az esőig a földben.
Válasz kovacs22 #1455. hozzászólásáraDettó, és nem is tudom mikor lesz vágható állapotban a kukorica.
Válasz VMisi #1458. hozzászólására2 hete jártam felétek, Szarvas környékén rengeteg még zöld napraforgót láttam. Mikori vetések lehetnek azok? Én május 10.-n vetettem az utolsót, de már le lett vágva esők előtt, de most meg a búza lesz emiatt későn vetve.
Válasz VMisi #1458. hozzászólásáraIparkodjatok!az előrejelzések szerint jövőhéten szerdától kezdődik az esős évszak