Hírek, agrárhírek, mezőgazdasági hírek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
Az Agroinform Hírek rovatában mindig megtalálod a legfrissebb mezőgazdasági híreket és szakcikkeket. Olvass agrárhíreket gépészet, haszonállat, kertészet, termőföld, gazdaság, pályázat és időjárás témákban.
 • Kukorica barométer

  2013. augusztus 05., hétfő 10:33 Szántóföld Hirdetés

  Érdeklik a hazai kukoricatermesztés hatékonyságának növelési lehetőségei? Szeretné megtudni a leghatékonyabb termesztői fogásokat? Töltse le cikkünkből a Kukorica Barométert, amiből a legfrissebb fajtakísérleti eredményeket is megtudhatja, és még a IV. Kukorica Termésverseny részleteit is megismerheti!

 • II. Hajdúsági Expo - Hajdúsági Nyár 2013

  2013. augusztus 05., hétfő 08:33 Gazdaság Hirdetés

  Hajdúhét, Traktorhúzó Európa Kupa, Ipari, Kereskedelmi és Mezőgazdasági Gépkiállítás és Termékbemutató – vagyis felpezsdül nyáron a Hajdúság! A térség legnagyobb kulturális és mezőgazdasági fesztiválját augusztus 14-19. között rendezik meg Hajdúböszörményben.

 • Deszikkálási akció – Glyfos Dakarral!

  2013. augusztus 05., hétfő 08:25 Szántóföld Hirdetés

  Talán nem minden érintett tudja, hogy már nemcsak légi, hanem hidas traktorral végzett állományszárításánál is kötelező az elsodródás gátló adalék alkalmazása.

 • Gőzgépes szántás és aratóünnep Keszthelyen (+Képek)

  2013. augusztus 04., 19:36 Gépészet

  A keszthelyi Georgikon Majortörténeti Kiállítóhelyén újra felizzottak a száz éves gőzgépek! A látogatók érdekes szántás-bemutatót és Hofherr-féle cséplőgépet is láthattak munka közben. Képes beszámolóval osztozunk az élményben!

 • VI. Traktorverseny, Gazdatalálkozó és Családi Nap - Nagyszokoly (+Képek)

  2013. augusztus 04., 10:22 Gépészet

  Traktoros felvonulással, ügyességi- és gyorsulási versenyekkel, traktor karüsszellel és sok más különleges és szórakoztató programmal telt a VI.Gazdatalálkozó és Családi Nap Nagyszokolyon. A képek magukért beszélnek, remek rendezvény volt!

 • LEMKEN váltvaforgató eke akció!

  2013. augusztus 02., péntek 15:23 Gépészet Hirdetés

  EurOpal, VariOpal függesztett ekék Diamant félig-függesztett ekék Próbálja ki gépeinket!

 • Így aranyat ér a vetőmag: D9 gabonavetőgépek az Amazonen-Werke Kft kínálatában

  2013. augusztus 02., péntek 10:36 Gépészet Hirdetés

  A nyári betakarítási szezon a végéhez közeledik, de a gazdáknak nincs ideje pihenni, néhány hét múlva kezdődik a repcevetés. A repce pedig a leghosszabb tenyészidejű növények közé tartozik és a növény sikeres termesztése érdekében alaposan átgondolt, előre tervezett termesztési stratégiát igényel. A megfelelő tarlókezelés és a talajmunkák...

 • A KRONE megduplázza a silózók gyártási kapacitását

  2013. július 31., szerda 22:05 Gépészet Hirdetés

  Gyors ütemben zajlanak az építési munkálatok a KRONE spellei központjában, ahol október 15-től már a 265 m hosszú és 27 m széles új csarnokban készülnek a BigX gépek.

 • ÚJDONSÁG! Tekintse meg a Busa Bt. legújabb nehéz V-tárcsáját!

  2013. július 31., szerda 21:53 Gépészet Hirdetés

  Alapoktól újragondolt nehéz V-tárcsát fejlesztett az idei évre a Busa Bt., a funkcionalitást, könnyű használhatóságot és a tartósságot szem előtt tartva.

 • Amit a géptámogatáshoz az INTERAT ZRT. hozzátehet!

  2013. július 30., kedd 14:02 Gépészet Hirdetés

  Az augusztus 15-től pályázható géptámogatási lehetőségek sok gazdát ösztönöznek most vásárlásra. Nézzük, miért érdemes az Interat Zrt. termékei mellett dönteni.

 • A huszadik!

  2013. július 30., kedd 10:53 Gazdaság Hirdetés

  Jó visszatekinteni, hiszen ez a kerek szám feltételezi a sikert, ünneplésre, összegzésre, de a jövőbe tekintésre is késztet, kötelez bennünket.

 • A sikeres termés első lépése a biztonságos áttelelés!

  2013. július 30., kedd 08:44 Gazdaság Hirdetés

  Hazánk szántóterületének kb. 40%-át a nyárvégi és őszi vetésű repce és kalászosok foglalják el. E növények vetéséhez a talajmunkákat, a megfelelő magágy elkészítését célszerű időben elvégezni, amit az utóbbi évek szélsőséges száraz vagy éppen csapadékos időjárása gyakran hátráltat. Az optimális vetési időtől való eltérés ugyanis...

 • Technikatörténeti örökségek sorakoztak fel Szarvason

  2013. július 30., kedd 03:03 Gazdaság

  Öreg vasak, nosztalgikus szántóföldi hangulat, káprázatos történetek, megindító sorsok és gépmentési sztorik. Így lehetne röviden jellemezni a hirtelenjében összetrombitált II. Szarvasi Veterángép Találkozót, amire csak úgy jöttek a különlegesebbnél különlegesebb öreg gépek. Mi lett volna akkor, ha még komolyan is gondolják a...

 • Fortuna Bt., ahol újjá születnek az öreg gépmotorok!

  2013. július 29., hétfő 11:05 Gépészet Hirdetés

  A közel négy évtizede főként mezőgazdasági gépek és haszongépjárművek motorfelújítására szakosodott Fortuna Bt. munkapadjain a 600-18 000 cm3-es motorok fordulnak meg leginkább, de emellett teljes szervizeléssel és alkatrészek nagykereskedelmével is foglalkoznak.

 • Almatárolási betegségek? – Itt a megoldás!

  2013. július 29., hétfő 09:58 Kertészet és szőlészet Hirdetés

  A BASF új terméke a Bellis, az első almatárolási betegségek elleni fungicid. Zárókezelésként használva megőrizhetjük a hosszabb időn keresztül tárolt termés piacosságát, minőségét.

 • Megjelent a BASF Növényvédelmi Tippek repcetermesztési különszáma

  2013. július 29., hétfő 08:13 Szántóföld Hirdetés

  A BASF Növényvédelmi Tippek magazin idei negyedik lapszáma a repcetermesztő szakembereknek ad áttekintést a 2013-as év repcevetőmag-palettájáról illetve a repce őszi növényvédelmi kérdéseiről.

 • A klíma felmelegedése miatt a lepkék, madarak északabbra vándorolnak

  2013. július 27., szombat 08:58 Környezetvédelem

  A klíma-felmelegedés egyik látványos jele, hogy a madarak és lepkék északabbra lévő területekre teszik át élőhelyüket.

 • Kiváló magyar görögdinnye fajták a Syngentától! (+ Videó!)

  2013. július 26., péntek 15:02 Kertészet és szőlészet Hirdetés

  A Syngenta Kft. fajta- és technológiai bemutatót tartott a kiváló zamatú görögdinnyék termőterületén, Medgyesegyházán. A szakmai programról érdekes videó-összeállítást is készítettünk!

 • Mi már választottunk permetezőgépet

  2013. július 26., péntek 13:01 Gépészet Hirdetés

  Vitathatatlan tény, hogy az egyik legfontosabb feladat gyümölcs és szőlő ültetvényben a kártevők és kórokozók elleni védelem. Nem elég a növényvédőszerek helyes megválasztása, a permetezőgépek óriási kínálatában is meg kell találjuk a számunkra legmegfelelőbbet.

 • Japán precizitás és minőség - Kubota traktor

  2013. július 26., péntek 10:54 Gépészet Hirdetés

  A Kubota név mára már számtalan területen jelent egyet a kimagasló minőséggel és a legmodernebb műszaki megoldásokkal. A gyár termékei között szerepelnek az ipari dízelmotorok, kommunális és mezőgazdasági traktorok, valamint a magyarországi piac egyik legismertebb szegmense, a professzionális célú fűnyírók és a keskeny nyomtávú szőlészeti...

 • Fáról, fából évről – évre, Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat

  2013. július 26., péntek 10:25 Erdő- és vadgazdálkodás Hirdetés

  Immár ötödik alkalommal nyitja meg kapuit Sopron hagyományteremtő rendezvénye az innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat. 2013-ban is a kiállítók széles körére, kedvező árakra és színes programokra számíthatnak a látogatók, valamint megismerhetik a legújabb faipari technikákat és termékeket.

 • A BASF helytáll 2013. első félévében a kihívásokkal teli üzleti környezetben is

  2013. július 25., csütörtök 15:31 Szántóföld Hirdetés

  A BASF közzétette első féléves üzleti eredményeit, melyet az alábbiakban osztunk meg olvasóinkkal.

 • Hogyan termesszünk hatékonyabban repcét? - DEKALB hibridekkel megmutatjuk!

  2013. július 25., csütörtök 15:29 Szántóföld Hirdetés

  Kétnapos Disztribútor és nagytermelő találkozót tartott a Monsanto Hungária Kft. Sopronban, ahol a szakmai előadások mellett a sikeres repcetermesztésre a gyakorlatban is jó példát mutattak. Videó-összeállítással tudósítunk a jó hangulatú rendezvényről!

 • Címerezés, szarvasmarha nyírás és nyári tábor is a Hód-Mezőgazdánál!

  2013. július 25., csütörtök 13:03 Gazdaság Hirdetés

  Az egyik legrangosabb szakmai kiállításon túl a térség legnagyobb foglalkoztatójaként is ismert Hód-Mezőgazda Zrt. területén a nyári idényben különösen pezseg az élet, hisz ilyenkor - a diákmunkák szezonjában - mintegy napi kétszáz diák címerez a földeken és végez egyéb munkákat a gazdaság területén. Augusztus 5-től pedig az érdeklődők...

 • A talaj aktiválásáról tanít országjáró körútján az AGROBIO (+VIDEO)

  2013. július 24., szerda 16:47 Gazdaság Hirdetés

  Az AGRO.bio a Massey Ferguson és a Väderstad közös országjáró körútján segíti a gazdákat a legeredményesebb termelés elérésében. A biológiai fejlesztéseiről ismert AGRO.bio a kijuttatás optimális megoldását, a BactoFil JET-et mutatja be. Cikkünkben egy kis ízelítőt adunk a gyakorlati bemutatáshoz.

 • Nagyobb területen terem a zamatos és egészséges görögdinnye

  2013. július 24., szerda 14:18 Kertészet és szőlészet Hirdetés

  Drasztikusan csökkent az elmúlt 20 évben a valamikor 10 ezer hektárt is meghaladó dinnye termőterület. A 2011-es mélypont után azonban ismét emelkedik a termelés, a becslések szerint idén 10 százalékkal nagyobb területen, mintegy 5600 hektáron terem zamatos görögdinnye. Ennek csaknem fele Békés megyében, Medgyesegyházán és környékén...

 • Business Superbrands kitüntetés a BASF márkának 2013-ban is - A BASF Hungária ötödször nyeri el az elismerést

  2013. július 23., kedd 15:41 Gazdaság Hirdetés

  A Business Superbrands elismerést olyan hazai márkának ítélhetik meg, amelyek nem közvetlenül a fogyasztókat, hanem vállalkozásokat, szervezeteket szolgálnak ki. A BASF Hungária idén újra a kiválasztottak közé került, így a Business Superbrands 2013 díj büszke tulajdonosa. A Magyarországon kilencedik éve működő Superbrands program mellett...

 • Szeptembertől újra Axiál - Fendt Ösztöndíj

  2013. július 23., kedd 15:21 Gépészet Hirdetés

  Az Axiál Kft. és a Fendt a következő iskolai évre újra kiírja közös ösztöndíját, melyet a tavalyi évben indítottak útjára együttműködésük 10. évfordulója alkalmából.

 • Kyleo – Két hatóanyagot tartalmazó, innovatív tarlóápoló szer (+VIDEO)

  2013. július 23., kedd 14:20 Szántóföld Hirdetés

  A mélyen gyökerező, évelő gyomnövények ellen a nyári tarlókezelés adja a leghatásosabb védekezést. A fenyércirok, tarackbúza és nád a nyár végi, kora őszi időszakban (augusztus vége-szeptember) raktározzák el az átteleléshez szükséges tartalék tápanyagot. A mezei acat és a sövényszulák a nyári virágzás időszakában mutatja a legnagyobb...

 • Vízszennyezés humin anyagokkal

  2013. július 23., kedd 12:07 Környezetvédelem

  A völgyzáró gátak vízgazdálkodásban betöltött szerepe az árvízvédelemben, az ivóvízellátásban, az ipari és mezőgazdasági vízfelhasználásban egyre jobban a figyelem középpontjába kerül.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE


Minden, ami precíziós: KITE Zrt.

Hirdetés

[bezárás x]