Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ 1221 traktor új
- Máktermesztés új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Búza gyomirtása új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Fortschritt E-514 kombájn új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Szója termesztése új
- Meggyes új
Cikkajánló

Elővásárlási jogot kapnak a helyiek – új szabály jön az ingatlanpiacon
Erősebb jogosítványokat kapnak a korábbiaknál a helybéliek és az önkormányzatok.
770 hozzászólás
Pár hét használat után igy néz ki

Válasz Hogel #416. hozzászólásáraVan egy 20 éves ivecóm ilyen eredeti van még rajta.

Válasz .Richard. #417. hozzászólásáraÁramot nem irtam,de ha van 24-es rendszered,majd meglátod.Nem most kezdtem,az majdnem 40 éve volt a kolhozban...
Válasz jozef19 #415. hozzászólásáraAkkor 24 voltnâl ha ugyan annyi az àramerőssèg akko mi olvaszt? 24v?miert?
Válasz máris szomszéd #414. hozzászólásáramert 200 Ft ba sem kerül, azért.
Ilyen kell rá:https://ivecoalkatreszek.hu/termek/Akkumul%C3%A1tor+saru+p%C3%A1r+06%3E++(++-)/31558
Válasz broll79 #412. hozzászólásáraAz nem mindegy,hogy 12 vagy 24.Az akkut drotkefével megtisztitod,a saru belsejét meg reszelövel.A 12 ha kézzel rászoritod is jó,a 24 ha nem szoros,elolad a saru...
Válasz broll79 #412. hozzászólásáraAttól bizony,valószínűleg nem adtak el eleget és ridegebb anyagból öntik.És hidegben ez fokozódik.
Válasz broll79 #412. hozzászólásáraMièrt melegszik?ha ràütöd kèzzel a kupon is megszorul ès jo lenne ha tiszta. Persze akkoe is meg kell huzni accsavart.
Válasz Sk Laci #410. hozzászólásáraAttól???
A régiek évekig birták. Ha nincs rendesen megszorítva, akkor meg nem adja át rendesen az áramot
Válasz csoppika #409. hozzászólásáraUgyanilyet
Válasz broll79 #408. hozzászólásáraTúlhúzod a szorítócsavart.
Válasz broll79 #408. hozzászólásáraMilyent használsz? Én ilyent:
valaki árulja már el nekem, hogy miért törnek el az aksi saruk? Valamelyik 2 hetet se bír ki
Köszönöm a segítséget!
Egyik cella romlott el, kuka a régi. Vettem bele a villanyász javaslatára Toppla 150 AH-st mert a régi is akkora volt.
Egyenlőre működik, és indít rendesen.
Válasz A vasalás témája #397. hozzászólásáraA Lamborghini fórumban kikeresték!Ott megtalálod!
Válasz medikus #403 hozzászólás

Jó van na.
Kamion 530 Ló.
Válasz A vasalás témája #397. hozzászólásáraEz a link lehet hogy segít.
https://translate.google.com/translate?hl=hu&sl=en&u=https://shop.carraro.com/en/carraro-energy-starter-batteries/77-batteria-l5-100ah-800en.html&prev=search
Válasz Gabzso #402. hozzászólásáraTraktor 105 lóval!
Válasz medikus #401. hozzászólásáraNem írta hogy mekkora teherautó a mienk 40t abba ilyen van.(centi szerint be tudja azonosítani)

Válasz Gabzso #400. hozzászólásáraAz hogy Hornet,nem jelenti azt hogy nem lehet 100Ah-s!
Válasz A vasalás témája #397. hozzászólásáraAbban tudok segíteni mert kamionom van,hogy ami most benne van a Hornet az 210 Ah .

Válasz A vasalás témája #397. hozzászólásáraAmekkora a tartóba befér!!Azért gyártottak akkorát!

Válasz A vasalás témája #397. hozzászólásáraAmíg beesik valaki aki tudja, gondoltam ránézek itt
http://www.trattore.it/
de nincs R3 105 benne, lehet te megtalálod a kis vagy nagy tesóját, valahol az Electric... fül alatt vannak az aksik.
Sziasztok!
Kérdésem lenne, egy lamborghini R3-105 gépbe, melyben 4 literes motor van, mekkora AH-s akksi jár?. Vagy mi a minimum?
Ami most benn van teherautó akksi (Hornet) azon nincs rajta az adat.
Köszönettel:
Válasz Sk Laci #392. hozzászólásáraNa ez az.Nekem 12 év után visszakerült az 50-esbe,mert abban is kezdte,nyáron még hibátlanul teljesít.
Két éve vettem egy Optima Red Top-ot 82-be.A nagy mínuszokan is azt mutatta,amit vártam tőle,55 Ah-jával is szuper.Arra leszek kíváncsi,bírja-e 12 évig,mint a Delkor Puma.
Nekem az mtz be 2 Db 100 ah ABS márkájú aksi van 6 éve télen nyáron bent van soha nem vettem ki de nagyon jól hajt!
Válasz Sk Laci #392. hozzászólásáraLehet ez a csel. Monbattal èn is beszoptam'aztàn kilora vettem'ami a leg nehezebb volt. Igy bevàlt.
Válasz .Richard. #391. hozzászólásáraAz a baj, hogy sok "neves" cég engedi a gyatra minőségü árura ráteni a nevüket. Így már lasan mindegy mit vaszel.
Melékesen a kínai Delcor is jól bírja. Nálam 11 év, ismerősömnél 12.-ik évre adta meg magát.
Válasz Sk Laci #390. hozzászólásáraMostani tuti nem birja addig
Válasz Drisa #385. hozzászólásáraNálam mindkét Varta a 12. évét húza, és még mindig gond nélkül indítsák a traktorokat.
Válasz atisgyulai #379. hozzászólásáraNálam a nagyobbik 11 évig ment,és még eladtam!!!!A kisebbik az akkori 18 hónapot nem bírta ki,felrobbant,mert a cella lemezek leszakadoztak az ólomhídról!Annyira el van vékonyítva hogy a cella oldalfalánál 2cm távtartóval szorítja oda a lemezeket a cella falához!így ni!!!
Válasz atisgyulai #386. hozzászólásáraigazából az ólom tisztaságán múlik a java..
ha jól van méretezve az akksi meg amit hajt akkor túl forrónak nem szabad lennie.
habos pikkelyes idegen anyaggal szennyezett szemétből is lehet akksit csinálni de az tényleg nem fogja sokáig bírni..
8-10 év amúgy reális elvárás egy középkategóriás akksitól ha a többi rendben van.
Válasz atisgyulai #379. hozzászólására:) story on

Nehéz ?
Honvédségnél a Krazban nem ez hanem az a kb: 1,5x szélesebb változat volt kettő.
Na az móka volt, ha valamilyen okból lemerült.
Kellet 2 ember a szélére + a sofőr középen és séta a töltő házig ami a hátsó kapun lett volna ~150 méter, de mivel ez kapu sose volt nyitva így körbe ~450 méter ezt az elején kétszer eljátszottam, utána még a körletből is inkább visszamentem megnézni nem-e hagytam rajta az áramtalanítót
Válasz a2457 #383. hozzászólásáraDe szerintem ezek összefüggenek/ befojásolják egymást. Vastag cella terhelésre nehezebben melegszik, nem görbül annyira. És így kevésbé hajlamos leválni róla az ólmos cuccos, és nem képez az alján iszapot. Némelyik akksinak, mire beadja a kulcsot, olyan hullámos az oldala mint a balaton viharban.
Pl. a képen lévő kisebbiknek, pedig az csak 5 éves.
Válasz atisgyulai #384. hozzászólásáraAz sokat kibírt, nálunk a varta csak 4 évet bírt.
Válasz mtz1221 #382. hozzászólásáraA 2012-es évjáratú mtz, már kínai akksikkal jött. Az egyiket már tavaly cserélni kellett benne.

Ocó, kici kínai, ninc gajancija.
Válasz mtz1221 #382. hozzászólásáraa cella vastagság oké hogy jó ha nagy. azzal nincsen baj. de a cella felületnagyságot nem befolyásolja. sem a teret a cella alatt. értem ez alatt, ha a cellából leválló cucc felér a celláig, akkor zárlatos lesz ha vékony lemezből van a cella ha nem.
elektromos szempontból azt zeresse az akksi ha felvan folyton töltve. mechanikai szempontból azt szereti ha jól van rögzítve s nem vibrál.
ha tökéletes nyugalmi állapotban volna egy akksi, és fel volna töltve, akkor technikailag sose tudna tönkremenni.
Válasz atisgyulai #381. hozzászólásáraAz igen
közben rájöttek ha annyi anyagot tesznek bele akkor tönkre mennek.Azért könnyebb a másik.
.Amúgy nekem a gyári aksik az mtz-be 2009-esek 125 Ah-ak. Azok is olyan nehezek mint egy most kapható 180 Ah-os.
Válasz mtz1221 #380. hozzászólásáraIgen. Bele van sütve a dátum.
Válasz atisgyulai #379. hozzászólására2001-es ?
Egy kis érdekesség.

Mindkettő monbat dynamic.
A kiskebb 155ah/1000 A
A nagyobb 154ah/850 A
Csak a nagyobbik 2001-es!!! gyártmányú, és egyedül nem bírtam beemeli a helyére a kombiba.
Válasz halihó #377. hozzászólásáraNyíregyházán tuti
akkumulátort átvétel szabolcsban merre van?
Válasz Claastra. #356. hozzászólásáraCsak 12V találtam nincs 6V sajna Gábor!
Válasz Ares 826 #374. hozzászólásáraIgen, Jász Plasztik
Válasz tri #371. hozzászólásáraEz a JP ez a hazai jász aksira gondoltál?
Válasz tri #371. hozzászólásáraNalunk meg Tornádó néven megy,ha van akciód akkor meg olcsobban ifehozzak házhoz.
Válasz medikus #362. hozzászólásáraNa es ze hol elsz nalunk 2
Válasz dr.T #349. hozzászólásáraAz ister az axiál saját "márkaneve". JP akksikat matricáznak fel. JP-t meg egy-két ezressel lehet olcsóbban venni.