- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Szántóföld árak Magyarországon új
- Minden ami aprítóhenger. új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Aszály új
- Öntözés új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Mezőgazdasági kenőolajok új
- Család és gyerekek új
- Napraforgó-termesztés új
Cikkajánló
Hirdetés
_fill_540x300_0.jpg)
Közös fellépést sürgetnek a V4-ek az ukrán import ellen
A csehországi tanácskozáson a magyar, lengyel, cseh és szlovák agrárkamarák...
608 hozzászólás
Válasz Rabó001 #606. hozzászólásáraKertépítő vállalkozásban dolgozott,napi szinten glifóztak,a ráknak egy nagyon ritka változata alakult ki szegénynél.Valószínüleg a glifótól.
Válasz Rabó001 #606. hozzászólásáraA videó tanulsága alapján kertész volt és hátipermetezővel dolgozott. Azzal juttatta ki a glifozátot is.
Válasz MTZ1221.3 #605. hozzászólásáraÉs mit csinált az illető a glifozattal?
Ez a videó is elég elrettentő.
Én nem vagyok szakértő nem tudom mennyi a valóságtartalma, vagy csak szerencsétlen véletlen, hogy így alakult az élete szegénynek. Csak érdekesség képen tettem be.
Válasz MrPoke #601. hozzászólásáraŐszinte részvétem.
Válasz MTZ1221.3 #594. hozzászólásáraKöszöni szépen jólvan, viszont az adatot pucolta.

Válasz MrPoke #601. hozzászólásáraRészvétem.
Válasz Gumóka #600. hozzászólásáraNem kell meg inni.
Nagyapám kézzel szórta a DDT-t a rizsföldre.
Holnap temetjük 96 éves volt.
Válasz Gumóka #597. hozzászólásáraRemélem a glifozáttal együtt betíltják az alkoholt is. :D
Válasz Gumóka #597. hozzászólásáraNem véletlen adták el a monsantot, a bayer csúnyán belement ebbe a pofonba.
https://www.vg.hu/nemzetkozi-gazdasag/2025/06/glifozat-gyomirto-rakkelto-hatas-vizsgalat
Válasz Szlovákiából #595. hozzászólásáraEz egyenlőre űrkorszaki technika nekünk!
Tavaj voltam ausztriában a biokállítason.
Elraktam valahová a papírját az adapternek amivel a növényfelé nőtt gyomot lekszálják és begyüjtik.
Nemtalálok ilyet sehol.
Nincs véletlenül ilyen valakinek?
https://gepmax.hu/hir/gep-laserweeder-g2-robot-kezeles-mezogazdasag/
Válasz hashtag #591. hozzászólásáraAz acatfoltok kiröhögték. A cég képviselője azt ajánlotta, hogy a legjobb, ha 4 naponta átjárják, mert akkor a pici gyomokat tökéletesen elviszi. Akkor talán a kapálás olcsóbb. Csak legyen ember.
Válasz MTZ1221.3 #593. hozzászólásáraMegj.: 4-es pH-val már a kultúrnövényt is bántja a Pulsar. Erősebb a sárgulás látható rajta.
Illetve javítom, annál a savasságnál közel van a határa a hatóanyag kémiai bomlásának. Nem hiszem, hogy érdemes közelíteni annyira, mivel ott már hatékonyság vesztés is van, ráadásul a kultúrnövény sem örül neki, mely aratáskori súlyban is látszani fog.
Válasz kajszi_71823 #592. hozzászólására4-es pH nagyon nem jo, mivel ott mar kemiailag is bomlik a hatoanyag.
Válasz MrPoke #590. hozzászólásáraHová állítod a gyomirtó PH-jat? Pulsarnak a kepviselő 4-5 közé ajánlotta.
Válasz Szlovákiából #589. hozzászólásáraEzt tudom, de gondolom a gyökeret nem viszi el, a makacsabb dolgok kihajtanak.
Válasz termelo #575. hozzászólásáraeste kell fújni, PH beállítás, és Trend 1l/1000l, erős a viasz rétege.
Válasz hashtag #588. hozzászólásáraNem forró vizet használnak, hanem gázégőt.
ENVO-DAN cég gyártja a biotermelőknek.
https://www.youtube.com/watch?v=bsP6gk1hsf4&list=PLJj2V4swuO7hEfP_x2X6lOWpQtwWJL7f4&index=1
Válasz mtz1221 #587. hozzászólásáraMármint az ecetest?
Persze nem úgy hogy totál gyomszőnyeg van, hanem csak ilyen ritkább gyomállományban.
Amúgy ez a forróvíz is jó lenne, elképzeltem hogy húzod a nagy permetezőt, fém tartàlyost, alatta a fűtés, zubog a víz, aztàn olyan belógócsövek lennének mint a tràgyalének, aztàn ahol a kamera kifigyelte a gazt, ott jól megborítja vele, hogy a töve is kifőjön
Válasz hashtag #586. hozzászólásáraEzt kipróbálom, nem kellene legalább félni tőle hogy benyelek belőle. Vanaki naftát használ, de én azt ki nem fújom a földre.
Válasz mtz1221 #585. hozzászólásáraAz ai azt mondta, hogy ez lehet még jó: 1 liter 20%-os ecet + 2-3 evőkanàl só, egy evőkanàl mosogatószer. Víz nélkül.

Mondom azigen
De persze csak foltkezelésre, nem arra hogy hektárokat telibenyomjàl
Glifó mentes lehet még (kicsiben) a disznóperzselővel leégetés, vagy a forró vízzel meglocsolás, köves utak mentén, járdarepedésekben.
Válasz mocsencsi1 #582. hozzászólásáraAbban az árokban ahol elkezdtem 3 éve, csak itt ott volt már az idén. Habár tiszta sokban voltam tavaly a helyi közösségnek nem sikerült a totál a bevezető fás úton. Kérdezték mivel csináltam, majd ök is azzal. Marhák megeresztették a tűzoltóautót és sétált utánna egy 20on éves ott dolgozó maszka meg minden nélkül es abálta az út szélét egy sterimo pisztollyal. Hetekig nem aludtam, azt hittem bepusztul.
Válasz mocsencsi1 #582. hozzászólásáraMert az ecetsav nagyon gyenge sav, ez más.
Válasz termelo #581. hozzászólásáraTehén pisit.A hídlás végén van ciszterna onnan vedrezem,300 l víz + 30 l ez,volt már hogy vegyszer nélkül csináltam , akkor 50l kell belőle,de a gyökereket-rizómákat magában nem viszi el teljesen,jobb ha totálozó is van 2l/FIGARO,BOOM EFFEKT,GLIFOZÁT,GLIALKA,MEDALLON PRÉMIUM/,ami éppen van.
Válasz mtz1221 #579. hozzászólásáraÉn a tizszeres hígítású ipari ecetsavnál kötöttem ki ns 20/ ammonsulfát/ és kálisóval megbolondítva a szőlőben, három év után egy nagy porcsin mező lett a folyandár mezőből, na az volt a luk.Innét a prodzsek megfeneklett.
Válasz szelindi1965 #580. hozzászólásáraTe mit értesz csurgalékvíz alatt?
Válasz termelo #572. hozzászólásáraVastag a bőr a pofáján,ki kell nyitni a pórusait mikor 8-9-es az UV csurgalékvízzel,10% már elég a GLIFO-t lecsökkentheted 2l-re is.
Válasz termelo #578. hozzászólására5-6 nap. De mondom én kis permetezővel használom árkok, és épületek tövénél. Totál sokszor márciusban nem hatott, akkor próbáltam meg ezt mérgemben.
Válasz mtz1221 #576. hozzászólásáraMennyire gyorsan 6?
Válasz termelo #575. hozzászólásáraFene se tudja, lehet hogy rezisztens.
Felénk azóta nem olyan komoly gond az acat, hogy ecsetpázsittal fertőződött a határ (egy gazdatárs nem veszi komolyan a kötelezettségeit). Akkor pár évig Genius WG-vel kellett gyomirtani a búzát, az meg viszi az acatot rizómástól. Így rendesen kiritkult.
Foltokban most is kijött a napraforgóban, de a fél adag expressz is betette neki a kaput.
Válasz termelo #573. hozzászólására2 decit raktam a 10 liter vizbe, de vitt mindent
. Ez a háztartási sósav volt.
https://elakolije.rs/1002232/proizvod/sona-kiselina-panonija-1l
Válasz Praetor #574. hozzászólásáraCsak az acat, 200 liter víz volt de valójában a foltoknál rányomtam a + százalékot is de már nem tudom mennyire azt hiszem 30%-ig engedi max
Válasz termelo #572. hozzászólásáraCsak az acat, vagy más gyom is? Vízmennyiség?
Válasz mtz1221 #567. hozzászólásáraMennyire kell hígítani? Ezen gondolkozom én is. Permetezőt nem bántja?
Válasz MrPoke #571. hozzászólásáraHát én jártam úgy, hogy 2x3 litert kiröhögött az acat de fogalmam sincs miért.
Ötlet?
Válasz JD 4630 #570. hozzászólásáraEz nem igaz. Teljesen ki tudom írtani.
Szerintem a GMO-s táblákra senki sem keres más megoldást, ha ez működik... Persze a rezisztencia ott is kezd gond lenni.
De egy Acatot, vaddohányt, nádat nem fogsz mással eltakarítani.
Válasz MrPoke #569. hozzászólásáraOtt, ahonnan ezek a fejlesztések jönnek, már a glifo sem ér sokat magában, pont azért keresnek nem vegyszeres megoldást a kiváltására.
Amúgy meg a glifoval sem tudod 100%ban kiírtani, legfeljebb gyéríteni, de elég 1-2 év és újból rengeteg van ha nem figyelsz.
Válasz JD 4630 #568. hozzászólásáraAz csak parasztvakítás.... Évelőt, rizómás növényeket az sem viszi....
Válasz MrPoke #557. hozzászólásáraKözterületen forró habos módszer van pl., ami már most elterjedt.
Szántóföldön a termikus és a lézer és az áram.
Válasz MrPoke #562. hozzászólásáraSósav. az árkokat azzal fújom az utcán, jobb mint a totál.
Válasz termelo #563. hozzászólásáraHát biztos nem a vegyszertől.
A Glyfosat maga potencionálisan rákkeltő. A bomlás terméke pedig nem az.
Vízben ki sem lehet mutatni hiszen igen gyors a bomlási ideje....
Válasz termelo #563. hozzászólásáraEzt így nem lehet kijelenteni, illetve ki lehet, csak alapja nem sok van. Alap hogy minden ötödik ember rákban hal meg a Földön. Ez Csernobil előtt is így volt (mert azt is szokták okolni) meg szerintem a glifozat feltalálása előtt is.
Válasz termelo #563. hozzászólására1000 dologtól az lehet valaki
Érdekes amúgy, hogy számtalan kutatás után is vitatott ez az ügy, valaki szereint nincs rá bizonyíték, van aki meg annyit tudott leírni, hogy valószínűleg rákleltő.
Ezzel szemben például, a dohányfüstben 70 bizonyítottan ràkkeltő anyag van, és a daganatos halálozásoknak a 30%-a összefüggéseben van vele, mégis boldogan szívják az emberek, sőt állami monopólium lett az árúsítása. Szóval nehéz ilyen alapon megitèlni, de az biztos, hogy egy zárt kabin, és egy szenes szűrő nem árt, ha már fújkàlja az ember. Mármint az összes vegyszert…
Amúgy megértem hogy a nagy gyártók kiszállnak belőle, mert fillérekért előállítjàk bármelyik indiai lebújban, alig van haszon rajta.
Válasz MrPoke #562. hozzászólásáraIlyen értelemben nincs alternatívája de ha végig gondolod simán lehetne ha lenne rá gyártói szándék és persze EU-s engedély.

Amúgy már én is kezdek parázni ezen mert megint rákos lett egy kolléga…
Válasz termelo #560. hozzászólásáraDe akkor nem alternatívája a totálisnak.
Nekem olyan kell ami az évelő gyomokat, fenyércirok stb elviszi.
Továbbra is Glyfozat alternatíváját...
Válasz termelo #560. hozzászólásáraNem. Csak a leg költséghatékonyabb megoldást keresem.
Válasz Zoli1437 #559. hozzászólásáraAz nekem nem baj, te ökos vagy?
Válasz termelo #558. hozzászólásáraA gyökeret nem teszi tönkre. Virágzó parlagfűnél 1 hét és kicsiben újra virágzik.
Kb. mint a kaszálás vagy zúzás olyan a hatása.
Szerintem ennél tarlón jobb a tárcsa és olcsóbb is.