Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Amazone gabonavetőgép keresés új
- Földbérleti díj új
- Talajmegújító Mezőgazdaság új
- Mezőgazdasági traktorgumi új
- Mezőgazdasági támogatások, agrárpályázatok új
- Grubber új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Massey Ferguson traktorok új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
Cikkajánló
_fill_540x300_0.jpg)
Újabb árhullám az uniós mezőgazdaságban – meglepő adatok érkeztek a második negyedévből
Jelentős ármozgások jellemezték a piacot – a magyar gazdák is érzik a költségek...
615 hozzászólás
Válasz Zoli1437 #614. hozzászólásáraA vetemények voltak szebbek nem a gyom. A gyom visszaszorult.
A félreértések elkerülése végett.
Válasz $HMP$ #609. hozzászólásáraSzerintem nincs. Tavaly fújtam évelőkre konyhakertben. Idén szebbek voltak mint előtte. Nem ez miatt, hanem mert intenzívebben lettek locsolva.
Láttam olyan kukoricát ahol kijött a fenyércirok. Lefújták a kukoricával együtt és mindjárt újra vetették. Az új vetést sem bántotta.
Válasz MTZ1221.3 #605. hozzászólásáraÉvezredek és állítolagos evolúciónk során keveset talákoztunk vele, megvoltunk nélküle.
Azt kilehet jelenteni, hogy nem hasznàl.
Ellenben árt!
A lobbi érdeke az elhalgatás.
Pénz, pénz, pénz.
Pont ezért nemhiszek a notill és mintillben.
Építed a talajt közben mérgezzük vele.
Válasz Sanyiii70 #610. hozzászólásáraHa ki akarod szárítani inkább szájával felfelé tedd szerintem.
A sima betont amúgy bármilyen vegyszer szét tudja marni.
Válasz Szlovákiából #589. hozzászólásáraAz klíma semleges?
Levettem a kupakot és fejreállítottam az udvaron egy 20 literes glifozátos kannát, hogy kiszáradjon.
Lehet, hogy nem volt kiöblítve, mert ami kifolyt belőle 1-2 cl, lyukat mart a betonba.
Ilyet még nem láttam.
Jövő évi veteményre van hatása a glifónak vagy nincs?
Zöldségre krumplira mondjuk...
Olvasni látni hallani mindent...
Válasz Rabó001 #606. hozzászólásáraKertépítő vállalkozásban dolgozott,napi szinten glifóztak,a ráknak egy nagyon ritka változata alakult ki szegénynél.Valószínüleg a glifótól.
Válasz Rabó001 #606. hozzászólásáraA videó tanulsága alapján kertész volt és hátipermetezővel dolgozott. Azzal juttatta ki a glifozátot is.
Válasz MTZ1221.3 #605. hozzászólásáraÉs mit csinált az illető a glifozattal?
Ez a videó is elég elrettentő.
Én nem vagyok szakértő nem tudom mennyi a valóságtartalma, vagy csak szerencsétlen véletlen, hogy így alakult az élete szegénynek. Csak érdekesség képen tettem be.
Válasz MrPoke #601. hozzászólásáraŐszinte részvétem.
Válasz MTZ1221.3 #594. hozzászólásáraKöszöni szépen jólvan, viszont az adatot pucolta.

Válasz MrPoke #601. hozzászólásáraRészvétem.
Válasz Gumóka #600. hozzászólásáraNem kell meg inni.
Nagyapám kézzel szórta a DDT-t a rizsföldre.
Holnap temetjük 96 éves volt.
Válasz Gumóka #597. hozzászólásáraRemélem a glifozáttal együtt betíltják az alkoholt is. :D
Válasz Gumóka #597. hozzászólásáraNem véletlen adták el a monsantot, a bayer csúnyán belement ebbe a pofonba.
https://www.vg.hu/nemzetkozi-gazdasag/2025/06/glifozat-gyomirto-rakkelto-hatas-vizsgalat
Válasz Szlovákiából #595. hozzászólásáraEz egyenlőre űrkorszaki technika nekünk!
Tavaj voltam ausztriában a biokállítason.
Elraktam valahová a papírját az adapternek amivel a növényfelé nőtt gyomot lekszálják és begyüjtik.
Nemtalálok ilyet sehol.
Nincs véletlenül ilyen valakinek?
https://gepmax.hu/hir/gep-laserweeder-g2-robot-kezeles-mezogazdasag/
Válasz hashtag #591. hozzászólásáraAz acatfoltok kiröhögték. A cég képviselője azt ajánlotta, hogy a legjobb, ha 4 naponta átjárják, mert akkor a pici gyomokat tökéletesen elviszi. Akkor talán a kapálás olcsóbb. Csak legyen ember.
Válasz MTZ1221.3 #593. hozzászólásáraMegj.: 4-es pH-val már a kultúrnövényt is bántja a Pulsar. Erősebb a sárgulás látható rajta.
Illetve javítom, annál a savasságnál közel van a határa a hatóanyag kémiai bomlásának. Nem hiszem, hogy érdemes közelíteni annyira, mivel ott már hatékonyság vesztés is van, ráadásul a kultúrnövény sem örül neki, mely aratáskori súlyban is látszani fog.
Válasz kajszi_71823 #592. hozzászólására4-es pH nagyon nem jo, mivel ott mar kemiailag is bomlik a hatoanyag.
Válasz MrPoke #590. hozzászólásáraHová állítod a gyomirtó PH-jat? Pulsarnak a kepviselő 4-5 közé ajánlotta.
Válasz Szlovákiából #589. hozzászólásáraEzt tudom, de gondolom a gyökeret nem viszi el, a makacsabb dolgok kihajtanak.
Válasz termelo #575. hozzászólásáraeste kell fújni, PH beállítás, és Trend 1l/1000l, erős a viasz rétege.
Válasz hashtag #588. hozzászólásáraNem forró vizet használnak, hanem gázégőt.
ENVO-DAN cég gyártja a biotermelőknek.
https://www.youtube.com/watch?v=bsP6gk1hsf4&list=PLJj2V4swuO7hEfP_x2X6lOWpQtwWJL7f4&index=1
Válasz mtz1221 #587. hozzászólásáraMármint az ecetest?
Persze nem úgy hogy totál gyomszőnyeg van, hanem csak ilyen ritkább gyomállományban.
Amúgy ez a forróvíz is jó lenne, elképzeltem hogy húzod a nagy permetezőt, fém tartàlyost, alatta a fűtés, zubog a víz, aztàn olyan belógócsövek lennének mint a tràgyalének, aztàn ahol a kamera kifigyelte a gazt, ott jól megborítja vele, hogy a töve is kifőjön
Válasz hashtag #586. hozzászólásáraEzt kipróbálom, nem kellene legalább félni tőle hogy benyelek belőle. Vanaki naftát használ, de én azt ki nem fújom a földre.
Válasz mtz1221 #585. hozzászólásáraAz ai azt mondta, hogy ez lehet még jó: 1 liter 20%-os ecet + 2-3 evőkanàl só, egy evőkanàl mosogatószer. Víz nélkül.

Mondom azigen
De persze csak foltkezelésre, nem arra hogy hektárokat telibenyomjàl
Glifó mentes lehet még (kicsiben) a disznóperzselővel leégetés, vagy a forró vízzel meglocsolás, köves utak mentén, járdarepedésekben.
Válasz mocsencsi1 #582. hozzászólásáraAbban az árokban ahol elkezdtem 3 éve, csak itt ott volt már az idén. Habár tiszta sokban voltam tavaly a helyi közösségnek nem sikerült a totál a bevezető fás úton. Kérdezték mivel csináltam, majd ök is azzal. Marhák megeresztették a tűzoltóautót és sétált utánna egy 20on éves ott dolgozó maszka meg minden nélkül es abálta az út szélét egy sterimo pisztollyal. Hetekig nem aludtam, azt hittem bepusztul.
Válasz mocsencsi1 #582. hozzászólásáraMert az ecetsav nagyon gyenge sav, ez más.
Válasz termelo #581. hozzászólásáraTehén pisit.A hídlás végén van ciszterna onnan vedrezem,300 l víz + 30 l ez,volt már hogy vegyszer nélkül csináltam , akkor 50l kell belőle,de a gyökereket-rizómákat magában nem viszi el teljesen,jobb ha totálozó is van 2l/FIGARO,BOOM EFFEKT,GLIFOZÁT,GLIALKA,MEDALLON PRÉMIUM/,ami éppen van.
Válasz mtz1221 #579. hozzászólásáraÉn a tizszeres hígítású ipari ecetsavnál kötöttem ki ns 20/ ammonsulfát/ és kálisóval megbolondítva a szőlőben, három év után egy nagy porcsin mező lett a folyandár mezőből, na az volt a luk.Innét a prodzsek megfeneklett.
Válasz szelindi1965 #580. hozzászólásáraTe mit értesz csurgalékvíz alatt?
Válasz termelo #572. hozzászólásáraVastag a bőr a pofáján,ki kell nyitni a pórusait mikor 8-9-es az UV csurgalékvízzel,10% már elég a GLIFO-t lecsökkentheted 2l-re is.
Válasz termelo #578. hozzászólására5-6 nap. De mondom én kis permetezővel használom árkok, és épületek tövénél. Totál sokszor márciusban nem hatott, akkor próbáltam meg ezt mérgemben.
Válasz mtz1221 #576. hozzászólásáraMennyire gyorsan 6?
Válasz termelo #575. hozzászólásáraFene se tudja, lehet hogy rezisztens.
Felénk azóta nem olyan komoly gond az acat, hogy ecsetpázsittal fertőződött a határ (egy gazdatárs nem veszi komolyan a kötelezettségeit). Akkor pár évig Genius WG-vel kellett gyomirtani a búzát, az meg viszi az acatot rizómástól. Így rendesen kiritkult.
Foltokban most is kijött a napraforgóban, de a fél adag expressz is betette neki a kaput.
Válasz termelo #573. hozzászólására2 decit raktam a 10 liter vizbe, de vitt mindent
. Ez a háztartási sósav volt.
https://elakolije.rs/1002232/proizvod/sona-kiselina-panonija-1l
Válasz Praetor #574. hozzászólásáraCsak az acat, 200 liter víz volt de valójában a foltoknál rányomtam a + százalékot is de már nem tudom mennyire azt hiszem 30%-ig engedi max
Válasz termelo #572. hozzászólásáraCsak az acat, vagy más gyom is? Vízmennyiség?
Válasz mtz1221 #567. hozzászólásáraMennyire kell hígítani? Ezen gondolkozom én is. Permetezőt nem bántja?
Válasz MrPoke #571. hozzászólásáraHát én jártam úgy, hogy 2x3 litert kiröhögött az acat de fogalmam sincs miért.
Ötlet?
Válasz JD 4630 #570. hozzászólásáraEz nem igaz. Teljesen ki tudom írtani.
Szerintem a GMO-s táblákra senki sem keres más megoldást, ha ez működik... Persze a rezisztencia ott is kezd gond lenni.
De egy Acatot, vaddohányt, nádat nem fogsz mással eltakarítani.
Válasz MrPoke #569. hozzászólásáraOtt, ahonnan ezek a fejlesztések jönnek, már a glifo sem ér sokat magában, pont azért keresnek nem vegyszeres megoldást a kiváltására.
Amúgy meg a glifoval sem tudod 100%ban kiírtani, legfeljebb gyéríteni, de elég 1-2 év és újból rengeteg van ha nem figyelsz.
Válasz JD 4630 #568. hozzászólásáraAz csak parasztvakítás.... Évelőt, rizómás növényeket az sem viszi....
Válasz MrPoke #557. hozzászólásáraKözterületen forró habos módszer van pl., ami már most elterjedt.
Szántóföldön a termikus és a lézer és az áram.
Válasz MrPoke #562. hozzászólásáraSósav. az árkokat azzal fújom az utcán, jobb mint a totál.
Válasz termelo #563. hozzászólásáraHát biztos nem a vegyszertől.
A Glyfosat maga potencionálisan rákkeltő. A bomlás terméke pedig nem az.
Vízben ki sem lehet mutatni hiszen igen gyors a bomlási ideje....