Mezőgazdasági gép és gépészet hírek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
Érdekelnek a legújabb traktorok, mezőgazdasági gépek és nagyhaszon gépjárművek? Gépészet rovatunkban megismerheted a legújabb fejlesztéseket, megoldásokat a mezőgazdasági géppiacon.
Kombájnbemutató és aratási körkép

Kombájnbemutató és aratási körkép

2018. július 14., szombat 09:00 Gépészet

Gépészet rovatunk heti témáiban továbbra is az arató-, cséplőgépek voltak a fókuszban, de olvashattak a kisgazdák és a nagy bérvállalkozók gépeiről is.

 • Sok múlhat az adapteren! – Időt és pénzt spórolhat aratás közben

  2018. július 13., péntek 15:54 Gépészet Hirdetés

  Rövidülnek a betakarításra alkalmas időszakok, nincs idő leállásra, javításra, bíbelődésre!

 • Komoly díjjal ismerték el a John Deere kombájnjait

  2018. július 13., péntek 15:03 Gépészet

  A Mezőgazdasági és Biológiai Mérnökök Amerikai Társasága és a Gépgyártók Egyesülete a John Deere S700-as sorozatú kombájnját az egyik legjobbnak ismerte el azon 50 termék közül, amelyek ez év elején AE50 díjat kaptak. Az első alkalommal odaítélt JB Davidson díjjal a John Deere fejlesztését ismerték el a 2018. évi Commodity Classic...

 • Gépek, amelyeket a kisgazdák igényeire szabtak

  2018. július 11., szerda 14:18 Gépészet Hirdetés

  Kis gépekben nagy siker

 • Szemenkénti búzavetés – már Magyarországon is! (+Videó!)

  2018. július 11., szerda 13:22 Gépészet

  A búza szemenkénti vetése jelenleg kizárólag a HORSCH legújabb fejlesztésű vetőgépével lehetséges. Mezőhegyesen megfigyelhettük a vetési technológiák közti különbséget.

 • Aratási körkép CASE IH kombájnokkal

  2018. július 11., szerda 12:16 Gépészet

  Az Agro-Békés Kft. Case IH specialista körútján ott van az Agroinform.hu is. Több helyszínen is láthatjuk a Case IH kombájnokat aratás közben, miközben mindent megtudhatunk a bemutatott modellekről. Cikkünk folyamatosan frissül!

 • A CLAAS gépek csak aratáson kívül pihenhetnek!

  2018. július 11., szerda 09:59 Gépészet Hirdetés

  A CLAAS ORIGINAL hosszú élettartamú alkatrészekkel üzemeltetett gépek kisebb eséllyel hibásodnak meg, és az állásidő is lerövidül.

 • A Horsch farmot nyit az USA-ban

  2018. július 10., kedd 14:37 Gépészet

  A Hosch harmadik bemutató gazdaságát nyitja meg, mely ezúttal Németország és a Cseh Köztársaság után az Amerikai Egyesült Államokban, Illinois államban fog működni.

 • Nagy traktorok 250 lóerő felett

  2018. július 08., 10:00 Gépészet

  Múlt hét végén a használt traktorok kínálatában néztünk szét, kicsiből, nagyból válogatva 45 lóerő felett. Ezúttal 250 lóerő felett böngésztünk a nehézuniverzális traktorok apróhirdetései között.

Döntősök, robotok és a betakarítás gépei

Döntősök, robotok és a betakarítás gépei

2018. július 07., szombat 09:00 Gépészet

A nyári betakarítási hajrá kellős közepén végre úgy-ahogy az időjárás is kedvez a munkának! Gépészet rovatunk témái is zömmel a nyári munkák gépeit vették górcső alá, de beszámoltunk a „2019 Év traktora” döntőseinek csapatáról és robotizált művelésről is többek között.

Hogyan csökkentsük a veszteségeket a megdőlt gabona betakarításakor?

Hogyan csökkentsük a veszteségeket a megdőlt gabona betakarításakor?

2018. július 04., szerda 11:40 Gépészet

Az elég viharosra sikerült, többször felhőszakadásokkal tarkított nyári időjárásnak köszönhetően sok gabonatáblán megdőlt termény betakarításával kell megbirkóznia a gépeknek a következő napokban.

Talajlazítót keres? Akkor ezt el kell olvasnia! (+Videó)

Talajlazítót keres? Akkor ezt el kell olvasnia! (+Videó)

2018. július 03., kedd 08:24 Gépészet Hirdetés

A talajlazítás fontosságát nem lehet elégszer kihangsúlyozni, a megfelelő időben és módon végzett lazítás látványos eredményeket hozhat a termelésben.

A kisbálázó még nem ment ki teljesen a divatból

A kisbálázó még nem ment ki teljesen a divatból

2018. július 02., hétfő 14:00 Gépészet

A kisbálázók alkalmazása a szálastakarmányok és a szalma betakarításában egészen a '80-as évek elejéig meghatározó volt, ezek után viszont hatalmas technikai fejlődésen ment keresztül a bálázásos technológia.

Ne égjen és ne ütközzön a kombájn

Ne égjen és ne ütközzön a kombájn

2018. június 30., szombat 09:00 Gépészet

Ezen a héten Gépészet rovatunkban kasza- és ekeújdonságok mellett foglalkoztunk a kombájnok tűzvédelmével, illetve biztonságos közlekedésével, de javítási tanácsokat is közzétettünk a csavarkötések oldásának témájában, továbbá a speciális MTZ traktorok világába is kitérőt tettünk.

 • A kombájn az erősebb! Türelmet kérünk az utakon!

  2018. június 29., péntek 12:22 Gépészet

  Péter, Pál napján az aratás kezdetét veszi a néphagyomány szerint. A gyakorlatban már egy hónapja tart a betakarítás – a sofőrök pedig türelmetlenül, meggondolatlan manőverekkel kerülgetik a kombájnokat és pótkocsis traktorokat az utakon.

 • Speciális Belarus MTZ traktorok a múltból

  2018. június 29., péntek 09:00 Gépészet

  Az MTZ traktor hazánkban a meghatározó alakja napjainkban traktorállománynak is. Azon, hogy ez az elmúlt rendszer egykori politikai, illetve gazdasági elkötelezettségének is köszönhető, most lehetne hosszas vitákat folytatni, de azt, hogy népszerűsége még most is töretlen, önmagában csak ennek a számlájára írni nem lehet.

 • Szabad mozgású új frontkasza, jobb talajkövetéssel!

  2018. június 28., csütörtök 16:20 Gépészet

  A CLAAS innovatív DISCO MOVE frontkasza konstrukciója 1000 milliméteres szabad mozgást tesz lehetővé, a traktor fronthidraulikájától függetlenül, a kaszasín optimális talajkövetése érdekében.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE


Minden, ami precíziós: KITE Zrt.

Hirdetés

[bezárás x]