Gázolaj árak 627 Ft Benzin árak 606 Ft EUR 394.79 Ft USD 367.51 Ft CHF 412.03 Ft GBP 466.42 Ft

Fórum

Becenév: BélaNB
Csatlakozott: 2016-01-04 22:20:09
Utolsó belépés: 2024-04-21 15:01:26
Fórum hozzászólás: 202

Fórumhozzászólásai

Előzmény: Tézé #2758 hozzászólása


Nekem nemrég azt mondta egy ügyvéd, hogy hiába vagyok többségi tulaj (50 százalék fölött), a többinek akkor is alá kell irni, hogy elfogadja, hogy a terület melyik része lesz az enyém. (Illetve ha nem veszi át a hivatalos levelet amiben megkeressük, akkor belegyezettnek kell tekinteni.)

Kellemes Ünnepeket Mindenkinek. Érdeklődni szeretnék, hogy megkeresett egy nagy cég, hogy megvennék vagy bérbevennék a mellettük található területemet. Esetleg került valaki hasonló helyzetbe, mire érdemes figyelni, ilyen nagy multikkal való adás vétel, vagy bérbeadás kapcsán? Csak annyit mondtak, hogy bővítenék a gyárat.

Üdv. Van egy legelőm egy halastó mellett és a tó felőli részén sokszor áll a viz, gondoltam kéne oda egy kis árok, talán segítene valamennyit, van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban, hogy képes "odahúzni" a vizet? Illetve az ember a saját földjén csinálhat árkot, minden engedély nélkül? Illetve mi lehet a legolcsóbb megoldás ilyen árok ásásra. Előre is köszönöm az építő jellegű válaszokat.

Üdv, Szeretném megkérdezni, hogy a képen látható ábrán az alsó két vonórész távolsága 50-es mtz-hez megfelelő lesz-e? Illetve a csapok vastagságának 23 mm megfelelő-e? Köszönöm.alsovonoresz

Köszönöm a válaszokat. Erősítettem is rajta.

Üdv, szeretném megkérdezni, hogy a képen látható 3. pont méretekbe az általánosan MTZ-hez használt támasztó orsó befér-e? Ha esetleg nem, akkor kaphatnék méreteket ami biztos, hogy jó. Köszönöm. harmadikpont

Tisztelt Fórumozók.
Vásárolok 3 hektár alatti állami főldet, komoly 3500 négyzetmétert. Lejárt a kifüggesztés és érdeklődőm, hogy aki vett már, mi volt a kővetkező lépés és kb mennyi idő?

Előzmény: D. Csaba(Quercus) #533 hozzászólása


Köszönöm.

Sziasztok.
Szeretnék írni egy erdőterv módosítási kérelmet egy kis égeresre és érdekelne, hogy az égert lehet sarjról nevelni? Mert akkor megpróbálnám azt írni erdősítési módnak, talán az a legolcsóbb és legkönnyebb. smile smile Vagy mi a véleményetek, ha az ember nem akar a felújítással foglalkozni, érdemesebb csak szálalni? Köszönöm.

Üdv. Létezhet, hogy az illetékes földhivatal, a vírushelyzetre hivatkozva nem fogadja be a osztatlan megosztásával kapcsolatos papírokat?

Előzmény: GREVEN #3973 hozzászólása


Szia, szerintem ezek minden erdőnél eltérőek és az ország különböző pontjain másak az árak. Ezért nehéz pontos infót adni. Amikkel találkozok, letermelés 4000-6000 ft/erdei köb. Tuskózás, a gép órabére 10.000 ft/óra-tól felfelé. Telepítés a csemete ára 60-120 ft között plusz gödörfúrás amire egyszer kértem árajánlatot 500 ft/gödör körül volt, ha jól emlékszem. (ezért is ültetek csak akkora csemetéket amiket ékásóval el lehet ültetni.) Nyárfára kaptam vételi ajánlatot 5000 ft/erdei köb plusz ugye a kitermelés. Hogy mit érdemes telepíteni azt a terület mondja meg, talaj feltárás kell, ha precízek akarunk lenni. Én ahová csak lehet akácot rakok. És még nem számoltad az altalaj lazítást esetleg szántást. smile cowboy Ha üzemtervezett akkor ugye ott megvan hogy mit lehet ültetni, ha nem azt akarsz akkor kérvényezni kell aztán vagy megengedik vagy nem.

Üdv az Uraknak. Mi van akkor, ha az osztatlanba ilyen 200 négyzetméterek vannak a tulajdonos társaknak és még özvegyi jog is van reá? Akkor bekebelezhető? Mondjuk például nálam: 3 hektár szántó, abból 2 hektár az enyém és a maradékon osztozik 15 tulaj. Köszönöm.

Aki 4 hengeres Mtz vásárlásán gondolkodik még ne törje fel a malacperselyt, itt lassan lehet licitálni egy szinte új példányra: Itt a link
Ez nem úgy néz ki, mint ami felszántotta fél ukrajnát...de majd az új tulajnál! smile pimp

Ebben a videóban 27 km/h-val húzza a tárcsát:

Előzmény: erdifefe #4564 hozzászólása


Szerintem talajmunkára nehézkes, mert 3 pont nélkül nehéz bármit is csatlakoztatni. Illetve, ha meglátnák a határba, kb. mindenki meg- illetve leszólná vagy egyszerűen h.lyének nézné. De nálunk is használnak/tak teherautókat mezőgazdasági munkára, pl: ifa A traktor ugyebár nagyon univerzális, illetve jöhet domb meg egy kis sár akkor is tud dolgozni, a "mezőgazdasági teherautó" meg szerintem, csak optimális körülmények között. Meg hát a John Dér az csak Dzsondér. smile lol

Előzmény: _NB_ #4538 hozzászólása


A "hanyatló" nyugaton is gondolkodnak ám hasonlóban:

Előzmény: konyagina11 #1738 hozzászólása


Ne higyj ilyen kalkulátoroknak, ha eladni akarod és nem sürgős a pénz a maximumra kell törekedni, hirdesd meg az agroinformon 4 milió per hektár áron sose lehet tudni, és engedni még mindig lehet. Aki olcsón akar venni az vegyen mástól földet, ez nem olyan, mint sok minden más, hogy annyit gyártunk és veszünk belőle amennyit csak akarunk. Lehet egy szomszédnak vagy, helyi feltörekvő földművesnek aranyat ér. smile aikido

Üdv az Uraknak, nézegettem itt a napokban a fiatal akácosaimat és látom, hogy amit 20 centisre visszavágott csemeteként ültettem, 3 évesen mellmagasságban 10 cm átmérőjű. Ez sima csemete semmi extra, 14 ft volt darabja, két évig volt közte vágva a fű meg egyszer lett metszve. Nem mind ilyen vastag, de sok van közte. Nektek mi volt a legnagyobb növés amit produkált az akác? Talaj előkészítés itt nulla volt, annyi, hogy a fű le lett vágva és kész, ékásóval ment a csemete a beton kemény földbe. Illetve nemes nyár ültetésnél a 2.5 méter sortáv az kevés? 3 méter tőtávval. Így lenne jó közte a sorközöket kaszálni.

Előzmény: Sk Laci #3810 hozzászólása


Szerintem van direkt erdészeti nehéz tárcsa ami ilyenekre jó.

Üdv. Szerintem jól írta a kérdező. Az egész helyrajzi szám 91.8522 hektár. Ebből a párja része: 8800/5810210. Csak az 1/1 dolog felesleges illetve megtévesztő az írásában. Így már kiszámolható a párja tulajdonrésze, a 91.8522 hektárt elosztjuk 5810210-val, és amit kapunk azt megszorozzuk 8800-al, így megkapjuk, hogy a szóban forgó tulajdonrész megfelel 0.1391 hektárnak. A jegyzők szokták így csűrni-csavarni a dolgot, hogy pl a 8800/5810210 tulajdonrész 1/1-ben örökli, ha nincs más örökös, ha meg lenne akkor a 8800/5810210 tulajdonrészt örökli 1/2 tulajdonrészben stb. jó megtévesztő, találkoztam már ilyennel. Na szóval a fent említett tulajdonrész értéke szerintem a 0 ft és 100 ezer között van kb. Aki műveli a földet azt meg kell keresni és érdemes felajánlani megvételre, ha ad érte valamennyit el kell fogadni és elfelejteni az egészet, meglátásom szerint az ilyen kis darabok értéktelenek.

Előzmény: ratata-tata #132 hozzászólása


Vízhiány talán. Itt mennyi a sor és tőtáv?

Előzmény: László-László #1146 hozzászólása


Hol tudom ennek követni a sorsát? Elfogadták azóta? Nem nagyon tudom hol figyeljem ezeket a dolgokat. És érint a téma.

Üdv, az Uraknak.
Tavaly tarvágásra került egy kis erdőrészem 0.55 hektár üzemtervezett erdő, akác, tőlem 35 km-re. Bejelentett erdőgazdálkodója vagyok a területnek és még nem történt semmi az újratelepítéssel kapcsolatban, most őszre tervezem. Jelentkezett egy helyi ember, hogy megvenné a területet így, ahogy van. Kérdésem az lenne, ha eladom neki, ugye rendesen ügyvéd, földhivatal, kifüggesztés stb. akkor töröltethetem magam, hogy már ne legyek tovább erdőgazdálkodója a területnek, úgy, hogy műszakilag még nem vette át az erdészeti hatóság? Lehet ebből valami gondom? Mire érdemes figyelni? Köszönöm.

Üdv az Uraknak!
Nézegetem itt az interneten, hogy milyen végzettség kell, hogy az ember szakirányító lehessen. A Nébih honlapján találtam pár végzettséget, de ezekhez számokat nem, két kérdésem lenne ezzel kapcsolatban a tájékozattabb kollégáktól. Sima mezei érettségit végzett embernek az erdésztechnikus okj képzés plusszba elég? Ez ha jól olvasom középfokú végzettséget ad. Ez után regisztráltatni kell magát az embernek ahogy olvasom. Illetve lehetek saját 1/1 erdőnél erdőgazazdálkodó és szakirányító is egyben? Köszönöm.

Előzmény: Quecus #3653 hozzászólása


Köszönöm.

Előzmény: Erdőjaro #3651 hozzászólása


Köszönöm.

Előzmény: Erdőjaro #3647 hozzászólása


Csatolok egy képet, remélem sikerül:
tavlaticel
A lap alján van még olyan, hogy erdősítési terv, de oda nincs írva semmi. Jelent valamit, ez a távlati célállomány dolog?

Üdv az Uraknak. Érdekelne a véleményetek a következővel kapcsolatban: Adott egy az erdőterv szerint akácos faállománytípussal rendelkező erdő amiben a valóságban is szinte csak akác van. És azt olvasom a távlati célállomány résznél, hogy egyéb lomb elegyes-cseres. A kora 26 éves akarok rá egy változásvezetési kérelmet írni, hogy le lehessen termelni, a kérdésem az lenne, hogy ezt a távlati célállományt is irjam bele, mert azt szeretném, ha akácos maradna, nem tudom ezt a cser dolgot, honnan szedték a közelbe sincs ilyen. Nem nagy a dolog 0.8 hektár. Köszönöm.

Üdv az Uraknak.
Regisztráltak erdőgazdálkodónak és a bejegyző határozat óta eltelt 45 nap, és nem kaptam meg az üzemtervet az erdőről. Ha jól emlékszem régebben ezt autómatikusan kiküldték. Változott ez, vagy talán a vírushelyzet miatt van?

Előzmény: bioland #3570 hozzászólása


A német e-bay-en mintha láttam volna, hogy hirdetnek. www.ebay.de és a keresőbe írd be, hogy dfu 451, ha máshol nem találsz. Üdv.

Előzmény: Matyi50 #3566 hozzászólása


Köszönöm.

Előzmény: Matyi50 #3564 hozzászólása


Igen. Mit jelent a "NY" betűjel?

Üdv, az Uraknak. Egy kis tanácsra szorulnék a nálam jártasabbaktól a következő témában: Van egy erdő 1/1 tulajdon, 1 helyrajzi szám, 1 hektár, középen "kettévágja" egy villanyvezeték, ez alatt az eon ki is pucolta a fát, csak gaz van. Az erdészeti hatóság a villanyvezeték alatti 1000 négyzetmétert külön erdőrészletként tartja nyilván és mivel én kérelmeztem, hogy vegyenek erdőgazdálkodóként nyilvántartásba az egész helyrajzi számra, kaptam határozatot, hogy erre az 1000 négyzetméteres vezeték alatti részletre is nyilvántartásba vesznek. A kérdésem az lenne, hogy ez így rendben van-e? Illetve nem-e lehet ebből gondom, hogy ott nincs egy darab fa se? Köszönöm a segítséget.

Visszatérve az erdőtelepítési támogatáshoz, az eddig használt szántót, legelőt, rétet nem szabad betelepíteni szerintem. Maradnak az eddig nem művelt földek amik általában vagy partoldalasak, vagy vizesek, a partoldalas tiszta bozót a vizes meg kecskefüzes, nádas, ezeket telepítésre előkészíteni nagy pénz. A partoldalast akáccal elültetni, megint nagy műsor kézzel sorköz művelni megint nehéz, mikor csak simán két lábban megállni is fárasztó, nem hogy még a fűkaszával az oldaladon, vagy ékásóval a kezedbe. A vizes területnél a sima traktor elakad, elég egy rosszabb folt, kézzel művelni elég "érdekes" mikor levágod a nádat plusz egyéb növényt és 5 nap múlva ugyan akkorára nő. És olvasom, hogy nyárnál 6 méterig fel kell nyesni. Rendben, kérdem én ki fogja ezt hitelesen ellenőrizni? Az aki a mostani területalapú támogatásokat (plusz a többi támogatás, kölcsönös megfeleltetési dolgait) ellenőrzi? És akkor mi van, ha rámondja szemre, hogy ez csak 5 méter 80 centire van felnyesve és elvon pénzt vagy visszafizettet, esetleg nem fizet ki. Járhatok bíróságra 5 évig?
És mennyibe kerül egy gép amivel 6 méterig fel tudom nyesni és nem bóvli kínai. És ember aki felnyesi. Akácot 5 vagy 6 évig támogat talán, de ez nem biztos, szerintem akácból 10 évesen lehet először kis hasznot kivenni. Én senkitől nem sajnálom, erőt, egészséget, kitartást kívánok aki hátszél nélkül belevág. És akkor létrehozol üzemtervezett erdőt ami korlátozott tulajdon, kötelezettségekkel. smile thumbup

Előzmény: kismagyar28 #3526 hozzászólása


Csak a szokásos, a médiában nyomatják, hogy eljött a kánaán, és aki belevág az majd rájön, hogy ez még mindig a balkán. (kivéve akik közel vannak a tűzhöz) Meg persze hergelik az embereket, hogy aki erdőt telepít az most milyen jól jár, csak úgy röpködnek az eurók a számlájára. A valóságban meg szerintem az itt lévőknek nem kell bemutatni a bármilyen támogatás kifizetési hajlandóságot vagy akár tájékoztatást ez ügyben. Hektáranként 500 ezret minimum beletolni, már itt nagy a kérdőjel, hogy ki akarja vagy tudja egyáltalán ezt finanszírozni és akkor még megfelelés stb. Szerintem aki erdőt vagy fásítást akar létrehozni, jobb ha a saját kis pénzéből ahogy tudja szépen lassan be ültetgeti a semmitérő területeit. Mert ha a támogatott pénzt várja, csak a saját idegeit teszi tönkre. Írhatnék részleteket, de elég annyi, hogy aki másban utazik az jobb ha nem égeti ezzel a pénzét is idegeli magát. Elnézést, ha kicsit nyers, de legalább igaz a válasz.

Köszönöm a válaszokat, nem tudom, hogy ott fagyott-e én jóval messzebb lakom. Remélem ez történt és növögetnek majd.

Üdv az Uraknak. Lenne egy olyan kérdésem, hogy tavaly ősszel ültetett és egy másik helyen idén tavasszal ültetett akác csemetéknek a nemrég nyílott kis levelei szinte teljesen barnák és leszáradtak. Mik lehetnek ennek az okai? Túlélik ezt a csemeték vajon? Ha a kis kérgét körömmel megkapargatom akkor alatta zöld.

Üdv. Érdeklődnék, hogy a képen látható 3-4 éves éger fát fel kell pucolni 2/3-ad-áig vagy hagyjam így őket?
Éger fa

A gazt ne nézzétek. smile lol

Üdv. Tanácsot szeretnék kérni. Adott egy kb fél hektáros üzemtervezett erdő ami 4 éve le lett termelve (akácos). Az erdőfelügyelő nem akarja átvenni, mert van rajta egy út ami szolgalmi út és azt mondja annak a helyét is ültessem be. (ez az út 150 nm.) Most az a gond, hogy ezt a szolgalmi utat használják a szomszédok és ugye a tulajdoni lapomon is rajta van, hogy ez megilleti őket. Úgy tudom az egész erdő területemnek 70 százalékát kell csemetének, vagy sarjnak borítani akkor már megfelel, ez meg is van szerintem, amúgy szépnek tartom az erdőt, sarjválogatás is volt, de mindig ezzel a szolgalmi úttal jön. Tudtok valamit javasolni?

Előzmény: Wilde #1837 hozzászólása


Annyi pénze egy átlag embernek sose lesz, hogy napelemparkot csináljon. De bérleti díj emeléssel/megversenyeztetéssel próbálkozhat.
A nyugdíjasok "sanyargatása" meg egy létező jelenség, hiába próbálod elviccelni. A gazdatársadalomnak, meg nem kötelező földet bérelni. Felénk valahogy mégis versenyeznek a földért és még a legutolsó függőleges dombos galagonyás legelőt is bérlik.

Előzmény: Wilde #1830 hozzászólása


Neked miért fáj, hogy egy földtulaj próbál minél több bérleti díjat kialkudni? Jah inkább kezdje úgy hogy 5000 ft/ha és odaadom 20 évre.
Hirdesse meg és majd a környék beárazza. Sokból tud engedni. És akkor mi a véleményed az öregekről akik földtulajok és a tsz utód 20 évre bérel tőlük 3000 ft/ha jól olvasod 3000 ft/ha áron 20 évre. És még a tsz játssza a jampit, hogy mekkora szívességet tesznek. És ha szóvá teszik esetleg akkor ráraknak nagy kegyesen egy ezrest hektáronként, de a föld az persze "szar", de kell. Kiragadtál egy számot az egész hozzászólásból. Jobban tenné, ha fogná a földet elültetné akáccal és akkor nem kell bérbeadással "kínlódni", meg a bérlő hátát se terhelné a bérleti díj. És még levegőt is "termel".

Előzmény: csuhaizoltan85 #1828 hozzászólása


300.000 és 600.000 között, több dologtól függ. Hirdesd meg a helyi újságba, lehet többet is adnak.

Előzmény: Selvin #1470 hozzászólása


Egy gépre nem szabad rábízni, javasolnék egy nagy fülkés mtz-t, 1-1.5 millió körül, valami normális üléssel. És egy zetort, talán cristált 2.5-3 millió körül.

Előzmény: Vinkó75 #1093 hozzászólása


Van itt komolyabb is:

Így is össze lehet hasonlítani pár gépet:

Gumihevederes itt nincs, de 7, 18 és 27 percnél nem rosszak.

Előzmény: Claastra. #624 hozzászólása


Ha új traktort vesz a gazda abban lehet büszkén feszíteni meg verni rá a mellét, lóerő meg ilyenek, de ha egy falubeli öreg eladná az 1 hektár szántóföldjét és kér érte 1.5 milliót akkor mit képzel nem terem azon semmi, és nem is látszik meg a gazdán ha megveszi.
A földpiac "összeomlását", (olcsóbb föld ár) meg jobb ha nem várjuk, mert az kb. akkor fog bekövetkezni mikor a támogatások mérséklődnek megszünnek (ne legyen ilyen) és az nagyon sok ágazatot fog magával rántani.

Előzmény: a2457 #3166 hozzászólása


Üdv. Mi az áttétele a hajtóműnek, milyen széleset visz és milyen kardán sebességgel szoktad használni? Köszönöm.

Előzmény: ..MZ/X.. #5639 hozzászólása


Köszönöm.

Üdv. Ajánlottak nekem egy földet megvételre a tulajdoni lapon az van hogy: "Kivett zártkerti művelés alól kivett terület". Aranykorona értéke nincs. A valóságban egy pár négyzetméteres szántó. Van ennek valami hátránya így? Nem találkoztam még ilyennek. Köszönöm a válaszokat.

Jól teszi, kérje is meg az árát a földnek.smile cool

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Még praktikusabb lesz az eGN használata
Még praktikusabb lesz az eGN használata
További fejlesztéseket hajtottak végre a rendszerben.
Július 21-ig már a levegőből is megvédhető a napraforgó- és szójaállomány!
Július 21-ig már a levegőből is megvédhető a napraforgó- és szójaállomány!
A gombás betegségek ellen a preventív védekezés kulcsfontosságú.
Öntöződob
Öntöződob

380.000 Ft

JCB 407 T4 / 2017 / 1600 üó / Lízing 20%-tól
JCB 407 T4 / 2017 / 1600 üó / Lízing...

32.900 EUR

Eladó Mfka 6013 szárzúzós Kukorica adapter
Eladó Mfka 6013 szárzúzós Kukorica...

1.450.000 Ft

Big Bag zsákemelő
Big Bag zsákemelő

250.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]